Şimdi Ara

Evde oto ses sistemi yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde kendime ses sistemi yapmak istiyorum elimdeki parçalar bunlar;

teyp:http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-mvh-171ub-usbaux-girisli-mp3wmawav-calarli-rds-tuner-oto-teyp.html
    hoparlör:http://www.vatanbilgisayar.com/ts-g172ci-17cm-2-yollu-hoparlorler-bas-tiz-280w.html

bunlarla şuan müzik dinliyorum fakat aldığım ses memnun edici değil. gelen ses kaba.
    sesi nasıl düzgünleştirebiliriz. ev için olacak birde. istediğim yüksek ses değil. sesin netliği önemli olan. kulağa güzel gelmesi işte.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Amfi var mı? Crossover bağlantıları doğru mu?
  • amfi yok. crossover hakkında bilgim yok.
  • yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Mid takımı sandım coax'mış, crossever olmaması normal :) Bir çok nedeni olabilir gelen sesin kaba olmasının...

Aklıma gelenleri sıralayım;

- İki hoparlör ters bağlanmış olabilir. Öyle bir durumda seste bozma yapar. Teyp çalarken sadece 1 kolonun bağlantısını söküp, ters şekilde bağlamayı dene. Sesteki değişikliği farkedersin, kötüleşiyorsa zaten düzgün bağlanmıştır. İyileşirse problem yok.
    - Kolonlar kabinli mi? Küçük bir kutusu olmadan ses alamazsın o kolonlardan. Güçsüzler zaten.
    - Teybin eko ayarlarıyla alakası olabilir. Bası fazla yükseltmeden V şeklini dene. 250k - 500k - 1k biraz aşağıda olsun tizlere ağırlık ver. Netleşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erendiyebiri

Mid takımı sandım coax'mış, crossever olmaması normal :) Bir çok nedeni olabilir gelen sesin kaba olmasının...

Aklıma gelenleri sıralayım;

- İki hoparlör ters bağlanmış olabilir. Öyle bir durumda seste bozma yapar. Teyp çalarken sadece 1 kolonun bağlantısını söküp, ters şekilde bağlamayı dene. Sesteki değişikliği farkedersin, kötüleşiyorsa zaten düzgün bağlanmıştır. İyileşirse problem yok.
    - Kolonlar kabinli mi? Küçük bir kutusu olmadan ses alamazsın o kolonlardan. Güçsüzler zaten.
    - Teybin eko ayarlarıyla alakası olabilir. Bası fazla yükseltmeden V şeklini dene. 250k - 500k - 1k biraz aşağıda olsun tizlere ağırlık ver. Netleşebilir.

teşşekkür ederim. bunları deneyecem.

• birde amfi kullanmak gerekir mi? kullansam sıkıntı olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bana da yardım edermisiniz ilk defa sistem kuruyorum bir kaç sorum olacak
    Öncelikle elimde bulunan malzemeler şunlar

- Jameson USA- 505 4 Kanallı 2500 Watt Oto Amfi
    -Pioneer GM-D 9601 Mono Subwoofer Amfisi 2400 Watt
    - 2 X JBL Gt-5 12 Subwoofer
    - 2 X JBL GTO 6508C 16cm Mid Bass Takımı
    - 2 X Cadence Poşet Kablo Seti 8GA
    - Subwooferlar için 2 li kabin

Arkadaşlar bu sitemi evde çalıştırmak istiyorum
    1- 12 volt 50 amperlik bir smps adaptör yeterli olacakmıdır yada fazlamıdır
    2- Evde kullanabileceğim bi ana ünitem yok bilgisayardan çıkış almak istiyorum fakat 2 adet amfi olduğu için nasıl yapacağımı bilmiyorum y kablo ile çıkışı çoğaltacaksın dediler fakat tam anlayamadım ana ünite kullanmam şartmıdır
    3- Mid takımını için nasıl bi kabin yaptırmalıyım ölçülerini bilmiyorum (her mid ve tiz için ayrı kabin düşünmüştüm)
    4- Smps adaptörden amfilere güç bağlantısını nasıl yapmalıyım şase yada topraklama yapman gerekiyo ses cızırtılı çıkar dediler
    5- Bu sistemi kurduruğum zaman ne kadar verim alabilirim (ses kalitesi olarak)

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum...

• 50 amp smps bu iş için çözün değil eğer ihtiyaç duyarsan elimde 105 amp adaptor var devasa işini gorecekse verebilirim sana uygun fiyata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurugur66 kullanıcısına yanıt
    Y kablo ile ses sinyalini ikiye bölüp amfilerin girişlerine bağlanacak.Önemli olan pcden gelen kablo sağ kanalsa amfilerinde sağ kanalına (R) bağlanacak.PC 5.1-7.1 çıkışı varsa daha kolay direk pcden stereo RCA çevirici kablolarla amfiye girişi verin.Stereo çıkış varsa size 2 amfinin tam çalışması için 4 adet y kablo gerekecek.4uç A amfisine 4 ucu B amfisine gidecek.

12v 50A yeterlidir.Evde son ses isteseniz de açamazsınız.

Ana üniteye gerek yok pcden halledersiniz.

• Teşekkür ederim 4 adet kablo demişsiniz şu kablo uygunmudur
     Evde oto ses sistemi yardım.
  • ugurugur66 kullanıcısına yanıt
    Y kablo budur.
    Mono amfi için bu kablonun 2 ucunu kullanacaksın.
    Kalan 2 uca kısa Y kablo alıp diğer amfinin 4 girişine bağlayacaksın.

Önemli olan bu kablonun sağ1-sol1 mono amfiye
    Sağ2-sol2 y kablolar ile 4 çıkış alacağız.Sağ1-2 sol1-2 4 kanallı amfiye girecek.

Bu durumda size iki adet kısa Y kablo daha gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 28 Temmuz 2016; 20:34:29 >
  • Yardımınız için çok teşekkür ederim işimi çok kolaylaştırdınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.