arkadaşlar ben projeksiyon almıştım fakat evime perdeli ve ses sistemli profesyonel kurulum istiyorum . bunu istanbul da yapan firmalar var mı ? varsa ne kadar fiyata yapıyorlar .. ben kurmayı denedim beceremedim . yapmışken tam yapayım diyorum ..
teşekkürler ben şimdi kendim yapmaya çalışıyorum eğer yapamazsa ararım . şimdi şöyle bir sorunum da var. bende samsung ht5500 5.1 sinema sistemi var . bunu ben daha önce aux kablo ile pc e bağlamıştım fakat bütün hoparlorden ses alamadım . ben bunu nasıl pc e bağlarım ? 5 m uzunluğunda aux kablo lazım bana. aux kabloların 5.1 desteklemesi şart mı ?
System LordS
kullanıcısına yanıt
Pc ses sistemlerine çok vakıf değilim ama AUX dan 5.1 ses alamazsınız en azından optik çıkış kullanmalısınız yada hdmi çıkışı olan bir ekran kartınız varsa HDMI kablo ile problemi çözersiniz gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
Pc ses sistemlerine çok vakıf değilim ama AUX dan 5.1 ses alamazsınız en azından optik çıkış kullanmalısınız yada hdmi çıkışı olan bir ekran kartınız varsa HDMI kablo ile problemi çözersiniz gibime geliyor.
hdmi çıkışlı ekran kartım var fakat hdmi projeksiyona bağlıyorum . projeksiyona bağladıktan sonra aynı anda ses sistemine bağlasam sorun çözülür mü ? ayrıca ses ekran kartından nasıl gelecek ? bi deneme yapayım
System LordS
kullanıcısına yanıt
ekran kartınızın tam modeli nedir?
geforce gtx970 . ses kartı onboard ama galiba optik çıkışı var . bana uzun bir optik kablo lazım ortalama 7-10 m arası bulabildiğim en fazla 5 m . TIKLA
System LordS
kullanıcısına yanıt
GG sitesinde istediğiniz uzunlukta toslink kablo var tıklayın
bu arada optik kablo yeni nesil sesleri taşıyamaz (DTS HD MA / Dolby TrueHD) alternatif olarak Ekran kartınızın DVI çıkışından bir hdmi dönüştürücü ile projeksiyona hdmi çıkışından da pc den gerekli ses ayarlarını yaptıktan sonra ses sistemine çıkarsanız sorun olmaması lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
GG sitesinde istediğiniz uzunlukta toslink kablo var tıklayın
bu arada optik kablo yeni nesil sesleri taşıyamaz (DTS HD MA / Dolby TrueHD) alternatif olarak Ekran kartınızın DVI çıkışından bir hdmi dönüştürücü ile projeksiyona hdmi çıkışından da pc den gerekli ses ayarlarını yaptıktan sonra ses sistemine çıkarsanız sorun olmaması lazım.
şu an için 4 tane hdmi çıkışı var ekran kartında hdmi dvi dönüştürücü şartmı ? optik kablo almama gerek yok o zaman ? optik kablo olmadan hdmi ile nasıl yapacağım ? bir de projeksiyonu ekrana bağladığım da sadece projeksiyondan görebiliyorum pc ekranına görüntü gelmiyor iki ekranı da aynı anda nasıl açık tutabilirim ?
şimdi projeksiyonda orjinal bluray dan denedim hdmi üzerinden bağlandı açıldı görüntü geldi . ama seste sorun var konuşmalar sadece subwoofer üzerinden çıkıyor diğer uydu hoparlöründen çıkmıyor eğer bu sorunu çözemezsem yeni bir ses sistemi alacağım . boşa gidecek yoksa bu sistem .
şu an bluetooth ile bağlantıyı kurdum telefon ve tabletten müzik filmler de sıkıntı çıkmadı acaba pc den bluetooth ile nasıl bağlarım?
ilk mesajımda da belirttiğim gibi pc üzerine bir sistem kurmadığım için nokta atış çözümler öneremem ama bayağı yol katettiniz, pc den nvidia üzerinden HD ses ayarlarına bir bakın,pc de bluetooth için usb aparatlar var onu çözersiniz o kolay.
bugün gittim fiber optik kablo diye sordum media market e ama bana böyle bir ürün verdiler .
eve gelip taktım olmadı 70 lira zarardayım şimdi .. ama galiba doğru kablo bu
s/pdif çıkışlı kablo lazımmış. ana kartın onboard ses kartında bu giriştin var . ses sisteminde de var . ama kablo doğrumu emin değilim ..
şu an bluetooth aygıtı aldım fakat ses sistemine bağladığımda bluetooth kulalıklık olarak görüyor yani seçenekler de çıkmıyor ses sistemi ama pc e bağlandı görünüyor nasıl yapacağım bilmiyorum ..
cok hızlı değişikliğe gidiyorsunuz o yuzden sureklı yanlıs seylere para verıp duruyorsunuz.
pc ses sıstemı arasında optık kablo kullanın pc projeksıyon arasında ıse HDMI kablo kullanın
gebze darıca / kocaeli civarında olsanız daha rahat yardımcı olabılırdım ama buradan ne kadar olabılırsek o kadar :)
kablolarla uğraşmak istemiyorum çok kötü duruyor . proejksiyon kurulumu için aradım 300 lira dediler . tavana asmayı denedim ama beceremedim . şu an yerde tam açıkken genişlik 300 cm i geçiyor boyda yaklaşık 200 cm . bu boyuta kaç inçlik bir perde gider ? bende 180x180 var ama yetmeyecek gibi .
aslında istediğim böyle bir şey ama çok pahalı .. değer mi bilmiyorum TIKLA
ses sistemini doğru kabloyu alarak halletim ama şimdide perde sorunum var . daha önce projeksiyonla birlikte hediye gelen bir perde vardı ama perde çok küçük oldu. bana 300x225 cm boyutlarında 16:9 bir perde lazım . ama perde storlu olacak.300x225 cm otomatik olarak 16:9 mu dur ? ve de 300 cm kaç inç eder ? bunu nasıl hesaplayabilirim? projeksiyonda3d filmde izleyeceğim bu yüzden hiç renk kaybı olmaması lazım . bütçem 500-800 tl arası . bugün sipariş vermek istiyorum . ve bazı perdeler kenarları siyah çerçeve . bir tane buldum .
üstteki tamamen beyaz ama alttaki galiba siyah çerçeveli kenarları . yani şimdi bu ikisi arasında kararsız kaldım . siyah çerçeve çok kötü görünüyor . ama motorlu alırsam da kumanda duvarda çok kötü duruyor . sizce hangisi alayım ? 16:9 açıyı vermesi önemli
System LordS
kullanıcısına yanıt
300x225 ebat 4:3 bir perdedir ,16:9 formatlı bir perde istiyorsanız görüntü alanı 300x169 olan ebatlara bakacaksnız örneğin tıklayın ayrıca görüntülenen alanın etrafında siyah çerçeve olması tercih nedenidir.
1 inç yaklaşık 2.54 cm dir ve perde ve panel dünyasında inç cinsinden ebatlar köşeden köşeye çapraz mesafeyi temsil eder. Yani 300x169 yaklaşık 135 inç diye geçer.