Şimdi Ara

Evde Akvaryum Fotoğrafı Çekmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim makinem Fujifilm S2950 ve bu makine ile ev ortamında akvaryumlarımın ve balıklarımın fotoğraflarını çekmek istiyorum. Fakat net bir kare yakalayamıyorum malesef. Balıklar hareketli olduğundan enstantene değerini düşürmem lazım o zaman da iso'yu arttırıyorum ve çok kötü bir görüntü oluşuyor. Akvarymun 1,5 m kadar yanında pencere var ama içeri giren gün ışığı yeterli olmuyor. Akvaryum ışıklarını açtığım zaman ise fotoğraflar çok karanlık çıkıyor. İnternette çok güzel akvaryum ve balık fotoğrafları var. Ben nerede yanlış yapıyorum acaba? Tek sorun kullandığım makine mi? Şimdiden çok teşekkürler...

• housing denedinizmi
  • Masa lambası falan yok mu yandan verseniz? Pozlamayı düzgün ayarlarsanız çok da kasacak bir çekim değil aslında
  • hızlı bir lens ve tavandan yansıtılan bir flash.
    aşağdaki fotoda çok hızlı(diyafram 2.8) bir lens yoktu. "manuel clubman 28mm f2.8"
    hızlı bir lens yoksa daha fazla iso yada flash gücü ile daha iyi sonuç elde edebiliriniz. bende o sırada sadece ufak bir flash ve manuel 28mm lens vardı. flashın kafasını tavana verip ordan akvaryumun içini aydınlattım, bu şekilde flashdan kaynaklı problemleride gidermiş oldum, bana asıl sorun çıkartan burda AF nin olmaması idi.
     Evde Akvaryum Fotoğrafı Çekmek...
  •  Evde Akvaryum Fotoğrafı Çekmek...

Aynı şekilde bounce flaş kullanıldı, f5 iso 200 1/20

Harici flaş yoksa ufak bir el aynasıyla dahili flaşı tavana veya duvara vs yönlendirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.