Şimdi Ara

Ev Yapımı Projektör İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ofisimde sunum yapma gereksinimim ortaya çıktığından dolayı projeksiyon fiyatlarına bakmaya başladım ve gördüğüm kadarıyla aşırı uçuk fiyatlar mevcut durumda.

Ben de hobi ve ihtiyacı birleştirerek kendime projektör yapmaya karar verdim.

Fikrim ise şu yönde:

-15" lcd monitörü parçalayarak lcd ekranın altına cam koyacağım

-camın altına max sayıda yüksek ışımalı led panel döşeyeceğim

-mevcut kutuyu derleyip toplayıp fan sistemleriyle bezedikten sonra kutudan yalnızca vga kablo çıkışı ve güç kablosu çıkışı alacağım

- mevcut kutuyu da ters olarak tavana sabitleyeceğim.

Projeyi geliştirmem açısından yardımlarınızı bekliyorum.

Led panel olarak da bu tarz bir şey yaparım diye düşünüyorum.

Ev Yapımı Projektör İçin Yardım

EDİT: Arkadaşlar şu tarz bir monitör alıp arka koruyucu paneli sökerek kullanma şansım olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _VoLHulK_ -- 2 Şubat 2014; 3:19:28 >

• _VoLHulK_ _ kullanıcısına yanıt
    bence led panel olarak yeterli gelmeye bilir, yeterli gelse bile kullandığın ledlerden bir tansei aşır ısınmadan dolayı renginde değişme yada ışığında solma olursa görüntüde ışık farkı renk farkı oluşabilşir.

ben senin yerinde olsaydım iç mekan aydınlatmada kullanılan yüksek ışık güçlü içine büyük bir tane led olan lamba kullanırdım.

ışık kaynagın çok kuvetli ise önüne ince buzlu cam kestirip koyabilirsin işık homojen dağılır bence
  • LED ışık, monitörünüzde muhtemelen 200 nits civarıdır, kesinlikle çok zayıf gelecektir. Tam karanlıkta bir çok düşük bir sonuç çıkacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.