Şimdi Ara

Evde kedi beslemek istiyorum sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evde kedi beslemek istiyorum fakat sorularım var.

1) 3+1 evde besleyeceğim çoğu zaman dışarı çıkaramayabilirdim sorun olurmu ?
    2) Evde eşyaları koltukları çizmemesi lazım yoksa annem sorun çıkartır. Bunu önleyebilirmiyiz ?
    3) Tüy de çok dökmemesi gerekiyor malum annem yüzünden
    4) Hangi türü almalıyım bu kriterlere göre ?

• Merhaba kaptan reyiz.

Öncelikle evde kedi beslemenin zor olduğunu söylemek isterim.Kedi evde doğup büyümediyse dışarı çıkmak dolaşmak koşmak ve en önemlisi hava almak ister.Çıkmasada olur ama çıkarsan daha iyi olur :))

2)Eşyaları çizmez zaten ama koltuklar için aynı şeyi söyleyemem tırmalar ve çizerler. buna önlem olarak tırnaklarını düzenli olarak uzamadan kesmen lazım ve kedilere özel patileri tırnakları için tırnak törpüsü var petshoplardan rahatlıkla bulabilirsin.

3)Tüylere çözüm pek yok ama şöyle bişey var zaten kediler tüyü mevsimsel olarak döküyolar işte o dönemde tarama işlemiyle bunu azaltabilirsin.

4)Tür çokta önemli değil aslında hepsi birbirine benziyor. ama ben ragdollcuyum :)))
  • Cevaplarınız için saolun. Bir ikna etsem sorun olmuyacakta

Ragdoll dediğiniz cinse baktım baya tatlı şekerlermiş nerden alabilirim bu kedileri ısparta'da yaşıyorum petshopdan mı almalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainNervous

Cevaplarınız için saolun. Bir ikna etsem sorun olmuyacakta

Ragdoll dediğiniz cinse baktım baya tatlı şekerlermiş nerden alabilirim bu kedileri ısparta'da yaşıyorum petshopdan mı almalıyım ?

Petshoptan almak yerine petarkadaş gibi sitelerden edin.
  • CaptainNervous kullanıcısına yanıt
    1) 3+1 yeterli kedi bu sonuçta evde at gibi koşacak hali yok. Kıvrılacak bi köşeye takılacak.
    2)Eşyaları çizmemesi için bi oyuncak gibi bişey var onu tırmalıyor. Pahalı bişey de değil Alırsın sorun olmaz.
    3)Öncelikle her kedi tüy döker ama sen bakımını yapmazsan bide kabarık tüylü kedi alırsan her yer tüy olur tabi.
    4) Üstteki tüy mevzusundan dolayı Sık ve kısa tüylü cins kedi öneririm. Misal Mavi Rus kedisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBearded -- 25 Temmuz 2014; 1:57:45 >
  • 1) 3+1 evde besleyeceğim çoğu zaman dışarı çıkaramayabilirdim sorun olurmu ?
    2) Evde eşyaları koltukları çizmemesi lazım yoksa annem sorun çıkartır. Bunu önleyebilirmiyiz ?
    3) Tüy de çok dökmemesi gerekiyor malum annem yüzünden
    4) Hangi türü almalıyım bu kriterlere göre ?

Zaten köpek değil, kedi besleyeceksin. Bu sebeple dışarıya çıkarman söz konusu değil. Evin zemin katta değil ise, veya kendisinin eve girip çıkma gibi bir imkanı yoksa kedi öncelikle evde olmalı. Arada sırada dışarıya çıkartırsın, parkta kaydırakta kaymayı öğretirsin belki. Hava alsanız ve hepbirlikte takılsanız yeter zaten. Yani diyelim ki akrabalarınla bir çardağa geçtiniz ve çekirdek yiyorsunuz sohbet edip, onun o ortamda durması ona yetecektir. Zaten oyalanacak bir şeyler bulunur. Fakat sorun şu ki: kediler mekana bağlı oldukları için. Dışarıdan korkabilir. Herhangi bir şey dolayısıyla arkanızı döndüğünüzde yerinde bulamayabilirsiniz, kaçabilir. Dışarıya alışırsa da evde durmak istemeyebilir belki. Yani köpek kadar insana sadık değildir, bundan da kasıt "nankör" olmaları değil; mekanizmaları. Kediler mekana bağlanır, evi sahiplenir. Köpekler ise insana bağlanır, kendi sahiplerini sahiplenir. Köpek de kaçar mı? Kaçabilir. Ama tasması vesairesi olur ve yetişkin olduktan sonra da bu sorun pek yaşanmaz. Dışarıya arada sırada çıkartsan kâfidir. İnsanların bulunduğu ortamlara çıkartmaktan kaçınma, alışsın. Başkaları da ona alışsın. Herkes gününü gün ediyorken o evde sürekli yalnız ve asosyal bir şekilde kalmasın. Tırmalama tahtası aldığın takdirde sağı solu çizmeyecektir kedi. Bunu yapmasının sebebi, uzayan tırnaklarını törpülemek istemesidir. Ayrıca tırnak makası almalısın ayda bir veya birkaç kez kedinin tırnaklarını kesmek için. Çünkü o bilerek yapmasa bile uzayan tırnaklarının uçları sivrileştiği için eşyalara zarar gelebilir. Tüy dökülmesi için ise tarak alacaksın ve kediyi arada sırada tarayacaksın. Kışa girişte, yaz tüylerini; yaza girişte ise kış tüylerini döker. Yani kışın tüyleri sık ve kalındır, yazın ise daha ince ve seyrek. Mevsim geçişlerinde dökülmesi normaldir. Şunu söylemeliyim ki, kesinlikle buna göz yummak zorundasınız. "Hiç" dökülmeyecek diye bir şey yok. Sizin saç telleriniz de dökülüyor. Aynı onun gibi. "Hiç" yok, ama evde görülen tüy sayısını azaltmak mümkün. Bunun haricinde kaliteli kuru mamalar kullanacaksınız ve hayvanınızı sağlam ve sağlıklı bir şekilde besleyeceksiniz. Bağışıklık sistemi güçlü olan bir kedinin tüyleri öyle sık dökülmez. Bu kriterlere göre ise kedi cinsi seçimi yapmaya kalkışmak çok saçma. Ayrıca Petshop'lar hayvan satmak için değildir, hayvanlar için üretilmiş olan ürünleri satmak içindir. Bir başka konuda bu konu hakkında bilgi verdim. Ona bakabilirsin. Hiçbir hayvan için para ödemeyin, hayvanlar mal değildir, can taşırlar sizin gibi. Satmayın, satın almayın; sahip çıkın ve sahiplenin.

En kötü; Facebook'ta hayvanlar için kurulmuş olan sayfaların sahiplendirme ilanlarına bakabilirsin. Onlar ücretsiz verirler. Fakat talip olmadan önce hayvanlar konusunda biraz olsun bilgi sahibi olmanı ve pratiksel olarak deneyimlenmeni öneririm. Halka eşantiyon dağıtmıyorlar, can taşıyan, önemsedikleri bu hayvanlara kalıcı yuva arıyorlar.

• bence hiç alma, maddi özgürlüğün yoksa zamanı gelince ebeveynlerin sana kediyi dışarı attırabilir. Böyle bir ikileme girmeyi hiç istemezsin.

Evcil hayvan hususunda aile içi yaşanan ikilemler çok iğrenç şeyler sana garanti veririm. Ailen bi rest çekse halının üstüne apışmış kaka gibi kalıyorsun.

Hayvanlar bilhassa bakım ve ilgi ister hiç girme bu işe derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.