|
Mustakil ev yaptiran varmi? (6. sayfa)
-
-
Çöpe gitmiyor hocam. Baska yere gonderiyorlar. -
Hocam, konuyu kapatalim bence. Teknik konular bunlar, ben insaat muhendisi olarak soylemek istiyorum. Sizin dediginiz seyler muhtemelen size yanlis bilgi verildigi icin oyle oldugunu sandiginiz seyler. Bir santiyenin betonunu baska yere gondermek diye bir sey olamaz. Beton santralden cikti mi 90 dakika icinde dokmeniz gerekir, doktun doktun, dokemedin santral bile kabul etmez 90 dakika sonra orda yola bosaltman lazim yoksa mikserin icinde donarsa o mikser yani kamyon iskartaya cikar. Ayrica projeden projeye beton siniflari farklidir, bi yerdeki betonu baska yere dokemezsiniz. Muhtemelen usta size yanlis bilgi vermistir, cok kurcalamaya gerek yok, demir atrtar bak, artan demiri baska yere verebilirsin sorun yok, cimento falan artabilir, baska santiyeye verebilirsin sorun yok. Ancak betonun omru 90 dakikadir, santiyene fazla beton soylersen, fazlasini almak zorundasin zaten, geri iade ya da baska santiyeye gonderme diye bise yoktur. Ancak soyle bise olabilir, 5.5 m3 beton fazla soylendiyse, suresi de gectiyse, biraz su basip karistirip eger hali hazirda hazir bir yer varsa santiyende, mesela otopark zeminine dokersin, ustune arabani park etmek icin ise yarar, statik projede kullanamazsin ama yer betonu ya da ne biliyim villanin etrafina beton duvar falan yapiyorsan oralara kullanabilirsin. Siz eger 90 dakika suresi dolmus betonu alip da baska yere kullandiriyorsaniz ya da siuzin yaptirdiginiz eve baska santiyeden artan beton geliyorsa cok yanlis is yapiyorsunuz. Belediye zaten belediye olsa o betonu dokturmez size, ama iste Turkiye'de ne halk ne muhendisler ne de belediye de 1-gram bilinc yok, zaten bu yuzden deprem sonunda olan oluyor, olen oluyor, kalanlar da ayni tas ayni hamam devam ediyor.
Sizi suclamiyorum, size bu bilgileri yanlis aktaran ustasina da muhendisine de belediyesine de Hawk Tuah diyorum :D
-
Doğrudur dediğiniz.
İşleyişi bilmiyorum ben hakim değilim.
Belki son aracta yeterli gelip birdaha istenmemiste olabilir. -
-
Kepçenin saati 1500 den en ucuz dan başlıyor. -
Sagolun gule güle oturun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X