Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
108
Favori
225.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KEENETIC

Sevgili Donanım Haber Takipçileri ve Keenetic Kullanıcıları,

Markamızın tanıtımı ve daha çok kullanıcıya erişimi için markamızı satın almak isteyen değerli takipçilerimizin talepleri de göz önünde bulundurularak belirli bir süre iş ortaklarımız, distribütör ve bayilerimizin katkılarıyla bir kampanya yapılarak fiyat indirimine gidilmiştir. Taktir edersiniz ki ürünümüz gerek yazılımıyla gerek donanımıyla oldukça fazla katma değer barındırmakta. Bu fırsat kampanyası önemli bir özveri içermekte. Ümit ediyoruz bu sürede ülkemizdeki müşterilerimize büyük fayda sağlayacaktır. Sevgi ve Saygılarımızla
    Çok güzel indirim umarım tekrar 500 TL yapmazsınız şuan modem ihtiyacım yok ama ileride modem alacaksam bu KEENETIC olacak

• Sevgili Keenetic, indirime gittiginizi soylemissiniz. İndirim nerede var ben goremedim. Ultra modelinden alacagiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yalionur kullanıcısına yanıt
    Merhaba yalionur,

Bütün ürünlerimizde kampanya mevcut internet üzerinde en iyi fiyat ile satış yapan güvenilir E-Ticaret sitelerinden ürünlerimizi satın alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalionur

Sevgili Keenetic, indirime gittiginizi soylemissiniz. İndirim nerede var ben goremedim. Ultra modelinden alacagiz.
    www.webdenal.com da EXTRA modeli 377 tl idi 1 hafta önce ve n11 de 380 civarıydı
  • Keenetic Omni DSL Siparişi verdim Extra modelindeki ac benim için gereksizdi bu yüzden omni gayet yeterli.

Sizlerden tek isteğim Omni'den ultra'ya bütün modellerin ağ arayüzlerinde aralarında hiçbir yazılımsal fark olmaması yani ultra'da x özelliği açık fakat omnide donanım güçsüz diye kapatılmış. Bunu istemiyorum. Bu dediğimi Asus yapıyor ve alt sınıfı eziyor ve bende DSL-N17U var ve yazılım tamamen bozuk bu yüzden Keenetic geçiyorum. Modem firmware guncelleyip 1 kere yenden başlatıcam bakalım hiç kapanmadan kaç gün açık kalacak. Bunu denerken'de torrent,opkg, vb. ne varsa abanacam. Bakalım ram temizleme tutarlılığı nasıl.
  • cat174 kullanıcısına yanıt
    Merhaba cat174,

Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz, Tüm modellerimizde bulunan yazılım aynıdır fakat bazı ürünlerde olmayan donanımlar ile ilgili yazılımlar bulunmamaktadır. Örneğin USB portu olmayan bir cihazımızda FTP yada torrent yazılımı bulunmadığı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEENETIC

Merhaba cat174,

Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz, Tüm modellerimizde bulunan yazılım aynıdır fakat bazı ürünlerde olmayan donanımlar ile ilgili yazılımlar bulunmamaktadır. Örneğin USB portu olmayan bir cihazımızda FTP yada torrent yazılımı bulunmadığı gibi.
    Başarılarınızın Devamını Dilerim... Asus Gönüllü Development olarak bende artık Keenetic ile devam edeceğim... Zamanında Asus Taiwan'a sizin getirmiş olduğunuz özellikleri anlatmama rağmen hep yuvarlak cevaplar aldım bu yüzden bende Omni DSL ile aranıza katıldım...

Destek ekibine gerekli bilgiyi verdim ama buradan da size belirtmek istediğim bir kaç geri bildirim olacak...

Tavsiyelerim:
    - Kullanmakta olduğum OMNI DSL ürününe lütfen yazılım desteğini kesmeyin. (Asus Artık bir çok ürününü EOL aldı)
    - Ürünlerinizin Component Options daki source uygulamarının da güncel tutulması ve Ürünlerinize olan desteği kesmemeniz; yani kullanıcılara ilerideki alacakları güncellemelerle sistemlerinin yavaşlatılamaması ve EOL sürecine girilmemesi, Bu yönde ilerleme olursa Türkiye pazarında çok tutulacaksınız...

Taleplerim:
    - KeeneticOS da sadece yetkili user adı "admin" olarak belirlemek yerine bunu son kullanıcıya bırakılması güvenlik için daha karmaşık ve zor şifreler üretilmesine sebep olacağı için, bu özelliğin uygulanmasını, uygun görürseniz arzu ederim.
    - Misaifir Ağı için yapılan QoS Trafik limitinin sadece Download değilde Upload içinde uygulana bilmesi, Network trafiğini daha verimli kullanmamıza olanak tanır. (Şuan Upload yapılınca, Download daha çok etkileniyor...)
    - 3.3.10 versiyonunda Modem fabrika ayarlarına alındığında otomatik VDSL TTNET kurulumunda yani Wizard üzerinden ISP ayarlarını algılamıyordu, Bunu 3.3.12 versiyonunda henüz deneyemedim... Eğer sorun devam ediyorsa bilginize...

Bu güzel ürün için sizlere teşekkür ederim,
    Saygızılık ettiysem özür dilerim.
    İyi çalışmalar.

• Tècnics kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tècnics,

Öncelikle Keenetic ailesini hoş geldiniz. Tavsiyeleriniz ve taleplerinizi ilgili tüm müşteri geri bildirimlerini ilgili birimlerimiz ile paylaşmaktayız. Donanımsal olarak eklenmesine bir engel bulunmayan tüm talepleri önem sırasına göre takvim planı oluşturulmaktadır.

3.3.10 yazılımda kolay kurulum sihirbazı ile ilgili durum 3.3.12 yazılımı ile düzeltilerek müşterilerimize hızlıca sunulmuştur.
    Bendeki ekstra DSL de ve akrabamndaki Omni DSL de tüm yazılım özellikleri açık. Aynı yazılımı kullandıkları için güncelleme beraber geliyor. Diğer markalarda bir sene bile güncelleme gelmezken bunda EOL dan sonra 4 sene deniyor. 6-7 seneyi geçer görünüyor. diğerlerinde sadece fabrikadan çıkıyor unutuluyor veya ilk sene yazılım güncelleme bitiyor... o da bulut olmadığı için PC laptop gerektiriyor, çoğu kişi mobilden yapamıyor bile...

Gördüğüm Keenetic te yazılımı donanım ihtiyacına göre optimize etmek bizim elimide. temel ev kullanımı için tüm yazılımlarıyla yüklü iken fazlasıyla yeterli. kullancı sayısı arttıkça üst donanım doğal olarak gerekebilir. örneğin iş yerinde 15-20 kişi kullanılırsa, aynı anda onlarca vpn bağlanırsa video seyrediliyorsa pefomans düşebilir. daha güçlü donanımlar gerekebilir. keenetic in MESH sistemi bu durumlar için süper. küçük bir kutu ile başladınız diyelim Omni DSL. sonra performans yetmedi kullanıcı arttı uygulamalar servisler çoğaldı evde. , Omni DSL i MESH Extender moda alıp Extra DSL pilot yapıp güç paylaşımı olabiliyor. yada Omni yanına başka keenetic router konabilir. Omni yanına yine ucuz modellerden de mesh eklenip güç paylaşımı yapılabiliyor. Şuan N routerlarda Mesh destekleyen tek marka Keenetic gördüm. bu çok özverili bir iş ekonomi için. Hiç bir cihaz ileride çöpe gitmiyor. çalışma modları değiştirilip kullanılabiliyor. Fibere bile bağlıyorsunuz DSL cihazı. adamlar tüm ethernet portlarını akıllı yapmış hem WAN hem LAN oluyor.

• ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarini biliyorum teşekkürler erinmeden yazmissin. Ben 75 Mb internetim var ve ortalama 12 cihaz bağlı. Mesh işine hiç bulaşmıyorum ben manuel olarak kendi Mesh ağımı kurdum biri Asus RP-N12 biri Airties 5444 simdide bunlara Asus Dsl-N17u ekleyeceğim kablo ile bağlayacağım Ağ geçişlerinde sorun olmuyor oyun için kullanilan pcler lan uzerinden bagli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yalnız bu kablo ile biribirne bağlama ile mesh çok farklı. keenetic te de iki keenetic cihazı kablo ile de bağlayıp sonra kablosuz için mesh yapabiliyorsunuz. Kablo ile cihazları bağlasanız da. kablosuz cihazların geçişleinde mesh yoksa, iletişim kaliteli olmaz.

A kablosuz modem cihazı olsun. B de mesafe artırıcı kablosuz cihaz olsun... Bu arada mesh destekleyen tek modem cihaz Keenetic piyasada gördüğüm kadarıyla diğerleri router hep. mesh olmayan modemin dibine mesh router koymanız gerekiyor.

A------Kablo ile------B bağlı olsun. A ve B evet kablolu iyi iletişim sağlar. B ye bağlı kablolu başka cihaz varsa sorun yaşamaz... ama A ya bağlı bir mobil cihaz, B ye geçmeden önce sinyali iyice A dan zayıflayıp iletişimin öldükten ve koptuktan sonra B ye bağlanır.

A ve B kablolu bir birine bağlı olsa da ayrıca MESH ayarlı ise, A ya bağlı kablosuz cihaz B ye geçemden önce A ve B cihazı kendi arasında konuşur, ve B A ya kendi sinyalinin daha iyi olduğunu ve kullanıcı kendisine vermesini söyler anlaşırlar ve Kullanıcı A dan B ye kesintisiz ve yüksek hızdayken geçer. yine B den de A ya gerektiğinde aktarılır. Yine bir birine kullancıyı verirken yük paylaşımına da bakarlar, ayrıca kopmadan aktarırlar, kullancı hissetmez, tek SSID vardır. vs teknik fazla detay var

Dolayısyla Extender uzatıcı falan bunlar artık demode oldu. aslında çok mecbur olmadıkça hiç kullanılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Mart 2020; 11:43:41 >

Evet mesh sistem iyi fakat ben halimden memnunum telefonlar'da sadece youtube video izliyoruz vb. zaten ben her modeme belli db sonrası kendinden at dedim böylece geçişleri biraz daha iyi yaptım. Evet mesh sistem kadar iyi olmayabilir ama benim işimi görüyor. Şimdi tutupda sırf birkaç saniye az bekleyeceğim diye üç tane yüzlerce tl lik cihaz almak olmaz. O kadar param olsa zaten niye omni alayımki ultra modelini alırdım.
    seninki karmaşık network :) masraf etmişsin. değişmek kolay olmaz memnunsan kullan... yalnız yazılım güncellemeleride de bak. ben önceki modemi 4 senedir kullanıyordum son yazılımı 3 senelik falandı.onca kontrollerimde güncelleme gelmedi, ürün satışta olmasına rağmen... bıraksam çalışırdı, powerlien kullanıyordum bir oda için, biraz da kör topal çalışıyordu sistem , yazılımdan da tereddütüm vardı. Extra DSL aldım her yerde çekiyor, yazılımı otomatik güncelliyor. Mesh için Air de almıştım denedim güzel bir sistem ama gerek kalmadı. Extra kapsamada beklentimden çok fazlasını verdi. powerlineları da çöpe attım. Ultra benim için biraz fantastik olurdu. hatım fiber olsa olurdu. ancak hem DSL modem hem ultra gereksiz iki kutu olurdu. modemde işimi çözünce şuan yeterli.
    Ne uzattın be yazıyı. Masraf etmedim zaten vardı.
    Not: Bana şunu bunu yap deme. Senden fazla yeterince tecrübem vardır merak etme yani
    Not2: Bu yazıyada cevap verip beni yeni cevap yazmak zorunda bırakma yoruldum len bi yorum yazıyom sonra sen yazıyon.
    Arkadaş muhabbet ediyor sen tersler gibi konuşuyorsun neyse

NOT 1 cevap yazma gerek yok
    Kimin ne kadar tecrubeli oldugunu bilemezsiniz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

kaç cihazı değil de kaç kullanıcıyı kaldırır diye sorsan daha iyiydi.

mediatek işlemcili olması maliyeti düşürürken ısınmayı artırır diye biliyorum. bana yapı olarak çok cılız görünüyorlar. içerisindeki boardı görmek istemiyorum çünkü buna benzer bir yapıda cihazın içini açtığımda çin malı işte böyle bir şeymiş dediğimi hatırlatacak bana. muadillerinden hiçbir farkı yok. farkı yok derken, vasat bence. modem ahalisinin bilindik markalardan bıktığı bir dönemde farklı bir isim ile piyasaya giriş yaparken daha iddialı olmak gerekirdi. hem yazılım hem görünüm hem de web desteği ile kendini diğer markalardan sıyırması gerekirdi. bana sanki daha çok ticari olarak bir girişim gibi geldi. halbuki son kullanıcıda farklılık yaratacak bir hizmet anlayışı ön planda tutulsaymış daha iddialı olabilirlerdi. en azından zyxel'den istifade ile web arayüzü demolarını görebilmeliydik. en önemlisi de satın alındıktan sonra garanti edilen süre içerisinde yazılım güncellemelerine ne yönde destek verebilecekleri. bu açıdan baktığımızda yazılımların Vulnerability Statistics içerisinde kendine yer edinememiş olması da bir soru işareti. cvedetails de keenetic yazınca zyxel çıkması da enteresan.

ayrıca iss'lerin bu markaya ait modellere olan tutumu da önemli. sonuçta modem bir aracı. iss ise gerçeğin ta kendisi.
    Kullanmadığın bir şey hakkında yorum yapma. Bu şuna benziyor beyni yok fikri var. Kullanan kişiler yorum yapsın. Mediatek ve bilindik markalardan dem vurmuşsun. Ne olmasını bekliyorsun Vestel işlemcili filan bir şey mi? Önemli olan kullanıp gerçek değerleri sunmak. Bol keseden yok ısınıyormuş yok şöyleymiş yok öyle biliyorum demekle olmuyor. İnsanları yanlış yönlendirme! Hayatta hiçbir zaman Kullanmadığın ürün hakkında yorum yapma!!!

• Giga ya da Ultra almak istiyorum ama ont onu sfp modül bulmak sıkıntı sanırım. Ya da Türkiye'dekiler bu cihazlardan pahalı....

• nazimmacit kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın Nazimmacit, genel huyumuz... bilmediğimiz konularda tereddütlü olmak elbette gerekir ama araştırmadan kullanıp tecrübe etmeden fikir üretmek iyi bile demek büyük haksızlık.
    Arkadaşın bahsettiği konuları ben araştırdım kullanıcı olarak da fikrim şöyle hızlıca.

1. Mediatek ısınır vs düşüncesi tamamen kullandığım Extra DSL Keenetic için görmediğim bir konu, bu ısınma yazılım donanım uyum becerileriyle de çok ilintili. Bende Apple Macbook pro var üzerine windows da yüklü. hem Apple hem windows var.. yıllardır kullanıyorum Windowsda çalışırken beş dakikaya açılıp habire fanı çalışıyor, aşırı ısınırken, apple ile açtığımda akıllı telefon gibi açılıyor hiç ısınmaz.

2. Mediatek işlemci performansı ile ilgili google araştırdım. öne çıkan iki işlemci var Broadcom ve Mediatek. Broadcom un iki tip işlemcisi var piyasada BRCM 63168, bu 400Mhz ve 2,4Ghz kablosuz işlemci ve ethernet işlemci görevini de üstlenmiş. ve BRCM63381 de 600mhz ve yine 2,4 kablosuz işlemci görevini üstlenmiş AC için ek işlemci kullanıyor. Mediatek için Keenetic Omni de 700Mhz, Extrada 900Mhz işlemci kullanıyor. kablosuz ethernet için de ayrı işlemci var. bir de amlifier güçlendirici var. Kesinlikle daha performanslı işlemci kullanıyor. Başka konu işlemcide kopmayla ilgili olabilir. Keenetic bende çok stable ve yüksek hızda bağlanıyor. işlemcinin artık işlem gücü dışında özel bir artısı yok, önemli olan yazılım bence. Apple iPhone un işlemcisini samsungla kaşılaştıran kaç kişi var. Apple gereken performansı koyuyor zaten, yazılım ve kullanıcı tecrübesi fark yaratıyor.

3. Kaç kullancıyı destekler, her durumda işlemci gücü nedeniyle Mediatek Broadcom dan daha fazla kullancıyı destekler. performans kullancıların uygulamaları ile orantılı ama benim evde 10 un üzerinde cihaz bağlanıyor, çok iyi.
    4. keenetic zyxel eskiden iş birliği yapıyormuş özel bölgeler için ortak marka olarak, tüm teknoloji ekibi zyxel den bağımsız olarak premium ürün üretiyorlarmış, ayrılmışlar. Bununla ile ilgili google da baya bilgi var. Firma da açıklamış

5. Yazılımda güncelleme demiş. adamlar her hafta yazılım yeniliyor neredeyse bulut yapısı var. bu konuda en iddialı olduklarını söylüyorlar, teşvik ediyorlar güncellemeleri güvenlik için.
    6. Servis destekte , 3 yıl garanti, kayıt yaparsan 4 yıl kampanyası var bu günlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 16 Mart 2020; 10:48:48 >

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Merhaba sis651,

GPON ONT'den Giga veya Ultra ya RJ45 Gigabit Ethernet veya fiber olarak bağlanıyorsunuz. Giga ve Ultra SFP port bilinen fiber ethernet SFP port, doğrudan ISP den gelen fiberi SFP modül ile bağlıyorsunuz. Ancak dediğiniz gibi ONT tarafından da hattın ethernet fiber gelmesi gerekiyor. ONT de böyle bir çıkış varsa sorun yok, yada standart fiber sfp yuvası varsa aynı modulu takabilirsiniz. Yine de ONT lerde her zaman Rj45 gigabit oluyor, oradan Ultra ve Giga da RJ45 Gigabit portlarını kullanabilirsiniz. Keenetic de çok kullanıcımız Türk telekom GPON hattından ONT den RJ45 ile bağlanarak kullanmaktalar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.