Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.226
Cevap
68
Favori
46.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurulum yaparken 1 kg şeker yerine malt koymak konusunda dikkat edilmesi gereken ne var? Elimde bir tane Butik Export var. Butikbira ürünü. Tamamen malt ile kurmayı düşünüyorum. Ve hatta oranı biraz daha artırmak için ekstra malt ve şeker eklemeyi de düşünüyorum.

• Birkaç kere aldım. 129 TL, 159 TL, 199 TL. ODIN vinomarket'in fiyat/performans kitlerinden biridir. Açık sarıdır. Lezzeti üzmez. Köpüğü neredeyse hiç yoktur. Çabucak söner. 20 lt kurmanızı öneririm.

@yavuzeki

Bence malta şeker eklemeyin ve kit+malt şeklinde kurulum yapın.

Veya

Malt+şeker toplamda 1 kg olacakmış şekilde paylaştırın.

Malt+şeker miktarı arttıkça kitin lezzeti arka planda kalıyor.

@kangroo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 3 Ocak 2024; 17:12:43 >
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

hocam alkol oranını artırmak istiyorum bir tık. kiti şeker yerine malt ile kursam ve 0.5kg malt ve 0.5kg şeker eklesem ek olarak tad çok değişir mi acaba.

• kangroo kullanıcısına yanıt

alkolü artırmak istiyorsanız sade malt özüne ek 2 - 2.5 kg şeker koymanız lazım. 10 gram maya kullanmak da gerekiyor. kitlerden 7 gram çıkıyor . nereden alacaksanız 10 gram maya da alın birde her ihtimale karşı satıcıya mayanın yüzde kaç alkol üretebildiğini sorun ama kafadan %12 alkole dayanır.

uygun yollusunu da yazayım. 1.8 kg kit , 2.5 kg şeker , maya besini . daha ucuza gelir %10 gibi alkol oranı olur . hidrometre ile şekeri karıştırdıktan sonra ölçüm yapıp ortalama alkol oranını kestirebilirsiniz.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

hocam %10 çok gibi. %7 iyi benim için. kitapçıkta oranı artırmak için; sadece şeker koyarsanız , tad bozulur diyor.

şahsi fikrim bu bira ustası arkadaşlar çok ince nüans tadları yakalıyor . dilleri ona alışıyor çok büyütüyorlar bazı tadları . mesela ben biraburada dan smoked aldım. tütsülenmiş falan filan diye yazıyorlar açıklamada ama kurup baktığımızda öyle bizim anladığımız gibi bir tütsüfalan yok. kit çok güzel,ona lafım yok ama tütsü mütsü yok. sigara içiyor olsam dilim tad almıyor derim ama o da yok . neyse konu dağılmasın, siz onlara pek aldırmayın yine de deneyin. ama malt özü ile yaptığınız tabiki daha gövdeli olur .

• Kit + 1 kg malt + 0,5'e kadar şeker kullanın. %6 veya %7 civarı alkollü bir biranız olur. Daha fazla şeker olursa kit değil şeker içiyorsunuz demektir. Tat bozulur.

7 gr maya kurtarır gibi ama 10 gr olursa daha verimli bir fermantasyon süreci olur.

Veya

2 kit + 1 kg malt + 1,5 kg şeker kullanın. Hem yoğun hem yüksek alkollü bir biranız olur. Ortaya da efsane bir ürün çıkar ama maliyet de artar tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 4 Ocak 2024; 13:51:2 >

hocam 2 kit değil de ilk dediğiniz mantıklı. kitle gelen maya yerine ekstra satılan mayalardan kullanılabilir sanırım. çünkü 11.5 gram filan yazıyor butikde.

Ben 1kg yerine 1.1 kg veya 1.2 kg şeker koyuyorum ve ölçmüyorum ama bir tık fazla alkol oluştuğunu tahmin ediyorum.

Alkol oranı çok soruldu, benim mantığım şu şekilde;

1 Şişe ile istediğin Alkol oranını yakalayamamış hissediyorsan 2 şişe iç :)

1 şişedeki alkolü yükselteceğim diye biranın tadını bozmak yerine 2 şişe içersin veya 3 şişe istediğin Alkolü almış olursun Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

Odin ile şöyle bir maceram oldu hiç unutmuyorum, ya bu nası kit hiç kafa yapmıyor vs diye 1.5 litreyi hızlıca içmiştim, 1 saat sonra Alkol öyle bir vurduki yamultmuştu beni Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler
    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler
    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

• Şimdi bir de seçim ekonomisine giriyoruz ki, offf. Onun ardından bira 250 lira olsa şaşırmam. Allah bu ülkeyi bu hale getirenleri bildiği gibi yapsın. Ne desek boş.

:) 😂

Aklıma şu geldi.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş LezzetlerSon Haberleryoutube
    Yılmaz Özdil, 14 Aralık 2018 tarihinde Halk TV'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Keşke bira içseydi" ifadelerini kullandı.
    https://www.youtube.com/watch?si=aWF81y7hnlLFAHLj&v=kEczKaFHwZM&feature=youtu.be

• OlguErhan kullanıcısına yanıt

son gelen zamla litre maliyetimiz 17,5 tl oldu .

neye zam geldi :S

yılbaşından sonra kitlere döşediler.

Butikbira da hala aynı (324 tl civarı )? Diğer yerlerde ne aralıkta fiyatla?

• 300-400 arası değişiyor.

Hedeflerim: vinomarketten Winter Saga 349,5

Biramarketten saturn maxi 495 (ama 2 kit gibi)

biraburda 370-400

• aramızda biraburda German lager deneyen var mı

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.