Şimdi Ara

Ev Sineması İçin Hangi Projeksiyonu Almalıyım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
12.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli vaktinizi ayırdığınız ve bu güzel fikri paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Görüntü çok güzel ama gel gelelim hanımdan mütevellit bu kadar büyük bir projeyi yutturmam
    çok zor Bu nedenle göze çok batmayacak, salonun genel düzenine fazla dokunmayacak
    bir çözm arıyorum. O açıdan kafamdaki şey (daha doğusu mecburiyetten diyelim ) sadece
    motor düzenekli bir perde pojeksiyonu yaparak akşamları perdede sinema izlemek. İşte bunu yapabilmek için
    tavana sanırım dediğiniz gibi birşeyler yapmam lazım ancak bizim tavanda alçıpan, sizce alçıpan tavana nasıl
    bir düzenekle bu perdeyi asabilirim, taşır mı?

• Alçıpan yetersiz gelir taşıma konusunda ama yan duvarda alçıpan mı acaba?
  • Evet üstad o da alçıpan, ancak alçıpana 30 kg ayna asan abim var komşum, ona danışırım olmadı

Bakın ayna da bu, arkasındaki boylu boyunca alçıpan.

Ev Sineması İçin Hangi Projeksiyonu Almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 7 Temmuz 2013; 1:21:45 >
  • @eozen81
    Alçıpan paneller, profillere monte edilerek birleştirilirler. Ve bu profiller genelde 60 cm ara ile atılır. Size tavsiyem perdenin kasası kadar bir mdf kestirin ve duvara tornadiva sokarak bulacagınız profillere bu arka paneli takın. Perdeyide o sabitlenmiş mdf panele monte edersiniz. O şekilde sağlam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 7 Temmuz 2013; 9:44:57 >
  • Çok teşekkür ederm, evet ben de o 60 cm aralıklı profil olayını biliyorum, öneriniz de harika bence.
    İşi bu tip şeylerde garantiye almak ve güvenliği elden bırakmamak en önemlisi. Çok teşekkür ederim.
    (Bu eli yatkın abim alçıpan dübelini öyle bir kıstırıyor ki alçıpana ve iddia ediyor kendimi assam beni de taşır diyor,
    zaten gösterdiğim ayna dediğim gibi 30-35 kg ama tam nasıl yaptığını hatırlamıyorum şimdi.)

Projeksiyon önerilerine geçersek, şu Epson'un wireless serileri dikkatimi çekti, gerçekten kayıpsız
    aktarım yapıyor sanırım, ne dersiniz, alınır mı yoksa boşa bir para kaybımı mı sadece Wireless özelliği
    için?http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw6100w_Projector_review

• Rica ederim.Abimiz dübele güvenmiş ama ileride sıkıntı esneme açılm a olabilir alçıpan dediğiniz şey sağlam bir madde değil sonuçta.
    Benden bir tavsiye daha; benim gibi kablo düşmanıysanız duvarı yarıp geniş geniş kablo kanallarını yerleştirin. O kadar uğraşılıyorsa yerlerde kablolar olmamalı.
    Wireless olayı biraz perde projeksiyon arası gezecek kablonun boyuna bağlı. Kaliteli bir hdmi kabloyu gizlemenizde mümkün ama wireless bencede mantıklı.
    Ben kullanmadım ama bahsettiğiniz projeksiyon fiyat aralığında şuanda referans durumunda zaten.
    Duvara asacağınız tv ve projektor içinde kablo kanalı acmayı unutmayın.
    @eozen81
  • @quatroxx Teşekkürler, evet bence de işi garantiye almak lazım. Benim tavanda bir tuhaf, el atıyorum alçı dökülüyor hemen o yüzden
    oraya nasıl projektör ascağım bakalım merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 7 Temmuz 2013; 11:31:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

...
    Projeksiyon önerilerine geçersek, şu Epson'un wireless serileri dikkatimi çekti, gerçekten kayıpsız
    aktarım yapıyor sanırım, ne dersiniz, alınır mı yoksa boşa bir para kaybımı mı sadece Wireless özelliği
    için?http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw6100w_Projector_review

verdiğiniz linkteki ürünün iki üst modelini kablosuz olarak kullanıyorum,model farklı olsa da wireless teknolojisi aynı
    yaptığım testlerde kablolu ve kablosuz arasında fark yaşamadım,transmitter ve projeksiyon 10 mt den birbirini görüyorsa
    sorun yok ,sadece ilk açılışta kabloluya göre link kurmak için 5 sn falan süre gerekiyor.

Madem İtalyadasınız ki Epson Avrupa İtalyadadr,uygun bulursanız 9100 tercih edebilirsiniz ,hem bu modeli alırsanız lens shift özelliği çok işinize yarar dolayısı tavan yerine duvara raf koyarakta kullanabilirsiniz,aşağıda ki linkte yer alan sayfada kendi
    projeksiyonumun montajlı resimlerini koymuştum fikir vermesi açısından bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_68364685/mpage_2/tm.htm#msglink_68539984

• Çok teşekkür ederim yorumunuz ve linkiniz için @astramastra, evet duvara raf yaparak
    asmak da çok mantıklı benim için, çünkü perdeye koyacağım duvar karşısında boş alan mevcut.
    Hem sizin montajınızdaki gibi duvar içi elektrik hattı almak daha kolay olur benim alçıpanlardan.
    Harika fikir oldu valla.

Yalnız 9100w modeli ile ilgili olarak Wifi bağlantıda Onkyo receiver ile ilgili >>>sorunlar okudum<<<<
    o açında bu "w" modellerinden de emin olamamaya başladım, bir yerde Türk kafam hep
    al kabloluyu riske atma işi diyor Onun dışında İtalya hangi markanın merkezi
    olusa olsunçok pahalı bir yer, vergi iadesi olmadan asla birşey alınmaz

• eozen81 kullanıcısına yanıt
    rica ederim,yalnız verdiğim başlıkta Onkyo kullanan arkadaşlar da var ve herhangi bir problemden bahsetmediler,
    zaten kablo çekme derdiniz yoksa "W" modeline daha fazla para vermeyin 8100 de işinizi görür.
  • Çok teşekkürler, haklısınız kablo derdim olmayacak sanırım (duvarlar alçıpan o yüzden rahatça elektrik çekerim).
    Yalnız kafamda alacağım 3D player de 3D projeksiyonu ses sistemime nasıl dahil edeceğim sorusu oluştu, şu diyagramı
    çizdim, rica etsem önerilerde bulunbilir misiniz? Onkyo 707'de ek HDMI out var o açıdan nasıl yapacağım bağlantıyı çünkü
    LED TV de günlük kullanım için bağlı olmak zorunda

1. seçenek en masrafsız olanı tv ve prj giden hdmi kablosunu tak/çıkar yapmak :)
    2. seçenek kaliteli 3d destekli bir hdmi çoklayıcı almak
    3. seçenek çift hdmi out u olan bir avr almak
    4. seçenek Epson' un kablosuz modelini almak :) transmitter ın üzerinde hdmi out var tv yi buraya bağlıyorsunuz
    prj kullanmadığınız zaman kumandadan hdmi out u seçerek görüntünün tv ye gitmesini sağlayabilirsiniz.
  • Evet, tak çıkar için TV ünitesinin receiver HDMI out kısmını delmeye hazırlanayım o zaman

Çok teşekkürler.
    yalnız kullanım sırasında bu değişikliği yaparken tüm cihazlar kapalı olsun yoksa hdmi kartı yakabilirsiniz.
  • Kapalı derken, elektrikten çekmek değil değil mi, stand by'a almak sanırım?

Eğer elektriği de kapatmak gerekiyorsa wifi model alayım
  • Eger iyi bir projektor alirsaniz mesela 9100 gibi boyle goruntu alirsiniz. Perde 107 inc...da lite

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson 9100 > Yaklaşık 5000-6000 TL (Almanya)
    Epson 6100 > 2700 - 3500 TL (Almanya)

Dolayısıyla aradaki fiyat farkı 2 katı ve rakam olarak da çok fark ediyor,
    yani "iyi" bir projektörden ne kastettiğimiz parasal anlamda da çok fark
    ettiriyor
  • E malesef iyi olan pahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Kapalı derken, elektrikten çekmek değil değil mi, stand by'a almak sanırım?

Eğer elektriği de kapatmak gerekiyorsa wifi model alayım

standby da da olsa cihaz da 0-1v arası voltaj oluyor ,kendi adıma garantisini veremem bir şey olmaz diyen arkadaşlar da olacaktır belki ama elektrik bu,100 kere yaparsınız olmaz bir kere yaparsınız olur ,zaten böyle şeylerde bir kere başa gelir.
  • 1080p projeksiyon lambaların ortalama fiyatlarını bilen varmı?2.el 1080p projeksiyon almayı dusunuyorum bu lambalar 1000TL nin üstünde mi fiyatları?Örneğin tw 3200
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.