Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
117.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kusura bakmayın forumları eskisi kadar çok sık bir şekilde takip edemiyorum, bu yüzden biraz geç cevap veriyorum.

https://forum.donanimhaber.com/evga-urun-satin-alma-rehberi-soru-cevap-ve-yardim-konusu--88912953

Adım adım kayıt olma rehberi mevcut ilk mesajda, zaten xYaKuBux mesajında size nasıl yapılacağını söylemiş umarım başarılı bir şekilde kayıt etmişsinizdir. Hayırlı olsun Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu 

• Merhaba rehberi büyük ölçüde okudum fakat cevabını bulamadığım bir sorum var. Amazondan evga kart aldım. Aldığım gibi sattım. Hiç kayıt ettirmedim. 1 ay içinde kayıt etme zorunluluğu gibi birşey okumuştum. Böyle birşey var mı ? Ben değilde sattığım arkadaş kendi üzerinden kayıt etse problem oluyor mu ? Benim fatura bilgilerim fakat kayıt ettirsen farklı biri olduğu için soruyorum. Fatura tarihi 23 ağustos.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasan19866 H kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135980913

Bu mesajımı okumanız yeterli olacaktır sanırım. Fatura bilgileri ve kayıt bilgileri uyuşmadığı noktada ürün 2. el kategorisinde değerlendirilir burada kutunun açılıp açılmamasının önemi olmaz.

Yukarıdaki yazımı okuduktan sonra kafanızda soru işaretleri kalırsa tekrar soru sormaktan çekinmeyin lütfen.

İyi günler diliyorum. Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu 

• Arkadaşlar rma talebi açıp 3070 ekran kartımı gönderdim evgaya. rma talebi onaylandı incelendi felan derken böyle bir mail geldi. Bu yeni ürünü kargoladıkları anlamına geliyo di mi? Benim bozuk ekran kartımı geri göndermediler yani.
    Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daydreamer12 D kullanıcısına yanıt

Bir mail daha geldi şimdi yeni ürününüzün kaydını “my products” kısmına ekledik diye. İsterseniz eskisinin kaydını silebilirsiniz diye de eklemişler. Kontrol ettiğimde gerçekten yeni seri kayıtlı yeni bir 3070 kart eklenmiş ürünlerim arasına. 9 ay önce aldığım bi ürünü sorgusuz sualsiz değişim yapan bir firma vallahi helal olsun. 2 kasımda ptt kargodan 3070 ekran kartımı verdikleri adrese gönderdim. 140 TL gönderim ücreti çıktı. 4 Kasımda ellerine ulaştığına dair mail geldi. 5 kasımda yeni ürünümü kargoladıklarına dair mail attılar gerçekten bu kadar hızlı bir süreç beklemiyordum.

Oncelikle yeni kartiniz hayirli olsun.
    Ulkeye giriste simdi bizim gumruk gorevlileri tekrardan bi vergi cikarirlar mi acaba ? Elinize gectiginde bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Knight of Rose kullanıcısına yanıt

Evet hocam vergi olacak %18 maalesef. Kart ulaşınca tekrardan haber ederim.

• @Nessarien

Teşekkürler konu için.

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu

Ekran kartı İstanbula ulaştı şuan, 1-2 güne adresime ulaşacaktır. Evga Rtx 3070 için 1170 TL vergi çıktı.

Bugün kartı teslim aldım vergiyi ödeyip. Sıkıntısız bir şekilde sıfır ürün elime ulaştı. Deneyip test ettim herhangi bir sorun yok.

Özetle 1 senelik kullanılmış ekran kartını sorgusuz sualsiz değiştiren evga firmasının sürecini sizinle paylaştım. Belki ilerleyen bir günlerde birilerinin işine yarar.

• Merhaba arkadaşlar newegg üzerinden evga rtx 3070 ftw3 ultra kart satın aldım. Kartı evganin siteye kayıt ettirmek istedim fakat bu seri numarası kayıtlı diyor acaba ürünü newegg mi kayıt ediyor?

• arkadaşlar merhaba. acil bir sorum olacak. evga ekran kartlarında ped değişimi vs yapıldığında yada kartın içi açıldığında garanti devam ediyor mu?

• Arkadaşlar PTT az önce benim güç kaynağını kabul etmedi. Almanya’ya elektronik ve ya da bilgisayar parçası göndermek yasakmış. Böyle bir saçmalıkdan haberi olan var mı yoksa başka PTT ler deneyim mi

• Ohzman kullanıcısına yanıt

"Kıskanma" katsayısı artsın diye oradan elemanın uydurdugu bir durum olmasın.

PTTdir ne yapsa yeridir.

bende az önce konustum sözde müşteri hizmetleriyle. istanbulda buldugum ilçede ehliyetim 2 gündür duruyor. Zahmet edip getirecekler. Aradım ne zaman getirirsiniz. Zaman veremiyorlarmış. Tabii işimiz yok, mal gibi 2 gündür onların keyfini bekliyorum.

• Fenerbahçe PTT kabul etmedi. Kadıköy merkeze gittim o da kabul etmedi.

Üstüne nasihat verdiler bir de yurtdışı kargoyu bu kadar paketlemeyin açıp görmemiz lazım diye.

Ama zaten bu elektronik artık yasaklı ürünlerde bu gönderilmiyor dediler.

Şimdi Acıbadem'deki Üsküdar PTT'ye geldim. Burası da ara merkez.

Burada gişedeki hanfendi hiçbir söz söylemeden direk kabul etti. Paketi açmamı istemedi. 480 TL ödedim. Ve takip numaramı aldım.

Saçmalıklar diyarında bir günü daha ardımda bıraktım.

Sesli özet:https://www.instagram.com/p/CmyhCx6N9Dj/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 30 Aralık 2022; 14:13:37 >

• Ohzman kullanıcısına yanıt

Şaka gibi ülkeyiz zaten bir standart yok ki. Herkes kafasına göre iş yapıyor.

Paketleme konusunda haklılar ama acıp bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 30 Aralık 2022; 13:46:1 >
  • evga rma'dan gelen güç kaynağına UPS 22 euro vergi istedi. rma amacıyla geldiğini belirttim verdikleri cevap ise

Değişim yapılmış eşyalar için ETGb mevzuatında herhangi bir muafiyet söz konusu değildir.

Göndericinizde vergileri alıcı ödeyecek şekilde beyan etmiş ve eşyayı göndermişlerdir. bu vergilendirme olayını hiç anlamış değilim, corsair de rma ile ürün yolladı dhl firmasi vergi almadı. nereye şikayet edebilceğimide bilmiyorum :D

• Hocam benim de guc kaynagım bozuldu sizinkinin modeli nedir 150€ yu asıyor mu sıfır fıyatı?

• Arkadaşlar çok detaylı bir post atacağım ama hemen özet geçeyim. Benim gönderdiğim evga g2 850yi evga p6 850 ile değiştirdiler. Normalde fiyatı en düşük 160 euro civarındaymış ama ürün evganın sitesinde satışta yer almadığı için muadil bir psu gösterdim bana fatura sorduklarında yoksa zaten çekemezdim ürünü. (çünkü geri gelen ürün 5 euro gösterilmiş ve gümrük bu düşük bedeli kabul etmez dediler bana da ünsped (ups gümrük müşaviri)).

Şimdi düşük bir bedel ödedim ve ürünün gelmesini bekliyorum. Şu an çıkışı tamamlanıyor.

Özetle:

-geri gelen ürüne vergi ödemek zorundasınız. Mevzuat bu şekilde. Dhl denk gelirse vergi almadıkları olabiliyormuş ama ups’te hiç duymadım
    -geri gelen üründe mümkünse düşük fiyatlı muadil gösterin. Benim şansıma 65 euroluk psuyu kabul ettiler (evga 850 b6). Idealo.de sitesinden en düşük 850 watt evga psuyu bulup gösterdim. İyi niyetli davranırsanız onlar da öyle davranırlar. Tek istedikleri mantıklı bir rakam ile çekim işlemini yapmak.
    -150 euro üstüne çıkarsa 7000 lira gibi gümrük bedellerine hazırlanın. O yüzden dikkatli davranın
    -gönderirken çoğu ptt şubesi kabul etmeyecek gönderiyi (elektronik artık yasak diyorlar). İstanbul üsküdar dağıtım merkezi kabul etti bende.

Ürün halen elime ulaşmış değil, ulaştıktan sonra tüm süreci özetleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Ocak 2023; 23:17:53 >

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt

1000w supernova 120-G2-1000-XR göndermiştim, üretim de olmadığı için 1300w gönderdiler . ürünü göndermeden önce proforma fatura istedim sıkıntı yaşamamak için 117 euro yazmışlardı. yeni gelen üründe bu fiyat üzerinden vergilendirildi . eğer 150 euro sınırını aşıyorsa konuşup 150 eurodan daha düşük bi proforma iste, yoksa arkadaşın dediği gibi aşırı rakamlar çıkıyor sınırı aşınca

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.