Şimdi Ara

Evdeki modemi başka eve götürüp takabilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
66.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evdeki Modemi Başka Eve Taşımak Mümkün Mü?

Modeminizi başka bir eve taşımayı düşünüyorsanız, aklınıza gelen ilk soru muhtemelen "modemi başka evde çalışır mı?" olacaktır. Cevap genellikle evettir, ancak bazı istisnalar vardır.

Modem Taşıma İşlemi

• Başlamadan önce internet servis sağlayıcınızı (İSS) arayın ve modeminizi başka bir eve taşımak istediğinizi bildirin.
    • İSS'niz modemin taşınabilir olup olmadığını ve taşınma işlemi için ek ücretler olup olmadığını size söyleyecektir.
    • Modemin taşınabilir olduğu onaylandıktan sonra, kabloları çıkarın ve modemi dikkatlice ambalajlayın.

Başka Evde Kurulum

• Modeminizi yeni evinize taşıdıktan sonra, kabloyu prize ve modemi prize takın.
    • Modem birkaç dakika içinde açılmalıdır.
    • İnternetin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için bir cihazı internete bağlayın.

Çalışmayan Modem

Modeniniz yeni evinizde çalışmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Modemi yeniden başlatın.
    • Kablolarda hasar olup olmadığını kontrol edin.
    • İSS'nizi arayın ve yardım isteyin.

İstisnalar

Bazı durumlarda, modeminizi başka bir evde kullanamayabilirsiniz:

• Modem çok eski veya kullanımdan kaldırılmışsa.
    • Modem, yeni evinizdeki İSS ile uyumlu değilse.
    • Yeni evinizde fiber optik veya uydu internet bağlantısı varsa.

Ek İpuçları

• Modeminizi taşınmadan önce yedekleyin.
    • Modeminizin kablolarını düzenli tutun.
    • Modeminizi aşırı ısı veya soğuktan koruyun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Modeminiz hizmet aldığınız interneti desteklediği sürece istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takarsında modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmeniz gerekir.
  • Hocam onu nasıl değiştiriyoruz detaylı anlatırmısın yada yardımcı olabilecek link veriri misin?

• Fenerlico kullanıcısına yanıt
    https://turk.net/video-destek/

Buradan modem kurulumuna bakabilirsiniz.

• alt yapıya göre değişir

eğer vdsl modemin varsa hem vdsl hem adsl alt yapısı olan yerde kullanabilirsin. VDSL modemler adsl de destekler

adsl modemin varsa sadece adsl alt yapısı olan yerlerde kullanabilirsin. Yapman gereken sadece modeme kullanıcı adı ve şifreni tanıtmak. Hattın adsl mi vdsl mi olduğunu da hızdan anlarsın. 16 mbps ve altı adsl 24 mbps ve üstü vdsl dir.

fiber hattın varsa alt yapı sağlayıcısının verdiği modem dışında bir modem kullanamazsın. Türk Telekom fiber modemi superonline fiber alt yapısında kullanamazsın. Aynı şekilde tam tersini.

kablonet de ise sadece docsis modem kullanabilirsin. 10 mbps de docsis 2, 10 mbps ve üstünde docsis 3 bir modem kullanabilirsin. Kullanacağın modemin mac adresini müşteri hizmetlerini arayıp kayıt ettirmen gerek.
  • Hocam ttnet adsl modem benim ki götüreceğim evde normalde internet bağlı değil ama bundan 7-8sene önce bağlıydı benim sorun kullanıcı adını ve şifremizi nasıl değiştireceğimiz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iş yerinden evdeki pcyi kullanmak
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Modemin markası ne?

Modem cep telefonu değil ki gittiğiniz her yerde internete bağlansın. Bağlayacağınız hatta internet hizmeti tanımlı değilse zaten bağlanmaz.
  •  Evdeki modemi başka eve götürüp takabilirmiyim ? hocam model isimleri hakkında bir fikrim yok evede uzak olduğum için internetten buldum bunun aynısı

• Internette kullanıcı adı ve şifre değiştirdiğinizde kullanabiliyorsunuz diyo

İnternette her yazana inanmayın. Modemi bağlayacağınız hatta internet aboneliği yoksa internete giremezsiniz. İnternet hizmetini sağlayan modem değil, hattır. Modem sadece sinyal dönüşümü yapar. Olmayan sinyali dönüştüremez.
  • Arkadaşlar ben başka Bi eve nakil işlemi yaptım eski evimde kablolar felan duruyor modemi eski eve götürüp kabloları takıp gene internet olurmu

• Arkadaşlar ben başka Bi eve nakil işlemi yaptım eski evimde kablolar felan duruyor modemi eski eve götürüp kabloları takıp gene internet olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Musabelhan8

Arkadaşlar ben başka Bi eve nakil işlemi yaptım eski evimde kablolar felan duruyor modemi eski eve götürüp kabloları takıp gene internet olurmu

HAYIR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.