Şimdi Ara

Evde Yapılabilecek Spor Hareketleri-Sağlıklı Yaşam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
63.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serkansi

Hayır katılmıyorum. Bunu özellikle belirttim. Kendimi çok iyi hissediyorum ve pek çok rejimde olduğu gibi kendime işkence etmiyorum. Sadece radikal bir şekilde beslenme alışkanlığımı ve spor yapma sıklığımı değiştirdim. Bu şekilde özetlenebilir. Bununla birlikte, insan ne kadar kilolu olursa o kadar fazla kilo verebilir. Mesela 400 kilo olan bir insan senede 100 kilo verebilir, ama 150-200 kilo olan biri bunu yapamaz. Ayrıca, ben "1-2 ay rejim yapıp hızla kilo vericem sonra eskisi gibi yemeye ve spor yapmamaya devam edicem" demiyorum ki. Bu konuda ciddiyet önemlidir. Hakeza bahsettiğim gibi 10 sene önce 2-3 ayda 10 kg verdiğim zaman çok rahatlamış ve senelerce bu kilomda kalmıştım. Şu anki kilomu ise son 1-2 sene içerisindeki bazı sorunlardan dolayı aldım diyebilirim. Dolayısıyla birkaç ay hızla zayıflarsan ve sonra eski kötü alışkanlıklarını devam ettirirsen, elbette çok sağlıksız bir iş yapmış olursun. Bilinç ve öz-denetim çok önemlidir. Burada birbirimizin şevkini ve inancını kırmaya ve birbirimizi engellemeye değil, birbirimize yardımcı ve destek olmaya çalışalım. Sağlıklı günler dilerim.

buda bi düşünce sistemi

• quote:

Orjinalden alıntı: CCaaNN

yaşım 16 bisiklette kardiyo çallışırken 135 i görmüştümama çok zorlamıştım o gün kendimi

Ben 204' ü gördüm en son.(Koşu sırasında)
  • kız taş gibi
  • hankısı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkansi

hankısı?

esmer şınav çeken diyo galiba ama konuyu saptırmıyalım
  • Bolgesel yag yakma diye birsey yoktur.
  • Bölgesel yağ yakma olayı yoksa, AB shaper endüstrisi nasıl doğdu? Bu nasıl muamma?.
  • @serkansi
    Kilo verdigin icin baya mutlusun herhalde bende senin adina mutluyum ancak yaptigin seyler sagliksiz, bunlari burda paylasman daha da sagliksiz. Birbirimizin sevkini , inancini kirmayalim demissin haklisin ancak yanlislara da goz yummamak lazim. Ayda 8 kilo vermek zararli. Yeteri kadar kilo verdikten sonra eski aliskanliklarini yapmasan da zararli yapsan da zararli. Ayda 2.5 - 3kgdan fazlasini vermek zararli. Cok kisa bir surede vucutun o kadar kilo kaybetmesi vucudun dengesini bozup ilerde cesitli hastaliklara yakalanmana sebep olabilir. Suan kendini cok iyi hissedebilirsin ama yarin ne olacagini kimse bilemez.

Bolgesel yag yakma yok. Bunu arastirabilirsin. Arastirmadan gelip burda konusmanin da anlami yok. Gecmiste kafalara yerlesmis bir yalandir bolgesel yag yakma olayi. Bununla ilgili uzun uzun yazmayacagim daha once kac konuya bu konuyla ilgili uzun uzun yazilar yazdim ya da baska makaleler paylastim. Sen bunlari arastirmadan gelip burda koru korune bolgesel yag yakmayi savunursan ben buna ancak gulerim.

Al en basitinden neyin ne oldugunu anlatan bir makale. Oku , bilgi sahibi ol ondan sonra birseyleri tartisalim.

Bölgesel zayıflama mı ? Yalanların en büyüğü mü?

Eğer daha önce bir salona üye olduysanız veya herhangi bir egzersiz yaptıysanız,
    eminim ki sizde de eğer bir bölgeden ekstra üç beş santim incelmek istiyorsanız o bölge için daha fazla antreman yapmanız gerektiği düşüncesi oluşmuştur, değil mi?
    Hayır , gerçeğe daha fazla uzak olamazdınız.

İlk olarak , vücudumuzun temel düzenini anlamaya çalışalım.
    İnsanları vücut şekillerine göre sınıflandırırsak ,
    elmalar ; öncelikle bel ve göbek etrafına kilo alanlar
    armutlar ; öncelikle kalça ve basenlere kilo alanlar ,
    çilekler ; öncelikle göğüs,sırt ve kollara kilo alanlar .
    Vücut şekliniz genellikle genetik ve cinsiyetinizin etkisiyle ortaya çıkar.
    (Kadınlar öncelikle alt bölgelere, erkekler yukarı bölgelere kilo alırlar.)

Yağ vücudumuz için gereklidir.

En şekilli vücuda sahip olan insandan , en zayıf insana kadar hepimiz bazı zamanlar aynaya bakıp bir iki kilo daha versem mükemmel olacak deriz. Ama bizim farkedemeğimiz şey yağın insan vücudu için hayati fonksiyonları olduğudur.

Vücut yağı , diğer hayati iç organları korur , bizi sıcak tutar ve vücudun gelecekte ortaya çıkabilecek acil durumlarda kullanacağı enerjiyi saklama şeklidir. Yemeklerdeki yağlar , yağda çözülen A,D,E ve K vitaminlerinin sindirimine ve vücutta daha sonra kullanılmaları için depolanmasına yardımcı olur.

Yağ , vücudumuz için zorunlu olan yağ asitlerini ihtiva eder ve deri, hormon ve hücre zarlarının düzenli çalışması için gereklidir. Kadınlarda rahim bölgesini korumak ve gebelikte ihtiyaç olacağı için vücudun alt bölgeleri daha yağlı olur. Ayrıca alt bölgelere daha çabuk kilo alan insanların , üst bölgelere kilo alan insanlara göre şeker hastalığı ve kalp krizi riski daha düşüktür.

Vücudumuzdaki yağ , kaslar ve deri arasına depolanır. Eller, yüz , boyun gibi bölgelerde bulunan ince yağ tabakaları vücudun merkezine doğru gittikçe kalınlaşır. Ön kol ve baldırlarda ince tabaka varken , pazular ve basenlerde kalın tabaka yağ vardır. Vücuttaki yağ ihtiyaç olduğunda daha basit yapılara parçalanmak üzere, lipidlerin kompleks yapılarından oluşur. Bunun gerçekleşmesi için ise kimyasal reaksiyon gerekir ve bu basitleştirilmiş yapılar çalışan kaslara enerji sağlarlar. İşte bu durumda, bir çok insan yağların yakılması için vücudun en çok hareket eden bölgeyi seçtiğine inanarak , ekstradan defalarca mekik çeker ve mide bölgesindeki yağların azalmasını beklerler. Bu düşünce kesinlikle yanlıştır. Vücudumuz yakacağı yağı öncelikle nereden kullanacağını genetik olarak belirler; bu yüzdende bazılarımız bazı bölgelerden daha çabuk yağ yakarız.

Biraz daha açıklamak gerekirse , vücuda en son giren yağ, ilk olarak yakılır. Bu yüzden yüzüklerimiz , saatlerimiz bollaşır, boynumuz ince, uzun gözükür ve özellikle kalçalarına ilk olarak kilo alan insanlar , malesef en son olarak oradan kilo verecektir.

Hayalimdeki vücuda ulaşmak için ne yapmalıyım ?

Salon üyeliğinizi iptal etmeden ve imkansız bir hayal peşinde koştuğunuz için kendinizi lanetlemeden önce bekleyin;
    1 - Ağırlık kaldırma vücudunuz ayrı ayrı şekillendirmek ve kas yapmak için tek yöntemdir. Görünümüzü değiştirip vücut oranlarınızı dengelemek için en iyi yöntemdir.
    Genetik olarak geniş kalçalarınız varsa üzülmeyin, alt vücut bölgelerini çalıştırıp , fazlalıklardan ve sarkıntılardan kurtulun ve sırt ve omuzlarınızı çalışıp vücudun üst tarafını genişleterek, üst ve alt bölgeleri dengeleyin.

2 – Kilonuzu unutun. Vücut yağ oranınızı kontrol ettirin ve onu değiştirmeye çalışın. Kaybettiğiniz her kilo yağ ve kazandığınız her kilo kas ile vücudunuz şekillendiğini göreceksiniz . Belki kilo olarak yine aynı kalacaksınız ama daha sıkı olacaksınız.

3 – Aç kal , inkar et ve işkence çek anlamında anlamayın ama yeme alışkanlığınız değiştirin. Daha çok tahıl ürünleri , meyve , sebze yiyin, daha çok su için. Günlük yağ alımınızı, doymuş yağ ve kolesterol alımınızı azaltın.

4 - Son olarak kusurlarınızı ortaya çıkaran değil , sizi güzel gösterip teşvik eden kıyafetler giyin.

Kisaca sen karnindaki yagi eritmek icin 10 milyon tane mekik de ceksen bu bir ise yaramaz. Karin bolgenden tabi ki yag gider ama yag giden bolge sadece karin bolgen degildir. Vucudunun gene heryerinden yag yakilir. Bu yuzden yok mekikdi , sinavdi, oydu buydu gibi seyler yok cunku BOLGESEL YAGLANMA DIYE BIRSEY YOK! Bu yuzden her konuda kardiyo ve beslenme diye surekli yaziyorum cunku isin anahtari bu. Kardiyo yapmazsan yag yakamazsin. Ac kalarak da yag yakamazsin. Elbette ac kalarak kilo verirsin ama bu verdigin kilolar sadece su olur. Kardiyo calisarak ve duzenli beslenerek ancak istedigin kiloyo saglikli bir sekilde ulasabilirsin.

Kardiyo yaparken 12. dkdan sonra vucut yag yakmaya baslar. Kardiyonun suresi en fazla 45-50dk olmalidir. 1.5 - 2 saatlik kardiyolar istenmeyen seylere yol acabilir. 45-50dklik kardiyoyu tamamladiginizda bile vucut yag yakmayi kesmez. Bunun ardindan 4- 4.5 saat kadar daha yag yakarsiniz.

Bu arada kimse yanlis anlamasin ben mekik cekmeyin falan gibi birsey demiyorum. Ben de duzenli olarak mekik cekerim sadece mekik cekmenin ne ise yaradigini bilerek cekin diyorum. Karin bolgesindeki yaglari yakmak istiyorsaniz mekik cekmemelisiniz yapmaniz gereken hafif tempolu kosu yada yuksek tempolu yuruyus olmalidir. Kisaca kardiyo yani. Karin bolgesindeki yaglari eritmek icin mekik cekerseniz gittikce karin bolgeniz daha da buyur. Bunun nedeni ise yagli olan karin bolgenizin altindaki karin kaslariniz siser. Yani karin kaslariniz vardir ancak ustu yagla kapli oldugundan gozle goremezsiniz. Sadece neyin ne oldugunu bilin ve saglikli olarak spor yapin. Sagliksiz olarak yaptiginiz seyler basiniza daima bela olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 22 Kasım 2008; 4:31:53 >

• Genetiğin yağın depolanmasında etkisi çok iyi anlaşılmıştır.Karın bölgesindeki yağlar zor yanar ve sabır isteyen bir çalışmayla erirler.Düzenli kardio yapmak yağların direncini kırıp enerji olarak kullanılmalarını sağlar.Kim ve hangi tipte insan olursa olsun "Ben bu tipimle düzelemem,bu vücudu adam edemem" diye düşünmesin.Bir kere herşeyde olduğu gibi bu işte de inanmak ve inandığın uğrunda çalışmak gereklidir.Vücudunuzdaki fazla yağları eriteceğinize inanın ve bu inanç peşinde de ilerleyin.Göreceksiniz ki bu emeğiniz boşa gitmemiş.Bu iş sabır ister.Hiçbir şey bir anda olmaz.Emek verilmeden kazanılan ne paradan ne de başka birşeyden hayır gelmez.Alın teri katmadan helal olmaz.Nasıl günlük hayatta alın terimizle paramızı kazanıyorsak kardio yaparken de alnımızın terini dökmemiz lazım arkadaşlar.Yani terleyecek şekilde sıkı ve düzenli kardio çalışması.Beslenmeyede dikkat eder yakacağımız kadar yersek vücudumuzun şekle girdiğini görmemiz imkansız değildir.Komandoların dediği gibi "Zoru başarırız,imkansız biraz zaman alır."

• Canım her ay üst üste 8 kg verecek değilim ya. Aslında taktiğim şu. İlk ay 8 sonraki 4 daha sonra 2, gibi. Zaten bu bana yeter. Sonra da kiloyu korumak uygun olacak. İşte sağlık bu, diyeceğim günler yakındır inşallah.

Ben bölgesel zayıflamayı savunamdım. Sadece sordum. Örneğin ben yılların birikimiyle otura otura gorile döndüm. Bu durumda elbette özellikle göbek kısmından yağ yakmak isteyecem. Böyle bir insanın atletik biri gibi vücut geliştirmesi düşünülemez.

Ben bir elmayım.
  • Birkaç ay önce mekik çekerken ve hafif koşarken midemin yanmasıyla yağların eridiğini düşünerek engin bir mutluluk duyacağımı, evvelce dalga geçtiğim otçul gariban insanlar gibi sabah akşam meyve-sebze tüketeceğimi ve organik mi organik ve üstelik naturelce besleneceğimi falan söyleseler inanmazdım herhalde. Askerde terennüm ettğimiz üzere: "Her / Türk / Asker / Doğar"

• quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Bolgesel yag yakma diye birsey yoktur.

Evet Vucut yağ gereksinimi olduğu zaman yüz ve göğüs kısmından yağ alır
    Karın ve mide den almamasının sebebi oraya gelebilecek dış tehditlerden korunabilmesi
  • yüz kısmında ki yağı eritmek zor gibi.
  • evde yapılmaz ki bunlar.
    salona gidilmedikten sonra evde kilo verilmez,yağ eritilmez.
    evde kilo veriyorum diye yapılan perhizler sadece su kaybettirir. dokuları zedeler, enzimleri mahveder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

evde yapılmaz ki bunlar.
    evde kilo veriyorum diye yapılan perhizler sadece su kaybettirir. dokuları zedeler, enzimleri mahveder.

adam eve üst kurmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chemx

quote:

evde yapılmaz ki bunlar.

adam eve üst kurmuş

arkadaş için bahsetmiyorum.
    O zaten yapacağını yapmış.
    Yeni başlayacaklar için dedim, onlar evde yapamazlar. Kilo verdiklerini sanarlar ama kilo değil sağlık verirler.
    Ben de bir dalgıcım ama evde extra bişey yapmıyorum. Günde 3-4 saat salonda geçiriyorum zamanımı ve zinde kalıyorum. Ayrıca sağlam bir Protein diyeti gerekiyor. Yoksa kilo verdikten sonra heryerin sarkabiliyor.

• kendilerini iyi hissetmeleri bile iyi birşey bence
  • quote:

kendilerini iyi hissetmeleri bile iyi birşey bence

psikolojik yönünü hesaba katarsak haklısın tabii.
  • quote:

quote:

kendilerini iyi hissetmeleri bile iyi birşey bence

psikolojik yönünü hesaba katarsak haklısın tabii.

mutlaka vücuda da yararı vardır en iyisi bence yapılması ya.

zaten ciddi kilo rahatsızlıgı olanlar diyetisen başvurmalı
  • Haftada 3-4 gün yapılan kas çalışmasından ve haftada yine 4-5 kez yapacağınız kardiodan hariç sabahları işe gitmeden,okula gitmeden önce aç karna yapacağınız 20-30 dk lık egzersiz sizi güne çok iyi hazırlar.Mesela 100 mekiği 2-3 set halinde yapmak ya da yine 100 şınavı birkaç set halinde yapmak,bazı karın hareketleri,ısınma ve esneme hareketleri güne çok güzel başlamanızı sağlar.O güne mutlu başlarsınız.Hem de vücut ısınarak yağ yakımı formuna yaklaşmış olur.Hastalıklara karşı direnç kazandırdığını da biliyoruz.Tabii yine aç karna içeceğiniz ılık su ve elma sirkesi karışımı da sizi güçlü ve dinç tutacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.