Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
117.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2014 Aralık ayında eu.evga sitesinden aldığım GTX 970 FTW ACX 2.0 ekran kartım 1 hafta önce bozuldu. Siteden oluşturduğum RMA kaydı bugün onaylandı ve gönderme bilgileri verildi. Bugün PTT kargo ya gittiğimde ise bir süpriz ile karşılaştım, artık elektronik ürünlerin yurtdışına gönderilemediği bilgisi verildi. Aras kargoya gittiğimde de aynı cevabı aldım. Şuan kara kara düşünmekteyim kartı ucuz bir şekilde nasıl göndereceğim. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
    Şimdiden teşekkürler.
  • oTToTTo kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir ptt şubesinden biri ile sıcak bir iletişim kurup..
  • PTT çağrı merkezini aradım, görüştüğüm kişi onay çıksa bile gümrüğe takılır dedi.
  • öyle şeymi olur mk? ne alaka lan, bombamı yolluyoruz. O zaman evgaların garantisi yalan oluyo, olurmu öyle şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oTToTTo

PTT çağrı merkezini aradım, görüştüğüm kişi onay çıksa bile gümrüğe takılır dedi.

pardon hangi gümrükte sorun oluyor tam anlamadım daha doğrusu ambale oldum.

Ne demek elektronik alet gönderilmiyor. Gümrükte takılırsa o gönderici ile alıcının sorunu kargoya ne oluyor
  • murderyamf kullanıcısına yanıt
    Sadece Evga ile de sınırlı olmaz bu durum. amazon.de üzerinden alınan kartlara 2 yıl Amazon garanti veriyordu. Eğer gerçekten böyle bir kısıtlama gelirse yurt dışından alınan kartlar için toptan RMA şansı ortadan kalkar. Zotac gibi uluslararası ek garanti veren markalar için de işler patatese döner.
  • oTToTTo kullanıcısına yanıt
    PTT çağrı merkezlerinden size sunulan bilgilere itibar etmeyin. Devletimiz sistemsel çöküş yaşayalı epey zaman oldu, farkına varmanız gerek. Böyle basit konularda bile bilgisi olmayan kişiler bizdendir edasıyla oralara koyulduğu için saçma sapan gerçek dışı bilgiler sunup kafanızı karıştırabilirler.

Monitör gönderimi yapan bir forum üyemizin kutusunun üzerini markanın adı gözükeceği için reklam olacağı sebebiyle kaplatan görevli sonrası artık bu tarz şeylere şaşırmıyorum.

http://ptt.gov.tr/ptt/#!ptt_turpex_1

AB uygunluk sertifikası olan her ürünün gönderimi yapılabilir. Burada amacın RMA/Onarım olduğunu da belirtip belgelerinizi hazırlarsınız.

En ucuz gönderim PTT ile yapılır bu yüzden kargolarken bu yolu kullanın. RMA onayınız çıktıktan sonra yönergelere uyup paketinizi hazırlayın ve akabinde size en yakın ve mümkünse büyük bir PTT şubesine gidip gönderi yapabilirsiniz. Yasal olarak şuanda bunu engelleyecek bir gümrük kanunu ya da güncelleme yok.

• quote:

Merhaba arkadaşlar 2014 Aralık ayında eu.evga sitesinden aldığım GTX 970 FTW ACX 2.0 ekran kartım 1 hafta önce bozuldu. Siteden oluşturduğum RMA kaydı bugün onaylandı ve gönderme bilgileri verildi. Bugün PTT kargo ya gittiğimde ise bir süpriz ile karşılaştım, artık elektronik ürünlerin yurtdışına gönderilemediği bilgisi verildi. Aras kargoya gittiğimde de aynı cevabı aldım. Şuan kara kara düşünmekteyim kartı ucuz bir şekilde nasıl göndereceğim. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
    Şimdiden teşekkürler.

Almanya'ya 2 ay önce ekran kartı, 2 hafta önce de SSD ve HDD gönderdim. Tüm ürünler teslim edildi, gümrükte vs. sorun çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 27 Ocak 2018; 20:08:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu evganın sitesine baktım da gt1030 için 95 € diyor. Burdakinden pahalıya geliyor resmen. Nasıl ucuza alabiliriz bu gt1030 u
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı okursanız cevabı orada mevcut lakin copy paste yapayım sizin için.

quote:

Güncelleme: 28/01/2015 itibariyle kargo ücreti 14 Euro'dan Ekran kartları için 111 euro Psu ve Anakartlar için 133 euro yapılmıştır. Bu tarih itibariyle EVGA EU en uygun fiyatlı satın alma yolu değildir. Artık amazon.com üzerinden ürün satın alımı en uygun fiyatı vermektedir. Konuyla ilgili detayları paylaştığım mesajıma aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz...
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102282517

Bunun sonrasında da Paypal ülkemizde kullanıma kapatıldığı için Evga EU üzerinden bireysel kullanıcıların ürün satın alması imkansız hale gelmiştir.

Özetleyecek olursak Amazon üzerinden en ucuz şekilde satın alabilirsiniz, alt segment ürünlerin fiyatında Türkiye rakamlarına kıyasla çok büyük farklar olmaz.

• Merhabalar öncelikle geçmiş mesajları tek tek okuyorum.bir adet evga 1070 ftw mevcut ikinci el almıştım.kutu vardı faka fatura mevcut değildi.kart geçen gun çalışmadı.boarda baktığmda en ustteki ramlere bağlı olan devrelerden birinin eridiğini gördüm. Evga eu ya kayıt yaptım.rma başlangıcı yaptım.mail geldi . şuanda da benden fatura yada ispat kağıdı talep ediyorlar.status pending gözüküyor.aldigim arkadaş amazondan aldık demişti.ondan talep ettim en azından doküman için henüz dönüş yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • othervoicesf kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Fatura, garantinin işlemesi için şart değildir fakat garanti sürecinin doğru işlemesi adına gereklidir. Faturanın olmaması halinde garanti süreci sizin ürünü satın aldığınız tarihten itibaren değil, Evga tarafından satıcı firmaya yapılan sevkiyat tarihi üzerinden başlar. Bu tarz durumlarda aradaki fark birkaç gün olabileceği gibi birkaç ay da olabilir.

Bu yüzden garanti sisteminin en doğru ve düzgün şekilde işlemesi adına kayıt işleminin ardından faturanın yüklenmesi gerekir, böylece süreç fatura üzerindeki tarihten itibaren başlamış olur. Bu işlemi bir kez yerine getirdikten sonra destek ve rma işlemleri için faturaya tekrar ihtiyaç duymazsınız.

İkinci el ürünlerdeyse fatura üzerindeki isimle sizin isminiz aynı olmadığı için ''Guest Rma'' sistemi kullanılır. Bu noktada faturanın önemi yoktur, ürünün garanti süreci sevkiyat tarihinden itibaren başlar. Kartın seri numarasını aşağıdaki guest rma sorgu ekranına yazdığınızda ürünün garanti durumunu görebilir ve diğer adımları gerçekleştirerek RMA talebinde bulunabilirsiniz.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    Merhaba rma type standart rma olarak girilmiş ve approved olmuş.mail yolladilar adres bilgisi için.bugun gondercem nasipse.son olarak oneriniz varmidir.ptt önerilmiş.bunun disinda neler yapmaliyim.kargoyu guzelce kendi paketinde hazirladim.belgeyide uzerine yapistircam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

EVGA GeForce GTX 980 FTW GAMING ACX 2.0 model ekran kartım var. Bu kart 1 kere ürün hatalı olduğu için değişti ancak yeni gelen üründe sıkıntılı. Ürünün değişimini istiyorum Vektron'dan. Şuan parça kargoda onlara ulaşınca bakacaklar.

Yalnız şöyle bir sıkıntım var. Evga'nın sitesinden Product Registration yapmıştım. Ürün "My Product" kısmında gözüküyordu. Ancak geçtiğimiz gün bu ürünü yanlışlıkla sildim ve geri de getiremiyorum. Şuan SUPPORT ila mailleşiyoruz ve maillerde bu lazım. Bunu nasıl eski haline getireceğimi bilen var mı ? Baştan Product registration yapmaya çalıştığımda bu seri numarası zaten kullanılmış diyor. Acil yardıma ihtiyacım var.

Teşekkürler.
  • jacquer kullanıcısına yanıt
    Güvenlik ve prosedür gerekçesiyle sizin bir şey yapmanız mümkün değil. Evga Customer Support'a durumu açıklayıp yanlışlıkla sildiğinizi söylerseniz fatura ve seri numarasını gösteren fotoğraflarla beraber bilgilerinizi kontrol edip incelediklerinde işlemi geri alıp düzenleme yapacaklardır.
    Yardımınız için teşekkürler bu akşam ilgileneceğim.
    Hocam merhabalar.Evga markasının yeri bende ayrı :) 2015 civarı GTX 970 ve evga 850 G2 kullanıcıysıydım konuda mesajlarım vardı önceden. Şimdi tekrardan GTX 1080 ve 850g3 aldım Amazon üzerinden. 2 üründe daha gönderilmedi bu sefer bu ürünleri son limitine kadar kullanıcam kaç yıl giderse artık. Garanti uzatma nasıl yapabilirim? Geldikten sonra mı yoksa Amazon üzerinden mi? Aslında satın alırken teklif etti ama çok yüksek bir rakam çıkardı anlam veremedim.

• Merhabalar

Amazon üzerinde gördüğünüz şey Evga Extended Warranty değildir. Elektronik bir ürünü sepete eklerken ya da satın alım gerçekleştirirken gördüğünüz teklif Asurion PC Peripheral Protection Plan adı altında gelen Asurion sigorta firmasına ait sigorta teklifidir.

Evga için garanti uzatma işlemi ise ürün size ulaştıktan sonra ürünü seri numarasıyla kayıt altına aldıktan sonra yapılabilir. Paypal Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğu için garanti uzatma işlemi gerçekleştirilirken biraz uğraşmak zorunda kalıyoruz zira ödeme yapmak için Evga'in hesabına para transfer etmek gerekiyor. Bu da hem işlemi uzatıyor hem de ek masraf ortaya çıkartıyor.

Parayı transfer ederken gerekçenizi (extended warranty) ve ürününüze ait seri numarası gibi bilgileri açıklama kısmına dahil etmeniz oldukça mühim. Gerekli hesap bilgileri ve yönergeler konuyla ilgili support ticket açmanızın ardından Evga CS tarafından size aktarılacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun ürünleriniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

quote:

PTT çağrı merkezini aradım, görüştüğüm kişi onay çıksa bile gümrüğe takılır dedi.

pardon hangi gümrükte sorun oluyor tam anlamadım daha doğrusu ambale oldum.

Ne demek elektronik alet gönderilmiyor. Gümrükte takılırsa o gönderici ile alıcının sorunu kargoya ne oluyor

Alıntıları Göster
    Takildigi falan yok.

Is guzar biri tecrubesiz birine bilmislik taslamis ve tecrubesiz arkadasinizda bizden yemjnli ofade almadikca itimat edwmiyor o kadar.

Herjamgi merkez ptt ye gidip yurt disina iade amacli urun yollamak istedigi soyleyip gizelce paketlenmis kargoyu teslim edecek.

Akabinde kargo takip nodan bakip paket soz konusu servisin sorjmlu oldugu subede max 2 gun icinde teslkm etmez+hareket gormezse firnaya durumu mail atip teskim almasjni rica edecek.

Zira herhangi bir sebeple paket teslkme dilmezse sismis kargo ucretiyle pajet size geri gelir...

Teşekkür ederim bilgi için içim rahatladı şimdi. KKTC üzerinden paypalım mevcut oradan hallederim sanırım :)

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.