Şimdi Ara

Evde lokal anestezi yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
27.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağ elimin yüzük parmağında tırnak batması var biraz eti kestim baya iltihap çıktı.o bölgeyi uyuşturabilirsem eti kaldırıp altındaki tırnağı keseceğim.uyuşturmadan yapmaya çalışınca çok acıyor,acıdan durulmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Lokal Anestezi Yapma: Bilmeniz Gerekenler

Lokal anestezi, belirli bir vücut bölgesini uyuşturmak ve ağrıyı gidermek için kullanılan bir ilaçtır. Genellikle diş hekimliği, küçük cerrahi müdahaleler ve ciltte yapılan bazı işlemler gibi tıbbi prosedürlerde kullanılır.

Evde lokal anestezi yapmayı denemek cazip gelebilir ancak son derece tehlikeli olabileceğini unutmamak önemlidir. Lokal anestezi ilaçları güçlüdür ve yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, evde lokal anestezi yapmayı düşünüyorsanız mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Evde Lokal Anestezi Yapma Yöntemleri

Evde lokal anestezi uygulamak için iki yaygın yöntem vardır:

• Anestezik Krem: Evde anestezik kremi kullanarak derinizi uyuşturabilirsiniz. Bu kremler, eczanelerde reçetesiz olarak satın alınabilir. Kremi deriye uyguladıktan sonra 15-30 dakika bekleyerek etkisinin göstermesini sağlamalısınız.
    • Uyuşturucu Sprey: Evde uyuşturucu spreyler de derinizi uyuşturmak için kullanılabilir. Bu spreyler, genellikle reçetesiz olarak satılmaz ve bir sağlık uzmanından temin edilmeleri gerekir. Spreyi deriye püskürttükten sonra 5-10 dakika bekleyerek etkisinin göstermesini sağlamalısınız.

Evde Anestezi Kremi Yapımı

Evde anestezi kremi yapımı, son derece tehlikelidir ve asla denenmemelidir. Evde yapılan anestezik kremler, yanlış malzemeler veya oranlar kullanıldığında toksik olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Evde Uyuşturucu Sprey Yapımı

Evde uyuşturucu sprey yapımı da son derece tehlikelidir ve asla denenmemelidir. Evde yapılan uyuşturucu spreyler, uyuşturucu maddeler içerebilir ve yanlış kullanıldığında bağımlılık, solunum problemleri ve hatta ölüme yol açabilir.

Evde Lokal Anestezi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde lokal anestezi kullanmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Alerjileriniz varsa, herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalısınız.
    • Lokal anestezi ilaçları, belirli tıbbi durumları olan kişiler için uygun olmayabilir.
    • Lokal anestezi ilaçlarını uzun süreli veya aşırı dozda kullanmak tehlikeli olabilir.
    • Evde lokal anestezi kullanırken, her zaman bir arkadaşınızın veya aile üyenizin yanınızda olduğundan emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi krem vardi adini hatirlamiyorum ama eczaneden lokal anestezik krem istesen verir sanirim

• Tirnagi kesme uzasin en son etten cikar. Yoksa kestikten sonra tekrar uzadigi zaman tekrar batar

• doktora gitsen sence daha mantikli olmazmi?? krem seni kesmeyecektir igne yapman lazim .

• La deli misin kestiğin yer uzayınca napacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Tirnagi kesme uzasin en son etten cikar. Yoksa kestikten sonra tekrar uzadigi zaman tekrar batar

emin misin?sende öyle mi geçti baya acıtıyor zıkkım

• quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Tirnagi kesme uzasin en son etten cikar. Yoksa kestikten sonra tekrar uzadigi zaman tekrar batar

emin misin?sende öyle mi geçti baya acıtıyor zıkkım

O uzadigi zaman yandaki etlerden cikar cikinca da hep belli bir yere kadar kesersin. Cikana kadar acitabilir. Yine de arastirmakta fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lokal boya ne demek
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce eczaneden emla krem alacaksın, tırnak bölgesine sürüp 5 dakika kadar bekleyeceksin zaten o bölgenin uyuştuğunu hissedersin, alkol ile bir cımbızı iyice dezenfekte et, cımbızı tırnağının içine doğru sok batmanın olduğu tarafı kaldır, kes at bence tırnağını çekersen daha iyi olur.

Not: bu anlattıklarımı evde uygulamayın, bir hastane ortamında steril olarak yaptırmanızda fayda var mikrop kapıp ölebilirsiniz.

• aynı şeyi denedim şuan 1 parmağım yok
  • Hastaneye git Jetokain yada Lidokain iste verirlerse enjektöre çek hemen deri altına az birşey ver birkaç noktaya sonra parmağını hissetmezsin zaten. Yada git bir devlet hastanesinde plastik cerrahiye. Tırnak batması var de ertesi gün gel derler hemen 15 dk da operasyonu bitirirler üzerini giyer gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Önce eczaneden emla krem alacaksın, tırnak bölgesine sürüp 5 dakika kadar bekleyeceksin zaten o bölgenin uyuştuğunu hissedersin, alkol ile bir cımbızı iyice dezenfekte et, cımbızı tırnağının içine doğru sok batmanın olduğu tarafı kaldır, kes at bence tırnağını çekersen daha iyi olur.

Not: bu anlattıklarımı evde uygulamayın, bir hastane ortamında steril olarak yaptırmanızda fayda var mikrop kapıp ölebilirsiniz.

Pahalıymış o krem ona para vereceğime hastaneye giderim

• dediklerimi uygula. önce parmagını temizle iyice sonrada agzına sok saatlerce em o parmagı saatlerce usanmadan sıkılmadan saatlerce emmmm. 10 dk lık lokal anestezi uygulamış olursun böylece.

şaka bi yana doktora niye gitmiyorsun kardeş? bir gemide korsan falanmısın da kendi yaralarını sarıyon . doktora gitsen 10 dk da halledicek acısız mis gibi hemde
  • Arkadaşta yapmıştı, helvasını yedik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

dediklerimi uygula. önce parmagını temizle iyice sonrada agzına sok saatlerce em o parmagı saatlerce usanmadan sıkılmadan saatlerce emmmm. 10 dk lık lokal anestezi uygulamış olursun böylece.

şaka bi yana doktora niye gitmiyorsun kardeş? bir gemide korsan falanmısın da kendi yaralarını sarıyon . doktora gitsen 10 dk da halledicek acısız mis gibi hemde

öğrenciyim 6 ayda 1 sgk ya öğrenci belgesini vermemiz gerekiyor ,bende bu sene hiç vermedim o yüzden gitmiyorum

• acı vs sorun ediyorsan merak etme 2 ay önce ben gittim hemen halledip yolluyorlar evde çekceğin zahmete değmez
  • iltihaplı demişsin batikon dökseydin 1-2 gün?iltihabı geçerdi en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: DraJeS

iltihaplı demişsin batikon dökseydin 1-2 gün?iltihabı geçerdi en azından

İyice bantladım bantı çıkarınca dökerim biraz

• Buzla uyuşturabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Önce eczaneden emla krem alacaksın, tırnak bölgesine sürüp 5 dakika kadar bekleyeceksin zaten o bölgenin uyuştuğunu hissedersin, alkol ile bir cımbızı iyice dezenfekte et, cımbızı tırnağının içine doğru sok batmanın olduğu tarafı kaldır, kes at bence tırnağını çekersen daha iyi olur.

Up Hocam bu mesajınız 5 6 yıl sonra benim işime çok yarayacak bendede tırnak batması var . Doktora gittim fakat doktor bir yeri atlamış kendim cımbızla çekebileceğim bir yer krem alıp çekicem sonra editlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Up Hocam bu mesajınız 5 6 yıl sonra benim işime çok yarayacak bendede tırnak batması var . Doktora gittim fakat doktor bir yeri atlamış kendim cımbızla çekebileceğim bir yer krem alıp çekicem sonra editlerim

Alıntıları Göster
    senin neslin tükenmedi mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.