Önceden R9 280x kartım vardı ve artifact sorunu vardı, kartı geri verdim GTX 970 aldım fakat bu kart da sorun çıkarmaya başladı, şimdiye kadar sadece H1Z1'de tespit ettim, BF3, LoL, WoW gibi oyunları sorunsuz oynuyordum (Wow'da benzer bir hata oluyordu ancak haritanın sadece belli bir yerinde belli bir noktada oluyordu ve yerdeki cisimlerin kalitesini very high'dan high'a alınca düzeldi, ben de üzerinde durmadım, oyunla ilgilidir deyip geçtim). Şimdi yeni kartta da aynı sorunu yaşayınca artık karttan olma ihtimali iyice az gibi geliyor.
Yaptıklarım: 1-) Eski driverların driver sweeper ile sildim 2-) RAM'den mi kaynaklanıyor acaba diyerek memtest86+ kontrolü, 0 toplam hata 3-) Monitörden mi kaynaklanıyor acaba diyerek farklı monitörde denedim, sonuç aynı 4-) memtestCL isimli bir vram testi yaptım, r9 280'de milyonlarca hata çıkıyordu, GTX 970'de sıfır hata 5-) Isınıyor mu acaba diyerek onu kontrol ettim, sıcaklık normal, zaten kasada 5 tane fan var
Böyle bir sorun işletim sisteminden kaynaklı olabilir mi, windows 8 pro kullanıyorum ama biraz üzerinde oynanmış bir versiyonu windows 7 görünümlü başlat menüsü falan var. Veya PSU'dan kaynaklanabilir mi ? Bunlarda da sıkıntı yoksa aklıma parça gelmiyor sanırım tek çarem sistemi olduğu gibi satıp yeni bilgisayar almak..
Yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten artık bundan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum :) Çok teşekkürler.
Sistem Özellikleri Şöyle;
i5-4670k CPU MSI Z87-G45 anakart, Corsair 2x4 GB ram Cooler Master HAF 912 ( PSU dahil) Samsung SSD 840 EVO 120GB, Windows yüklü EVGA GTX 970 Ekran Kartı