Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 690 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SvenVath

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

peki bu kartta hdmi yok bu DVI-I ve DVI-D ne demek oluyor?
    bazı ekranlara aynı ekran kartından 2 kablo ile ekranab ağlayıp daya yüksek çözünürlük alınıyor ?
    dvi dahamı iyi hdmi dan ?

Dual link DVI, HDMI'dan daha iyi. HDMI ile 1080 120Hz dahi alamazsınız.
    HDMI'ın DVI'dan tek üstünlüğü, ses ve ağ iletimi yapabilmesi.

Aynı şekilde, Display Port da HDMI'dan iyi.

anladım. peki dual link DVI-I ve dual link DVI-D arasındaki fark nedir ?
    örnek olarak EVGA gtx 690 resmi sitesinden aldığım bilgilere göre
    DVI-I, DVI-I, DVI-D, Mini-DisplayPort var üstünde
    240Hz Max Refresh Rate
    Max Analog : 2048x1536
    Max Digital : 2560x1600 (Dual Link DVI Only
    buda dediğiniz gibi dual linkin daha iyi olduğunu kanıtlıyor sanırım
    http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2690-KR
    details kısmında mevcut.
    şimdiden teşekkür ederim.

Alıntıları Göster

allah rızası için bi cvp verin şu soruya
    peki dual link DVI-I ve dual link DVI-D arasındaki fark nedir ?
    240Hz Max Refresh Rate
    details kısmında mevcut.
     EVGA GeForce GTX 690

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FB_Batuhan07

quote:

EVGA GeForce GTX 690 hakkindaki bilgilerinizi yorumlarınızı esirgemeyin bende
    almayı düşünüyorum
    EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified olabilir

690 eski olduğu için boşa israfmı olur acaba

ve 690 neredeyse 780 in 2 katı fiyatı neden acaba ???
    http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=03G-P4-3788-KR

yardım lütfennnn

Gtx 6xx serisinden kart almanızı önermiyorum birazdaha bekleyim 790 alabilirsiniz.Sanırım gtx 6xx serisinin tüm kartlarında stuttering var.SLI yapsanızda yapmasınızda oyunlarda anlık donmalar meydana geliyor.Bu durumu bende gtx 660 ti ile yaşıyorum.Gerçekten can sıkıcı bir olay.

6xx serisi kartlarda stuttering var demek tamamen yanlış bir belirtmedir , SLI de bile stutterin sorunu yok

@SvenVath

Yanlış felan değil bende gtx 660 asus o.c version var ve bu sorun meydana geliyor kimi oyunun kendisinde kronik var ancak kartdada bu durum mevcut 60 fps aldığım oyunda bile meydana gelebiliyor bazı oyunlarda fps düşmesi olurken bazılarında yüksek fps de meydana geliyor daha üst modeller ile ilgili bir sürü videolar var ben şahsen gtx 6xx önermiyorum intel ve amd sistemde denedim kartı değişim pek yok .

660 için demiyor orada arkadaş 6xx serisi için diyor , buda yanlış ...

Tamam hocam bende kendi durumumu belirttim gtx 660 var sorunlar başıma geldi ben şahsen gtx 6xx serisine güvenmiyorum artık 580 tl verip almıştım takılmalardan sistemi açasım gelmiyor ve üst seviye kartlar gtx 670/690 vs nette bu sorun ile ilgili bir sürü video izledim ben olsam gtx 7xx den bir kart alırım bu seride sorun pek yok gibi iyi geceler ve iyi seneler herkese .

size de iyi seneler , yalnız kendi durumunuzu belirtirken genelleme yapmayın bu gibi konularda alıcı olacak arkadaşlar yanlış yönlenmesin 7x serisi daha yeni çıktı ondan önce uzun süre 670 ve 680 690 gibi kartlar kullanıldı ve halende kullanılıyor , dediğiniz şikayeti bu kartlardan hiç duymadım , 660 la ilgilide ilk defa duydum aslında sadece dediğim gibi SLI de 660 sorunu olduğunu duymuştum o kadar

Bu şikayetleri duymamanızın sebebi çoğu insanın umursamaması veya görmemesi hocam ben kendi sorunumu video o ya alıp millete izlettim herkes yağ gibi diyor mesela bende bu sorun çıkınca baya bir araştırdım forumdaki arkadaşlara sordum danıştım videolar izledim baktım ki gtx 6xx de bu sorun var o yüzden önermem yani sadece kendi kartımda bunu görüp sölemiyorum bunu uzun bir araştırma sonucu oluşan bir fikirdir isteyen istediği kartı alabilir benimkisi bir yorumdur sadece kimseye gidin illa gtx 7xx alın diyemem ancak gördüğüm bir problem ilgili uyarımı yaparım bu arada forumdaki bir arkadaşın konusu var bununla ilgili buyrunhttp://forum.donanimhaber.com/m_67708771/f_//tm.htm kendisi bu konuyada yazmış ancak ben koyıyım yine iyi akşamlar .

• quote:

quote:

quote:

quote:

1080p'de 2 GB henüz dolmuyor. 2560x1440'ta bile nadir 1-2 örnekte dolar. BF4'te 4x MSAA açılırsa vs.
    Ancak gerçek yeni nesil oyunlarla beraber sıkıntı yaşanacağı ortada. 690 GPU gücü, 2 GB'dan fazlasını hak ediyor.
    Bir de, 2 GB sınıra yaklaştığı için, arka planda browser, video vs. açık bırakan arkadaşlar sıkıntı yaşayabilir.

Fps'yi ne anlamda söyledin bilmiyorum ama, monitör 120hz'se, 100-120 fps farkı bile anlaşılıyor(akıcılık). Ancak 75hz'se, 75 fps'nin üstü bir işe yaramıyor tabi. Hatta, vsync kapalıysa, fps 75'in üstüne ne kadar çıkarsa, tearing o kadar artıyor.

120hz monitorde de 100 fps oynarsan bu sefer stutter yaşayacaksın

Bu tarz bir problem henüz yaşamadım, bilemiyorum. 120hz@50-60 fps oynadığım oyun da oldu, 200'den 60'a inen durumlar da oldu. Stuttering henüz rastlamadım.

Bir tek, 1 yıl önce BF3'te, 120hz'e geçince, CPU sınırına yaklaşılan durumlarda stuttering olmaya başlamıştı. O da zamanla sürücülerle düzelmişti yanılmıyorsam.

stutter gibi bir sorun moniter hz altında Fps aldığında yaşanır yada yazılımsaldır yani 100 fps de gerçekten akıcı oynaman için monitorunde 100hz de çalışması lazım nvidia da bunun için gsync çıkartıyor zaten

Youtube da "gsync teknoseyir" yazarsan güzel bir video bulacaksın izlemeni tavsiye ederim

Gsync'nin ne olduğunu biliyorum da, dediğim gibi stutter falan yaşamadım henüz.

Gsync'nin esas getirisi, vsync-input lag gibi durumlar için olacaktır. Ucubik tri-sli, surround gibi olaylar dışında, sık rastlanan bir problem değil stutter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1080p'de 2 GB henüz dolmuyor. 2560x1440'ta bile nadir 1-2 örnekte dolar. BF4'te 4x MSAA açılırsa vs.
    Ancak gerçek yeni nesil oyunlarla beraber sıkıntı yaşanacağı ortada. 690 GPU gücü, 2 GB'dan fazlasını hak ediyor.
    Bir de, 2 GB sınıra yaklaştığı için, arka planda browser, video vs. açık bırakan arkadaşlar sıkıntı yaşayabilir.

Fps'yi ne anlamda söyledin bilmiyorum ama, monitör 120hz'se, 100-120 fps farkı bile anlaşılıyor(akıcılık). Ancak 75hz'se, 75 fps'nin üstü bir işe yaramıyor tabi. Hatta, vsync kapalıysa, fps 75'in üstüne ne kadar çıkarsa, tearing o kadar artıyor.

Bu tarz bir problem henüz yaşamadım, bilemiyorum. 120hz@50-60 fps oynadığım oyun da oldu, 200'den 60'a inen durumlar da oldu. Stuttering henüz rastlamadım.

Bir tek, 1 yıl önce BF3'te, 120hz'e geçince, CPU sınırına yaklaşılan durumlarda stuttering olmaya başlamıştı. O da zamanla sürücülerle düzelmişti yanılmıyorsam.

stutter gibi bir sorun moniter hz altında Fps aldığında yaşanır yada yazılımsaldır yani 100 fps de gerçekten akıcı oynaman için monitorunde 100hz de çalışması lazım nvidia da bunun için gsync çıkartıyor zaten

Youtube da "gsync teknoseyir" yazarsan güzel bir video bulacaksın izlemeni tavsiye ederim

Gsync'nin esas getirisi, vsync-input lag gibi durumlar için olacaktır. Ucubik tri-sli, surround gibi olaylar dışında, sık rastlanan bir problem değil stutter.

Kardeşim dediğim gibi tüm cevaplarını o videoda bulabilirsin gsync monitor hz ini düşen fps ile eşitleyecek böylelikle stutter yaşamassın ancak , uçuk dediğn fpslerle pek alakası yok bunun

Yani bunu kendinde deneyebilirsin monitor un 75 veya 60 hz çek sonra vsync açıp fps sabitle o şekilde oyna birde 120 hz ayarıyken 60 100 fps arası oyna bakalım hangisi daha akıcı

@okinkurt

nasıl bir uzun araştırma yaptınız anlayamadım ama mesela 670 / 680 / 690 gibi kartları deneyip hangi kartlara göre karşılaştırdınız da stutter var bu seride diyorsunuz
    ben Titan dan 670 SLI ye geçmiş biriyim çoğu oyunda SLI daha akıcı bile geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Ocak 2014; 23:43:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: SvenVath

240Hz Max Refresh Rate
    details kısmında mevcut.
     EVGA GeForce GTX 690

bi bilen yokmu ya :(

• quote:

quote:

240Hz Max Refresh Rate
    details kısmında mevcut.
     EVGA GeForce GTX 690

upss gtx 690 da hdmi yokmuş yahu bak yeni görüyorum ben bunu

bantgenişliği ile ilgili fark var 2k gibi çözünürlüklerde dual link devreye gidiyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ocak 2014; 2:13:16 >

• quote:

quote:

quote:

240Hz Max Refresh Rate
    details kısmında mevcut.
     EVGA GeForce GTX 690

bantgenişliği ile ilgili fark var 2k gibi çözünürlüklerde dual link devreye gidiyor diye biliyorum

690 gibi bir karta hdmı portu ekleme oldu mu bende yeni gördüm.Herhalde 690 alanın 120-144 hzden aşağı kullanmayacağını düşündüler

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

quote:

quote:

240Hz Max Refresh Rate
    details kısmında mevcut.
     EVGA GeForce GTX 690

690 gibi bir karta hdmı portu ekleme oldu mu bende yeni gördüm.Herhalde 690 alanın 120-144 hzden aşağı kullanmayacağını düşündüler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim dediğim gibi tüm cevaplarını o videoda bulabilirsin gsync monitor hz ini düşen fps ile eşitleyecek böylelikle stutter yaşamassın ancak , uçuk dediğn fpslerle pek alakası yok bunun

Yani bunu kendinde deneyebilirsin monitor un 75 veya 60 hz çek sonra vsync açıp fps sabitle o şekilde oyna birde 120 hz ayarıyken 60 100 fps arası oyna bakalım hangisi daha akıcı

@okinkurt

nasıl bir uzun araştırma yaptınız anlayamadım ama mesela 670 / 680 / 690 gibi kartları deneyip hangi kartlara göre karşılaştırdınız da stutter var bu seride diyorsunuz
    ben Titan dan 670 SLI ye geçmiş biriyim çoğu oyunda SLI daha akıcı bile geldi bana

Ben pc de bir sorun ile karşılaşınca yemem içmem onu çözmeye ve neden kaynaklı olduğunu bulmaya çalışırım edindiğim bilgiler bunlardır dediğiniz kartları kullanmadım ancak kullananların çektiği videoları ve yorumları okudum deniyenler ile irtibata geçtim sordum benim niyetim kartları kötülemek değil ancak daha risksiz bir gtx 7xx den kart almak daha mantıklıdır bence benim fikrim bu yönde size yanlış geliyorsa saygı duyarım ben elimde bulunan gtx 660 o.c asus kartı 2 sistemde denedim amd &intel genelde meydana geliyor bu sorun tabi ki benim dediklerim şu anlama gelmiyor gtx 6xx den bir kart alın kesin bu sorunu yaşarsınız benim sölemek istediğim riske girmeyin yeni seri den alın ben şahsen kartı değiştirmeyi düşünüyorum takılma problemi yüzünden sistemi açmıyorum bile 2 pc var evde diğerini kullanıyorum bu sorun çıktımı yıldırıyor insanı gerçekten yazıda saçma hatalar varsa kusura bakmayın titreyerek yazdım sobam söndü iyi sabahlar herkese.

• @okinkurt

bu tip konularda genelde insanlar birbirinden duya duya büyütür bazı şeyleri onun için sordum hangi kartlarla deneyip karşılaştırdınız diye , sizdeki kartta böyle bir sorun olmuştur ve ben yaşadım şeklinde iletirseniz daha güzel olur genelleme yapmadan yani mesela bende 670 , 670 slı , 680 , 690 ve Titan gibi karltların hepsini kullandım son dönemde hiçbirinde stutter problemi yoktu bu bağlamda farkları da yoktu

birde daha önce dediğim gibi yapısal stutter ı fark etmek için oyunların fps sini monitor hz ine sabitleyip oynamak lazım yoksa her zaman stutter gibi sorunlarla karşılaşabilir bence insanları buda yanıltıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ocak 2014; 11:14:03 >
  • bu zamanda bu kartı alıcak kişinin akıl melekelerinin yerinde olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

@okinkurt

bu tip konularda genelde insanlar birbirinden duya duya büyütür bazı şeyleri onun için sordum hangi kartlarla deneyip karşılaştırdınız diye , sizdeki kartta böyle bir sorun olmuştur ve ben yaşadım şeklinde iletirseniz daha güzel olur genelleme yapmadan yani mesela bende 670 , 670 slı , 680 , 690 ve Titan gibi karltların hepsini kullandım son dönemde hiçbirinde stutter problemi yoktu bu bağlamda farkları da yoktu

birde daha önce dediğim gibi yapısal stutter ı fark etmek için oyunların fps sini monitor hz ine sabitleyip oynamak lazım yoksa her zaman stutter gibi sorunlarla karşılaşabilir bence insanları buda yanıltıyor

Kendim 20 tane felan oyun denedim 60 fps de oluyor 110 da oluyor kimi oyunda takılma ile beraber fps düşerken kiminde sabit fps de takılıyor bende siz daha üst seviyelerde yok diyorsunuz birde kulanmışsınız bizede inanmak düşer ancak gtx 660 da kesinlikte var hocam arkadaşımda var ondada meydana geliyor mesela 60 fps de rahat rahat giderken aniden çakılma yapıyor 60 dan 20 ye gibi bu sorun kimi oyunda kronik halde var bioshock infiniti gibi mesela kronik cakılma bölgeleri var oluyor ancak sağlam oyunlardada yapabiliyor bu yüzden kartı satıcam mutkala .

Bir video cekmiştim izleyin isterseniz ancak convert ettiğim için biraz bozuk ama yinede görülebiliyor 10 kb 3g net var ancak bu kadar upload edebildim

http://www.youtube.com/watch?v=2iMhderpGOw

• @okinkurt

öncelikle 60 fps ile ilerlerken aniden 20 fps lere düşmesi stutter olarak adlandırmayız buna fps drop denir , bioshock infiniti de dediğiniz gibi fps çakılma bölüm başları veya yeni açılan mekanlarda oluyordu , amd kartlarda buna dahil sonradan birkaç küçük config ayarı ile bunu çözmüştük yani elma - armudu karıştırırsak bu tartışma iyice uzar yanlış anlama ben de senin yaşadığın soruna inanıyorum tabiki ama bu sorunları 6xx serisine havale etmek yanlış bir yönlendirme olur

@SaLVaToRe

bu tarz ağır lafların hiç doğru olmadığını düşünüyorum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ocak 2014; 18:04:10 >

• quote:

@okinkurt

öncelikle 60 fps ile ilerlerken aniden 20 fps lere düşmesi stutter olarak adlandırmayız buna fps drop denir , bioshock infiniti de dediğiniz gibi fps çakılma bölüm başları veya yeni açılan mekanlarda oluyordu , amd kartlarda buna dahil sonradan birkaç küçük config ayarı ile bunu çözmüştük yani elma - armudu karıştırırsak bu tartışma iyice uzar yanlış anlama ben de senin yaşadığın soruna inanıyorum tabiki ama bu sorunları 6xx serisine havale etmek yanlış bir yönlendirme olur

@SaLVaToRe

Benim stuttering ile ilgili izlediğim videolarda aynı olayları gördüm dediğim gibi sabit fps dede olabiliyor sadece direk cakılma yok genelde unreal 3 engine kullanan oyunlarda meydana geliyor nedense bioshock da bu motoru kullanıyor ancak ben config ile durumu çözemedim arkadaşlarımda çözemedi güzelim oyunu silmek zorunda kaldık daha önce dediğim gibi kimseyi yanlış yönlendirme amacım yok herkesin parası kendine istediği kartı alır kullanır vatandaş turbo power isimli arkadaş ilede konuşmuştum bu olayı kendisi birçok kartı denediğini bu sorunun genelde gtx 6xx lerde oldugunu söledi test edenden fikir aldık yani :) iyi akşamlar dilerim.

• quote:

quote:

@okinkurt

@SaLVaToRe

Benim stuttering ile ilgili izlediğim videolarda aynı olayları gördüm dediğim gibi sabit fps dede olabiliyor sadece direk cakılma yok genelde unreal 3 engine kullanan oyunlarda meydana geliyor nedense bioshock da bu motoru kullanıyor ancak ben config ile durumu çözemedim arkadaşlarımda çözemedi güzelim oyunu silmek zorunda kaldık daha önce dediğim gibi kimseyi yanlış yönlendirme amacım yok herkesin parası kendine istediği kartı alır kullanır vatandaş turbo power isimli arkadaş ilede konuşmuştum bu olayı kendisi birçok kartı denediğini bu sorunun genelde gtx 6xx lerde oldugunu söledi test edenden fikir aldık yani :) iyi akşamlar dilerim.

dediğim gibi şuan nette aratırsan piyasadaki her kart için stutter gibi şikayetleri yazmış birilerini bulabilirsin
    760 için
    http://linustechtips.com/main/topic/49141-stuttering-with-asus-gtx-760-gaming/
    770 için
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1710469/gtx-770-stuttering-issues.html
    780 için
    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2338494
    bu tip şikayetler genellikle oynanış , oyun motoru , driver yazılımı veya oyundaki bazı uyumsuzluklarla ilgilidir , bu konuları her türlü ilgili forumda takip etmiş , çözümlerini bulmuş - forumlarda paylaşmış ve çoğu kartı denemiş biri olarak söylüyorum bende , size de iyi akşamlar

• quote:

quote:

quote:

@okinkurt

@SaLVaToRe

dediğim gibi şuan nette aratırsan piyasadaki her kart için stutter gibi şikayetleri yazmış birilerini bulabilirsin
    760 için
    http://linustechtips.com/main/topic/49141-stuttering-with-asus-gtx-760-gaming/
    770 için
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1710469/gtx-770-stuttering-issues.html
    780 için
    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2338494
    bu tip şikayetler genellikle oynanış , oyun motoru , driver yazılımı veya oyundaki bazı uyumsuzluklarla ilgilidir , bu konuları her türlü ilgili forumda takip etmiş , çözümlerini bulmuş - forumlarda paylaşmış ve çoğu kartı denemiş biri olarak söylüyorum bende , size de iyi akşamlar

Bu sorunun çözümü yok sanırım ben çok aradım ancak bulamadım takıla takıla oyun oynayama çalışıyorum cok gıcık birşey hani gücü yetmes

• @okinkurt

sizin kartınız için bir şey diyemem ama benim SLI ile stutter yaşadığım oyun çok az onlarda zaten yazılımsal oyun ile alakalı , bazı oyunları da daha akıcı oynamak için çeşitli yönetmeler kullanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ocak 2014; 21:15:15 >
  • quote:

@okinkurt

sizin kartınız için bir şey diyemem ama benim SLI ile stutter yaşadığım oyun çok az onlarda zaten yazılımsal oyun ile alakalı , bazı oyunları da daha akıcı oynamak için çeşitli yönetmeler kullanıyoruz

Önceki mesajımın yarısı yok olmuş :D bende takılmalar aynı bu videodaki gibihttp://www.youtube.com/watch?v=AHm4EVWBSLU detay seviyesi fark etmiyor ben çözemedim şahsen bu durumu her oyunun gerekli ayarlarını yapıyorum ancak yok olmuyor öle nefret ettirdiki pc yi satıp konsol almayı düşünmeye başladım ..

• konuyu ne amaçla açtım nereye geldi. ama yinede birilerine faydamız dokunduysa ne mutlu. beniim soruları takan yok ona üzülüdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SvenVath -- 3 Ocak 2014; 1:12:50 >

• Konunuzu sabote etmek istemedim özür dilerim sadece bu seride böle sorunlar gözlenebiliyor onu demek istediim bidaha yazmıycam hayırlı geceler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.