Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 690 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

Kartın üzerinde fiziksel olarak 4 GB ram bulunduğu için.. Ve tabii yanıltma amaçlı, müşteri etkin 4 GB zannetsin diye.

Vay namızsızlar vay . Cevapladıgınız için teşekkürler.

EVGA GeForce GTX 690
  • Ta 2012'den beri kaç driver gelip geçmiştir kesin düzeltilmiştir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

Ta 2012'den beri kaç driver gelip geçmiştir kesin düzeltilmiştir

Hala bazı oyunlarda mevcut , sanırım o oyunlarda optimizasyon sorunlu oyunlar zaten , crysis 3 , bf 4 gibi oyunlarda çok fazla meydana geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB_Batuhan07

quote:

GPU basina 2 GB düstügü için, etkin miktar 2 GB.

Hocam peki neden her sitede 4 gb olarak satılıyor ve kendi siteside dahil olmak üzere 4 gb olarak bilgi verilmiş .

EDİT : Sizin dediğiniz gibi olsa 2 gb diye yazarlar.

GTX690-4GD5 ( asus.com )

http://www.gold.com.tr/asus-gtx690-gddr5-4gb-nvidia-geforce-gtx690-4gd5-ekran-karti_u

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121636

690 çift gpu'lu bir kart 2 tane Gtx 680'in birleşiminden oluşmakta ve anladığım kadarıyla bu kartların vram'i 2 gb Kartın özelliklerinde belirtilen toplam vram sanırım Biri 2 biri 4 bile olsa 2 olarak yansır Burada ufak bir oyun veya şaşırtmaca gibi bir durum ortaya çıkmakta Araştırmayanlar ve bilgisi olmayanlar için bu durum böyle Aynı şekilde HD7990'da 2 tane 7970'in birleşiminden oluşmaktadır

• quote:

Bu saatten sonra 690 alınmaz. 2 GB vram sebebiyle next-gen oyunlarda problem yaşayabilir, fiyatı da çok yüksek.

Özel 290 Crossfire veya GTX 780 SLI düşünülmeli. Aynı fiyata 690'ı hem tokatlarsın hem de vram problemi olmaz.

Anakartım çift karta müsait değil dersen, GTX 780 Ti almalısın. 690'ın ensesinde performansı gene vram problemi olmadan verir.

GTX 690 bu saatten sonra anca 2. el alınır oda pek yok sanırım piyasada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

quote:

quote:

GPU basina 2 GB düstügü için, etkin miktar 2 GB.

Hocam peki neden her sitede 4 gb olarak satılıyor ve kendi siteside dahil olmak üzere 4 gb olarak bilgi verilmiş .

EDİT : Sizin dediğiniz gibi olsa 2 gb diye yazarlar.

GTX690-4GD5 ( asus.com )

http://www.gold.com.tr/asus-gtx690-gddr5-4gb-nvidia-geforce-gtx690-4gd5-ekran-karti_u

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121636

690 çift gpu'lu bir kart 2 tane Gtx 680'in birleşiminden oluşmakta ve anladığım kadarıyla bu kartların vram'i 2 gb Kartın özelliklerinde belirtilen toplam vram sanırım Biri 2 biri 4 bile olsa 2 olarak yansır Burada ufak bir oyun veya şaşırtmaca gibi bir durum ortaya çıkmakta Araştırmayanlar ve bilgisi olmayanlar için bu durum böyle Aynı şekilde HD7990'da 2 tane 7970'in birleşiminden oluşmaktadır

Bunları biliyordum fakat 4 gb yazınca ben bu 680 lerin belleklerini arttırdılar sanıyordum

• peki bu kartta hdmi yok bu DVI-I ve DVI-D ne demek oluyor?
    bazı ekranlara aynı ekran kartından 2 kablo ile ekranab ağlayıp daya yüksek çözünürlük alınıyor ?
    dvi dahamı iyi hdmi dan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SvenVath

EVGA GeForce GTX 690 hakkindaki bilgilerinizi yorumlarınızı esirgemeyin bende
    almayı düşünüyorum
    EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified olabilir

690 eski olduğu için boşa israfmı olur acaba

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2690-KR
    ve 690 neredeyse 780 in 2 katı fiyatı neden acaba ???
    http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=03G-P4-3788-KR

yardım lütfennnn

Gtx 6xx serisinden kart almanızı önermiyorum birazdaha bekleyim 790 alabilirsiniz.Sanırım gtx 6xx serisinin tüm kartlarında stuttering var.SLI yapsanızda yapmasınızda oyunlarda anlık donmalar meydana geliyor.Bu durumu bende gtx 660 ti ile yaşıyorum.Gerçekten can sıkıcı bir olay.

6xx serisi kartlarda stuttering var demek tamamen yanlış bir belirtmedir , SLI de bile stutterin sorunu yok

@SvenVath

Yanlış felan değil bende gtx 660 asus o.c version var ve bu sorun meydana geliyor kimi oyunun kendisinde kronik var ancak kartdada bu durum mevcut 60 fps aldığım oyunda bile meydana gelebiliyor bazı oyunlarda fps düşmesi olurken bazılarında yüksek fps de meydana geliyor daha üst modeller ile ilgili bir sürü videolar var ben şahsen gtx 6xx önermiyorum intel ve amd sistemde denedim kartı değişim pek yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

quote:

quote:

quote:

almayı düşünüyorum

yardım lütfennnn

Gtx 6xx serisinden kart almanızı önermiyorum birazdaha bekleyim 790 alabilirsiniz.Sanırım gtx 6xx serisinin tüm kartlarında stuttering var.SLI yapsanızda yapmasınızda oyunlarda anlık donmalar meydana geliyor.Bu durumu bende gtx 660 ti ile yaşıyorum.Gerçekten can sıkıcı bir olay.

6xx serisi kartlarda stuttering var demek tamamen yanlış bir belirtmedir , SLI de bile stutterin sorunu yok

@SvenVath

Yanlış felan değil bende gtx 660 asus o.c version var ve bu sorun meydana geliyor kimi oyunun kendisinde kronik var ancak kartdada bu durum mevcut 60 fps aldığım oyunda bile meydana gelebiliyor bazı oyunlarda fps düşmesi olurken bazılarında yüksek fps de meydana geliyor daha üst modeller ile ilgili bir sürü videolar var ben şahsen gtx 6xx önermiyorum intel ve amd sistemde denedim kartı değişim pek yok .

660 için demiyor orada arkadaş 6xx serisi için diyor , buda yanlış ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

almayı düşünüyorum

yardım lütfennnn

@SvenVath

Tamam hocam bende kendi durumumu belirttim gtx 660 var sorunlar başıma geldi ben şahsen gtx 6xx serisine güvenmiyorum artık 580 tl verip almıştım takılmalardan sistemi açasım gelmiyor ve üst seviye kartlar gtx 670/690 vs nette bu sorun ile ilgili bir sürü video izledim ben olsam gtx 7xx den bir kart alırım bu seride sorun pek yok gibi iyi geceler ve iyi seneler herkese .

• quote:

peki bu kartta hdmi yok bu DVI-I ve DVI-D ne demek oluyor?
    bazı ekranlara aynı ekran kartından 2 kablo ile ekranab ağlayıp daya yüksek çözünürlük alınıyor ?

Dual link DVI, HDMI'dan daha iyi. HDMI ile 1080 120Hz dahi alamazsınız.
    HDMI'ın DVI'dan tek üstünlüğü, ses ve ağ iletimi yapabilmesi.

Aynı şekilde, Display Port da HDMI'dan iyi.

• quote:

quote:

peki bu kartta hdmi yok bu DVI-I ve DVI-D ne demek oluyor?

Dual link DVI, HDMI'dan daha iyi. HDMI ile 1080 120Hz dahi alamazsınız.
    HDMI'ın DVI'dan tek üstünlüğü, ses ve ağ iletimi yapabilmesi.

Aynı şekilde, Display Port da HDMI'dan iyi.

anladım. peki dual link DVI-I ve dual link DVI-D arasındaki fark nedir ?
    örnek olarak EVGA gtx 690 resmi sitesinden aldığım bilgilere göre
    DVI-I, DVI-I, DVI-D, Mini-DisplayPort var üstünde
    240Hz Max Refresh Rate
    Max Analog : 2048x1536
    Max Digital : 2560x1600 (Dual Link DVI Only
    buda dediğiniz gibi dual linkin daha iyi olduğunu kanıtlıyor sanırım
    details kısmında mevcut.
    şimdiden teşekkür ederim.
     EVGA GeForce GTX 690

• Arkadaşlar evet gtx690 eski bir kart ve 2gb vrame sahip. Lakin her testte hâlâ en üstlerde olmayı başarıyor verdiği fpslere göre. O nasıl oluyor 2gb vram sorun yaşatabilirse (ki benim görüşüm de böyle) anlamadım?

Konu sahibine önerim 790ı beklemesi veya 780ti alıp oc yapması. Fakat bundan daha önemli olan ise 690-790 veya 780ti gibi çok güçlü kartları 1080p @ 60-75hz in kullanacaksa yazık eder hakkını veremez diye düşünüyorum.

Sonuç olarak 60+fpsyi insan gözü ayırt edemediği için (60+ fps oynayan 30-60fps arasının donuk olduğunu anlayacaktır.) ve bunu günümüz oyunlarında 770vb bile rahatlıkla verebildiği (1080p @ 60-75hzde) için o kartlara gerek yok bana göre.

Sadece 3+ Surround monitör kullanacaksan o güçlü kartların hakkını verebilirsin, onun dışında oynarken fps 60+ de görünse aynı kalite, 200+ de görünse aynı kalitede görünecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxthon -- 1 Ocak 2014; 7:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1080p'de 2 GB henüz dolmuyor. 2560x1440'ta bile nadir 1-2 örnekte dolar. BF4'te 4x MSAA açılırsa vs.
    Ancak gerçek yeni nesil oyunlarla beraber sıkıntı yaşanacağı ortada. 690 GPU gücü, 2 GB'dan fazlasını hak ediyor.
    Bir de, 2 GB sınıra yaklaştığı için, arka planda browser, video vs. açık bırakan arkadaşlar sıkıntı yaşayabilir.

Fps'yi ne anlamda söyledin bilmiyorum ama, monitör 120hz'se, 100-120 fps farkı bile anlaşılıyor(akıcılık). Ancak 75hz'se, 75 fps'nin üstü bir işe yaramıyor tabi. Hatta, vsync kapalıysa, fps 75'in üstüne ne kadar çıkarsa, tearing o kadar artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ocak 2014; 8:03:57 >
  • Hâl senin anlattığın gibi iken (2gb'ın dolmaması konusunda.) 780 lighning'i satıp 780ti almak isteyen birine denk geldim. Sen düşün artık.. Yani değiştirmesi ona kesinlikle kayda değer bir artı kalmayacakki? Bu vb örnekler için geçerli söylediklerim.

Monitör 120hz ise elbet 120fps işe yarayacaktır. Anlatmak istediğim şu ki 60-75hz monitörlerde 100+fps almanın işe yaramayacağı bana göre.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

almayı düşünüyorum

yardım lütfennnn

@SvenVath

Tamam hocam bende kendi durumumu belirttim gtx 660 var sorunlar başıma geldi ben şahsen gtx 6xx serisine güvenmiyorum artık 580 tl verip almıştım takılmalardan sistemi açasım gelmiyor ve üst seviye kartlar gtx 670/690 vs nette bu sorun ile ilgili bir sürü video izledim ben olsam gtx 7xx den bir kart alırım bu seride sorun pek yok gibi iyi geceler ve iyi seneler herkese .

size de iyi seneler , yalnız kendi durumunuzu belirtirken genelleme yapmayın bu gibi konularda alıcı olacak arkadaşlar yanlış yönlenmesin 7x serisi daha yeni çıktı ondan önce uzun süre 670 ve 680 690 gibi kartlar kullanıldı ve halende kullanılıyor , dediğiniz şikayeti bu kartlardan hiç duymadım , 660 la ilgilide ilk defa duydum aslında sadece dediğim gibi SLI de 660 sorunu olduğunu duymuştum o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Ocak 2014; 11:04:37 >

• quote:

1080p'de 2 GB henüz dolmuyor. 2560x1440'ta bile nadir 1-2 örnekte dolar. BF4'te 4x MSAA açılırsa vs.
    Ancak gerçek yeni nesil oyunlarla beraber sıkıntı yaşanacağı ortada. 690 GPU gücü, 2 GB'dan fazlasını hak ediyor.
    Bir de, 2 GB sınıra yaklaştığı için, arka planda browser, video vs. açık bırakan arkadaşlar sıkıntı yaşayabilir.

Fps'yi ne anlamda söyledin bilmiyorum ama, monitör 120hz'se, 100-120 fps farkı bile anlaşılıyor(akıcılık). Ancak 75hz'se, 75 fps'nin üstü bir işe yaramıyor tabi. Hatta, vsync kapalıysa, fps 75'in üstüne ne kadar çıkarsa, tearing o kadar artıyor.

120hz monitorde de 100 fps oynarsan bu sefer stutter yaşayacaksın

• quote:

Bu saatten sonra 690 alınmaz. 2 GB vram sebebiyle next-gen oyunlarda problem yaşayabilir, fiyatı da çok yüksek.

Özel 290 Crossfire veya GTX 780 SLI düşünülmeli. Aynı fiyata 690'ı hem tokatlarsın hem de vram problemi olmaz.

Anakartım çift karta müsait değil dersen, GTX 780 Ti almalısın. 690'ın ensesinde performansı gene vram problemi olmadan verir.

%100 katılıyorum.

Ayrıca 780sli yada 290cf yaparsan ikinci elde daha rahat satarsın.
  • quote:

quote:

1080p'de 2 GB henüz dolmuyor. 2560x1440'ta bile nadir 1-2 örnekte dolar. BF4'te 4x MSAA açılırsa vs.

Bu tarz bir problem henüz yaşamadım, bilemiyorum. 120hz@50-60 fps oynadığım oyun da oldu, 200'den 60'a inen durumlar da oldu. Stuttering henüz rastlamadım.

Bir tek, 1 yıl önce BF3'te, 120hz'e geçince, CPU sınırına yaklaşılan durumlarda stuttering olmaya başlamıştı. O da zamanla sürücülerle düzelmişti yanılmıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ocak 2014; 15:22:13 >

• quote:

quote:

quote:

Bu tarz bir problem henüz yaşamadım, bilemiyorum. 120hz@50-60 fps oynadığım oyun da oldu, 200'den 60'a inen durumlar da oldu. Stuttering henüz rastlamadım.

Bir tek, 1 yıl önce BF3'te, 120hz'e geçince, CPU sınırına yaklaşılan durumlarda stuttering olmaya başlamıştı. O da zamanla sürücülerle düzelmişti yanılmıyorsam.

stutter gibi bir sorun moniter hz altında Fps aldığında yaşanır yada yazılımsaldır yani 100 fps de gerçekten akıcı oynaman için monitorunde 100hz de çalışması lazım nvidia da bunun için gsync çıkartıyor zaten

Youtube da "gsync teknoseyir" yazarsan güzel bir video bulacaksın izlemeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Ocak 2014; 15:28:10 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.