Şimdi Ara

evde bakılabilecek en iyi tür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba herkese. kedi sahipleneceğim için iyice araştırmalara başladım. rastgele bir yapmak istemiyorum sonuçta hayvan da bir can sokağa salınmaz. araştırdığım kadarıyla tekir yani bildiğimiz sokak kedileri çok huysuz oluyomuş yemek yerken dağıtıyomuş falan öncelikle bu doğru mudur ? ona göre başka türlere bakacağım. evde bakılabilecek huysuz olmayan, bakımı kolay kedi türleri hangileridir ?

• yedekaslan1 Y kullanıcısına yanıt
    Benim kedim tekir kedi 1 aydan fazladır evimde çoğunlukla da odamda yaşıyor ben bir problem yaşamadım ilk günden kumuna tuvaletini yapması gerektiğini öğrendi,kuru mamaya alıştı ve miyavlaması varla yok arası birkaç kez duydum.Onun dışında etrafta masa üstünde kırılacak bir şey bırakmamaya özen göstermeniz lazım bu her tür için geçerli.Ben uyurken o da yanıma gelip o da uyuyor çoğunlukla pek fazla rahatsız etmiyor tüy problemi hiç yok yemini dağıtmıyor kumunu az bir şey dağıttığı oluyor o her kedide olur bu özellikler her kedide her cinste olacak diye bir şey yok her kedinin karakteri farklıdır insanlar gibi.Onun dışında cins önerisi istersen Bombay bakımı kolaydır beslenmesine dikkat edilmeli obeziteye yatkındır Chincilla sessiz sakin iyi bir ev kedisidir- sık tüy bakımı gerektirir ve hastalıklara yatkın ve dayanıksızdır.İran kedisi Özellikleri chincilla ile aynı denebilir.Siyam kedisi-tüy bakımı nispeten daha az daha dayanıklıdır miyavlama ve agresifleşme eğilimi vardır. Scottish fold-kendi kendine takılmayı sever onun dışında ara sıra tüy bakımı gerektirir.Bunun dışında sokaktan veya barınaktan alınan kediler daha dayanıklı bağışıklık sistemi daha güçlü olduğundan daha uzun ömürlü olma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 13 Ağustos 2016; 7:15:52 >

• strange01 kullanıcısına yanıt
    O zaman türe çok takılmamak lazım sanırım biraz şans işi. Ya bu scottish foldlar çok dikkatimi çekiyo resimlerini gördükçe ağlayasım geliyo çok tatlılar namussuzlar :D. Bu kedi sahiplendirmede falan var aslında o mu tekir mi diye arada kaldım gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedekaslan1 Y kullanıcısına yanıt
    Scottish foldlar ortalama 1000 tl civarı bence değmez 500 tl olsa yine verilebilir de 1000 tl bir kedi için çok bence.
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    Ücretsizler var hocam tabiki saf değil kırma ama olsun çok farketmez bana

• Şahsen hayvan ticaretine karşıyım. Bir arkadaşım yeni doğan siyam yavrularından birisini bana verecekti, son dakika da 250 tl para isteyince sinirlenip vazgeçmiştim. Sonrasında eve dönerken, karşı kaldırımdan bir tekir yavrusu koşarak gelip bacağıma sarılmıştı.
    2 senedir yanımda sıpa, üç cins beslemiş biri olarak tavsiyem Tekir cinsidir. Akıllıdır, daha dayanıklıdır ve dişi seçerseniz daha oyuncu ve sevecendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master KENOBI -- 13 Ağustos 2016; 15:09:21 >
  • Master KENOBI kullanıcısına yanıt
    Daha dayanıklısını vs nasıl anlarız hocam o kadar tecrübem yok. Şahsen almışkende erkenden ölmesini istemem çok üzülürüm yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: yedekaslan1

Daha dayanıklısını vs nasıl anlarız hocam o kadar tecrübem yok. Şahsen almışkende erkenden ölmesini istemem çok üzülürüm yoksa

Kusura bakmayın cümle düşüklüğü olmuş. Mühim olan Annesini sütten kesilene kadar emmiş olmasıdır ki, bu süre 2-3 ay arası değişir.
  • Master KENOBI kullanıcısına yanıt
    Nerden alsam bilmiyorum hocam çevrede bakıyorum çöpün kenarı vs hep koca koca kediler. Yavru varsa da herkes sahipleniyor burda baya hayvansever burası. En iyisi internetten bulmak o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: yedekaslan1

Nerden alsam bilmiyorum hocam çevrede bakıyorum çöpün kenarı vs hep koca koca kediler. Yavru varsa da herkes sahipleniyor burda baya hayvansever burası. En iyisi internetten bulmak o zaman

Bende bir ara öyle çevreye bakınıp bulamamıştım.

Bu siteye bir bakın.http://www.mihav.com/forum/ucretsiz-kedi-ilanlari/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.