Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 690 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: okinkurt

Konunuzu sabote etmek istemedim özür dilerim sadece bu seride böle sorunlar gözlenebiliyor onu demek istediim bidaha yazmıycam hayırlı geceler.

yok dostum yazın rahat rahat ama benim sorularada bi cvp yazsaydınız keşke

• okinkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam crysis 3 için bu tür takılmaları önleyen ve bu nedenle gpu usagelerde olan düşmeleri iyileştiren ufak bir yazılım var.Program "Set Timer Resolutıon" nette mevcut.Bunu indirip mevcut windows zamanlamasını minumuma getirerek cpu-gpu senkronunu en iyi seviyeye çıkarıyorsunuz.Malesef başka oyunlarda pek etkisi olmuyor sadece crysis 3 etkisi var.

Bıoshock Infınıte ise ilginçtir bendede(hddyede kursam ssd ye kursam aynı) bazı yerlerde fps drops yapıyordu sonra biraz araştırdım ki oyunun texture dosyaları sürekli yükle sil yapıyor.İlk başta sebep hdd dir dedim silip ssdye kurdum ama aynı durum yine yaşanıyordu.Çözümünü ise ufak bir confıg ayarıyla yaptım.(Oyun orjınal değil)

Buradaki ayar değişikliği ile oyun yağ gibi akmaya başladı.Bunları bir deneyin iki oyun için.Ayrıca win 7 kullanıyorsanız "Core Parkıng" işleminide regedit üzerinden yapın boşta duran çekirdekler hareketlensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Ocak 2014; 3:51:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

Orijinalden alıntı: FB_Batuhan07

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

@FB_Batuhan07

öncelikle eğer 60 hz monitorde 60 fps altında oyun otnuyorsan illa stutter yaşarsın istersen gtx 780 kullan , yapısal stutter u gözle test etmek için monitor hz ile fps ni sabitleyip öyle oynaman gerek

Ben denemedim , ama arkadaşım denemişti arkadaşım gtx 660 kullanıyor ve bilgisayarını yeni almıştı.Kafaya çok taktı bu meseleyi ama ben hiç takmıyorum.

Benim monitör 1280x1024 , 75 hz , cod mw 2 75 fps sabit olmasına rağmen sorun yaşatıyor , ama diğer oyunlar 75 fps de sabit kalamıyor malesef ( bf4 , crysis 3 ) hepsinde ultra denediğim için oluyor muhtemelen , ama high ile ultra arasındada hiç bi fark göremedim şahsen.

Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ediyorum

Konulardan birisi bana aitti , sorun NVIDIA forumlarında 2 milyon küsür view ile takip ediliyordu , bu sorun vesilesi ile Andrew Burns ile bolca mailleşmelerim oldu sağolsun NVIDIA "Eğer yakınsanız kasanızı alıp gelin beraber inceleyelim" diye ilgilenen hassas bir fima , diğer yandan forumda sorunun kullanıcıların % 40 ından fazlası tafaından rapor edildiğini ve bir çoğunun ise bu durum üzerinde durmadığından konuşuldu , bir kullanıcıs tweak ederek sorunun boost voltage kısmında olduğunu ve boost kapatarak çözümün sağlanacağını söyledi vedeneyenler onayladı. Akabinde 700 serisinde GPU Boost 2.0 çıktı sorunlar sürücülerle azaltılmaya çalışıldı , zaten bir kesimde hiç olmayan bir kesimde olan yada olanlarında umurunda olmayan bu sorun unutuldu ama devam etti 600 serisinde , geçen haftalarda 760 SLI yı deneyimlemiş birisi olarak kesinlikle stutter yok , ha arada oyunsal bazda sorunlar olur zaten anlarsınız

Sorunun AMD tarafında da olay daha trajikomik , görece 600 serisine göre frame min max aralığı yüksek olan AMD kartlar da stutter daha az hissediliyor ama vardı , 13 sürücülerinde de devam ediyor ama şurası çok ilginç sorun olanlarda bunu çoğu kimse takmıyor

Sonuç olarak kartların bir kısmında bu sorunun görülmesi nedenini Andrew a sorduğumda araştırıyoruz demişti , benim sorun yaşadığım kartlar (670 , 680 , 660 Ti SLI , 660 SLI , HD 7970 , HD 7970 Ghz)

Son 1 yılda kartlar çok uğraştırdı beni , sonuç : GTX 480 SLI (890/4000) ya dönüş

gtx 650 ti boost alıcam hocam onda bu bahsettiğiniz sorun varmı acaba

• Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Kullananlardan geri dönüş alırsanız çok daha iyi olur , şu an elimde GT 640 da var ve onda hiçbir problem yok. GTX 650 Ti kullanıcıları kulubü var forumda oraya sorarsanız daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Hocam crysis 3 için bu tür takılmaları önleyen ve bu nedenle gpu usagelerde olan düşmeleri iyileştiren ufak bir yazılım var.Program "Set Timer Resolutıon" nette mevcut.Bunu indirip mevcut windows zamanlamasını minumuma getirerek cpu-gpu senkronunu en iyi seviyeye çıkarıyorsunuz.Malesef başka oyunlarda pek etkisi olmuyor sadece crysis 3 etkisi var.

Bıoshock Infınıte ise ilginçtir bendede(hddyede kursam ssd ye kursam aynı) bazı yerlerde fps drops yapıyordu sonra biraz araştırdım ki oyunun texture dosyaları sürekli yükle sil yapıyor.İlk başta sebep hdd dir dedim silip ssdye kurdum ama aynı durum yine yaşanıyordu.Çözümünü ise ufak bir confıg ayarıyla yaptım.(Oyun orjınal değil)

Buradaki ayar değişikliği ile oyun yağ gibi akmaya başladı.Bunları bir deneyin iki oyun için.Ayrıca win 7 kullanıyorsanız "Core Parkıng" işleminide regedit üzerinden yapın boşta duran çekirdekler hareketlensin.

evet benim söylediğim de bu ayarlardı işte bir oyun çıktığında en akıcı hale getirene kadar mutlaka iyice araştırıp denemeler yapın yoksa hiç olup gider canım oyunlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

evet benim söylediğim de bu ayarlardı işte bir oyun çıktığında en akıcı hale getirene kadar mutlaka iyice araştırıp denemeler yapın yoksa hiç olup gider canım oyunlar

Konuya birdaha yazmıyacaktım ama kendimi tutamadım ben bu ayarların her türlüsünü yaptım hiç bir işe yaramıyor oyunda belli noktalarda kronik fps düşüşleri devam ediyor pollsize ve memory margin i yükseltince biraz düzeliyor ancak tamamen yok olmuyor unreal 3 engine kullanan oyunlarda bu saçma salak fps düşüşleri hep var batmanda haritada gezerkende oluyordu genelde.

• @okinkurt

tamam işte biraz da olsa düzelme oluyorsa o elindeki kartla ilgili değil oyun un ayarları ve yazılımı ile ilgili demektir , bu ve benzeri oyunlarda dediğin sorunları gtx 780 sahipleri de yaşıyor , çözebilen çözüyor yoksa devam
  • quote:

@okinkurt

tamam işte biraz da olsa düzelme oluyorsa o elindeki kartla ilgili değil oyun un ayarları ve yazılımı ile ilgili demektir , bu ve benzeri oyunlarda dediğin sorunları gtx 780 sahipleri de yaşıyor , çözebilen çözüyor yoksa devam

Unreal 3 kullanan oyunlarda az veya cok hep bu durum var hocam devil my cry 5 de 110 fps de olurdu mesela fps yi 60 a kilitlerdim yine olurdu genelde yeni mekana geçerken veya ani yaratık veya nesne cıkışlarında oluyor bioshock da düzelme şu fps 60 dan 20 ye düşmek yerine 60 dan 40 a düşüyor ben oyunu oynıyamadm sildim bazı ev türü yerler var bir giriyorsun ordan cıkmadan takılmalar geçmiyor süper bir oyun ama sorunlarıda süper 5-6 arkadaşıma kurdurttum hepsinde bu sorun yaşandı ve çözemedik sanki masus yapmışlar görüpte oynıyamıyalım diye :))))

• ARKADASLAR KONUYLA COK ILGILI DEGIL AMA BENIM BIR SORUM OLACAKTI SUANDA ZOTAC GTX690 NA SAHIBIM KARTIMDAN MEMNUNUM FAKAT MALUM YENI SERI GELDI GELIYOR ILERIYE DONUK OLARAK IKINCI ELDE FALAN UCUZA BULRSAM BIR 690 DAHA OLMAK ISTIYORUM FAKAT SIKINTIM BENDE SUAN ZOTAC MARKA MEVCUT ONUN YANINA FARKLI BIR MARKA 690 ALIP SLI YAPSAM BIR SIKINTI OLISURMU ACABA ATIYORUMKI ASUS 690 ALDIM ZOTAC 690 ILE BERABER SLI YAPIP KULANMAK ISTIORUM BOLE DURUMLARDA BIR SIKNTI MEYDANA GELIYORMU ACABA
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.