Şimdi Ara

Eve Spor Salonu Kurma Çok Detaylı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
4
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pasifikten bende sehpa aldim 10 numara tavsiye ederim. Ama yer sikintisi olmamasi gerek. Ben evde neredeyse tam techizatlı salon kurdum :)

Pasifikten bir dips standı, 540 kg taşıma kapasiteli ayarlanabilir bench bir de bu forumda da yazan shappy isimli üyeden power rack+alttan üstten çekişli istasyon. Toplam 4 bin tl falan tuttu. Ev genis olmasi gerek 1 odayi buna ayirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 14 Ocak 2017; 20:40:52 >
  • Yurtiçinden ne önderirsiniz?
    Eve bench sehpası almak istiyorum.
    Delta'nın birçok ürünü var önerir misiniz?

1 haftadır bakıyorum kararsız kaldım. En son kaynakçı bulup kendim yaptırıcam
  • Maşallah iyi etmişin
  • Decathlon'dan aşağıdaki squat rack'i aldım. Evde yeri olanlara tavsiye ederim. Gayet sağlam bir ürün. Fiyatı da muadillerine göre uygun geldi bana. Yalnız bendeki 160 cm bar kısa geldi. Eve Spor Salonu Kurma Çok Detaylı

https://www.decathlon.com.tr/500-dambil-standi-id_8380452.html

• mtyk M kullanıcısına yanıt
    Hata veriyor site kaça aldın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500'e aldım.
  • Foto atabilir misin dostum.

4 Bin iyi para ayırmışsın m2 olarak yerin iyi.

Hepsiburada N11 ya da Decatlon gibi yerlerse satılan multi ağırlık istasyonları hem pahalı hemde kullanışsız gibi gözüküyor.

XMark diye bi marka var Göğüs komple kol bacak çalışabiliyorsun bench kısmı dar değil olması gerektiği gibi TR de satılanlar 80-90 cm profiller geniş ve sağlam görünüyor fiyatıda 250-300 Dolar arasında burdakilere +500 vermektense bana mantıklı geldi.

Bunu hallettik o sorum değilde Power Rack pasificte 1000 TL çok geldi hayır 4 profil ve 5 cm aralıklarla çıkıntılı düz parçalar var böyle bir şeyi demirciye yaptırsak ne kadar tutar ?? ben çok daha ucuza imal edileceğini düşünüyorum.

Tek eksik sırt çalışmak kaldı o geniş tutuş barı multi power a monte ettircen ya da öyle bi tane alcan.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/RM-v-U1a0GE

Yotube ye ara sira video atiyorum hocam. Buradan gözükebilir. Bunun haricinde dips standı ve kemer falan var.

Power rack komusunda demirciler bence yapamaz baya tecrübe gerek. Pasific den veya onun dışında üreten birkaç profesyonel yer var bence onlardan al. Sahibinden de ikinci ellerden de alabilirsin. Benimkinin cok pahalı titna sebebi hep yurticinden ve sıfır almam. Ikinci elle hem uğraşmak zor geliyor hem de güvenemiyorum. Aliexpressten falan da alabilirsin. Özellikle kemer vs bunlari direkt oradan almaj gerek

• Odayı komple çekseysin keşke senin Power Rack güzel görünüyor.

Terasta oda var benim ölçtüm 12 m2 yerlere halıflex duvarlara ayna düşünüyorum.

İşte dambıl seti barlar ağırlık plakaları +80 kg ye çalışacak kadar şimdilik yeterli.

Benim sorun ettiğim kısım demirciye power rack yaptırmam dostum 4 profil var bide bar koyacak 5 cm aralıklı çıkıntılı demir uçlar ki raylı kilitli sistem olmayan şeye 800-900 TL çok para bence.

Neyse sıkıntı sırt çalışmak o apartı nereye monte edeceğiz demirciye power rack yaptırsak arkasına makaralı bi sırt çalışacak sistem yaparsa çok iyi olur öteki multi benchlerde o yok.

https://m.youtube.com/watch?v=z1DVrRHytxs

Bana mantıklı geldi hem geniş profil hem sağlam görünüyor leg extention ve curl hareketleri çok düzgün ve yüksek kilo takabileceğin sağlam bi apartı var.

https://m.youtube.com/watch?v=YVsw7ESr2fc

Bunun arkasında 2 ağırlık aparatı var Squat yapmak için boşta.

Kısacası Power Rack alırsam sırt çalışacağım apart ve makara lazım.

Hocam evde spor yapacaksan serbest ağırlıklarla calismalisin. Makaraya veya leg extensiyona pek gerek yok. Lat pulldown yerine barfiks, leg extensiyon yerine squat falan daha iyi olur. Ben de makara var ama hic kullanmiyorum neredeyse. Ilk aldığımda bilgim cok olmadığı icin aldım. Lat pulldown yerine barfiks çekiyorum daha iyi

• Dediğin doğru evde çalışacaksan serbest ağırlık bar ve dambılla yapılan bi ton hareket var.

https://m.youtube.com/watch?v=7ntl3skVEyM

Dediğim buymuş kardeşim sırt kanat makara ve aparatlar var üstüne t-bar hareketi biceps ve barfix tutma yeri tabi fiyat +1000 Dolar o paralarıda biz veremeyiz.

Ne dicem evde verim sağlanıyor mu mesela ben hacim çalışcam +10 kg hedefim var bazı arkadaşlar zor olmaz falan diyor ne diyorsun ?? +100 kg ye kadar evde çalışılır diyorum ben bu kilolara geldiysen hacim kilonda 90-95 i bulursun herhalde doğru beslenmeyle salonda da özel ağırlıklar yok ki zaten makineyi sırt ve bacak hariç tavsiye eden yok gerisi serbest ağırlık

Çalışılır bence niye çalışılmasın hocam.

• çok yararlı konu olmuş hocam emeğine sağlık
  • mtyk M kullanıcısına yanıt
    Bende aynısından aldım ve açıkçası bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmemiştim, hem daha önceki decathlondan sirariş verdiğim bisikletin berbat paketlemesi yüzünden hem de fiyattan.Bu arada teşekkürler sizin mesajınıza denk gelmesem haberim olmayacaktı çünkü adamlar squat-bench-barfiks standını dambıl standı diye satıyorlar yani başlık öyle olduğu için aramalarda çıkmıyor.Bu arada dikkat ettiğim bir şey var sizin paylaştığınız fotoğrafta, uzun olan tutamaçlar aşağıda olacak benim bildiğim kullanma kılavuzun da yanlış resmedilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 5 Haziran 2018; 17:56:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hwogk

Bende aynısından aldım ve açıkçası bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmemiştim, hem daha önceki decathlondan sirariş verdiğim bisikletin berbat paketlemesi yüzünden hem de fiyattan.Bu arada teşekkürler sizin mesajınıza denk gelmesem haberim olmayacaktı çünkü adamlar squat-bench-barfiks standını dambıl standı diye satıyorlar yani başlık öyle olduğu için aramalarda çıkmıyor.Bu arada dikkat ettiğim bir şey var sizin paylaştığınız fotoğrafta, uzun olan tutamaçlar aşağıda olacak benim bildiğim kullanma kılavuzun da yanlış resmedilmiş.
    Bu decathlon`dan aldiginiz squat rack, bench press icin guvenlik sagliyor mu ? Spotter olmadan yuksek agirlikla calismak mumkun mu ? Yuksek derken en az 120kg
  • 175 kg limit. ürün açıklamalarında ve rack ın üzerinde yazıyor. spotter gözcülü çalışma ama sen spotter deck falan demek istedin galiba yok malesef. aşağı kısımdaki raflar daha uzun belki onlar o şekilde kullanılabilir denemediğim için bir şey diyemeyeceğim bench olarak eski sehpamı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 7 Temmuz 2018; 6:38:27 >
  • Hacılar atladığınos bir nokta salonlarda spor yapan insanlar birbirlerini gaza getirir, sağında solunda işin uzmanlarından faydalanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: hwogk

175 kg limit. ürün açıklamalarında ve rack ın üzerinde yazıyor. spotter gözcülü çalışma ama sen spotter deck falan demek istedin galiba yok malesef. aşağı kısımdaki raflar daha uzun belki onlar o şekilde kullanılabilir denemediğim için bir şey diyemeyeceğim bench olarak eski sehpamı kullanıyorum.
    Iki adet agirlik tasima aparati var ya, birini barin koyulacagi (bench sirasinda) digerini de gogus hizasina yakin sabitledigimizde, guvenlik isi hallolur.(Her iki kol da ayarli gozukuyor, deliklerden gordugum kadariyla) O kollarin 175kg tasiyacagindan emin degilim... Ama 130`a kadar falan tasir herhalde, aslinda test edebilseniz harika olurdu.

Cevap icin tesekkurler.
  • kollar 175 i taşırda olimpik bar haricindeki barların limiti 110-130 kg. yani olimpik barınız varsa test edebilirsiniz.

• tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    ev vs gym konusuna girersek dediğiniz çoğu insan için doğru olabilir fakat hangi şehrin hangi semtindeki salondan uzmandan bahsediyorsunuz o konu çok değişken ki kaldı ki çoğu hoca bile her gelene ayrı ayrı program yazamam der.Şu anda o kadar çok veri var ki net ortamında bilimsel olarak emg verilerine kadar hangi hareketi hangi açı ile uygularsanız ne etki alırsınıza kadar...beslenme olsun uyku düzeninize kadar supplementlere kadar.Tabi bahsettiğim kaynaklar yabancı ve kaynakçası izahı olan kaynaklar yoksa ''garın gasımı yapacaan '' tarzı yaklaşımlar değil..herkes bilgiye kapasitesi kadar ulaşabilir bahsettiğiniz uzmanlar bile internet ortamında paylaşılan bir çok veriyi takip ederler.Ama dediğiniz çoğu insan için geçerlidir bilgiye ulaşamazlar tembel ve kapasiteleri yetersiz olduğu için ya da iyi niyetli olalım mesaileri olmadığı için diyelim ve onlar için bir uzman faydalı olur.Gaz konusu da böyledir misal motivasyon olarak müzik bile kullanmam bazen.Ama haset çoğu insan için gaz unsurudur katılıyorum.Basamadığı doğru çıkaramadığı hareketi kendinden 10 yaş küçük genç bir arkadaşın çıkardığını görünce arkasından laf eden taytlı hatunlardan motive olan çok insana şahit oldum.Konu uzar gider... özeti aşağıdaki videoda güzel canlandırılmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=n1GUQVo1Lps

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.