Şimdi Ara

EVE ONLINE rehber,paylaşım (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
6
Favori
93.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Eve 2 yada yeni sıfır bir server ihtimali varmı? Ara ara oynadım ve karakterim gelişmedi açıkçası bu kadar geri kalınca pek oynayası gelmiyor insanın.
  • Şu anda öyle bir server yok bildiğim kadarıyla ancak Eve Online da geç başlamak gibi bir (-) avantajın olmadığı kanaatindeyim.Tabi eğer belli alanlarda 1. olma isteğiniz yok ise . Sonuç itibari ile Eve Online'da her oyuncuya hitap edecek bir düzen var ki bunu burada benden çok çok daha iyi bilecek nice düzenli oyuncular var . Sonuçta 1 yıllık bir oyuncu ile 3 yıllık bir oyuncunun karşılaşmalarında ne kadar donanım önemli olsa da bence kişisel becerilerin de 1 yıllık oyuncuya avantaj sağlayabildiği bir oyun oynuyoruz diye düşünüyorum yanlışsam tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler . Moffaka ; ben yine de en kısa sürede tekrar başlayın derim.
  • Doğru, tecrübe işin içine girince işler değişiyor. Gider bir karakter alırsın benden iyisi yok dersin ama karşında ne yapacağını bilen hazırlıklı gelmiş adamın karşısında elin kolun bağlı bakarsın ekrana patlasak da gitsek moduna girersin :)
    Geç kalma konusunda bişey diyemem, tecrübe kazanmak için geç kalmış olursun en fazla, yoksa gider 5-10 milyonluk starter karakter alırsın nolcak ucuz onlar.
    Bir grubun içine dahil olursan kısa sürede hem oyunu öğrenirsin tecrübe kazanırsın tackle falan yaparsın en basitinden hem de aksiyonun ortasına atlamalık starter karakterin maliyetini karşılayabilicek duruma gelirsin, 4-5 aylık ileriye doğru bi atılım gerçekleştirmiş olursun. Sonrasında beraber kaşarlanırsınız artık:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earlofsandwich -- 16 Haziran 2012; 17:10:31 >
  • Oyun güzel,hoş ama gemin patlayınca ortada kalmak...
  • Ben moffaka nın oyunu hiç oynamadığı kanaatindeyim zere oyun 9 yıldır tek server üzerinden oynanıyor ki en çok reklam yaptıkları nokta orası zaten. Çünkü bu oyunda tecrübe dışında karakterin eski olmasının hiçbir anlamı yok. Misal en eski karakteri alıp 180m skill point ile titana biner adamın karşısına çıkarsın. Lakin gemine silah takmayıp savunma koymaz isen seni 3 aylık battleship kullanan oyuncu bile tek başına indirebilir. Tamam belki saatleri alır ama sen ağlaya ağlaya gemini bırakırsın orada. Çok extreme bir örnek oldu ama zamanında buna benzer olayları gördük 6 yıllık Eve geçmişimizde.

Önemli olan karşındakini tanımak olasılıkları iyi hesaplamak gözün yemiyor ise topuklamak Eve in doğasında olan birşeydir kaçmak. O yüzden herkesi patlatırım gibi bir mantık yok zaten.

• Elimde iki tane DOTA2 beta gift var isteyen ile eve online acc karşılığı takas edebilirim
  • satılık eve online hesapları. 2 adet yani power of 2. ikisinde de yaklaşık 6 aylık süre var. ve biri endüstri öteki bc üzerine hayli gelişmiş iki karakter. bir şirket ve 16m isk.
  • Üzgünüm Rahatsız Ediyorum;

Yukarda Daha Önceden Bahsettigim Mevzu Üzerine Tekrar Geldım.

Oyun'u Masaüstünde Tıkladıgımda Gelen Patch Yüklemesi Üzerine.Play Tuşuna Basıyorum.Biraz Bekliyorum Daha Sonra Oyun Açılmıyor.Arka Planda Sesi Geliyor Oyuna Giremiyorum.

Ne Yaptıysam Açamadım Oyunu
  • Açabilmişmiydin ki oyunu önceden düzeldiği ile ilgili bir yazına denk gelmedim. Ekran kartının shader desteği sıkıntı yaratıyor olabilir.
  • Satilik EVE account u

eveboard:http://eveboard.com/pilot/Agesilaus_III

44+ mil sp
    minmatar cruiser 5 e 3 gunu kaldi

pw:1234

+isteyen olursa caldari freighter pilotu da veririm

ilgilenenler pm atsin lutfen

PS:isteyen olursa direk karakter transferi de yapabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lurtz -- 7 Temmuz 2012; 14:58:03 >
  • Cook ucuza plex satiyorum. Almak isteyenler pm atabilir.
  • arkadaşlar oyundaki türk kanallarını biri yazabilir mi ? birkaç tane buldum ama onlar sanırım çok sessiz bu aralar 10 kişiden fazla oyuncu olmuyor toplam

ayrıca oyuna geri dönmek istiyorum eve nin sitesinde 3 aylık 38 $ ücret var daha ucuza alabileceğim yerler var mı ?

oyunda bt vardı 4-5 lvl görev yapıyordum oyuna tekrar alışma dönemi fln derken ancak 1 aylık plex parası toplayabilirim
  • MERKEZ ve Rehber kanallarına girebilirsin. MERKEZ oldukça kalabalıktır akşam saatlerinde.
  • konu yukarı

bu arada oyuna başlamam sebeplerden birisi usturaydı demiştik evvelden ikinci en büyük sebep ,,savaş rehberiydi,, müsadeniz ile paylaşak

alıntı !
    ------------------
    "SomeMeanCorporation has declared war on SomeNoobCorporation. Hostilities may begin in 24 hours."
    ‘Bazı huysuz şirketler , bazı yeni şirketlere savaş ilan etti. Saldırılar 24 saat içinde başlayabilir ‘

Tebrikler, tüm şirketinizin gemilerini çaylak gemileri haline getirmek isteyen birilerinin dikkatini çekmenin zevkine varın J.24 saat içinde ( savaş ilanından aşağı yukarı ) şirketiniz herhangi bir zaman ve yerde oyuna ( saldırıya ) açık olacaktır. Herhangi bir güvenlik düzetin de 1.0 veya 0.5, herhangi bir işle uğraşırken (kazı, taşıma işiyle veya savaş ) olursanız olun şirketiniz (bütün elemanları dahil) diğer şirket elemanları tarafından saldırıya uğrayabilir.

Ain't life grand ? " Hayat muhteşem değilmi ? "

Birçok yeni şirket bu şekilde yok edildi. Şirket üyeleri bir çok çatışma ve savaş kaybedip beraber oynamaktan vazgeçtiler. Bazılar bu tür adaletsiz savaş ilanları yüzünden ağladılar bile. Onların bilmedikleri ve sizin birazdan öğreneceğiniz böyle bir durumla nasıl baş edileceğiydi. Planladığınız eğlenceli hafta sonu böyle olmayabilir ama savaş ilanlarıyla da baş edilebilir. Hızlı hareket edilirse kayıplarınız sıfıra indirilebilir. Her yeni CEO’nun hangarında bulunan iki silahı birer elinize alın ve hangisinin daha çok işe yarayacağına karar verin.
    Silah # 1: Bilgi

Hiç bir şey yapmadan önce neyle uğraştığınızı tam olarak bilmek gerek. Bir işe yaramama olasılığı olmasına rağmen saldırgan CEO ya kaba veya kışkırtıcı olmayan bir mesaj atmakta yarar var: Selam bir problem mi var ? Aramızda halledemez miyiz ? Pazarlık size bir şey kazandırmayabilir ama kaybettirmezde. (Pazarlık hiçbir şekilde başlamaya da bilir. Bazı gözü dönmüş şirketler pısırık şirketlere daha çok saldırmakta isteyebilme olasılığını da bir yere not edin.) Mesajdan fazla bir şey beklemeyin ve bu sırada daha fazla bilgi edinmek için hazırlıklara başlayın.

Şirket merkezi nerde ?

Şirket merkezi sizin çalıştınız bölgedeyse başınız belada olabilir. Bu şirket günlük ve kolay hedef olarak sizi belirleyebilir. Şirket merkezi sizden epey uzaksa (15 zıplama ve fazlası) başınıza hiçbir şey de gelmeyebilir. Sizi şans eseri hedeflemişte olabilirler ve hiç onlarla karşılaşmayabilirsiniz. Buna pek fazla güvenmemekle birlikte çok fazla tedirginde olmayın daha. Şirket merkezi operasyon bölgesiyle alakalıda olmayabilir. En azından keşif e başlamış oldunuz.

Bir mekik a atlayın ve şirket merkezine uçun. Üyeler genellikle nereye uçuyor .. not alın. Bütün üyelerinizin bu durumdan haberdar olduğuna emin olun bu arada. Düşman filosu ortalama 1 firkateyin 1 desturoyer ve benzeri şeklindeyse kaygılanacak pek bir şey yok. Düşman filosu savaş kuruvazörü ve savaş gemilerinde oluşuyorsa bu kötüye işarettir.
    (okumaya devam .. hala umut var )

Bu şirket nasıl bilinir ?

Filo bilgilerini toplamak için şirket merkezi çevresinde dolaşmamız gerektiğini hatırlıyorsunuzdur; aynı zamanda yerel kanaldan şirket üyeleri hakkında konuşup tanışıklıkları olup olmadığını, çevrelerindekilere karşı davranışlarını, endüstri ile uğraşanlara davranışlarını, geçit kampı yapıp yapmadıklarını ve yerel politikalarını öğrenin. Öğrenebilirseniz her tür bilgi ilerde işinize yarayabilir.

Bu şirket ne kadar eski ?

Şirket kuruluş tarihi size üyelerinin yaşı hakkında bilgi verebilir.İlk haftalarında kendilerini göstermek için üç beş pilotun için ilk büyük hareketleri de olabilir veya 90 – 100 üyesiyle sizin yok oluşunuzu planlayan köklü bir şirkette …

Şirket yöneticisi ne kadar eski ?

Altın bir kural olmasa da bu bilgininde kaydedilmesinde yarar var. Şirket yöneticisi 3 aylık veya daha az ise muhtemelen fazla gelişmiş gemilerle karşılaşmayacağınız demektir. Genellikler diğer pilotlar yöneticiden daha sonra şirkete katılmıştır ve gelişmiş gemilerin eğitimini daha tamamlayamamışlardır. (aman dikkat edin şirket, yöneticisinden çok daha yaşlıysa bu taktiksel bir kandırmacadır. Şirket yöneticisinin yaşı size işinize yarar hiçbir bilgi sunmaz.)

Şirketin müttefikleri var mı ?

Eğer cevap evet ise ne yazık ki bu ÇOOOK kötü bir haber. Bu şirketin diğer müttefikleri etkileyecek kadar altyapıya, üye sayısına ve savaş becerisine (avlanmışlıkları) .Bu arkadaşların çaylak bir şirkete nazaran çok daha iyi bir şekilde saldırıya geçebilir ve çevreden yardım da alabilir.

Silah # 2: Dostlar, Komşular ve Paralı askerler

Dostlarınız var mı ?

Bazı şirketler birbirleriyle çok yakın ilişkiler kurarlar.Amma velakin bu ilişkiler çoook tehlikeli bir savaşın içine girmek için yeterli olmayabilir. Dost şirketin belli pilotları sizin ile birlikte uçmak ve sayınızı fazla göstermek isteyebilir veya size çook ucuza gemi sağlayabilir, karşılık olarak ileriki bir zamanda aynı davranışı sizinde göstermeniz dileğiyle.Gurur yapı bu tür yardımları geri çevirmeyin yada gerekliyse dostlarınızdan istemekten utanmayın çünkü kurtuluşunuz buna bağlı olabilir.

Komşularınız var mı ?

Sizinle ayı bölgede takılan, kazı yapan şirketler vardır ve siz hiç irtibata geçmemiş olabilirsiniz. Şimdi iletişime geçmek için çok iyi bir zaman olabilir özellikle saldırgan şirkette aynı bölgede yerleşmiş durumdaysa. Saldırgan şirket bir şirketi hallettikten sonra sıra ikincisine gelecektir. Tabi bu durum komşu şirketlerin de tehlike içinde olduğunu gösterir. Komşu şirketlerle gurup halinde hareket etmek sizin ve onların da kurtuluşu olabilir.

Paralı askerleriniz var mı ?

Paralı asker işine direk atlamamanızda yarar var çünkü paralı askerler genelde çift taraflı çalışır ve her zaman bir amaçları vardır. Çok sayıda olmasa da bazı şirketler kendilerini koruyan genç şirketlerin yanında da çarpışabilir (genelde saldırgan şirketin bu konuda kötü bir ünü varsa. ) Diğer şirketler ise para karşılığı çalışırlar. Muhtemelen kaybedeceğiniz gemilere nazaran ödemeleri daha ucuza çıkan bir şirketle çalışmakta yarar var.(üyeleri bu durumdan ve hesaptan haberdar etmekte gerekli) Uzun dönem ödeme planı yapabileceğiniz şekilde çalışın. Eğer ödemede başarısız olursanız başınızdaki bela iki katına çıkabilir.

The Moment of Truth: Fight or Flight

Seçim anı: Savaş veya kaç

Toplanılan bilgilerle ve kendi iç hesaplaşmanız sonucunda artık karar anı geldi.

Eğer gücünüz, çağırabileceğiniz yardımlar konusunda emin ve saldırgan şirketi haklayabileceğinizi düşünüyorsanız bölüm üçe geçin. "Flying Frigate Frenzy!" (uçan fırkateyin çılgınlığı)

Eğer, edindiğiniz bilgiler, gördüğünüz düzinelerce savaş gemileri veya yardım çağrılarınızın yanıtsız kalması sonucunda beladan uzak durmaya karar verdiyseniz bölüm börte geçin. "Run away! Run away!" ( Kaçın! Kaçın!)

"Eat This!" Flying Frigate Frenzy (Ye bunu! "Uçan fırkateyin çılgınlığı")

Bu durumda saldırıların ortaya çıkmasına 6 - 8 saat kaldı demektir. Şimdiye kadar yeterince bilgi topladınız ve işaretleri gördünüz. Unutmayın bütün savaşlar ekonomik üstünlükle kazanılır.( ve gerçek köklü şirketler genç şirketlerle pek uğraşmazlar.) Bu ekonomik savaşı da en güçlü gemine binip düşmanın 5 gemisini patlatıp kalan son 2 gemiye yenilerek kazanılmaz. Ekonomik savaş harcamalarla ilişkili bir durumdur.

Sonuç 1: On iki tane fıtkateyni kaybetmek bir adet kuruvazörü kayebetmekten daha ucuza maalolur, özellikle modüllerin takılmasından sonra.

Sonuç 2: Hiçbir kuruvazörde on iki adet fırkateyinle baş edemez özellikle iyi organize olmuş bir takıma karşı.

Eğer düzgün bir fırkateyin filosu için ‘fırtına’ taktiği eğitimine başlamak istiyorsanız ilk olarak görev dağılımı konusunda uğraşmanız gerekli. (Bu savaş taktiği dersi için her fırkateyinin iki orta haznesi boş olmalı.)

Sekiz pilot Propulsion Jamming I. (Electronics III, Navigation II gerekli.)Şu an başlayan bir pilot için bile 8 – 9 saat yeterlidir bu eğitim için. Bu egitim onların Stasis Webber ve Warp Disruptor ları kullanmalarını sağlayacak. Dört pilotun bunları kullanması gerek onlar sabitleyici rol oynayacaklar.

Dört pilot Electronic Warfare I. (Electronics I. gerekli.) ECM modüllerinin CPU ihtiyacı çok yüksek olmasına rağmen sonuç buna deyecektir. Bu gemiler hedef gemilerin duyularını (sensors) bozacaklar.Tek başlarına pek fazla şansları olmasa da dört gemi beraber şansları çok yükselecektir.Eğer düşman şirketin belirli bir ırktan oluştunu biliyorsanız bozucuları o ırka göre seçin, yoksa her çeşite göre olanları (multi-spectrum jammers) kullanın.

Son dörtlü gurup ise Sensors Linking I. ( Electronic III. gerekli.) Bu pilotlar Remote Sensor Damper birimlerini takacaklar. Bu birimler size kilitlene bilme mesafelerini kısaltacak ve kilitlenme sürelerini epey uzatacaktır. Bir savaş gemisinin sizin fırkateyininize kilitlenme süresini inanılmaz derecede uzatacaktır.

Bütün on iki pilotta Afterburners. (Navigation I. gerekli.)

Diğer bütün hazneler size kalmış,ama ideal olan fazla hasar vermek, hızlı hareket etmek ve takılı modüllerin –silahlar ve bozucular- en uzun şekilde çalıştırabilmek tir. Warp core stabilizer leri boş verin kaçmanız gerekmiyor gemileriniz harcanabilir. Kaçsanız bile sizi yakalayıp patlatmaları uzun sürmez.

Tercihen bütün pilotların drone kullanmalı.Unutulmamalı ki takılan bütün modüller – silahlar, elektronik savaş araçları, hızlandırıcılar vb.- kapasitörden yemek gibi bir huya sahiptir. J

Taktik esas olarak çok basit. Ne zaman saldırganlar destroyer/ kuruvazör/ savaş kuruvazörü/ savaş gemisi ortaya çıksa bütün pilotlar gerekli mesafede yerlerini alıp ateş açılacaklar ve bozucu modüllerin hepsi çalıştırılacak. Eğer hedef size kitlenmeyi başarabilirse hızlandırıcılar (afterburner) çalıştırılacak ve dönüş mesafesi (orbit) 500 - 1000 kadar düşürülecek.

Çok çok yavaş hareket edecekler.(webs)
    Uzağa zıplayamayacaklar. (scramblers)
    Size kilitlenmeleri çok uzun zaman alacak. (sensor Dampeners)
    Kilitlenme becerilerini belirli bir süre kaybedecekler. (ECM)

Bu kombinasyon her tür yalnız düşmacı aciz duruma düşürür. Eğer iki destroyer, bir kuruvazör ile karşı karşıya iseniz bölünüp saldırmayı da deneyebilirsiniz ama düşmanınız daha kalabalık ise tek bir gemiye yoğunlaşmanız daha iyi. (12 fırkateyinin bir savaş gemisini çiğnemesi zordur. Bu yüzden daha fazlasını beklemeyin.) iki, üç geminizi kaybetseniz bile (tabi bütün gemileriniz en ucuz modüllerle yüklü) hangi geminin hangi görevi yüklendiğini anlaması imkansız gibidir. Böyle bir durumdan kurtulmak için bütün gemileri patlatması gerekmektedir. Eğer bir savaş gemisini yalnız yakalayabilecek kadar şanslıysanız ve 12 fırkateyni dört sefer bile patlatıp (48 fırkateyin yapar ) sonunda savaş gemisini patlatmayı başarabilirseniz ekonomik olarak düşmana daha çok zarar vermiş olursunuz.

Bu taktikle iki üç defa başarılı olursanız, düşmanınız sizinle uğraşmanın pekte akıllıca bir durum olamadığını anlayabilir. İrtibatı kesmeyin, kibar olun ve bu savaşın iki taraf için de iyi sonuçlar doğurmayacağını anlatın. Size savaş açma sebepleri ne olursa olsun bu durumdan sonra size daha sayılı davranacakları kesindir.

No Soup For You! Run Away! Run Away!
    (Size çorba yok. Kaçın! Kaçın! )

Beraber uçacak on iki pilotunuz olmayabilir yada eğitim durumu, emir alma becerisi. ( güzel bir şirketiniz var demektir.. üstünüze alınmayın.. ) Düşman şirket baş edebileceğinizin çok çok üstünde olabilir veya siz bu savaş meseleleriyle uğraşmak dahi bile istemiyor olabilirsiniz.

Sebep önemsiz. Siz kararınızı verdiniz. Bazı durumlarda kaçmak en akıllıca ve cesurca yapılacak hamledir. Yapılabilecek her zaman bir şeyler vardır. Bunların hepsi aynı şekilde çalışır. Düşman eylence veya karetmek için size savaş ilan etmiş olursa olsun karşısında hiç kimseyi bulamaz ise sıkılır, kar edemez, çekip gider. Şantaj amaçlı bir şeyse bu savaş size zarar veremezken onlara para vermek aptalca olur.

Yeni yerleşim

Şirket merkezi yayınlandığından dolayı herkes tarafından bulunabilir. Ama ofislerinizin bulunması zor takip ister. Saldırgan şirket yerel ve belirli bir bölgede çalışıyor ise yirmi dört saatlik zamanınızı her tür malzemenizi işinizi toparlayıp yola çıkmak için kullanın. Yirmi zıplama üzeri bir yolculuk hatta farklı bir ulus bölgesine geçiş düşmanınızın nerde olduğunuzu bilme veya arayarak bulama imkanını ortadan kaldırır. Kim bilir yeni yerleşim bölgenizi daha çok seversiniz.

Yeni zamanlama

Bütün diğer her şeyi unutun: Kar zarar hesaplarını, kaybetmeyi yada kazanmayı. Fark ettiniz ki oyuna girdiğiniz den bir iki saat içinde saldırganlarda oyuna giriyor istasyon dışında sizi bekliyorlar. Belli bir süre oyundan uzak duracaksınız. Ama şu şekilde oyuna girin ve sinemaya gidin veya işe gitmeden önce oyuna girin …yada yatmadan önce oyuna girin. Tabi üyelerinize de böyle yaptırın. Gözü dönmüş bir korsanın sekiz saat boyunca dışarı çıkacak kurbanı beklemesi kadar sinir bozucu bir durum daha yoktur. En sonunda sıkılıp bu işten vazgeçeceklerdir.

Yeniden kaydolma

Yeni bir kanal oluşturun. Üyelerinizi haberdar edin. Yeni bir şirket kurun. Yeniden üyelerinizi toplayın. İşinize devam edin. Sizi tanıyıp saldırmaya kalkarlarsa CONCORT’un tepkisini keyifle seyredin.

Genel bakış
    Her kilidin bir anahtarı vardır. Savaş ilanı da bir tür kilittir ve bundan kurtulmanın da anahtarı vardır. Herkes bu yazıyı okumuş olabilir o yüzden kendinize haz özel çözümler üzerinde de düşünün. Planlar yapın. Sizi esas olarak sizden başkası kurtaramaz. Hiçbir rehber yazı sizi kesin bir başarıya götüremez. Ama iyi bir başlangıç olmuştur.. umarım…..

alıntı ! tercume eden kardeşe teşekkür ederiz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucas -- 17 Ağustos 2012; 7:09:55 >

• Selamlar

Oyuna 2007 başlayıp daha sonra 1,5-2 senelik bir ara vermiştim,geri döndüğümde Scalar Federasyonu dağılmış ve tanıdığım Türkler artık yoktu.Oyunu neredeyse yalnız oynuyorum ve tabiki eski keyifli günlerini yakalayamıyorum...
    Devam eden arkadaşlar varsa halen;

turituri olarak oyun içinden ekleyebilirsiniz...

İyi uçuşlar
  • merhabalar
    ben oyunu bugun yukledım ama nasıl oynanıcagını anlayamadım. Acıkcası ıyı de ıngılızcem yok :D
    sonra formda bu konuyu buldum ama burda da oyunun ucretlı bır oyun oldugu soylenıyor acaba bu dogrumu bosuna yuklemıs olmak ıstemem :(
    oyuna yenı baslayanlar ıcın bı vıdeo varsa turkce olarak :D
    tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krasimir39 -- 6 Eylül 2012; 4:10:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krasimir39

merhabalar
    ben oyunu bugun yukledım ama nasıl oynanıcagını anlayamadım. Acıkcası ıyı de ıngılızcem yok :D
    sonra formda bu konuyu buldum ama burda da oyunun ucretlı bır oyun oldugu soylenıyor acaba bu dogrumu bosuna yuklemıs olmak ıstemem :(
    oyuna yenı baslayanlar ıcın bı vıdeo varsa turkce olarak :D
    tesekkurler..

ücretli. ama diğer mmo lardan farklı olarak zaman içinde kendini geliştirdikçe oyun süresini yine oyun içi parayla satın alabiliyorsun. böylece oyun bedavaya geliyor. şu anki piyasasını bilmiyorum ama 30 günlük plex genelde 300m ile 500m isk arası değişiyor.

ayrıca en az orta düzey ingilizce şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 6 Eylül 2012; 9:23:59 >
  • Beyler dün Eve Online ın sitesinden 90 günlük oynama süresi artı üyelik açılışı vs olan bir paket ile oyuna başladım. Minmatar - Brutor - Workers olarak oyuna başlamış bulunuyorum. Başlarken pek bir şey anlamadan sallama olarak oluşturdum karakteri. Şimdi bir sürü skill ve Bussines kariyeri için Agent ın vermiş olduğu görevlerle uğraşmaktayım.

Oyundan Türk arkadaşlara nasıl ulaşırım tam çözebilmiş değilim. Birileri yardımcı olur ise sevinirim ...
  • Merkez
    kanalından yardım alabilirsin. Insanlar chat kanalarrını aşağı indirir yada yeni mesaj geldiğinde yanıp sönmesini engeller. Başka kanallarda yazışıyorken vea mikrofonla konuşuyorken gözden kaçırabilirler. Ama genelde sorularına cevap verenler olur. Oyunu oynayan baya türk bulunuyor, zamanla herkez bir şekilde kavgalar ederek birbirinden kopmuş olsada bir kısmı halen bu kanalda takılır.
    Kanalda zaten türk corpları ve haklarında ufak bilgilerinin olduğu açılış mesajını görürsün. Oradan daha fazla türke zaman içerisinde ulaşmayı öğrenirsin.

Bu arada oyun SANDBOX olduğu için oyunun sizi yönlendirmesini beklemeyin. Diğer oyunlarda elinde tahtadan kılıç + 1 oto atack ile oyuna başlayıp, ilerledikçe skill alırsınız fakat eve online da çok farklı. Olay oyunu ve 3 kağıtları bilmekle alakalı. Yıllarca oynamış birisini 4-5 aylık bir karakter ile alabilirsiniz.
    Bu demek değilki ilk 4-5 ay oturup skillerinizin olmasını bekleyeceksiniz. Oyunda yeni başlamış ve bir kaç şey öğrenmiş (10-15 gün takılmış) olanların alındığı büyük pvp corp (guild) leri var. Bunlara takılarakda eğlenebilrisiniz.

Eve online da birisini öldürmek = direkt olarak karşı tarafa zarar verir. Binediği gemiyi, üstündeki modülleri ve kargosundaki bütün herşeyi kaybeder!. Bu yüzden oyunun pvp sistemi biraz kaçmaya dayalıdır. Gözünün yemediği hedeften kaçarsın. Yine bu yüzden oyunda kısır döngü niteliğinde YEMLEME olur. Insanlar karşı tarafı korkutmamak için, balıkçılık yapar. Örneğin, sen düşmanı 1 kişi sanırsın ama bir (yerine göre 2 veya de olabilir) uzakta arkadaşları bekliyordur. Tabiki yemleyenide yemlerler oyunda. Kimse güvende değil!.
    Aylarca güven kazanıp, sırtından bıçaklayan insanları çok görürsünüz. Yada arkadaşmışçasına aranızda gezen, sizinle başkalarını öldüren bir kişi, aslında sizin bilgilerinizi arkadaşlarına veriyor olabilir. Kendini açığa çıkartmamak için, yeri geldiğinde kendi arkadaşlarını bile oyunda öldürür.

Bu kadarda değil, oyunda oyun içi dolandırılabilirsiniz. Bu yasal. Yetkili çağırıpta "beni kazıkladı" demeye hakkınız yok.

Sonunda karakteriniz olmuştur, çok güzel para kazanmak için çok pahalı bir gemi yapmışsınızdır. Sizinle dost ittifakta olan birisi, sıkışık bir anınızda gelip sizi patlatıp gidebilir (bağlı olduğu ittifaktan çıkartılır tabiki ama olan olmuştur. Sizin çok pahalı geminiz gitmiş, adamda ganimeti kapmıştır). Tabiki takıldığınız ittifağın kurallarına göre kısmen birazını size geri ödeyebilirler.

Şu çok önemli
    Farzedelim oyuna alıştınız, pvp için araştırmalara başladınız. Biraz netden video izlemek isteyeceksiniz. Heyecanı, aksiyonu görmek adına... Size şunu söyleyeyim kesinlikle hiç birşey anlamayacaksınız. Size göre oynayan kişi "hedefi seçiyor, ona kilitleniyor, çevresinde otomatik dönmeye alıyor sonra çarpışmanın bitmesini bekliyor". BÖYLE BİRŞEY YOK! Orada sizin gördüğünüzden çok çok daha fazlası oluyor. Tamam diğer mmo lara göre, klavyeden daha az kısayola basıyorsunuz belki ama bunu o tür mmo larla karşılaştırmayın. Bu daha çok strateji ağırlıklı bir oyun. Orada aksiyona giren kişi çooook çoook daha fazla şeyi takip ediyor bundan emin olabilirsiniz. Ki 3-5 bilgi ile gidip bir kaç video izlemeye çalıştığınızda "bu herif mal mı, niye silahlarını OVERLOAD çalıştırmıyor" dediğiniz anlar bile olabilir. Cevap ise: hayır efendim, adam mal değil. Başka şeyleri takip etmekten veya düşünmekten o kadar basit bir şeyi unutmuş.

İlk kez bu oyuna başladıktan sonra, 3-4 ay npc öldüreceksin dediklerinde bırakmıştım. Epey sonra, düzgünce araştırdığımda pek öyle birşeye gerek olmadığını anladım. Hatta düzgün skill planı yaptığımda 3-4 aylık karakterim ile kendi arkadaş grubumun içerisinde "ROL" sahibi gemilere binebileceğimi öğrendim. Oyunu öğrendikçede pvp de çok daha fazla şeylerin döndüğünü öğrendim. Npc patlatır gibi, target al ateş et değil oyun.

Şuda var: oyundaki oyun paranızla, "yıllarca çok düzgün kasılmış, hata yapılmamış" karakterleri bile satın alabilirsiniz. Hemde bu LEGAL. Oyunun sistemi "pilot" satışına izin veriyor.

Eğer oyunda arkadaşınız felan varsa size öğretebilecekse, sizde oyunu oynayacağınızdan eminseniz, arkadaşınızdan borç alıp kendinize karakter alabilir, onun parasınıda daha sonra ödeyebilirsiniz :P. Yada kendinize para kasacak karakter yapıp, onunla para kasıp, çok daha düzgün bir karakter alabilirsiniz.

Oyunda sevmediğin şey nedir? diye soracak olursanız;
    istediğiniz herşeyi istediğiniz zaman yapamayabiliyorsunuz. Mesela, uzayın diplerinde, kendi ittifağınızın bölgesindesiniz. Canınız gidip pvp yapmak istiyor. Ama istasyondan bile çıkamadığınız anlar olabiliyor. Düşman gelmiş sizin bölgelerinize, istasyonlarınızı kamplıyor. Dışarı çıkanı mıhlıyorlar. Bu örnek biraz ağır olmuş olabilir, çünkü düşman sizin ana yerlerinizde bu kadar kolay gezemez. Yinede durumun vahimliğini anlatmak için bu şekilde örnek verdim.

son olarak: oyunu bilmeyenlere oyun ızdırap olabilir. Bu yüzden oynadığınız süreden fazlasını öğrenmeye ayırın. Bulundukları corpa (guilde) savaş ilan edildi diye 1 hafta boyunca oyuna girip istasyondan çıkamayan insan çok. Bu gibi komik durumlardan rahatsız olmak yerine, en temizi vaktimizi öğrenmeye ayırmak daha iyi.
    +
    Normalde diğer mmo larda oyuna başlarsınız, ilk 2-3 hafta deliler gibi oynarsınız oyun sizi sıkmaz. Bu konuda eve online sıçmış bir oyundur. Oyunu bilmeyen birisi yeni karakter açtığında sıkıntıdan patlayabilir =). Bu sıkıntıyı gidermek için oyunu öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin başkalarının vurduğu NPC lerin enkazlarını çalıp, 2 ay sonra kendine karakter alacak kadar para yapmış insan bulabilirsiniz.
    Yada kendinize güveniyorsunuzdur, market işine soyunursunuz =). 2 ay sonunda yıllarca kasılmış bir karakteri alabilrisiniz. Ama bu iş birazda yatırım ve uğraş gerektirir. Bu nedenle oyunda tanıık birisi varsa, ondan yüklü bi meblağ almak iyi olabilir. Tabiki elinize yüzünüze bulaştırıp tüm parayı kaybedebilirsiniz :D

birde,www.paticik.com eve online için iyi bir forum. Orada aktif oyuncu bulabilir, eski noobların sordukları soruları ve gelen cevapları okuyarak bir kaç şey öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 4 Ekim 2012; 2:28:46 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.