Şimdi Ara

Everest 5.1 H5402 Digital Ses Sistemi **En sonunda aldım** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
2
Favori
61.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende forumda okuduktan sonra bir arayışa girdim bu sistemi almak adına.
    Önce internetteki sitelere baktım ki çoğunun stoğunda yok. Daha sonra Segment bilgisayarı aradım ki Distribütörleri oluyor, onlarda 2-3 ay sonra getirmeyi düşündüklerini söylediler. Son çare İzmirde olmayan Evkur mağazalarını aramak idi.
    İstanbul Sarıyer / Bursa / Balıkesir - Evkur mağazalarını aynı gün içinde aradım.
    Sonuçta sadece Balıkesir' dekinde teşhir ürünü olarak kullandıkları seti buldum ve arkadaşıma eft yapıp İzmir'e kargolamasını rica ettim. Buraya kadar anlattıklarımdan bulunmasının zor olugunu anlayın. Sonuçta 140 lira peşin + 15 lira da kargo ücretine mal oldu. Önyargılardan olsa gerek daha önce Everest sisteme burun kıvırırdım ama digital sesi çözebilen en ucuz sistem olması ve oldukça tatminkar sonuçları ile iyi ki aldım diyorum. Teşhir ürünü olması nedeniyle subwoofer biraz tozlu idi onun dışında kablolar ve kumandası eksiksiz geldi.
    Sadece optik kablo ile bağladım ve yurtdısından aldığım Western Digital Media player vasitasi ile usb diskimden Hd filmler ve divxler izledim. DTS / Dolby digital sonuç harika bence. Mp3 henüz denemedim.
    Burada topiği açan ve yorumları ile bizleri aydınlatan arkadaşlara çok teşekkürler. Umarım kısa sürede satışına tekrar başlanır bu sistemin zira parasına göre yaptığı iş gerçekten çok iyi.

• Vals kardeşim bende şu ana kadar kendimi sıkıp 6 ay bişey yemeden para biriktirip logitech z5500 alayım diyodum ama bu ürünü görünce fikrimi değiştirdim.

Bu ürünü almamdaki amaç WD HD media ile kullanmak olacak WD ile arasındaki bağlantıyı nasıl yaptın kutu içerisindeki çıkan optic kablo yeterlimi ayrıca DTS ve ac3 leri çözme kabiliyeti nasıl .Yani ucuz etin yahnisi hesabı korkularım yok değil bu ürünle alakalı .

Bursada ikamet ediyorum sanırsam bursada kalmamış ama sorularıma cevap verirsen çok sevinirim
  • fatokato: Eğer Z5500 alma imkanın varsa Z5500 al. Z5500 sürücüleri ve giriş-çıkış bağlama imkanları daha iyi. Onun dışında, Everest de gayet iyi DTS falan çözebiliyor, ondan şüphen olmasın.
  • Everest ile Z5500 arasında 500 tl fark var tabiki everest z5500 kalitesinin yanına bile yaklaşamaz ama bu kadar farkı görünce evereste döndüm haliyle ama bursada yok ürün
  • Bu arada sorum araya kaynamasın

" WD ile arasındaki bağlantıyı nasıl yaptın kutu içerisindeki çıkan optic kablo yeterlimi ? "
  • Everest 5.1 H5402

bursa tuzpazarı evkurdan aldım

140 ytl

(kerim bey)
  • tanerer arkadaşım bitanede bana alıp kargo yapmanı rica edebilirmiyim...O kadar aradım ama nafile
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatokato

Bu arada sorum araya kaynamasın

" WD ile arasındaki bağlantıyı nasıl yaptın kutu içerisindeki çıkan optic kablo yeterlimi ? "

Kutudan çıkan optic cable dışında hiçbir şeye ihtiyacın yok. WD den çalıştır mkv dosyanı ac3 dts ne varsa şakır şakır çözüyor.
    Z5500 le özellikle bas konusunda kıyas yapılamayacak fark var. Bunun bas gücü Logitec in yanında belirgin olarak zayıf ama apartman dairesinde fazlasıyla yetiyor. Ek olarak uydular bu fiyatta bir set için beklentilerin çok üzerinde kalitede.
  • Kusura bakmayin gec cevap icin gerci bazi arkadaslarda kisaca ozetlemis baglanti durumunu.
    Evet optik kablo ile Wd player ve Everest ses sistemini baglamaniz ve Wd nin menusunden de ses cikisini -digital- olarak secmeniz yeterli.
    denedigim tum mkv ve divx lerde sesi sorunsuzca ustunde decode edip 5.1 sisteme verdi.
    Apartmanda oturanlar icin sistemi yarim ses seviyesinde tutmak bile bazen sorun olabilir zira oldukca yeterli duzeyde.
    Bu seti yakin zamanda bulabilen arkadaslar nerede ve kaca bulduklarini yazmaya devam ederlerse bizlerde tanidiklarimiza almalari konusunda bilgi verebiliriz.
  • Z5500 sanırım çoğumuzun gönlünde yatan aslan fakat yaklaşık 600 liralık fiyatı ile bir çoğumuz için pahalı. Ki çoğumuz apartman dairesinde oturduğumuz için güçlü bir sistemden tam olarak verim alamıyoruz. H5402 Z5500 ile tabiki kıyaslanamaz bunu başta belirtmek istedim.

100-200 lira aralığındaki ürünleri göz önüne bulundurduğumuzda H5402 115 ila 140 lira arasında değişen fiyatı ile (ben aldığımda 115'e almıştım) ve en önemlisi sahip olduğu digital decoder ile fiyat/verimlilik oranında son derece başarılı bir ürün. Bu fiyat aralığında üzerinde dijital decoderi olan bir ürün daha yok.

Sistemin yeterliliği konusuna gelirsek benim gibi yaklaşık 15 metrekarelik bir odanız varsa son derece yeterli gelmekte. Kaldı ki apartman dairesinde oturduğum için sesi sonuna kadar açamıyorum bile. Çoğunlukla 50 ile 60 aralığında kullanıyorum (ses göstergesi 40 tan başlamakta ve 80'e kadar çıkmakta). Bu fiyatta olan bir set için uydular gerçekten kaliteli. Sub bu güçte bir set için yeterli kalite de. Ama bass hastalarını tatmin etmeyecektir o ayrı. Ama çoğunlukla film izleyen biri olduğum için sub bana göre gayet yeterli ve etkili.

Müzik konusuna gelirsek benim için müzik ikinci planda ilk önceliğim film idi ki onda geçer notu aldı zaten. Müzik olarak çoğunlukla enstrumental parçalar,klasik müzik, Türk Sanat Müziği, taksimler, hafif şiddette rock ve son olarak da az miktarda pop gibi birbiriyle son derece alakasız şeyleri dinleyen biri olarak tatmin edici bir set olduğunu söyleyebilirim. Bazı eserlerde prologic modu ne yazkki çok verimli çalışmıyor. O durumda stereo modunda dinliyorum. 5 kanaldan mp3 dinlemeyi sağlayan prologic modu , mp3 ler kalitesizse çuvallıyor. O durumda stereo modu iyi iş çıkartıyor. Yalnız son iki mod theatre ve hall modu bana çok kullanışsız geldi. Gerçi bu kişisel bir görüş ama hani olmasa da olurmuş.

Cihazın kumandası konusuna gelirsek hani biraz daha kaliteli olsa iyi olurmuş diyebileceğiniz türden. Çekim konusunda bende bir sıkıntı olmadı ama sorun yaşayan arkadaşlar oldu. Belki de pillerdendir. Belki de benim sub u koyduğum yerin tam denk gelmesinden kaynaklanmıştır sorun yaşamamam.

Sonuç olarak bu fiyata alınabilecek dahili dijital decoderi olan tek set bu. Benim gibi film tutkunları için ideal. Cihazı dizüstümün optik çıkışı ile kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: tanerer

Everest 5.1 H5402

bursa tuzpazarı evkurdan aldım

140 ytl

(kerim bey)

Arkadaşım ben gittim bugün fakat heykeldeki şubesine fakat yokmuş vede oradaki şubelerinde bayadır satılmamış en son teşhir ürününü telefonla sattıklarını belirttiler... anlamadım ben bu işi.... Askalsın ben teşhir edcektim ben onları
  • bende ürünü gop evkurdan aldım..peşin 125 ytl ye...bugun denedim.evde microlab f861 ses sitemim vardı. onun var olan uydularına bağladım..bugun hem optik hem cox tan sesi denedim. memnun kaldım sayılır yanlız ses gelmeyen uydulardan fışlama sesi geliyo ...acaba herkeste mevcut mu yoksa kendi uydusu olmadığı için mi problem...fışlama oyle cok değil ama insanın aklını çeliyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilkid

bende ürünü gop evkurdan aldım..peşin 125 ytl ye...bugun denedim.evde microlab f861 ses sitemim vardı. onun var olan uydularına bağladım..bugun hem optik hem cox tan sesi denedim. memnun kaldım sayılır yanlız ses gelmeyen uydulardan fışlama sesi geliyo ...acaba herkeste mevcut mu yoksa kendi uydusu olmadığı için mi problem...fışlama oyle cok değil ama insanın aklını çeliyor..

Kendi uydularında öyle bir fışlama sesi yok. Belki taktığınız uyduların empedans değerleri ile alakalıdır.
  • hım bide oyle deniyeyim...microlabın uydylarıda güzel duruyodu...sağlık olsun

quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

quote:

Orjinalden alıntı: devilkid

bende ürünü gop evkurdan aldım..peşin 125 ytl ye...bugun denedim.evde microlab f861 ses sitemim vardı. onun var olan uydularına bağladım..bugun hem optik hem cox tan sesi denedim. memnun kaldım sayılır yanlız ses gelmeyen uydulardan fışlama sesi geliyo ...acaba herkeste mevcut mu yoksa kendi uydusu olmadığı için mi problem...fışlama oyle cok değil ama insanın aklını çeliyor..

Kendi uydularında öyle bir fışlama sesi yok. Belki taktığınız uyduların empedans değerleri ile alakalıdır.
  • bu fışlama sesi digiplus tv yayınlarında prologic modunda yapıyor.stereo modunda yapmıyor doğal olarak.

ama müzik ve filmlerde prologic ok.fışlama yok.

notebook da deneme yapamadım.çünkü Vaıo FW21E hdmı girişli optik değil.

mikrofon ve kulaklık girişi var.

Everest 5.1 H5402 Digital Ses Sistemi mi hangi kablo ile FW21E ye nasıl bağlarım acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerer

bu fışlama sesi digiplus tv yayınlarında prologic modunda yapıyor.stereo modunda yapmıyor doğal olarak.

ama müzik ve filmlerde prologic ok.fışlama yok.

notebook da deneme yapamadım.çünkü Vaıo FW21E hdmı girişli optik değil.

mikrofon ve kulaklık girişi var.

Everest 5.1 H5402 Digital Ses Sistemi mi hangi kablo ile FW21E ye nasıl bağlarım acaba?

Arkadaşım HDMI ile hemse hemde görüntü aktarımı oluyormu yani aynı kabloyla seside gönderiyormu vaıo
  • optik dönústurucuden bahsedn arkadaslar tam olarak nedir o cok mrk ettm,ne ise yariyo bide resmini koyarsaniz cok sewinirm,5ytl ye aldm demisti bi arkadas. . ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizguven61 -- 2 Şubat 2009; 3:37:50 >
  • birde sunu cok mrk ediyorum acikcasi,laptoplarda optik cikis warmi arkadaslar,ben suana kadar 100lerce cesit dizustu gordm walla birinde optic cikisa rastlamadm cok ilgimi cekti. .
  • Alan arkadaşlar bulamayanlara kargo yaparsa çok süper olacak Mesela bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizguven61

birde sunu cok mrk ediyorum acikcasi,laptoplarda optik cikis warmi arkadaslar,ben suana kadar 100lerce cesit dizustu gordm walla birinde optic cikisa rastlamadm cok ilgimi cekti. .

Neredeyse piyasadaki tüm dizüstülerde optık çıkış desteği bulunur(bazılarında yeni nesil dijital arabirimler kullanıldığı için olmadığıda oluyor örneğin FW21E'de hdmi var ama optik çıkış yok gözüküyor). Kulaklığı taktığımız yuvanın içinde aynı zamanda optık çıkış sağlamak üzere de bir destek bulunmaktadır. Optik kablonun ucuna takılan toslink adaptör ile (3.5 to S/PDIF olarakta geçiyor) optik kabloyu bu yuvaya takıp, ses kontrolcüsünden de optik çıkışı (S/PDIF olarak geçer) aktifleştirirseniz optik çıkışınız aktifleşir. Kısaca dizüstünde S/PDIF varsa optik çıkış var demektir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.