Şimdi Ara

Evi Doğalgazlı Olanlar Isınabiliyor Musunuz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3+1 yaklaşık 110 m2 eve 250 TL geldi (sıcak su+ocak dahil) ama dötüm dondu hiç ısınamıyoruz.
  • Kulübe mi yaşıyorsunuz anlamadım ki 250 300 tlden asagi fatura gelmiyor bize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComputerScientist

Son gelen faturaya bakmadim 70-80 arazi birseydir. Evin konumu ve kacinci katta olduğun önemli isinma konusunda. Bizim ev ara kat 3. Kattayiz altimiz ustumuz dolu. İki cephede de apartmanlar var bizim apartmana yapismis bi şekilde. Şöyle söyleyim, nerdeyse acmiyorz dogalgazi evin içerisi genelde sicak oluyor.

Ayni bizim ev hic yakmiyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 lirayla nasıl ısınmayı bekliyodunki. Bu soğuklarda ayda 300 lirayı gözden çıkartacaksın.
  • ev 220m² aylık 250TL'lik yakıyoruz, alt komşu, yan komşu üst komşu da yaktığı için kombi sürekli 32ºC'de + e tabi bilgisayar var bir de, oyun oynadığım zamanlarda odam 27-29ºC arası değişiyor, şu an bile kısa kolluyla oturuyorum evde
  • ısı kayıp kaçak oranını en az seviyeye indirmek lazım öncelikle.
    7/24 saat ayarlı oda termostatı kullanıyorum. evin en soğuk olması muhtemel bölgesine konuşlandırdım. 20 dereceye ayarlı. tüm petekler ve odalar açık. ev sıcacık. eskiden 19 dereceye ayarlıydı. tam 1 derece yükselttim enerji sarfiyatı %30 arttı.
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    bizimde dış cephe yalıtımı var.

cimri peder kombiyi açtırmıyor
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Benim de aklıma takılan bir şey var.
    Doğalgazlı evde oturuyorum. İşte olduğum zaman da açık bırakıyorum ve genelde 35-45 derece'de çalışıyor.
    Lakin ev öyle çok ısınmıyor. Fatura olarak da 250-320 lira arası gibi bir fatura geliyor.

Acaba diyorum;işte olduğum zamanlar kombiyi kapatıp;akşam 6 gibi eve gelince kombiyi yüksek derecede(70-80 derece gibi) gece 23'e kadar yaksam;daha mı az öderim?
    Böyle yapanınız var mıdır?
  • Gayet iyi ısınıyor ev 1+0 75 tl civarı geliyor.
  • Isıtmıyoruz ki.Doğalgaz almış başını gidiyor açmaya korkar olduk.
  • Mersin'de kullaniyoruz. muhtemelen sizin yariniz kadar yakiyoruz ama burda gazin metrekupu 1.10 lira civari. sistem kurulu anlayacaginiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

Benim de aklıma takılan bir şey var.
    Doğalgazlı evde oturuyorum. İşte olduğum zaman da açık bırakıyorum ve genelde 35-45 derece'de çalışıyor.
    Lakin ev öyle çok ısınmıyor. Fatura olarak da 250-320 lira arası gibi bir fatura geliyor.

Acaba diyorum;işte olduğum zamanlar kombiyi kapatıp;akşam 6 gibi eve gelince kombiyi yüksek derecede(70-80 derece gibi) gece 23'e kadar yaksam;daha mı az öderim?
    Böyle yapanınız var mıdır?

Hacı abi forumda bir bölüm var kombiyle alakalı orada uzman arkadaşlar var oraya bir göz at. Bende biraz araştırmıştım bu dediğini ama yanlış hatırlamıyorsam zarar ettiriyordu öyle.
  • Isınıyoruz 4 ya da 5 petek açık oluyor. Sobalı oda gibi çok sıcak olmuyor tabiki. Olmasın da zaten böyle her yer aynı derecede, hasta olunmuyor. 150 civarı veriyoruz

Edit: 40 ya da 50 dereceye alıyoruz duruma göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 31 Aralık 2014; 19:27:37 >
  • battaniye veya uyku tulumu altına girin benim gibi. akşamları 1 saat falan yakıyorum. 20tl falan geliyor. (ankara)
  • Hort
  • doğalgaz faturalarını ben yazıyom 300 - 500
    300 500
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

3+1 yaklaşık 110 m2 eve 250 TL geldi (sıcak su+ocak dahil) ama dötüm dondu hiç ısınamıyoruz.

Aynen banada 250 geldi bu ay ocakta 300 bekliyorum hayiyrlisi sobali evden geldik ariyrouz o sicakligi

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

120 lirayla nasıl ısınmayı bekliyodunki. Bu soğuklarda ayda 300 lirayı gözden çıkartacaksın.

Katiliyorum bir ton odun olmuş 400 tl gerisini siz dusunun,evin 1+1 ise 120 ye isinirsin,3+1 120 metrekare ise 250 yi gozden cikarmak lazim

• Evde maalesef yalıtım yok. Aralık faturası 300 geldi. *Evet bir taraflarımız donuyor.
  • Bir önce ki evimizde hiç ısınmıyorduk.Dış yalıtım,bazı odalarda iç yalıtım vardı ama yine de fayda etmedi.
    Şimdi ki ev çok iyi ısınıyor.Odalar arasında ve tavanda köpük var.Ayriyeten dış yalıtım da var.Evde çok cam olmasına rağmen müteahhit fıratpen'in çok kaliteli pencerelerinden kullanmış.
    Kombi 60 derecede.Oda termostatını da duruma göre 21-22 arası tutuyoruz.
    En son 150 Tl gelmişti.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.