Şimdi Ara

EVDE TOPRAK HATTINDA ELEKTRİK VAR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle alanım olmadığı için burdan fikirlerinizi sormak istedim..bir yıldır oturduğum evimde özellikle mutfak kısmında beyaz eşya yüzeylerinde olsun,prizlerin toprak ucunda olsun elektrik olması yıldırmış durumda..beyaz eşya yüzeylerinde dokunmalarımızda az olsa gıdıklaması ve prizlerde toprağa dokunduğum zaman kontrol kaleminin yanması-yanıp sönmesi artık beni yıldırmış durumda..bir yıl içinde iki üç defa farklı elektrikçi ekipi geldi malesef fiyasko oldu..çarpma olayı muslukta,kalorifer peteklerin metal vana kısmında,pencere menteşeleri de,duvar yüzeyindeki metal köşebentlerde dahi..elektrikçi geldi ölçtü toprak hattı iyi ölçümler iyi,yok buzdolabında yok elektrikli ocakta kaçak olabilir sers gelmeler vs vs..sadece bunu hissettiğimiz için aklıma takılan şu oldu ..evdeki bütün elktronik cihazlarının fişini çektim çamaşır makinesi hariç ki onda da kaçak olduğunu düşünmüyorum prizde toprak yine yanıyor..ikincisi üst komşum dört ay yazlığa göçüp gitti inanın bende ne çarpma oldu ne bişey geldiler başladı..elktrikçiler ana panodan ölçüm yaptılar yukarı ile bağlantı yok dediler ama aklımda hep soru işareti...yok dübel denk gelmiş demeleri olsa sigorta atmaz mı...hiç bi şekilde sigorta atmıyor..fikirleriniz için teşekkürler..

• Toprakta elektrik olması ,bence orada toprak yok veya kopuk anlamına geliyor. Gelen elektrikçilerden şüpheliyim.
    Çok detaylı bakılması lazım.
    Kaçak akım sigortası varmı,bu kadar olaya bakarsak, muhtemelen yok.

Pencere menteşeleri zaten ilginç olanı , PVC pencerenin menteşeleri zaten elektriklenmez.

Üst komşu olayı çok farklı bir olay. Hala düşünüyorum alakayı.

Özetle,bu musluk,petek,pencere çarpması sadece sizdemi var, yoksa herkesi böyle çarpıyormu.
  • kaçak akım sigortası var..pencere menteşesi derken menteşenin altındaki puldan gelen bi çıtırtatma yani muhtemelen vidadan temas kaynaklı..musluk,peteğin

yüzeyi değil yine vana kısmında sadece bizde oluyor komşuların söylediği.. sadece aklıma takılan üst komşu olayı...onlarda bi kaçak olsa herkese gelir o durumda yok..

• simayil38 S kullanıcısına yanıt
    Bina yeni binamı , eski binamı.

Kaçak akım ,üzerinde 30 miliamper yazar , fazdan toprağa kaçak varsa bu değeri aşarsa kaçak akım atması gerekiyor.Kaçak akımın devre dışı olması veya bozuk olması seçeneklerde.

Aynı şekilde nötr ve toprak birleşirse arasındaki farktan dolayı gene kaçak akım atar.Tabi toprak varsa. Nötürden sıfırlama yapılmış olma ihtimali hâlâ düşünüyorum.

Toprakta elektrik var ve beyaz eşyaların yüzeylerinde kaçak var diyorsanız ,gene kaçak akım atar.

Toprağı demir su borusundan falan almışlarmı diyede düşünüyorum.

Bütün cihazları fişten çıkartıp tekrar deneyin, çamaşır makinesi dahil. Beni haberdar edin.

Elektirikçi olarak ,Şuan beyin devrelerim yanmak üzere.
  • teşekkür ederim hocam.ev yeni iki yıllık bina.şu an evde değilim gidince bakayım kaçak akıma ama standartlarda olduğunu düşünüyorum elektrikçiler bakmıştı çünkü markası sanırım legend di.hatta gelen bi elektrikçi sıfırlama yapmıştı iki gün sonra başka bi arkadaş tehlikli bi durum diye sıfırlamayı iptal etti.toprakta elektrik var evet beyaz eşya yüzeylerinde de var ama atmıyor.beyaz eşya servisi geldi toprak değeri 3 küsür çıktı.. hatta servis arkadaş toprak değerin iyi abi dedi.toprağı demir borudan alsalar değer iyi olmaz sanırım.akşam bi elektrikçi usta daha gelecek ve çamaşır makinesini de deneyecez bakalım.inanın gelen elektrikçilerde aynı sizin gibi düşünüyor.. sadece dedikleri başka şeyde bi yerden vida dübel denk gelmiş ihtimali olsa diyorum yine kaçak akım atması gerek..bugün üst komşuya yine sorucam göçerken sigortasını kapatıp gittiyse geldiğinde cihazlarınn birinde bi kaçak olsa en fazla etkiyi onun ütü ve alt komşusu olarak bizim etkilenebileceğimiz söylendi..olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.