Şimdi Ara

Evdeki avize değiştirecem ama nasıl...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi odadaki avizeyi kendi odama kendi odamdakini o odaya takacam bunlar tavandan gelen iki elektirik kablosuna takılı sadece onları çıkartacağız başkada işi yok değilmi.bu kabloların + - si varmı?direk bağlasam olur değilmi birde benim odadaki florasan onda bi problem çıkarmı?

• Elektirikçiye taktırsan daha iyi olur.bir kaza olmasın sonra.Elektronik bölümüne de mesaj atabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

Elektirikçiye taktırsan daha iyi olur.bir kaza olmasın sonra.Elektronik bölümüne de mesaj atabilirsin.

bu kadar basit olay için elektirikçiye para bayılmak istemiyorum
  • faz ve nötr başka bir şey yok yalnız dikkat et nötr'ü faz 'a fazı da nötr' e bağlama

kontrol kalemi ile fazı tespit et işaretle hepsi bu
  • ana sigortayı indirmeyi unutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: gennosuke

faz ve nötr başka bir şey yok yalnız dikkat et nötr'ü faz 'a fazı da nötr' e bağlama

faz nötr ne ya
  • faz akimin oltugu tel dokunma carpar yani :D
    notr eksi dedigin sey oluyor(potansiyel sifir v=0)

sigortayi attirmayi unutma
    genelde faz kirmizi,notr siyah,toprak ise sari-kahverengi renkli olur ama garantisi yok kontrol kalemiyle anlayabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lambalarda artı(+) eksi(-)fark etmez yapacağın işlem, varsa odanın sigortasını kapat odandaki florasan var diyorsun onu yerinden sök diğer odadan söktüğün avizeyi dikkatli taşı önce avizeyi sabitle montaja göre değişebilir sonra tavandan gelen kabloları avizenin kablosuna bağla iki kablo ise proplem yok ama üç ve fazla ise kontrol kalemi ile kontrol ettikten sonra bağlantı yapmalısınız.üçve daha fazla kablo avizedeki lambaları ayni anda ve tek tek yakmak içindir.siz avizeden kaç kablo çıkış var yaz yardım edelim
  • direk bağlarsan çalışcak ama sigortaları indirmeyi unutma
  • ac akımda +/- fark etmez.dc akımda fark eder
  • İki kabloyu kes ve diğer odadaki iki kabloya bağla sigorta yerine anahtardan kapasan işini görür bence
  • bişey olursa PM
  • arkadaşım ilk sigortayı kapa.. sonra git bi kontrol kalemi bul. kontrol et elektriği melektriği 2 kabloyada değdir kontrol kalemi yanmıyorsa bağla avizeyi.. kancasına tak.. rezonansı kapa.
  • yarın açacam gece gece biraz ürktüm inşallah toprak yoktur.iki kabloysa diğer bağlıcam + - dinlemeden.

bizim banyoda
     Evdeki avize değiştirecem ama nasıl...

bu ışıklardan vardı[altındaki turuncu şey yok] ben değiştirmeye kalktım patladı bide şalterler falan attı.bu avizeler normal ampul olduğundan bidaha girişecem bu işe.
  • ne tırsaksınız ya madem korkuyon indir şalteri adam gibi tak ondan sonra dene.
  • ustte arkadas yazmis zaten arti eksi diye ayri teller yok. faz ve notr var yani birinde elektrik var digerinde yok avizede toprak falanda yoktur zaten ben onu ole bilgilendirmek icin yazmistim.Sigortayi attirdiktan sonra bi sey olmaz yanlis bagliyacak birseyde yok zaten tek dikkat etmen gereken iki telin birbirine degmemesi(telin ciplak kismindan bahsediyorum tabiki) onun disinda korkacak bi sey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

quote:

Orjinalden alıntı: gennosuke

faz ve nötr başka bir şey yok yalnız dikkat et nötr'ü faz 'a fazı da nötr' e bağlama

faz nötr ne ya

daha faz la nötr ü bilmiyorsun ..''bu kadar basit olay için elektirikçiye para bayılmak istemiyorum .. '' diyorsun .. sen bilirsin

• 2 kabloyu birbirine bağlayamıyosa hiç yaşamasın adam
  • arkadaşlar, merhaba, aranıza yeni katıldım. bende yeni avize aldım. ve üç kablosu var. tekli anahtardan bir basısta üçünü birden yakması için nasıl bağlantı yapmam bilmiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Konuyu coşturayım
    B'nde avize aldım kendim takıcam tavandan 3 kablo iniyor biri boşa mı inmiş oluyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.