Şimdi Ara

### Ev Yapımı Fotoğrafçılık Malzemeleri ### (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
65
Favori
83.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140: Ev Yapımı Lens Hood Yapımı :

• Umarım yarınki otomobil çekiminde işime yarar

### Ev Yapımı Fotoğrafçılık Malzemeleri ###

• Hocam gayette güzel olmuş.İşe yaramazmı hiç
  • 142: Ev yapımı Flaş Reflektörü

http://www.diyphotography.net/diy-flashbender
  • Vaybe konuya uzun zamandır ilk paylaşım.Çok teşekkürler hocam
  • Ne demek
  • 143: Fotoğraflara Flaş ile Obje Ekleme:

http://www.diyphotography.net/use-a-mouse-pad-to-throw-cookies

Not: Nasıl tarif etsem bilemedim. Kusura bakmayın
  • Paylaşım için teşekkürler.Bu sitedeki ürünleri ilk başında beri takip ediyorum
  • Beğendiklerimi yer imi olarak alıyorum bende. Hoşuma gidenleri eklerim konuya
  • Eyvallah
  • 144: Ev Yapımı Sürekli Işık kaynağı Yapımı

http://www.diyphotography.net/build-a-cfl-based-continuous-light-source
  • 145: Ev Yapımı Stüdyo Işıklandırması

• 22 numarali videodaki "nikonlar için eski lens adaptörü" yapımını denedim. Hiç memnun kalmadım
    3 ana sorunla karşılaştım, birisi sorun değil gerçi, önceden uyarılmış.
    İlki, body kapağını delmek hiç de öyle maket bıçağıyla yapılabilecek bir şey değil Ben maket bıçağıyla başladım, olmadı. Bir iğneyi ısıtıp delikleri açıp kesmeyi denedim, olmadı. Normal bıçakla kanırta kanırta kesmeyi denedim, olmadı. En sonunda matkapla 3-4mm arayla delikler açtım, çekiçle deliklerin arasına çivi çakarken zaten pıt pıt kırılmaya başladı, anca öyle çıkartabildim kapağın ortasını.
    İkincisi, herşey tamam, objektifi bağladınız body kapağına, sıra body'ye takmaya geldi. Süper, taktınız, ve sağlam duruyor. Netlik halkasını body kapağını gevşeten yönde döndürmeyi denediğiniz an rüya son buluyor Body kapağı çok sağlam bir şekilde vidalanmadığı için netlik halkasını çevirirken zaten body ile ayrılıyor yaptığınız adaptör. Hem adaptörü tutmanız hem de netlik halkasını çevirmeniz gerekiyor aynı anda ki kolay bir şey değil bu
    Üçüncü ve son olarak, sadece yakın çekimler yapabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar uzaklaşıp ona göre netleme gibi bir şansınız yok. Atıyorum sadece 1m uzağı net görebiliyorsunuz. 1.5m uzağı net görme şansınız yok malesef. Ama bunu uyarı olarak eklemişler sanırım videoda. Ya da ben başka bir yerde okudum. Sadece yakın objeler için diyordu zaten. Makroya yakın çekimler yapabilirsiniz bu yöntemle.

Ekleme: Bir de diyafram halkasında ne değişiklik yaparsanız yapın etkili olmuyor.

Benim karşılaştığım sorunlar bunlardı. Yapmayı düşünen arkadaşlar varsa önce dikkatlice düşünmelerini tavsiye ediyorum. Dışarıda satılan adaptörlerden almak çok daha mantıklı, inanın değmiyor bunu yapmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 29 Mart 2012; 14:09:01 >

• Yorumunz için teşekkürler
  • Konuya baktım bulamadım bu yüzden bir tane ben eklemek istiyorum.
    Çok güzel bir ışık yapmışlar. Alüminyum bir tencere bulmak kafidir. Geri kalanlar ufak tefek parçalar.
    Tripod için evinizde Ufo tarzı ısıtıcılarınız varsa onların ayaklarını kullanabilirsiniz. Malum artık kış bitti ısıtıcılar raflara kaldırılacak. Bari ayakları işe yarasın.
    Bunu çok beğendim annemi kandırıp elindeki tencereyi almalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roohans -- 30 Mart 2012; 12:52:16 >

• Konuda bu vardı ancak tekrar paylaştığınız için çok teşekkürler
  • gidip gelip bu konuya bakıyorum valla. Paylaşım için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.