Şimdi Ara

eve profesyonel projeksiyon sinema odası kuran firma varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: astramastra

300x225 ebat 4:3 bir perdedir ,16:9 formatlı bir perde istiyorsanız görüntü alanı 300x169 olan ebatlara bakacaksnız örneğin tıklayın
    ayrıca görüntülenen alanın etrafında siyah çerçeve olması tercih nedenidir.

1 inç yaklaşık 2.54 cm dir ve perde ve panel dünyasında inç cinsinden ebatlar köşeden köşeye çapraz mesafeyi temsil eder.
    Yani 300x169 yaklaşık 135 inç diye geçer.

şimdi ben tv i duvara astırdım . fakat boyu uzunluk olarak 180 cm oldu . yani 169 olursa tvi tam kapatmayacak .4:3 bir perdeden 16:9 alamazmıyım ? çünkü 16:9 format daha geniş çerçeve sunuyor . araştırdım biraz cam tozlu perdeler diye çeşitleri varmış . yani görüntü perdeye tam yansımalaı her yeri doldurmalı . ama siyah şeritleri geçmeyecek şekilde . burada böyle bir açıklama var perdeler ile ilgili .

http://www.boyutdijital.com/projeksiyon-perdesi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli,DP-63.html

bir de bu 3d gümüş tam olarak nedir? bir de 150 '' ve yukarısı için hangi ebatlarda perde almalıyım ? ama bu perde 16:9 olmalı ..bütçem de en fazla 1000 tl .3d film de izleyeceğim

• System Lord S kullanıcısına yanıt
    Projeksiyon modeliniz ve perde ile cihaz mesafeniz nedir?

Motorlu perdelerde modele göre üstten 30-40 cm boşluk olur (siyah bant) dolayısı ile tv niz kapanır merak etmeyin 11 cm i tolere edecektir.
    Gümüş perde aslında pasif polarize sistemler için şart bütçenizi göz önüne aldığımızda size gerek yok.Cam tozlu perdelerden de uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Projeksiyon modeliniz ve perde ile cihaz mesafeniz nedir?

Motorlu perdelerde modele göre üstten 30-40 cm boşluk olur (siyah bant) dolayısı ile tv niz kapanır merak etmeyin 11 cm i tolere edecektir.
    Gümüş perde aslında pasif polarize sistemler için şart bütçenizi göz önüne aldığımızda size gerek yok.Cam tozlu perdelerden de uzak durun.

yaklaşık 7 m var duvara kadar . şu an ki perdede siyah kenarlar var . ama 300x225 lik perde de 16:9 kullanırsam ya da 4:3 perde de boş alan kalır mı ? çünkü bazı filmler hem 4:3 hem de 16:9 formatında . sürekli format değiştireceğim izlerken . bu modeli beğendim tam bütçeme göre .

http://www.boyutdijital.com/FONSCREEN-300x225-Storlu-Projeksiyon-Perdesi-AX-30,PR-1265280.html

• eğer 16:9 formatta 4:3 izlersem ya da tam tersi . görüntü bozulmayacaksa 16:9 bir perde alayım. ama 4:3 te 150'' iken 16:9 da 130'' oluyor . çok karıştı kafam . asıl sorum şu 16:9 alırsam 4:3 yaptığım perdeden taşma olacak mı ? ama yukarı da ki ürün tükenmiş geriye tek bu kalıyor .. bunun da fiyatı pahalı neredeyse projeksiyon kadar .. yalnız bu perdenin kumandası sağdan mı takılı soldan mı ? bana soldan takılı olanı lazım aslında şu an ki perde sağdan fişi zor yetişiyor .16:9 olursa daha geniş olcak ve prize çok uzak kalacak ve de duvarda nasıl asılacak bilmiyorum

http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/fullscreen-motorlu-home-cinema-projeksiyon-perdesi-contrast-gray-300x169-pmu158

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System Lord -- 15 Şubat 2016; 1:59:37 >

• 4:3 film mi kaldı,nereden izliyorsunuz ?
    sisteminizi 16:9 a göre kurun böylece kafa karıştıracak bir durum olmaz...

kablonun ne tarafta olduğunu satıcıya sormanız lazım.
  • perdenin kurulumunu bugün her şey genel olarak oldu 16:9 formata göre ayarladım . fakat bir sorun oldu . projeksiyonu yansıtınca lamba perdenin sağ alt köşesine gelmiyor . boşluk kalıyor hiç yansımıyor.bunu projeksiyondan nasıl ayarlayabilirim ? sağ sol ve üst köşeler tamam sadece sağ alt köşede sorun var . resim koyuyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

eve profesyonel projeksiyon sinema odası kuran firma varmı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.