Şimdi Ara

Evi işyerinden izlemek için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimizde çocuk bakıcısını izlemek için IP kameraları araştırıyorum. Ancak hepsinde evdeki internet baglantısının sabit olması gerekliligi var. Bizim Evde vodafone 3G baglantı var 5GB sınırlı. İki sorum olacak:

1. Evdeki IP sabit olmasa da işyerinde bir video server tarzı uygulama kurarak bu sorunu çözebilir miyim? Çözebilirsem bunu destekleyen bir IP kamera önerebilir misiniz? Eger Kamera PC ye baglı olmak zounda ise bunu da halledebilirim. Evde sürekli açık tutabilecegim PC bulunmakta.
    2. 5GB kota tek bir kamera için yeterli olur mu? Sadece hareket oldugunda kayıt yapan kameralar bu işi çözerler mi?

• Bir tavsiyesi olan yok mu?
  • Merhaba,
    Yapmak istediğiniz çözüm için WAN IP'nin sabit olması gerekmemektedir. dyndns denen bir olay var www.dyndns.com. Bu sitede kendiniz için bir domain oluşturun. Kullanıcı adı ve şifresini modemde DDNS bölümüne girin. Alacağınız IP kameranın bağlantı portunu modemden kameranın IP'sine yönlendirin. İşlem bu kadardır. Bundan sonra dışarıdan kameraya ulaşabilirsiniz. Bu iş için herhangi bir PC'nin açık olmasına gerek yok.
    Mesela: derya_deniz.dyndns.org şeklinde bir domaniniz olsun. Modemin giriş portu 9000 olsun. Dışarıdan herhangi bir yerden adres satırına derya_deniz.dyndns.org:9000 yazdığınızda IP kameraya ulaşırsınız.
    Bu arada elinizdeki 3G cihazın marka modeli nedir? Cihaz bu tür işler kullanılabilecek bir cihazmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 23 Kasım 2010; 15:53:46 >
  • Bunun için IP kameranın marka modelinin önemi var mı? Bu arada vodafone 3G modem kullanıyorum. Ama gerekirse onların kablosuz dagıtıcılarından alabilirim. Tabii dagiticilar bir ADSL modem kadar yetenekli midir bilmiyorum.

Verdiigniz siteyi bir inceleyim.

Teşekkürler
  • IP kameranın marka/modelinin bir önemi yok. Hepsi aynı mantıkla çalışırlar. Ama kaliteli bir marka almanızı tavsiye ederim. Zira ucuz marka/modeller var ve performansı çok kötü olabiliyor.
    3G modemin marka/modelini verirsen yapacağınız iş için uygun olup olmadığı konusunda bir şeyler söylenebilir. Hatta bir dökümanı varsa daha iyi olur.
  • Kayıt da yapmak istiyorsanız IP kamera işinize yaramayabilir. Kayıt yapabilen IP kameralar varsa bilmiyorum.

IP kamera görüntüyü IP üzerinden sunan bir cihaz. Bunu modeminize bağladıktan sonra ve modem üzerinde gerekli yönlendirmeleri yaptıktan sonra internete bağlanabildiğiniz her noktadan kameranıza ulaşabilirsiniz. kamera sadece siz ona bağlandığınızda data transferi yapacağından kotanız kamerayı uzaktan izlemeniz ile doğru orantılı olacaktır.

Ayrıca evde eğer sürekli açık bırakabileceğniz bir PC varsa kaliteli bir webcam ve yazılım ile hem kayıt alıp, hem de istediğiniz zman internetten kameranıza ulaşmanız mümkün olacaktır.

Bunun avantajı 1. Ekstra modem gerekmiyecek, 2. Daha ucuz ve kaliteli bir kamera kullanma şansınız olabilecek, 3. Kayıt yapabileceksiniz.
    USB kablo uzunluğu konusuna gelince; Çeşitli aktif USB ürünler ile cat5 kablo kullanarak USB 1.1 hızında 60metre sinyal taşımak mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Kayıt da yapmak istiyorsanız IP kamera işinize yaramayabilir. Kayıt yapabilen IP kameralar varsa bilmiyorum.

IP kamera görüntüyü IP üzerinden sunan bir cihaz. Bunu modeminize bağladıktan sonra ve modem üzerinde gerekli yönlendirmeleri yaptıktan sonra internete bağlanabildiğiniz her noktadan kameranıza ulaşabilirsiniz. kamera sadece siz ona bağlandığınızda data transferi yapacağından kotanız kamerayı uzaktan izlemeniz ile doğru orantılı olacaktır.

Ayrıca evde eğer sürekli açık bırakabileceğniz bir PC varsa kaliteli bir webcam ve yazılım ile hem kayıt alıp, hem de istediğiniz zman internetten kameranıza ulaşmanız mümkün olacaktır.

Bunun avantajı 1. Ekstra modem gerekmiyecek, 2. Daha ucuz ve kaliteli bir kamera kullanma şansınız olabilecek, 3. Kayıt yapabileceksiniz.
    USB kablo uzunluğu konusuna gelince; Çeşitli aktif USB ürünler ile cat5 kablo kullanarak USB 1.1 hızında 60metre sinyal taşımak mümkün.

Bu daha mantıklı bir çözüm gibi geliyor. USB degil de kablosuz IP kameraları düşünüyorum. Peki kayıt yapabilecegim ve internetten yayın yapabilecegim webcam programı biliyor musunuz? Sanırım benim sorunumu çözecek olan iyi bir webcam yazılımı?

• Bilgisayarınızdaki webcam işinizi görürse eğer, aşağıdaki yazılım size yeter.

http://www.webcamxp.com/download.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Bilgisayarınızdaki webcam işinizi görürse eğer, aşağıdaki yazılım size yeter.

http://www.webcamxp.com/download.aspx

Webcam sanırım IP kamera kadar iyi çözünürlük ve ses kalitesi vermez. Tabii çok iyi kalitede webcamler var mıdır bilemem. Sonucta bakıcının cocukla ne yaptıgını görmek istiyorum.
  • En azından bedava sürümünü deneyerek daha ne kadar iyi bir görüntüye ihtiyacınız olduğunu tespit edebilirsiniz, böylece alacağınız kameranın kalitesi ve çözünürlüğü konusunda fikir sahibi olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

En azından bedava sürümünü deneyerek daha ne kadar iyi bir görüntüye ihtiyacınız olduğunu tespit edebilirsiniz, böylece alacağınız kameranın kalitesi ve çözünürlüğü konusunda fikir sahibi olursunuz.

iyi fikir :)
  • İyi bir webcam ile çakma bir IP kamerdan çok daha iyi görüntü elde edersiniz. Auto fokuslu ve çok güzel ışık dengeleyen 720p yada 1080p webcamlar var. Tabi kullanacağınız programın da desteklemesi gerekiyor.
    Örn. Logitech HD Pro Webcam C910

Ayrıca IP kamera ile kayıt yapamazsınız. Webcam ile yüksek kalitede kayıt yapma şansınız da olur. Tabi evde PC lazım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 25 Kasım 2010; 21:12:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Ayrıca IP kamera ile kayıt yapamazsınız.

Yanlış bilgilendirme olmuş.
  • @kumandan

evet yapılabiliyormuş :)
  • Sorun çözüldü. Nasıl oldugunu paylaşmak istiyorum.

1. Öncelikle legacy nin ipkamerasını aldım.
    2. evdeki laptopa bagladım
    3. 3G modemi de laptopa bagladım
    4. ipkamera ile laptop arasında (192.168.1.2 ipkamera, 192.168.1.1 laptop) sanal bir ag kurdum.
    5. ipkameranın IP ayarlarında ağ gecidi olarak laptopu gösterdim (yani 192.168.1.1 ipsini ağ gecidi olarak tanıttım)
    6. windows ag kurma sihirbazını acıp, önce "gelişmiş baglantı kur" sonra "agdaki diger bilgisayarlar bu bilgisayara üzerinden internete çıkar" seçeneklerini
    seçip, internet baglantısı olarak 3g diger bilgisayara baglantıları olarak yerel ag baglantısını sectim.

7. Daha sonra ipkameranın sagladıgı websitesinden ip kameranın ID ve şifresi ile web üzerinden izleme yapabiliyorum.

NOT: laptopda bulunan sygate personal firewall'dan ip kameranın IP sine full izin vermek zorunda kaldım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.