Bildirim
evga gtx 970 total war atilla 900p?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
dusuk cozunurlukte islemciye daha cok yuk biniyor ve dedigin oyun islemci sömüren bir oyun evet oyun yuzunden oluyor ama 1080p monitore gecince daha rahat edersin.ben 1080p'de amd sistemle oynadim agir bir oyun oldugu belli ama oynayabilmistim lakin fpslere hic bakmadim pek tarzim degil boyle oyunlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
dusuk cozunurlukte islemciye daha cok yuk biniyor ve dedigin oyun islemci sömüren bir oyun evet oyun yuzunden oluyor ama 1080p monitore gecince daha rahat edersin.ben 1080p'de amd sistemle oynadim agir bir oyun oldugu belli ama oynayabilmistim lakin fpslere hic bakmadim pek tarzim degil boyle oyunlar.
Anladım bu durum oyundan kaynaklı büyük ihtimal, fakat düşük çözünürlükte neden işlemciye daha çok yük biniyor ki, bunun mantığı ne? -
Gayet açık bir şekildfe monitörünüzden dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz.1080p monitöre geçme zamanınız gelmiş.Öyle bir sisteme sahip olup öyle bir monitör kullanmak sisteminize hakaret gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Temmuz 2015; 14:28:22 > -
quote:
Orijinalden alıntı: benyv-
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
dusuk cozunurlukte islemciye daha cok yuk biniyor ve dedigin oyun islemci sömüren bir oyun evet oyun yuzunden oluyor ama 1080p monitore gecince daha rahat edersin.ben 1080p'de amd sistemle oynadim agir bir oyun oldugu belli ama oynayabilmistim lakin fpslere hic bakmadim pek tarzim degil boyle oyunlar.
Anladım bu durum oyundan kaynaklı büyük ihtimal, fakat düşük çözünürlükte neden işlemciye daha çok yük biniyor ki, bunun mantığı ne?
mantigi biraz tartismali bir konu ben de bilmem mesela sundan dolayi oluyor seklinde.ben uzun zamandir oyun oynuyorum cozunurlugun etkilerini yasadim hala yasiyorum.1280x1024 ikinci makinemde islemci yetmiyor iki tane 6850'ye ama 1080p iken kullaniyordum ben o kartlari.buradan bakabilirsin konuyla alakali bir baslik.
http://forum.donanimhaber.com/m_104253134/tm.htm
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AC Kiriklar
Gayet açık bir şekildfe monitörünüzden dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz.1080p monitöre geçme zamanınız gelmiş.Öyle bir sisteme sahip olup öyle bir monitör kullanmak sisteminize hakaret gibi
Yukarıda da belirttiğim gibi geçici olarak bu monitör kullanıyorum,zaten oyunlarda full hd den sonra bu hiç zevk vermiyor. Total war atilla'nın internette gtx 970 benchmarklarına baktığımda benim 900p'de aldıklarıma çok yakındı. 900p'de nasıl arada bariz fark olmaz diye merak ettim. Demek ki işlemciye yüklendiği için. -
-
Arkadaşınızın işlemcisi Witcher 3 oyununda atıyorum 60fps verebiliyor olsun.Ekran kartı 120fps verebiliyor olsun.Ekran kartı, işlemci 60 fps verebiliyor diye 120fps veremez.60fps verir.Çözünürlük düştükçe ekran kartı atıyorum 500 fps verebilecek güçte olmasına rağmen işlemcisi 60 fps verebildiği için yine 60 fps verecektir.Olay bu noktaya geldikten sonra 1080p olmuş 720p olmuş önemi kalmıyor.İşlemcinin eti budu bu kadarına izin veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Temmuz 2015; 17:31:35 > -
quote:
Arkadaşınızın işlemcisi Witcher 3 oyununda atıyorum 60fps verebiliyor olsun.Ekran kartı 120fps verebiliyor olsun.Ekran kartı, işlemci 60 fps verebiliyor diye 120fps veremez.60fps verir.Çözünürlük düştükçe ekran kartı atıyorum 500 fps verebilecek güçte olmasına rağmen işlemcisi 60 fps verebildiği için yine 60 fps verecektir.Olay bu noktaya geldikten sonra 1080p olmuş 720p olmuş önemi kalmıyor.İşlemcinin eti budu bu kadarına izin veriyor.
İşlemcisi orta seviye mobil bir i5 işlemciydi tam modeli hatırlamıyorum. gta 5'i de low 800x600 çözünürlükte kasarak oynatıyor. Ben bu oyunları full hd'de amd phenom x6 işlemciyle low-medium'da sıkıntısız oynuyordum. Acaba mobil i5 mi gt 750m mi yetmiyor? -
Mobil i5'lerden bazıları performans için,bazıları da düşük performanslı ama daha yüksek şarj ömrü için çıkarıldı.Dolayısıyla arkadaşınızın işlemcisi güçlü bir işlemci değildir.Sonunda U hari vardır büyük ihtimalle ya da absürt bir adı vardır.Örneğin i5 3517U gibi...Bu işlemcilerden şiddetle uzak durulması gerekir.Tabii aranan performans ise...Sonunda M ve QM olan işlemciler performans işlemcileridir.Ancak o işlemcilerde bile bir saçmalık var.Örneğin i7 4700QM, ,7 4702QM'den daha performanslıdır.Mantıken 4702QM daha performanslı olmalı.En azından adına bakacak olursak.Ama durum hiç de öyle olmuyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Temmuz 2015; 18:29:00 > -
quote:
Mobil i5'lerden bazıları performans için,bazıları da düşük performanslı ama daha yüksek şarj ömrü için çıkarıldı.Dolayısıyla arkadaşınızın işlemcisi güçlü bir işlemci değildir.Sonunda U hari vardır büyük ihtimalle ya da absürt bir adı vardır.Örneğin i5 3517U gibi...Bu işlemcilerden şiddetle uzak durulması gerekir.Tabii aranan performans ise...Sonunda M ve QM olan işlemciler performans işlemcileridir.Ancak o işlemcilerde bile bir saçmalık var.Örneğin i7 4700QM, ,7 4702QM'den daha performanslıdır.Mantıken 4702QM daha performanslı olmalı.En azından adına bakacak olursak.Ama durum hiç de öyle olmuyor maalesef.
Bir sorum daha var, şu an elimde asus z97 pro gamer ve thermaltake 3.0 sıvı soğutma var, işlemcim ise i5 4590. Bu parçaları arkadaştan aldığım için böyle, kendim alsaydım 4690k alırım bu sisteme. Bu anakart 5. nesil işlemcileri destekliyor, sizce 5. nesil i7 5775c gibi bir o.c potansiyeli olan bir işlemciye geçmem mantıklı mı sistemin uzun ömürlülüğü açısından?(oyunlar için kullanıyorum)
-
Hocam tabii ki K serisi işlemci alıp oc yapıp kullanmak lazım.En azından elinizdeki anakart bunu gerektiriyor.5.nesil işlemcileri hala göremedik.Herhalde 5.seriyi esgeçip 6.seriye geçecekler.O da 1151 pin olacak galiba.Yani Z97 ile uyumsuz olacak.İntel'den bir çelme daha...İllaki k serisi işlemci alacaksanız elinizdekini satın 150-200 lira daha ekleyip K serisi bir 4.nesil işlemci alın. -
quote:
Hocam tabii ki K serisi işlemci alıp oc yapıp kullanmak lazım.En azından elinizdeki anakart bunu gerektiriyor.5.nesil işlemcileri hala göremedik.Herhalde 5.seriyi esgeçip 6.seriye geçecekler.O da 1151 pin olacak galiba.Yani Z97 ile uyumsuz olacak.İntel'den bir çelme daha...İllaki k serisi işlemci alacaksanız elinizdekini satın 150-200 lira daha ekleyip K serisi bir 4.nesil işlemci alın.
İllaki alacak değilim, şimdikinin performansı zaten yeterli de, ilerde atıyorum 3 sene sonra k serisi olsa beni fazladan o.c. ile bikaç yıl daha götürecekse ona geçmem mantıklı. Ama eğer derseniz 4590 seni 5 sene götürür, almama gerek yok, bu konuda fikriniz önemli. Yanlış bilmiyorsam dx 12 ile cpu daha verimli kullanılacakmış zaten?
-
Oc miktarı üst seviyedeyse söylemiş olduğunuz gibi + yıl ekleyebilir.Örneğin i7 2600k 5GHz'e yakın oc olan nadir işlemciler, güncel i7 4xx0 işlemcilerin ortalama oc edilmesiyle aynı performansı veriyor. -
quote:
Oc miktarı üst seviyedeyse söylemiş olduğunuz gibi + yıl ekleyebilir.Örneğin i7 2600k 5GHz'e yakın oc olan nadir işlemciler, güncel i7 4xx0 işlemcilerin ortalama oc edilmesiyle aynı performansı veriyor.
Bir de elimdeki ekran kartı EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0. Bu karta overclock yapmam kayda değer bir performans sağlar mı, ve de nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirir misiniz? şimdiden teşekkürler -
Sayısal örnek vereyim. Eğer işlemciniz o oyunda max 300 fps verecek güçte ve ekran kartınız 60 fps verebiliyorsa. Gpu kullanımı %100 olur cpu %30 civarı ve 60 fps alırsınız. Ama eğer oyunda işlemciniz 30 fps ekran kartınız 70 fps verebiliyorsa cpu %100 kullandımda kalarak 30 fps alırsınız. Çözünürlük arttıkça işlemci yükü artmaz ekran kartı verebilceği max fps artar bunu şöyle açıklayayım. Eğer işlemci ve ekran kartı 50 fps verebiliyorken 1080p de 900p de işlemciniz 45-55 arası fps verebilirken ekran kartı 70 fps verecektir ama işlemci sınırında olduğunuz için fpsde düşüş bile olabilir. Genel durum böyle yoksa 860x640 çözünürlükte low ayarlarda i7 4790k + hd4600 60 fps verme ihtimali yok...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 0netw0
Sayısal örnek vereyim. Eğer işlemciniz o oyunda max 300 fps verecek güçte ve ekran kartınız 60 fps verebiliyorsa. Gpu kullanımı %100 olur cpu %30 civarı ve 60 fps alırsınız. Ama eğer oyunda işlemciniz 30 fps ekran kartınız 70 fps verebiliyorsa cpu %100 kullandımda kalarak 30 fps alırsınız. Çözünürlük arttıkça işlemci yükü artmaz ekran kartı verebilceği max fps artar bunu şöyle açıklayayım. Eğer işlemci ve ekran kartı 50 fps verebiliyorken 1080p de 900p de işlemciniz 45-55 arası fps verebilirken ekran kartı 70 fps verecektir ama işlemci sınırında olduğunuz için fpsde düşüş bile olabilir. Genel durum böyle yoksa 860x640 çözünürlükte low ayarlarda i7 4790k + hd4600 60 fps verme ihtimali yok...
Anladım hocam çok sağolun.Sonradan tekrar baktığımda total war atilla 1440x900'de gpu %98-99 olduğunu gördüm, cpu %50-60 civarındaydı extreme settingsde. vram kullanımı da 2100 mb civarında. Bu oyunda optimizasyon çok kötü sanırım herkesin dediği gibi, sadece tek çekirdeği tam performanslı kullanıyor ondan cpu kullanımı %100'e çıkamıyor. Bu arada eğer bilginiz varsa yukarıda sorduğum ekran kartına overclock ile ilgili sorumu yanıtlayabilir misiniz?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X