Everest M200 Siyah ITX Kasa 558TL
-
-
Mini itx diye geçiyor başka yerlerde. boyut baya küçük.
-
USB portlarından bile belli kasanın çok küçük olduğu.
-
Kasa ucuz da Mini ITX anakartlar ateş pahası artık. 500 liraya kasa alıp 6-7K fiyata anakart alınmaz, anakarta o bütçeyi ayırdıysanız zaten daha kaliteli kasalara yönelirsiniz.
Asrock Deskmini X300W modeli Newegg’de kargo vergi dahil 5600 TL. En azından AM4 anakartı dahil. Ekran kartı takılamıyor ama Everest’in de GPU desteği yok gibi bir şey. APU ile mis gibi mini sistem kurulur içine. HDD takacaksanız da USB ile haricen takarsınız. -
1-2 hafta önce benzer bir yorum vardı. Newegg'de her şey dahil 5300 TL şeklinde. Aklımı çelmedi değil. Allah'tan bir arkadaşım dönecekmiş. Hemen sipariş verdirdim. 5700g ile gayet güzel anlaşırlar. Nasılsa okulda öğretmen bilgisayarı olarak kullanılacak. Yeter de artar bile.
Edit: Mini itx konusu zannettim. Sıcak fırsatlar konusuymuş. Affola...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 27 Temmuz 2023; 23:27:40 > -
Muhtemelen bendim hocam onu paylaşan da ITX konusunda
Benim de aklımı çeliyor, bir de W yani Wireless modüllü versiyon. Dediğiniz gibi 5700G, 32GB RAM, NVMe, bir de Noctua NH-L9a ile uzun yıllar bana mısın demeyecek canavar gibi bir PC olur 1.7L hacminde.
-
Yorum konusunda emin olmadığım için öyle yazdım hocam demek ki sizmişsiniz.
Benim de niyetim o yönde hocam. Şuan mini itx sistemde ekran kartı olarak Rx6600 var. Hiç oyun oynanmadı desem yeridir. Bir de open frame kasada. Taşınması ayrı dert, open frame'de kolayca hasar görebilir. Bir de deskmini'yi deneyeceğim. Saydığınız parçalardan bir tek ram eksik. Onu da gelene kadar toparlarım inşallah.
-
5600G ve 5700G'nin grafik yongası aynı. GT 1030 ile RX 550 civarı bir performansı var. Bende de 5600G var diye aklımı çelmişti. Masada yer bile kaplamayacak bir bilgisayar, direkt vesa mount ile kullanılabilir.
Normalde 16GB ofis işleri için fazlasıyla yeterli ama büyük excel dosyalarıyla aynı anda çalışırken arkada çok sayıda sekme açmaya kalktığınızda 32 olsaydı diyebilirsiniz. O açıdan alttaki modeli öneriyorum. APU işlemciler yüksek frekans sever, piyasadakilerin çoğu 2666Mhz. 3200Mhz alırsanız daha evladiyelik olur bence.
https://www.amazon.com.tr/Crucial-CT8G4SFRA32A-CT4G4SFS624A-4GB-Bellek/dp/B08C4X9VR5
-
Arkadaşlar 60 vatt adaptörlü güç kaynağı aşağıdaki mini itx anakartlı sisteme yeterli midir ?
Asıs H81i plus
İ3 4130
8 gb ddr3
240 gb ssd
-
İşlemcinin tdpsi 54 watt 60 olmaz kurtarmaz
-
42" TV arkasına Mini DTX anakart ile sistem kurmaya çalışıyorum, kasa 1 slot kadar daha uzun olsaymış, bana uyarmış.
-
yetmez
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X