Bir bira akşamının kapanış birası. Çeşitli lezzetler denemeyi seven bir ev biracısının stoklarında her zaman bulunması gereken bir kit. Ticari biralara benzer. Düz bira sevenler çok beğeniyor. |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (53. sayfa)
-
-
-
Hayal alemi gibi. Tam bir ütopya.
-
1 metrekare alanda 6 kit
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstemek başarmanın yarısıdır.
-
-
Dün 1 stars, 1 golden, 1 saturn aldım. Daha da alsam mı diyorum ama stok sorunu var.
-
zamlardan kaçış yok .
-
ben alıştım artık ya
-
aynen, gelişine vuruyorum artık. daha çok kazanmaya bakıyorum,tutumlu olmayla olacak gibi değil. market market geziyorsun ucuz buluyorsun adam internete 100 lira zam saplayıveriyor bitti gitti.
-
Bir de alışveriş alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz lazım. Geçen gün bir arkadaşla da benzer konuyu konuştuk, 100 lira ucuz olacak diye günlerce indirim kovalıyoruz ama kredi kartı borcu ödenmezse 2-3 binlira faiz biniveriyor diye.
-
oo onun orası öyle zaten 2003 den beri kullanıyorum limitimi ödeme gücüme göre ayarlar, hiç de aşmam hiç bir sıkıntı yaşamadım.
-
Olsun, şahlanıyoruz. Bu sene şahlancaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir yazı denk geldi Facebookta;
Mustafa Duman yazmış;
Fermantasyondaki maya süreci hakkında biraz daha bilgi vereyim o zaman.
"Benim biramda neden meyvemsi tatlar var"cılar da burdaysa sorularının cevabını da veriyor olacağım :D
**********************
Fermantasyon süresince maya farklı evrelerden geçer. Bu evreler, evrelerin süresi ve bu süreçte olanlar şöyledir:
1. Uyanma Evresi (0-15 saat):
Mayaların uykudan uyanır gerinirken "Lan yemek mi o yoksa, Ahmet, Fatma, Hüseyin, Hayri, Ayşe, Murtaza uyanın lan cennete düştük her yer yemek dolu" dediği evredir bu. Maya kovaya girdikten sonraki ilk 15 saat içinde gerçekleşir. Amino asit sentezleri yapılır ve çevredeki besinin türü gibi bilgileri toplar mayalar. Buna göre de çoğalma planı yaparlar.
2. Büyüme Evresi (4 saat- 4 gün):
Mayalar ilgili analizi yaptıktan sonra çoğalma evresine geçerler. Ortamdaki besin miktarının bolluğu başka mikroorganizmaları da mekana çekebileği için maya hücre sayısında artış yapmaları ve kalabalıklaşmaları gerekir. Kolonideki büyüme yukarıda anlattığım gibi tomurcuklanma ile olur. Bu süreçte şekerlerin sindirimi de başlar. Mayaların ürettiği proteinler ve şeker sindirimi ile açığa çıkan yan ürünler karusen oluşumuna sebep olur.
Ester üretiminin çok büyük kısmı bu evrede olur. Ester ise biraya meyvemsi tatları veren şeydir. Bu süreçte sıcaklık kontrolü kritiktir zira yükselen sıcaklık maya çalışma hızını da etkiler. Maya ne akdar hızlı çalışırsa ester üretimi ve buna bağlı olan meyvemsi tatlar da o kadar artar.
3. Durgun Evre (3-10 gün):
Maya ortamdaki tüm basit şekerleri silip süpürmüştür ve bu süreçte de yan tatlara sebep olacak çok karbonlu yüksek alkoller, diactril, sülfür bileşenleri ve nahoş esterler oluşmuştur. Maya bunların üzerinde bir tur daha çalışarak bunları tek karbonlu daha şirin etil alkole ve daha sevilesi esterlere dönüştürür. Tat biraz daha iyileşse de tam oalrak dengelenmez henüz. Tüm bunlar olurken krausen de beyazımsı renklerden sarı/kahvrengi tonlara döner.
Mayalar sonrasında floklar oluşturur ve bizden şimdilik bu kadar diyerek uykuya geçerler.
Yani 2 ve 3cü evrede kova kapağını açıp kontrol ederseniz (tabi uzun süre açık tutmayın ki çok fazla Oksijen sirkülasyonu olmasın) mayanın hangi evrede olduğunu anlayabilirsiniz krausen renginden.
4. Ölüm evresi (? hafta):
Mayalar dibe çökmüştür ve artık biradaki partiküller de dibe çöker ve olgunlaşma sürecinde bira aromaları dengelenerek nihai tat profiline ulaşır.
Olgunlaşma sürecinin büyük kısmı şişelerde geçer. Şişelemek için mayanın uykuya geçerek dibe çökmüş olması yeterlidir. Bira içinde de size yeterli seveiyede maya partiküller kalır ve şişe fermantasyonun bu mayalar halleder. Kullanıdğınız mayanın özelliğine göre maya bira içindeki partiküllerin de dibe çökmesinde katkı sağlayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ihtiyacı olan varsa amazon fiyatı
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
büfe dolabımı o?
-
Evet Şenocak, sıfır. Hediye geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel günlerde kullanın. Hocam dün 3 şişe açtım 2 sinin gazı az diğeri gayet iyiydi sizce sebebi ne olabilir? aynı tarihte aynı özenle şişeledim. aynı ölçek şeker ekledim.
-
Ya ben o gaz sorununu hiç ama hiç yaşamıyorum, sebebi kışın 500-600 şişe kurduğumda neredeyse hepsi 5-6 ay bekliyorlar.
Oda sıcaklığında bekledikçe gazlanma oranı /
lezzet oturuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X