Şimdi Ara

Evde müzik dinlemek için stereo amfi tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet şimdi gördüm, numaramı yazdım oradan irtibat a geçelim, dh re yazdım dm den mesaj atamıyor diye, henüz yanıt gelmedi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Denon PMA 600NE ile Dali Oberon 5 Supra ply 2x3.4 mm kablo,Qed Qe-1870 Screwloc Abs 4Mm Banana ve

Qed Qe-1890 Screwlog Abs Duo Spade ile kullanıyorum amfi ile hoparlör uyumu mükemmel, inanılmaz memnunum

Bu iş dipsiz kuyu ve dinlediğin müzik tarzına, yaşına ve en başta bütçene bağlı bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 14 Şubat 2024; 13:40:28 >
  • Merhabalar öncelikle konuyu hortlattığım için konu sahibinden rahatsızlıktan dolayıda sizlerde özür dilerim affınıza sığınırım ve yardımlarınız için şimdiden çokça teşekkürler.

Evde dizi film izlemek için projeksiyon cihazı aldım şuan mifa a20 (30w) gücünde Bluetooth hoparlör kullanıyorum ve inanın bu bile tatmin ediyor aslında ama bir oyun kafama taktım
    Projeksiyon cihazı, PC ve telefon ile dizi film ve müzik dinlemek için daha iyi bir ürün araştırmasına girdim
    İlk resimdeki Edifier r1280dbs 2.el olarak 5k ya buldum sıfırı 8k 42w ve harici subwoofer çıkışı mevcut ilerde subwoofer alabilirim
    İkinci resimdeki ürün ise Türkiye'de 33k ama yurt dışında 15k ve 130w harici subwoofer çıkışı yoktur yurtdışından getirebilirim
    Max harcamak istediğim bütçe ise 25k acaba üçüncü resimdeki Amplifikatör yada benzeri Bluetooth olan bir ürün alsam yanına nasıl hoparlörler almalıyım ki bütçemi çok aşmasın ve Edifier olan ürünlerden daha iyi ve mantıklı olsun yada bütçemi daha düşük tutarak bu hazır ürünlerden daha kaliteli ses alabilirim

Kısacası 20 metrekarelik bir odada film dizi ve müzik dinlemek için hangisini almam mantıklı olur yada 2.el ürün alarak ses sistemi dizebilirim lütfen yardımcı olun ses içi o kadar karmaşık ki bir türlü işin içinden çıkamadım Evde müzik dinlemek için stereo amfi tavsiye Evde müzik dinlemek için stereo amfi tavsiye Evde müzik dinlemek için stereo amfi tavsiye

• Bütçe ne kadar

• PoleStar25 P kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz Edifier modelleri aktif hoparlörler. Yani kendi içinde amfisi mevcut. Eğer bu Edifier’ları alacaksanız Fosi amfiyi almanıza gerek yok.

Eğer ayrı bir amfi ile bir sistem kurmayı planlıyorsanız, pasif raf tipi hoparlör almanız gerekmekte. Monitör audio, Dali, Heco vs gibi markaların raf tipi pasif hoparlörlerine bakabilirsiniz. Bu arada hoparlör teknolojisi pek gelişen bir şey olmadığı için hoparlörleri ikinci el alabilirsiniz.

Bu arada resmini paylaştığınız Fosi amfide sub çıkışı var mıydı emin olamadım. Eğer ilerde sub eklemek isterseniz amfide sub pre out çıkışı olan bir amfi alırsanız sub bağlamak daha kolay olacaktır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    20k düşük mü olur acaba 2.el de alabilirim bulabileceğim tüm ürünleri ama Edifier s2000mkiii kadar iyi olmaz ise bu bütçeler ile hiç bulaşmayım bu işlere sonra hastalık vs olur varı yoğu bu yolda harcarım ses işi dipsiz kuyu benim anladığım kadarı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoleStar25 -- 27 Haziran 2024; 23:48:10 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyleki Edifier olanların aktif olduklarını vs bu bilgileri zamanla öğrendim esas merak ettiğim nokta 20k harcayarak Edifierden daha iyi bir sistem yapılır mı acaba 2.el almakta hiç sorun yok benim için daha iyi olur

Bu raf tipi Edifier’ları hiç dinleme şansım olmadı ama 10 bin civarına ikinci el alınacak bir raf tipi ve uygun bir amfi ile daha iyi bir ses alınabileceğini düşünüyorum.

İlan ile bir alakam yok ama şu ilanın fiyatı makul gibi geldi. Uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum, o yüzden fiyatlar ne kadar makul yada değil kontrol etmek lazım.

https://www.sahibinden.com/s/2UPamxH4

Yanına da sizin paylaştığınız amfinin pro versiyonu ile güzel bir sistem kurulabilir. Ayrıca bu amfide sub pre out çıkışı da var.

amzn.eu
    Fosi Audio BT20A Pro Amfi Bluetooth 5.0, 300Wx2 Chip TPA3255, Değiştirilebilir Op-Amplar, 2 Kanal Mini Hi-Fi Sınıf D Amplifikatör Stereo Alıcısı, Dış Mekan/Masaüstü Pasif Hoparlörleri için : Amazon.com.tr: Elektronik
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07JVFY27T?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_7S4BZXM1903HH327717G&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_7S4BZXM1903HH327717G&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_7S4BZXM1903HH327717G&starsLeft=1

Bu arada amfiyi kumandalı bir model alırsanız kullanımı da daha kolay olur.

Bu arada wiim diye bir markanın amfisi vardı. İçinde dahili dac’ı falan da var. Yurtdışı forumlarında beğenilen bir amfiydi
    Onu da değerlendirebilirsiniz.

Wiim amp’de hdmi arc girişi de mevcut. Yani tv’nize direkt hdmi ile bağlayıp tv’de film dizi seyrederken de sistemi rahatça kullanabilirsiniz.

Eğer Amerika’dan getirebilecek bir tanıdık varsa bence direkt bu amfi genel kullanım için gayet mantıklı.

Bu arada eğer amfi için 10 bin tl civarına çıkacak olursanız ve odanızda avr denilen ev sinema amfisi koyacak yeriniz varsa ikinci el arc özelliği de olan bir model alınıp 2.1 şeklinde kullanılabilir

Hocam burada iki adet amfiden bahsetmişsiniz acaba ilk bahsettiğinize birde dac mı lazım ve evet keşke kumandalı ve bol çıkışlı bir ürün bulabilsem

Hocam bahsi geçen 2.1 sistemde 3 adet mi hoparlör oluyor sağ sol ve orta
    Ya aslında TV PC dedim lakin TV kullanmıyorum projeksiyon cihazım var HDMI çıkışı olsa dahi uzak olacağı için HDMI olmasada olur ama kumanda optik ve Bluetooth şahane olur

Projeksiyon nedir?

Ayrıca sistemin odadaki yerleşimini görmek için bir foto ekleyebilir misiniz?

Normalde projeksiyon olan bir sistem Avr ile kurulur. Filmi oynattığınız kaynak cihaz (apple tv, mi box vs gibi) AVR’ye bağlanır.
    Avr sesi çözüp hoparlörleri besler, aynı zamanda da görüntüyü projeksiyon yada tv’ye aktarır.

Avr yani amfi genelde önde ekrana yakın olur ve de projeksiyon arkada uzak bir yerde olduğundan avr ile projeksiyon arasında 10-15 mt’lik uzun bir hdmi kablo kullanılır.

Projeksiyon cihazı Viewsonic px701 4k kullandığım TV ise homatichs R 4k plus üzerinde optik HDMI ve av çıkışı mevcut
    Şayet bu avr cihazını alacak olsam dac yada amfi gibi farklı bir ürüne ihtiyacım olmadan hoparlörleri bağlayıp kullanabilirim sanırım demi ve bu avr cihazını Bluetoothlu alırsam müzikte dinleyebilirim demi amfi vs derken şimdide avr seçeneği çıktı 😁 cidden zor iş bu ses işi

Avr yani audio video receiver, ev sinema sisteminin merkezi olan bir amfi tipidir.
    Birden fazla hdmi girişi ile medya oynatıcı, pc, oyun konsolu vs gibi bir çok kaynak cihazı AVR’ye bağlarsınız. Avr de sesi hoparlöre yayar ve görüntüyü de tv yada projeksiyon gibi görüntü cihazına aktarır. Avr ile de pasif hoparlörler kullanmanız gerekir.

Yalnız şöyle bir durum var. AVR’ler pahalı cihazlar. Özellikle projeksiyon 4K olduğu için 4K destekli bir avr almanız lazım ki homatics’den gelen 4K sinyali 4K olarak projeksiyona iletebilsin.

Maalesef avr’lerin yurtiçi fiyatları oldukça yüksek. En giriş seviyesi bir avr bile Türkiye’de vergi ve satıcıların abartmaları sebebiyle 25-30 bin lira arasında. Bu sebeple Avrupa’ya seyahat ediyorsanız Mediamarkt yada Satürn gibi mağazalarda aynı ürünü 10-15 bin civarına alabilirsiniz.

Sizin kullanımınız sinema amaçlı olduğu için bu işin en düzgün yolu AVR’li bir sistem kurmak olur. Ama hoparlörü, AVR’si, kablosu derken 50-100 bin arası minimum gider.

Bu sebeple ucuz yollu çözüm olarak Samsung q990d gibi arka hoparlörleri de olan ve gerçek surround (çevresel) ses verebilen bir soundbar almak daha mantıklı olabilir. Bu model Samsung’un en üst modeli ve Samsung’un yerel fiyatlandırması sebebiyle yurtdışından daha ucuza satılıyor.

Soundbarların dezavantajı, üstündeki hoparlörler küçük olduğu için müzik performansı gerçek bir raf tipi hoparlör kadar iyi olmuyor. Ama çok bilmeyen biri için yeterli de gelebilir. O yüzden bir teknoloji markete gidip dinleme yapın. Sizin için müzik performansı da yeterliyse soundbar sizin için ideal çözüm olacaktır. Kurulumu, kablo kalabalığı vs olmaması da standart kullanıcı için büyük kolaylık.

Misal bende AVR’li sistem ve 5.1.4 hoparlör kurulumu var. Etheneti, güç, hdmi, hoparlör kablosu vs derken tv sehpasının arkasında 70-80 tane kablo var :))

Bu arada avr sistemler artık çok pahalı olduğu için forumun soundbar başlığı oldukça aktif. Soracağınız detaylar olursa o başlığa da bakabilirsiniz.

Soundbar yoluna girerseniz almanız gereken bir de uzun hdmi kablo var. Projeksiyon ile soundbar arasındaki mesafe ne kadar olur bilmiyorum ama genelde kabloyu köşelerden gizlice vs götürmek isteyince 10-15 mt’lik bir hdmi kabloya ihtiyaç oluyor. Bu mesafeye çıkınca da kayıpsız iletim için fiber optik hdmi kablo kullanmanız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam 10-15 mt fiber hdmi kabloların fiyatı da 1000 tl civarındaydı.

Kurulum ise şöyle olmalı

Homatics —> Soundbar —> projeksiyon

Hocam çok ama çok teşekkürler bu detaylı anlatım için
    990d alır mıyım bilemem ama sanırım soundbar kaçınılmaz son tekrardan teşekkürler

Rica ederim

990d’nin kablosuz arka hoparlörleri olduğu için çevresel ses konusunda başarılı. Asıl kullanım da film odaklı olduğu için arka hoparlörü olan bir soundbar çok daha iyi olur.

Eğer o fiyatlara çıkamam derseniz de mutlaka ayrı bir hdmi in girişi olan bir soundbar alın ki homatics’i soundbara bağlayabilin.

Bazı giriş seviyesi soundbarlarda sadece arc’den ses alabilen hdmi yuvası oluyor. O hdmi yuvalarına ayrı bir kaynak cihaz bağlanamıyor. Bu sebeple 990d önermiştim.

990d yada benzeri üst seviye soundbarlarda homatics vs gibi kaynak cihazlarını bağlayabileceğiniz 2 tane hdmi giriş ve de 1 tane de görüntüyü tv yada projeksiyona aktarmaya yarayan hdmi çıkış oluyor.

Girişlerin fazla olması ilerleyen zamanda ps5 vs gibi başka bir kaynak bağlayabilmenize imkan sağlar.

Misal benim AVR’de 7 tane giriş var. Digitürk, Zidoo medya oynatıcı, firestick ve pc bağlı. Hiçbir aleti tak çıkar yapmadan istediğim zaman istediğim cihazın görüntüsünü projeksiyondan alabiliyorum.

Bu nedenle almışken ve de Türkiye’de ucuzken 990d gibi üst seviye bir soundbar alın ve daha uzun ömürlü bir cihaz olsun derim.

Bende Harman Kardon avr165 modeli vardı pandemiden önce bin liraya satmıştım. Hkts16 hoparlörleri vardı onları da bin liraya satmıştım. Subwoofer da vardı. Şimdi deli para yapıyor hepsi 😁

Ben de son zamanlarda Edifier r1280dbs ve Edifier s2000mkııı modellerini araştırıyorum. Müzik performansı film performansından daha iyi diyorlar.

• Elimde Denon PMA900, Denon Ceol 12, Dual CV1462, Sony STR-DH190, Sony STR-2800L, Sony TA-3200F var.

Denonlar ses olarak gerçekten boş, hiç bir türlü parasını hak etmiyor.Hem bozulma yapıyor hemde kendine bağlayan bir sesi yok bu iki cihazında.

Elimdekiler arasında Sesi en güzeli en naifi Sony STR-2800L (Düşük wat kısık seste kullanılacaksa mükemmel ama 4800-5800-6800 modellere bakılabilir yüksek seviyeler için.

Dual çok güzel naif ama %50 sonrası bozulma yapıyor.

STR-DH190 sesi biraz mat ama kesinlikle bozulma vs yok parasına göre mükemmel.

Sony Ta-3200f Söylenecek söz yok tek geçerim.

Benim elimdeki cihazlarla vardığım sonuçlar böyle.

Belki birinin işine yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    1280 ile 2000 cok farklı segment zaten.ama 1280 boyuna posuna göre ciddi şaşırtıcı cıhaz.yüz gülümsetir.2000mk1 var bende.youtubeda videosunu koymuştum.iyi cihazdır.bir tık digital sound hissettiriyor.bu iki cihazda en önemli şey kaynağın kalitesi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.