Şimdi Ara

***Evde müzik kutusu yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde sıradan bir müzik kutusu yapmak istiyorum yani devresini falan ben yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

• Daha açabilir misin müzik kutusundan neyi kastediyorsun.Şu hediyelik mekanik sabit melodili kapağı açınca çalanlardan mı?Yoksa Genelde eski ABD filmlerinde kullanılan istediğin şarkıyı jeton atıp seçerek çalanlardan mı ?
  • Jetona falan gerek yok sıradan açılınca müzik çalan ama her şeyini kendim yapabileceğim ya da kenarında kurulunca müzik çalan resimlerdeki devrelerden bahsediyorum yardımcı olursanız sevinirim.
     ***Evde müzik kutusu yapmak istiyorum ***Evde müzik kutusu yapmak istiyorum ***Evde müzik kutusu yapmak istiyorum

• Elektronik olarakmı yoksa yukarıdaki resimler gibi mekanik olarakmı yapmaya çalışıyorsunuz?
  • Aslına bakarsanız pek bir bilgim yok ama mekanik daha hoş geliyor gözüme o tellerin belirli bir melodiyi tuttturması falan hoş ama hangisi daha pratik olur sizce? Ya da elektronikte ses nasıl sağlanır?
  • Elektronik olarak pic ile pwm üretirsiniz , çıkışada filtreler ve küçük birde anfi koyarak yapabilirsiniz.Yada her nota için farklı bir devre yaparsınız (yaklaşık 20 tane).Bu devreleride pic ile pwm olmadan sadece tetikleyerek açıp kaparsınız.Aynı sayede piyona olarakta kullanabilirsiniz.Pice istediğiniz sırayla tetikleyen bir program yazarsınız.Daha kısa yoldan yapmak isterseniz müziği kaydedip direk çalarsınız.

Mekanik olarak yapmak isterseniz önce bir cnc makinesi almalısınız.Yada bir yerde parçaları yaptırmalısınız.
  • Evet PİC ve PWM metoduyla yapılabilir.Ama meknik olanını yapabilirseniz onun sesi ile devrenin vereceği ses kıyaslanamaz bile.Mekanik her zaman iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde yapacağım için elektronik olan daha uygun dediklerinize göre elektronik olanları yapmak için yapmam gerekenleri rica etsem liste halinde yazabilir misiniz?Dediğim gibi pek bir bilgim tek tek adım adım araştırıp yaparım talimat yazarsanız.Teşekkür ederim.

Mekanik iyi hoş da peki o parçaları nereden bulabileceğim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-991671A40 -- 25 Temmuz 2013; 15:59:35 >
  • Bu devrenin sinüs çıkışını kullanabilirsiniz.R1 ile frekansı ayarlarsınız.Isis de simülasyondan bakarak her frekans için gereken direnç değerini bulup takarsınız , dirençleride transistöre bağlayıp pic ile sürersiniz.Çıkışada tda2822 gibi bir anfi bağlarsınız.Pwm ye göre daha iyi bir ses kalitesi alırsınız.

***Evde müzik kutusu yapmak istiyorum
  • Teşekkür ederim bunu yapmaya çalışacağım.Yapabilirsem buraya koyarım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.