< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (141. sayfa)
-
-
ürünü göndermen için gerekli bilgileri paylaştıklarında isteryebilirsin proforma faturayı. fiyatla alakali onlar birşey demiyor özellikle sen belirt bunu .
-
Bana da hiçbir şey yazmadılar. Özel isteğim de olmadı. 5 euro yazmışlar faturaya o yüzden gümrük kabul etmedi. Açtım ben de idealo'yu bunu yolladım onlara.
Muadil 850w üründür dedim. Kabul ettiler. 245 tl gümrük ödedim. Evga'nın avrupa sitesinde zaten 850w p6 modeli yok. O yüzden de kabul etmiş olabilirler. HA 850w p6 Ha 850 b8. p yi al ters çevir olsun sana b
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 24 Ocak 2023; 13:57:11 >
-
Rma numarasını ileteli 5 gün oldu hala gönderemedim ptt ye gidip. 14 gün geçerlidir diyor rma numarası için bu 14 gün kargo dahil süresi mi acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
5-6 yıldır Türkiye'de olmadığım için güncel bir deneyime dayalı paylaşım yapamayacağım ne yazık ki.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141950410
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137122250
Buradaki mesajıma göz atın lütfen.
ve prosedürü eksiksiz yerine getiren bir kullanıcının deneyimi ise bu şekilde olmuştu;
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137099820
Bol şanslar diliyorum, sorunsuz ve ek masrafsız şekilde elinize geçmesi dileğiyle.
-
Merhabalar,
Tam mesajı copy paste yapar mısınız? Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu.
14 gün limiti sadece Cross-Ship RMA / Advanced RMA prosedüründe mevcut. Standard RMA için onay sonrası 14 günlük bir süre şartının söz konusu olmaması gerekiyor.
-
This message is to confirm that EVGA has approved your RMA request.
Please read the entire instructions carefully or you may void your warranty!
RMA Summary:
----------------------------------------------
This Number is valid for 14 Days then it will expire.
RMA NUMBER: ..
Serial Number:…
Visithttp://eu.evga.com/support/openrma.asp for the status of your RMA at any time. It may take up to 24 business hours after signing for the package for it to be marked as received
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
''14 gün limiti sadece Cross-Ship RMA / Advanced RMA prosedüründe mevcut. Standard RMA için onay sonrası 14 günlük bir süre şartının söz konusu olmaması gerekiyor.''
EU için standart bir mesaj, panik yapmanıza gerek yok. Gönderinizi en kısa sürede kargolayıp, o bildirim mesajını da alıntı yaparak takip numaranızla beraber EVGA ile paylaşın.
Türkiye EU üyesi olmadığı için kargo süreleri özellikle de express olmayan gönderilerde çok uzun sürmektedir. Evga de zaten bu durumun bilincinde olduğundan dolayı endişe etmeniz gereken bir durum yok.
-
@ckaracar özel mesaj atamıyorum ve cevap yazamıyorum nedenini anlamasamda.
ben arızalı güç kaynağımı (sadece psu) gönderdim. onlarda bana tamir görmüş farklı seri kodlu çalışan psu gönderdi.sıradan karton kutu sadece evga yazıyor. sadece psu gönderdim sadece psu geldi. sanırım eskiden sadece psu göndersende full sıfır set gönderiyorlarmış. mesajımda başımdan geçenleri ayrıntılı yazmıştım.rma işlemlerini evga üzerinden başlatıp mail geri dönüşü yapıldı ve rma barkodun var kabul ederek kalan işlemleri konunun ilk mesajındaki rehberden işlemleri yapabilirsin. konu sahibi baya iyi açıklamıştı. 5- RMA onayı sonrasında gönderi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler ve faydalı bilgiler - diye ilk sayfada aratırsan adımlar ve boş yani senin dolduracağın proforma örnek linkini görebilirsin. rma işlemlerini evga üzerinden başlamadıysan da bir önceki 4- aşamada anlatımı var.
konu sahibi ile proformoyu doldururken bana yaptığı bağzı açıklamalarıda buraya ekleyimde başkalarıda yararlansın.bağzılarını ne sordum niye cevap verdi hatırlayamadım ama ekledim.
(burda iki kısma ağırlık vs benim psu için kendi kutusunda yazan ağırlığı 3.60 KG yazdığımda sorun çıkarırmı diye sormuştum oda böyle cevap vermişti )
Net Weight => Ürünün herhangi bir paketleme malzemesi olmaksızın karşılık geldiği ağırlıktır. Bu durumda sadece güç kaynağının tek başına ağırlığıdır.
Gross Weight => Ürünün kendisinin ağırlığı + Paketinin/kargolama yapılan malzemelerin ağırlığı ile beraber elde edilen toplam ağırlık değeridir.
Çok mühim mi? RMA için yapılan gönderilerde pek mühim değil bu isterseniz ikisini de 3.60 KG şeklinde yazabilirsiniz, herhangi bir soruna yol açmaz.
AWB No: Kargo takip numarasıdır burayı boş bırakın.
Invoice No: Faturanızdaki Invoice No ya da Order Number buraya yazılabilir.
PSU için HS/Customs Commodity Code: 8504403090
Country of Origin: USA
Fatura üzerindeki ürün bedeli (kargo ya da gümrük bedeli olmaksızın)
Terms of Delivery kısmı boş olacak PTT ile gidiyor neticede.
PDF üzerinden dijital imza atabilirsiniz.
AWB Air Waybill demektir bu da takip numarasıdır.
GmbH ise Almanca Gesellschaft mit beschränkter Haftung demektir bizdeki karşılığı LTD. ŞTİ. (Limited Şirketi) ya da İngilizce'de LLC'dir (Limited Liability Corporations).
-
Teşekkür ederim, ben değişimde sıfır ürün gönderiyorlar sanıyordum,
-
ben 24 eylülde(2019) ptt ye teslim ettim evga ya gitti onlar gönderdi vs 12 kasım aynı zamanda mesajımı güncelleme tarihim olan 12 kasım 2019 da teslim aldım.en çok gecikmeyi almanya dlh nin evgaya teslimi sürdü(12-15 gün) ondan sonrada topkapı ptt kargo nun bana teslimi(teslim etmemesi demek daha doğru 8-9 gün). eskiden sıfır ürün gönderildiğini duymuştum ama sanırım politikaları değişti yada sadece tr müşterilerinede olabilir. şanslıysan ellerinde tamir görmüş yoksa sıfır üstmodel gönderirler.forumda ekrankartı 980 yerine 1080 gönderdiğini okumuştum.güncel gönderi ve vergisi ne tutar bilmiyorum. sadece psu için 40-44 euro bir bedel yazmış evga 750 g2 için o zaman o bedel esasen ödemiştim vergiyi. ben sıfır olarak amazon.de den 70 euro bişeye almıştım.gümrük sınırı o zaman 75 euro altı idi .2017 ocakta aldım pc yi martta topladım,2019 ağustos ortası bozuldu. güç gelmeme veya çıkmama diyebiliriz.tamir görmüşte hala sağlam ve kullanıyorum evdeki pc de.sonuçta 10 yıl garanti var. özel Mesaj neden atamadığımı veya cevaplayamadığımı çözemedim.
-
Arkadaşlar EVGA Supernova 850w güc kaynagımı 3 ay önce ptt ile evga gönderdim evga 15 avro proforma faturası cıkarmıstı onunla birlikde gönderdim, değişim yaptıkdan sonra gümrükde takıldı, Takılmasının sebebi Evga'nın değişimden sonra gönderirkenki proforma faturasını 220 euro olarak girmesi, gümrük müşavirliğine sordum noterden sonra ne kadar fiyat öderim diye 13 bin tl para cektiler 150 avro üstü oldugu için, "Nessarien" arkadaşa yazdım ama sanırım yurtdısında yazdıklarım gitmiyor, var mı başından böyle bir olay geçip atlatan, değişim ürünü biraz daha kalırsa gümrükde imha edecekler şaştım bu işe :/ Evga 220 euro proforma faturası gönderdiğiniz için gümrükde çok miktarda fazla para istiyorlar diyorum, sorumluluk almıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckaracar -- 18 Kasım 2023; 5:6:31 >
-
ürünün değişim ürünü olduğuna dair evrak mail vs ilgili kurumun her bölümüne yazarak sonuç almayı dene.mutlaka biri bu duruma müdahale edecektir.
bu gazla muhatabınıza üst perdeden kaba şekilde konuşmayın.:)haklarınızın farkında olup durumu net ve öz şekilde anlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Kasım 2023; 2:23:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X