Şimdi Ara

Ev tadilatı için fiyat tahmini.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
52.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha önce tadilat işine hiç girmedim. şu anda bu evi kiraya vereceğiz ancak fiyat olarak bir tahminim yok. sizden yakın zamanda tadilat yaptıran arkadaşlardan yardımlarınızı rica ediyorum.

esasında koçtaştan belli başlı şeyler için fiyat aldım ancak boya, fayans ve kırma dökme işleri için bir ustayla görüşmedim. mutfakta set olarak bir model beğendim koçtaşta ve fiyat olarak 399 tl çok iyi geldi. montaj dahil. mutfak ufak zaten.

şimdi sormak istediğim asıl konuya geliyorum. öncelikle işçilik dahil koçtaşa laminantları ve mutfağı yaptırmak akıl karı mıdır? çünkü fiyatları çok iyi.

diğer konu ise 4 m2 bir mutfak için full duvara fayans yaptırmak ne kadara mal olur? ayrıca eski dolapların ve tezgahın da kırılması gerekiyor bunları da gözönünde bulundurun lütfen.

diğer konu ise banyoda yine 6 m2 bir bölge full fayans olacak. ben koçtaşta model vs. beğendim. bana sadece işçilik gerekiyor. ayrıca duvarları da kırmakmı gerekiyor eski fayans üzerine çalışma yapılabiliyormu?

son olarakta 87 m2 evde 4 kapı var ve saten alçılı bir boya yaptırmak istiyoruz. kapılarda boyanacak tabi. daha öncesinde kağıt var kağıtlar sökülecek bu durumda toplam ne kadara çıkarım bu işten.

• varmı fikri olan
  • Verdiğiniz detay çok fazla. Burada rakamın bilinmesi bir hayli zor. Biz 210 metrekare evi ikiye böldürüp 2 mutfak 2 banyo yaptırdık. ! çelik kapı 14 tane Amerikan tipi kapı ve hatırlayamadığım kadar şey yaptırdık ve 16 bin lira verdik.
  • Esasinda benim icin sadece duvar seramigi icin kirma dahil iscilik fiyati da olsa yeterli. Astronomik rakamlar telafuz ediyorlar
  • Bize de öyle astronomik teklifler geldi. 30 bin lirayı gözden çıkartmıştık. Hatta sırf kaba işçilik için 15bin isteyen bile oldu. Allah yardımcınız olsun.
  • Evi kiraya vereceksen büyük çaplı masrafa girme derim. Özellikle mutfak için fayans olayından uzak dur. İki sene sonra kiracı çıktığında yaptırdığın bütün masraflar için pişmanlık duyacağını söyleyebilirim. Boya için su bazlı olanları tercih et. Zemin kötü ise sakın fayans olayına girme bütün her yeri en ucuz laminant ile kaplat mutfak dahil. Laminantları mümkünse bölüm bölüm döşensin kiracı çıktığında komple bir masraftan kurtarır. Mutfak dolapları koçtaştan alınabilir en uygun hangisi ise onu seç. Bunları yaptıktan sonra kiracın ile iyi geçinmeye bak mümkünse en az bir 5 yıl çıkmamasını sağla. Biraz emir kipi gibi oldu cümleler ama kiracıdan çok çekmiş biri olarak uyarmak istedim. Sonuçta içinin temiz ve bakımlı olması önemli...
  • Koçtaş nalburlara göre ateş pahasıdır sadece dolapları falan ucuzdur ki bunlar da
    tel maşadır.

Banyo tadilatı 2 gün önce bitti koçtaşa gittik bi banyo dolabı beğendik fiyat koçtaş ortalamasına göre çok ucuz ama
    içini bir açtık baktık dolabın içi bildiğiniz sunta, mdf yazmışlar ama hikaye.
    Yani en ufak buharda şişecek patır patır dökülecek dolap.
    Bizdeki broşürden farklı bir marka aldık her tarafı mdf üzerine lake boyanmış kaya gibi dolap.
    100..150 tl daha pahalı ama süper.

Ama ordaki mutfaklar fena değil gibi aynı şeyi bir marangoz %100 pahalıya yapar büyük ihtimalle.
    Dolabı burdan yaptabilirsiniz.Parkeyi tam bilmiyorum ucuzsa büyük ihtimalle en incesindendir buna siz karar vereceksiniz
    artık ben olsam kiracı dairesine parke yaptırmam daha ucuz anternatiflere kaçarım.

Kalebodurların da fiyatı iyi gibi geldi yanlız bordürlerden geçiriyolar sanırım.

Seramiklerin mt2 sini ustalar 10 tl ye falan yapıyolar kırıp dökmek hariç.
    Malzeme falan sudan ucuz işçilik çok para tutuyor bu yüzden hepsini biz yapmıştık.

Bir de boya gibi ne biliyim musluk gib işeyleri gidip böyle marketlerden almayın paranıza yazık.
    Nalburlara göre çok çok pahalıya satıyolar.

En basit örnek marshalın 20 kg lık özel mat silikonlu boyası nalburda 100 tl
    büyük marketler de 130..140 tl.Boya aynı boya herşey aynı bunun yanında aldığın rulosudur fırçasıdır kovasıdır.... fark 50..60 tl yi buluyor.
    Bu en basiti yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 22 Mart 2011; 11:04:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam
    ilk başta bende geçen ay sadece banyoyu yaptırdım
    40m karelik seramik ve duş mermerit çift lavobo ve dolabaı duş teknesi ve kabini batayalar su tesisatı komple evin yenilendi 3750 tl fiyata mal oldu bu arada 4 ton harç çıktı ve ben bizzat kırdım ve taşıdım 100 çuval moloz resmen ebem m..di

laminant m 2 si i20 tl civarı işçilik ve laminat dahil tabanının köpügü dahil
    seramik işçiliği m 2 10 tl
    seramik m2 8 tl sakın 15 lira verme ve sakın söğüt marka tercih etme
    kırma işini bizat sen yap çünkü 600 tl kırıp taşıyorlar 2 günü almaz bu iş
  • yorumlar için çok çok teşekkürler 10 tl ortalama kırma hariç fayans işçiliğini okuyunca bir anda vazgeçtim fayans işinden. sadece banyo dolabı mutfak dolabı duşakabin ve iyi bir saten alçı boya işiyle bu işten sıyıracağım.birde yerlerin kötü olduğu yerlerde laminant olayına girerim.
  • Yaklasık 5-6 m2 olan mutfağımızı 3500 yaptırdık bir dekorasyon firmasına. Dolapların arkasına fayans yaptırma , sonradan atma yapıp dolaplara zarar verebilirmiş.

İş vereceğiniz kişi sağlam ve güvenilir olsun sözleşme yapın. Neler ustaya ait olacak ? Molazlar firma tarafındanmı taşınacak hepsini sözleşmede belirtilsin.

Eğer komple evi tadilat ettirecekseniz koçtaş ile anlaşmayın baya pahalı fiyat çıkarırlar üstelik eve keşif için geldiklerinde keşif ücreti alıyolar ve çizilen projeyi size teslim etmiyorlar.

Normal firmalar ile anlaşırsanız başınız ağrımaz a'dan z'ye kadar evi baştan aşağıya yaparlar. İsteğinize göre değişir tabii ama komple evi yenilemek için en az 10 bin tl yi gözden çıkarmalısınız.
  • mobilyaları, banyoyu, mutfağı koçtaş v.s yerden alma derim 2 gün sonra başın ağrır
  • en az 10 bin tl gider olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

yorumlar için çok çok teşekkürler 10 tl ortalama kırma hariç fayans işçiliğini okuyunca bir anda vazgeçtim fayans işinden. sadece banyo dolabı mutfak dolabı duşakabin ve iyi bir saten alçı boya işiyle bu işten sıyıracağım.birde yerlerin kötü olduğu yerlerde laminant olayına girerim.

Yukarda da yazdım gerçi ben koçtaşı bayağı bi dolaştım onun için tavsiyede buluniyim.

Eğer banyonun havalandırma çok iyi değilse ordaki 300..400 tl ye satılan banyo dolaplarına hiç girme
    çünkü sadece kapaklar lake havalandırma iyi değilse seneye dolabı eline alırsın.
    komple medf ve lake dolaplar ise koçtaşda çok pahalı, kalite sonuçta.
    Banyo dolabı mutfağa göre biraz daha dikkat edilierek alınması gerekir bulunduğu ortamdan dolayı
    onun için içine dışına iyice bakın öyle alın.

Ordaki mutfak dolapları bence de iş görür.Eğer ölçüler uyuyorsa daha ucuzunu biraz zor bulursunuz.
    Görünüş olarak da çok güzeller.

Ucuz olan duşakabinler tek kelimeyle berbat.Kapılar langur lungur sallanıyor altındaki
    su giderini delindiği zaman kolay bulamuyorsunuz ve zor değiştiriyorsunuz.Yani başınıza bela alırsınız.
    Kaliteli olanlar ise çok pahalı.Biz prestij duşakabinde yaptırdık malzeme de süper montaj da.
    Aynı malzeme koçtaşta çok pahalıydı.

Yani özet geçersek koştaş gibi yerlerde satılan ucuz şeyler harbiden ucuz etin yahnisi oluyor.
    Ama mutfağını beğendim diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 22 Mart 2011; 12:57:05 >

• Komple su ve kalorifer tesisatı, banyo-tuvalet-mutfak ve hol fayansları, iki odaya laminant parke, duş kabini+banyo dolabı, 7 adet ev kapısı, bir adet dış çelik kapı, tüm odaların boyanması, mutfak-tuvalet-wc pimapenlerinin yenilenmesi, işçilik + ıvır zıvır şeyler ile birlikte toplam 9 bin TL'ye mâl oldu bize.
  • Badana,boya, komple mutfak, komple banyo, kombi, setüstü ocak, fırın, hol ince granit kaplama, mutfak tezgah ve masa kalın granit, çelik kapı, 5 amerikan kapı toplam 20.000-25.000 arası yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Registry

Komple su ve kalorifer tesisatı, banyo-tuvalet-mutfak ve hol fayansları, iki odaya laminant parke, duş kabini+banyo dolabı, 7 adet ev kapısı, bir adet dış çelik kapı, tüm odaların boyanması, mutfak-tuvalet-wc pimapenlerinin yenilenmesi, işçilik + ıvır zıvır şeyler ile birlikte toplam 9 bin TL'ye mâl oldu bize.

Ciddi misiniz? Hangi ilde yaşıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

quote:

Orijinalden alıntı: Registry

Komple su ve kalorifer tesisatı, banyo-tuvalet-mutfak ve hol fayansları, iki odaya laminant parke, duş kabini+banyo dolabı, 7 adet ev kapısı, bir adet dış çelik kapı, tüm odaların boyanması, mutfak-tuvalet-wc pimapenlerinin yenilenmesi, işçilik + ıvır zıvır şeyler ile birlikte toplam 9 bin TL'ye mâl oldu bize.

Ciddi misiniz? Hangi ilde yaşıyorsunuz?

İstanbul
  • Kabaca anlatmaya çalışayım yalnız tek daire yapılacağı için diyatlar değişebilir.

Fayans m2 işcilik fiyatı 7 ila 12 arası değişir ustasına göre değişir.(fayas fiyalarıda 9 ila 25 tl arası değişir)

Boyada malzemeli işçilik dahil yine ustasına göre 3.5 ila 7 lira arasırdır.

mutfak dolabı metretül fiyatı lamine dolaplat için 200 küsür tlden başlar.grenit tezgah çin granidi olursa 100-120 tl civarlarında orjinal greanit olursa 160 -180 tl çıkar.

kapıu modelleri farklılık gösterir çift selen(çift olması önemli) amrikan panel kapı 200 tl civarlarındadır.Ağaç kaplama ceya lamine kapılar 250 ila 500 tl arası kalitesine göre çok değişkendir.

bu arada banyo faynslarını boşuna kırmayın ama çekiçle yaralayın ki kalekim veya muadili fayans yapıştırıcı fayasşları iyi yapmıssın yüzeye.Bu arada kağı eşiğindeki kot farkınıda mermerle kapatın
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 22 Mart 2011; 20:46:16 >

• Ben de evime yeni tadilat yaptırdım, fiyat bilgilerini ve tecrübelerimi sizinle paylaştım: http://forum.donanimhaber.com/m_59216360/tm.htm
  • Bu makalede gerekli bilgiler zaten yayımlanmış okumanızı tavsiye ederimhttp://mutfaktadilati.webs.com/
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.