Şimdi Ara

Evde herşey bozuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laptop ımın bataryası bozuldu. Hâlâ serviste. Kombinin anakartı yanmış 400 tl ye kart değişti.
    Lambaların gücü azalıp artıyor.
    Evdeki elektronik eşyaları bu aksi voltaj akımından nasıl koruyabilirim.

Plazma alacaktım korkuyorum bozulur diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evdeki kaçak akım rölesi daha önce bir elektrikçi tarafından değiştirilmişmi öğren. Ufak bir hile ile kaçak akım rölesini devre dışı bırakıyorlar. Gerçi önce kaçak akım rölen var mı diye sormak lazım.

Bazen acemi elektrikçiler yüzünden eve giren faz ile toprak hattını birleştiriyorlar. Toprak hattından 3 fazdan biri daha gelince cazur cuzur cihazlarını yer.

Evin toprak hattı var mı diye sormak ta lazım gerçi ;)
  • Valla kardeş aslını sorarsan ben hiç bişe bilmiyorum elektrik ile ilgili. Zaten bulunduğum yerde işinin ehli elektrikçi olduğunuda zannetmiyorum. (istanbul,sultangazi).Evin toprak hattı var.(prizlerden bahsediyorum.)
    Kaçak akım rolesinide bilmiyorum.
    Elektrik saati ile ilgli bişeymi.

Ben düşündümki evin elektronik cihazlarını koruyan bir makina olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cem2014

Valla kardeş aslını sorarsan ben hiç bişe bilmiyorum elektrik ile ilgili. Zaten bulunduğum yerde işinin ehli elektrikçi olduğunuda zannetmiyorum. (istanbul,sultangazi).Evin toprak hattı var.(prizlerden bahsediyorum.)
    Kaçak akım rolesinide bilmiyorum.
    Elektrik saati ile ilgli bişeymi.

Ben düşündümki evin elektronik cihazlarını koruyan bir makina olabilir mi?
    Düzgün bağlanmış bir kaçak akım rölesi aletlerin bozulmadan önce sigorta gibi atar. Yani aletlerini koruyan bir sigorta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Düzgün bağlanmış bir kaçak akım rölesi aletlerin bozulmadan önce sigorta gibi atar. Yani aletlerini koruyan bir sigorta.

Peki bu kaçak akım rolesini elektrikçiye mi bağlattırıyoruz.
    (((yoksa elektrikçi bilerek mi devre dışı bırakıyor para kazanöak için)))

Ücreti konusunda bilginiz var mıdır. Ucuz bişeyse yarın taktırtmak lazım.
    Az önce mesaj geldi media markt dan. Cihazınız onarıldı alabilirsnz diye.

• quote:

Merhaba arkadaşlar
    Laptop ımın bataryası bozuldu. Hâlâ serviste. Kombinin anakartı yanmış 400 tl ye kart değişti.
    Lambaların gücü azalıp artıyor.
    Evdeki elektronik eşyaları bu aksi voltaj akımından nasıl koruyabilirim.

Plazma alacaktım korkuyorum bozulur diye.

Öncelikle Tedaş' a başvurun. Gelip voltaj ölçümü yaparlar, durumu göre kademe veya trafo değişikliğine gidebilirler.

Eğer trafo köşküne çok yakınsanız gerilim yüksek olabilir, geldiklerinde kontrol ederler.

Bina eski ve zayıf bir tesisata sahipse devreye giren asansör, ütü, fırın vs daha fazla gerilim düşümüne sebep olur.

Laptop bataryası bu durumdan kolay kolay etkilenmez, kombide sorun olabilir.

Ev tesisatınız kötü ise tesisatı değiştireceksiniz, voltaj düşükse veya zayıfsa öncelikle tedaş a başvurun. Olumlu cevap alamazsanız regülatör almanız gerekli.

Pahalı cihazlar için On-Line UPS alabilirsiniz.

Saygılar....

• Çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı eksik etmediğiniz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde garip bir cihaz buldum!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı eksik etmediğiniz için.

En pahalısı 65 lira bak. Bu röle atıyorsa hattın zaten bozuktur.

Düşük voltaj bana da sorun olmuştu. Alet arızası şeklinde değilde düşük voltajda enerji ihtiyacı için yüksek akım çekilmesi sebebiyle sigorta atması şeklinde idi.

180v-260v aralğında bir sıkıntı çıkmıyor.

• trafo köşküne yakın olmak evdeki elektrikli eşyalara nasıl zarar veriyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

trafo köşküne yakın olmak evdeki elektrikli eşyalara nasıl zarar veriyor ??

Trafoya en uzakta olan alıcılar gerilim düşüklüğü nedeniyle şikayette bulunursa tedaş trafo kademesini düşürebilir, kademe düşerse gerilim yükselir. Uzaktaki normal gerilimde beslenirken yakındaki alıcıda gerilim yüksek olur.

Saygılar...

• quote:

Evet kaçak akım rölesi nötr hattında en ufak bi kaçak olduğunda hemen atar yani cihazları korur ama her attiginda panoya gidip tekrar kurmak gerekir, bunun yerine TRİMBOX alın, voltaj düşmesi yada yükselmesi yada ani dalgalanmalarda bile siz farketmeden sizi korur yani full otomatikdir. Kendi sitesinden fiyatlara bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

quote:

Evet kaçak akım rölesi nötr hattında en ufak bi kaçak olduğunda hemen atar yani cihazları korur ama her attiginda panoya gidip tekrar kurmak gerekir, bunun yerine TRİMBOX alın, voltaj düşmesi yada yükselmesi yada ani dalgalanmalarda bile siz farketmeden sizi korur yani full otomatikdir. Kendi sitesinden fiyatlara bakabilirsiniz

Alıntıları Göster
    kaçak akım dalganmalara fayda etmez ya tedaşa başvuru yapcan yada ups regülatörlere para bayılcan geri boş box max hikaye.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

kaçak akım dalganmalara fayda etmez ya tedaşa başvuru yapcan yada ups regülatörlere para bayılcan geri boş box max hikaye.

Alıntıları Göster
    Elektrik şirketi trafodan yada nakil hattından kaynaklanan cihaz bozulmalarını karşılamakla yükümlüdür. Ancak evde ve apartman girişinde kaçak akım rölen yoksa, yada bozuksa bu yükümlülüğünden muaf sayılır. Aynı şekilde topraklama hattın düzenli çalışmıyorsa bu durumda da yükümlülüğünden muaftır.

Trimbox anlık voltaj sıçramalarında sigortaları attırır. Kaçak akım rölesi ile trimbox un işlevi farklıdır. Kaçak akım rölesi nötr faz arasındaki farklı akımları hisseder ve atar. Trimbox sigortaları attırıyorsa sorun küçük bir ihtimalle trafodur, büyük ihtimalle çevresel etkenlerle yakınlardaki bir cihaz veya yıldırım gibi etkenlerdir.

Kaçak akım rölesi atıyorsa evdeki tesisatın gözden geçirilmesi gereklidir. En sık karşılaşılan durum kaçak akım rölesi kontrolü ile tespit edilir. Trimbox kullanımıyla ortadan kalkacak sorunlar düşük ihtimallidir. Yüksek fiyatlı, düşük ihtimalli çözümü ilk etapta önermek bana uygun gelmedi doğrusu.

Sorun sahibi cem2014 biraz daha elektronik bilgisi sahip olsa da ölçü aleti ile tek tek sistemi ölçebilse keşke. Daha makul çözüm önerileri sunulabilir.

• Müsait bir zamanda bedaş ı arayıp sorunumu anlatacağım.

• quote:

Müsait bir zamanda bedaş ı arayıp sorunumu anlatacağım.

Sultangazi'nin neresindesiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Esentepe

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Esentepe

Alıntıları Göster
    Bizim burada da hatları yenilemişlerdi o zaman bir çok kişinin elektronik eşyası yanmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: REeL13

Bizim burada da hatları yenilemişlerdi o zaman bir çok kişinin elektronik eşyası yanmıştı.

Alıntıları Göster
    Bütün dünyada şebeke kaynaklı problemler garanti kapsamı dışında tutulur, bunun sebebi genel olarak voltaj dalgalanmalarıdır. Kaçak akım koruma röleleri iç tesisat yönetmeliğinde zorunlu olduğundan evinizde zaten var olmalıdır. Ama var olma sebebinin voltaj dalgalanması ile hiçbir alakası yoktur. 17-30mA aralığında insan hayatına zarar verebilecek bir elektrik kaçağında sistemi kesmesi içindir.
    http://www.milliyet.com.tr/teknik-servis-magduriyetlerini-engelleyen-bursa-yerelhaber-666457/
    UPS ya da Trimbox kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda UPS'te yanabildiğinden (yıldırım,trafo patlaması vb.) onu korumak için de Trimbox kullanabilirsiniz. Trimbox ani dalgalanmalarda elektriği kesmez, sadece trafo patlaması, nötre faz karışması gibi durumlarda kendisi yanıp, cihazlarınızı koruduğunda enerjiyi keser. Onun dışında Trimbox, voltaj dalgalanmasında elektriği kesmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırımcı

Bütün dünyada şebeke kaynaklı problemler garanti kapsamı dışında tutulur, bunun sebebi genel olarak voltaj dalgalanmalarıdır. Kaçak akım koruma röleleri iç tesisat yönetmeliğinde zorunlu olduğundan evinizde zaten var olmalıdır. Ama var olma sebebinin voltaj dalgalanması ile hiçbir alakası yoktur. 17-30mA aralığında insan hayatına zarar verebilecek bir elektrik kaçağında sistemi kesmesi içindir.
    http://www.milliyet.com.tr/teknik-servis-magduriyetlerini-engelleyen-bursa-yerelhaber-666457/
    UPS ya da Trimbox kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda UPS'te yanabildiğinden (yıldırım,trafo patlaması vb.) onu korumak için de Trimbox kullanabilirsiniz. Trimbox ani dalgalanmalarda elektriği kesmez, sadece trafo patlaması, nötre faz karışması gibi durumlarda kendisi yanıp, cihazlarınızı koruduğunda enerjiyi keser. Onun dışında Trimbox, voltaj dalgalanmasında elektriği kesmez.

Hele şükür trimbox un ne işe yaradığını bilen biri çıktı yaa yok sigortaları attırırmış yok bilmem neymiş önce bi sitesine girde kullanma kılavuzunu oku bol kesede sallama bak Yıldırımcı okumus öğrenmiş. Millet bilmeden yorum yapmaya ne kadar hesvesli ama...

• Aradım 186yı anlattım. Ekipler gelip bakacak diyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.