Şimdi Ara

evde nargile kömürü nasıl hazırlanır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
29.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar şimdi nargileyi hazırladım ama tek bi sorun var nargile kömürünü bir türlü hazırlayamadım evde nasıl hazırlamam gerekiyo kömürü yardımcı olursanız sevinirim.
  • Cevap verebilecek biri yokmuya
  • Ocakta yak tek tek
    başka caren yok
  • Hangi kömürü kullanıyorsun? Eğer o toz komurlerdense bikac tanesini yakıp kalın metal bi canagin icine yanmamislari doldurup aralarına yananlari yerleştir bi müddet bekle hepsi yanar tabi balkon gibi hafif esen biyerde. Meşe kömürü kullaniyorsan yine bi kactanesini ocakta yak yananlarla yanmayan kömür tanelerini karışık cezve gibi bisiyin içine at sonra fon yada saç kurutma makinasi tut kısa sürede olurlar.

Toz, sıkıştırma yada o meyve çekirdeklerinden yapıldığı idda edilen komurlerden kullanma. Baş ağrisi yapar yatmadan önce icince sabah felç geçirmiş gibi kalkiyo insan.

Kömür tamamen yanmadan yani kor olmadan kullanmayın cok zararlı.

Fon makinasını uzaktan tutmak lazım eriyor.

Sormak istediğin. Birşey olursa tecrübe ettiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalisirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim ama bir şeyi anlamadım meşe köürü kullanıyorum nasıl hazırlıcamı tane tane anlatırmısın?
  • Ocakta maşayla yakıp hazırlıcan ne var onda
  • İyi akşamlar,

Ben de evde ortalama olarak ayda 2 kere nargile içiyorum. Fazlasını içersem neredeyse her gün istediğim için böyle bir sınırlama koydum kendime.

Ankara'da Engürü Pasajı'nda cezve tarzı bir şey satıyorlar, 3-5 hadi taş çatlasın 10 TL. İçerisine 9-10 tane kömür koyup ocağın üstüne yerleştiriyorum. Zaten altı delikli, kısa sürede hepsi yanıyor. Eğer uzun devam edecekse nargile, o zaman arkadaşın dediği gibi yanmışlarla yanmamışları birlikte tutuyorum.

Çok acele yakmak istiyorsan ve piknik alanı veya işte açık alandaysan pürmüz de işe yarar. Piknik tüpüne pürmüzü bağlarsın, nargile kömürlerini porselen/kalebodur gibi ısıyla yapılmamış bir şeye koyarsın (gerekiyorsa betona) sonra da pürmüz ile ateş püskürtürsün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kömürleri tencere gibi bişeyin içindemi yakcaz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.