Şimdi Ara

Evde Starbucks filtre kahve yapmak için makine tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Son dönemde neredeyse her gün Starbucks'a kahve almaya gidiyorum. Hem maddi yönden rahatlamak hem de kahvemi evimde içmek istediğim için sizden Starbucks filtre kahvesine en yakın kahveyi yapmamı sağlayacak bir filtre kahve makinesi tavsiyesi istiyorum. "Starbucks'ı ne yapacaksın, çok daha iyi kahveler var" tarzında tartışmaya girmek istemiyorum, kahve gurmesi değilim hatta neredeyse hiç anlamam ama Starbucks'ta içtiğim filtre kahveden çok keyif aldığım için ona en yakın kahveyi evimde yapmak istiyorum. Belki imkansızı istiyorum bilmiyorum ama maksimum 700-800 TL vermeyi düşünüyorum aşağısı olursa çok daha iyi olur.

Açıkçası Starbucks filtre kahvesine en yakın kahveyi yapmam için nelere dikkat etmem gerekiyor onu da bilmiyorum. Baristaya sorduğumda Pike Place Medium Roast kahve kullandıklarını öğrendim söylediği kahveyi satın alacağım ama bunun yeterli olacağını sanmıyorum. Makineleri araştırdığım kadarıyla üç model ilgimi çekti fakat hangisi iyidir bilemiyorum. Grundig modeli aroma/sertlik fonksiyonu olduğu için biraz ön plana çıkıyor benim için ama önemli midir onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Grundig:

www.vatanbilgisayar.com
    GRUNDIG KM5860P FİLTRE KAHVE MAKİNESİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/grundig-km5860p-filtre-kahve-makinesi.html

Philips:

Braun:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 19 Aralık 2021; 5:17:23 >

• Yardım edebilecek yok mu?

• merhaba, herhangi bir filtre kahve makinesi işini görür. Zaten aralarında lezzet farkı yaratacak bir özellik yok. Atıyorum, brinde alttan ısıtma olur ve bekleyen kahveyi sıcak tutar, diğerinde kireç önleme olur v.s.

standart, kağıt filtre ile kullanabileceğin bir makine işini görür.

• hayvan herif kullanıcısına yanıt

Hocam o kadar çok çeşit var ki neye göre seçmeliyim anlamadım. 500-1000 arası çoğu cihazın özellikleri birebir aynı neredeyse. Bu konularda bilgili olduğunu düşündüğüm bir iki kişi bloglarında aroma fonksiyonunun güzel bir özellik olduğunu söylüyor bu sebeple ben de en azından aradığım üründe bu olsun diyorum sizce gerekli mi? Siz herhangi bir filtre kahve makinesi işini görür derken buna kiwi ve sinbo'yu da dahil ediyor musunuz yoksa en azından philips, bosch gibi bilindik markaları mı tercih etmeliyim?

• Bilindik markaların (Delonghi, philips gibi) kendinden filtreli modellerinden alırsan daha verimli olur, kağıt filtreye ihtiyacın kalmaz.

Bir çok makina aynı özellikler var. Burada makinanın malzeme kalitesi de önemli.

Kendinden filtreli olması
    Sıcak tutma özelliği
    Cam demlik
    Su haznesinin görülebilir olması
    Aroma tuşu
    Damlatmama, otomatik demleme vs.

Grundig - KM 5860 kullanıyorum gayet memnunum. Lezzetli kahveler yapıyor malzeme kalitesi de orta seviyede. Tavsiye edebilirim kullanımı da basit kendinden filtreli zorlanmazsın.

Starbucks’daki gibi kahve yapmak için daha profesyonel makinalara ihtiyacın var. Düzgün bir filtre kahve demlemek bir çok şeye bağlı. Kahve taze çekilmiş olmalı, kullanılan su, suyun sertliği miktarı vb.

Makinayı alıp kahve yapmaya başladığında kendi damak tadını buluyorsun. 1 fincan hemen hemen 200 ml’de 2 yemek kaşığı kadar metal filtreye göre öğütülmüş kahve koyuyorum benim için ideal şekilde kahve demleniyor.

Kiwi sinbo gibi neredeyse tamamı sert plastik olan makineler kahvenin tadını etkileyebilir. Burada dediğim gibi plastiğin kalitesi malzeme yapısı ödemli.

3.dalga kahvecilerden taze çektirip alırsan daha leziz bir kahve yapabilirsin. İlla starbucks olsun dersen Colombia Narino. Medium Roast iyidir.

Makinadaki aroma tuşu kahveyi daha yoğun demlemek için kullanılır. 150 ml suya 1,5 yemek kaşığı kahve eklersen aroma tuşu ile biraz daha koyu bir kahve elde edersin. Buna göre de tadı da yoğun olur tamamen kahvenin aromasına yapısına bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz kendinden filtreli olursa daha iyi demişsiniz ama hangi videoyu izlersem izleyeyim kağıt filtre öneriyorlar lezzet için. Dün aşağıdaki ürün ilgimi çekti. Suyu birden fazla noktadan akıtıp demleme kalitesini arttırıyormuş ayrıca aroma tuşuna da sahip. Melitta'nın güzel ürünleri olduğu söyleniyor.

amazon
    Melitta Enjoy II Top 1017-04, Cam Sürahili Filtre Kahve Makinesi, Aroma Selector Aroma Seçimi, Siyah Paslanmaz Çelik, 1.35 litre, 1000 W
    https://www.amazon.com.tr/dp/B019381SMI/ref=asc_df_B019381SMI1620684180000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B019381SMI&linkCode=asn

• Kağıt filtre iyidir. Filtre kahve makineler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Plastik kalitesi daha iyi olan bilinen markalardan fiyatı uygın olanı alabilirsiniz onun dışında bir fark yoktur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kahve Makinası Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.