Şimdi Ara

EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
264.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Cumhuriyet.

quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

İlaçlar tam olarak öldürmeyebilir,bayıltabilir pasif hale geçer ilaçladıktan sonra her yeri iyice süpürüp yıkayın

Yine de tam ölmeyebilirler süpürüp yıkadıktan sonra bir kat ahşap ilacı atın sonra onun üstüne iz kalmayacak şekilde boya atın boya kuruduktan sonra damlatmadan vernik atın sonra 12 saat kuruma süresi bırakın

Hocam direk evi değiştirsek :D Bütün parkeleri baştan yaptırdın hocam :D

• quote:

Orjinalden alıntı: Cumhuriyet.

quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

İlaçlar tam olarak öldürmeyebilir,bayıltabilir pasif hale geçer ilaçladıktan sonra her yeri iyice süpürüp yıkayın

Yine de tam ölmeyebilirler süpürüp yıkadıktan sonra bir kat ahşap ilacı atın sonra onun üstüne iz kalmayacak şekilde boya atın boya kuruduktan sonra damlatmadan vernik atın sonra 12 saat kuruma süresi bırakın

Bence hazır elleri değmişken şehri terketsinler

• Vercem apartmanı ateşe olup bitcek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy Fokker -- 17 Haziran 2009; 13:01:07 >
  • Artık geç ama sokaktaki kediyi direkt eve alarak yanlış yapmışsınız eğer sokaktan kedi/köpek alınıp beslenecekse önce veterinere götürülüp muayene edilmeli, üzerinde pire varsa temizlenmeli, kedi aşılanmalı.
    Evdeki pireler için ise işini iyi yapan profesyonel bir ilaçlama şirketi çağırın ve evi komple ilaçlatın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Artık geç ama sokaktaki kediyi direkt eve alarak yanlış yapmışsınız eğer sokaktan kedi/köpek alınıp beslenecekse önce veterinere götürülüp muayene edilmeli, üzerinde pire varsa temizlenmeli, kedi aşılanmalı.
    Evdeki pireler için ise işini iyi yapan profesyonel bir ilaçlama şirketi çağırın ve evi komple ilaçlatın.

yok ya eve almadık o kadarda degil bodrumda duruyodu yavrular felan biz 4. katta oturuyoruz ama nasıl olduysa gelmisler
  • quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

quote:

Orjinalden alıntı: head

Kediler ile ilgili bir siteden alıntı, işine yarayacaktır;

aktardan TİTAN ismindeki solüsyon ilacı ve pompasını satın alın. 1/3 oranında su ile karıştırıp bütün evi ilaçlayın. heryeri..özellikle yün-kumaş vs. gardırop,yatakaltı, halılar....çok sıkı bi şekilde. hatta iki kez yapın derim. sonra evi kapatıp 12 saat girmeyin. solumayın.
    kurtulacağınızdan eminim. kolay gelsin.

Hocam yardımın için çok sağol

Ama malesef bu mesajı okuduktan sonra daha da tırsmaya başladım Uğraşmadan olmayacak demek

gerçekten ben de tırsmazdım ama bu msjdan sonra pirelerden yabani bir hayvanmış gibi korkacağım

• pireler de yavrulamıştır yazık öldürme hayvanları büyüyünce atarsın dışarı :)
  • güzel hort
  • pirenin ömrü ne akdar bilemiyorum söyledigm şey tamamen benim fikrim basarılı olur mu onuda bilmiyorum. pierler kanla beslenen canlı evde bir canlı olmassa ölürler yumurta bırakırlar yumuırtalarda üreyemeden beslenemedigi için ölür çok uzun olcagınıda sanmıyorum 10 günde falan ölürler herhalde kısa ömürlüler zaten birde aç kalınca nihahaha sizde bi hamam yaparsınız artık. yani diyecegim şu evi bi süreligine terk edin

MALIM BEN 2009 UN KONUSUNA MESAJ ATMISIN BASLIGA BAKIP YAZARSAN OALCAGI BU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNiDüNYa -- 20 Şubat 2012; 16:50:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNiDüNYa

pirenin ömrü ne akdar bilemiyorum söyledigm şey tamamen benim fikrim basarılı olur mu onuda bilmiyorum. pierler kanla beslenen canlı evde bir canlı olmassa ölürler yumurta bırakırlar yumuırtalarda üreyemeden beslenemedigi için ölür çok uzun olcagınıda sanmıyorum 10 günde falan ölürler herhalde kısa ömürlüler zaten birde aç kalınca nihahaha sizde bi hamam yaparsınız artık. yani diyecegim şu evi bi süreligine terk edin

Sen yine iyisin aradan kaç ay geçmiş bende sana cevap yazıyorum.Neyse ilk önce bizim evin nasıl pirelendiğini anlatayim.

Bir kış günüydü mahallemizde birçok kedi vardı.Ama bize bir zararları yoktu.Neyse birgün içlerinden siyah olan bir kedi bizim apartmanda oturan ve kapının kapanmasına engel olan birtakım beyninden sorunlu kişiler tarafından açık bırakılan kapıdan çatı arasına yerleşti.(Bu cümleyi yazabilmek için baya uğraştım) 3 tane yavrusu oldu biz ne yaptık ne ettik o kedileri ordan çıkaramadık(çatı çok alcak ve eğilerek bile yürünmüyor ancak sürünerek yapan adamın ben ta..)Sonra o kediler büyüdü bizim çatıyı terk etti.Tabi bizde herkes gibi kullanmadığımız eşyalarımızı çatıya koyuyoruz.Birgün bir şey lazım oldu babamla çıktık çatıya.Benim bacaklarım falan kaşınmaya başladı bi baktım ayaklarım görünmüyo (Biliyorum biraz abarttım ) Hemen gittik bahçeye ayaklarımızı yıkladık çünkü dizlerimizin üzerine çıkan bir pire bile olmamıştı.Neyse o gün kurtulduk pirelerden bir hafta sonra babam o böcek ilacını çatıya sıktı.Ama öyle böyle değil çatının içinde göz gözü görmüyo ve bi nefes alsam ben bile ölürüm ama yook bu pireler inatçı.Ölmedi şerefsizler.Bizimde aksi gibi ev son kat ve çatıda oda var.(ben böyle şansın ta..) Biz çatıya birdaha adım atamadık hem korkudan hemde ölmüşlerdir diye düşünerek.Sonra karşı komşuyla konuştuk ben size ddt bulcam onla yapar kurtuluruz dedi ama siz sakın ilaç falan almatın ben halletcem diye de tembihledi.Bizde güvendik napalım.Pirelerde sataşmıyo bize.Neyse aradan 2 hafta geçti bi baktım üzerimde bi böcek.Şu kolayca ezilen küçük böceklerden sandım.Değilmiş.Atladı zıpladı neyse en sonunda buldum üstümde.İki tırnak arası taktiğini uyguladım hemen (pire önce ıslatılır böylece zıplamaz hale gelir.Daha sonra iki başparmak tırnağı arasına sıkıştırılarak çıt sesi elde edilir.İşte o çıt sesi pirenin bu dünyada çıkardığı son sesdir.) İşte o gün anladım ki yakındır evi pire basacak işte o gün bu gün.Gelişmeleri aktaracağım.Söz sende birand. -Iııııııeeeee

Evet olay bu şekilde hikayenin tamamını okuduysanız pirelerin haftalarca aç kalsalarda ölmeyeceğini anlamışsınızdır herhalde.(Besin olsa bile böcek ilacı dolmuştur içine)
    Siz siz olun bu it ve kedi milletine yanaşmayın.
    (Biz yanaşmadığımız halde başımıza neler geldi off off ilkokulda da bi kere evi pire basmıştı ama böyle bir olay değildi çıtlata çıtlata bitirmiştik.Artık akşamları halıya oturup beraber pire çıtlatıyoduk çok zevkliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

pirenin ömrü ne akdar bilemiyorum söyledigm şey tamamen benim fikrim basarılı olur mu onuda bilmiyorum. pierler kanla beslenen canlı evde bir canlı olmassa ölürler yumurta bırakırlar yumuırtalarda üreyemeden beslenemedigi için ölür çok uzun olcagınıda sanmıyorum 10 günde falan ölürler herhalde kısa ömürlüler zaten birde aç kalınca nihahaha sizde bi hamam yaparsınız artık. yani diyecegim şu evi bi süreligine terk edin

Sen yine iyisin aradan kaç ay geçmiş bende sana cevap yazıyorum.Neyse ilk önce bizim evin nasıl pirelendiğini anlatayim.

Bir kış günüydü mahallemizde birçok kedi vardı.Ama bize bir zararları yoktu.Neyse birgün içlerinden siyah olan bir kedi bizim apartmanda oturan ve kapının kapanmasına engel olan birtakım beyninden sorunlu kişiler tarafından açık bırakılan kapıdan çatı arasına yerleşti.(Bu cümleyi yazabilmek için baya uğraştım) 3 tane yavrusu oldu biz ne yaptık ne ettik o kedileri ordan çıkaramadık(çatı çok alcak ve eğilerek bile yürünmüyor ancak sürünerek yapan adamın ben ta..)Sonra o kediler büyüdü bizim çatıyı terk etti.Tabi bizde herkes gibi kullanmadığımız eşyalarımızı çatıya koyuyoruz.Birgün bir şey lazım oldu babamla çıktık çatıya.Benim bacaklarım falan kaşınmaya başladı bi baktım ayaklarım görünmüyo (Biliyorum biraz abarttım ) Hemen gittik bahçeye ayaklarımızı yıkladık çünkü dizlerimizin üzerine çıkan bir pire bile olmamıştı.Neyse o gün kurtulduk pirelerden bir hafta sonra babam o böcek ilacını çatıya sıktı.Ama öyle böyle değil çatının içinde göz gözü görmüyo ve bi nefes alsam ben bile ölürüm ama yook bu pireler inatçı.Ölmedi şerefsizler.Bizimde aksi gibi ev son kat ve çatıda oda var.(ben böyle şansın ta..) Biz çatıya birdaha adım atamadık hem korkudan hemde ölmüşlerdir diye düşünerek.Sonra karşı komşuyla konuştuk ben size ddt bulcam onla yapar kurtuluruz dedi ama siz sakın ilaç falan almatın ben halletcem diye de tembihledi.Bizde güvendik napalım.Pirelerde sataşmıyo bize.Neyse aradan 2 hafta geçti bi baktım üzerimde bi böcek.Şu kolayca ezilen küçük böceklerden sandım.Değilmiş.Atladı zıpladı neyse en sonunda buldum üstümde.İki tırnak arası taktiğini uyguladım hemen (pire önce ıslatılır böylece zıplamaz hale gelir.Daha sonra iki başparmak tırnağı arasına sıkıştırılarak çıt sesi elde edilir.İşte o çıt sesi pirenin bu dünyada çıkardığı son sesdir.) İşte o gün anladım ki yakındır evi pire basacak işte o gün bu gün.Gelişmeleri aktaracağım.Söz sende birand. -Iııııııeeeee

Evet olay bu şekilde hikayenin tamamını okuduysanız pirelerin haftalarca aç kalsalarda ölmeyeceğini anlamışsınızdır herhalde.(Besin olsa bile böcek ilacı dolmuştur içine)
    (Biz yanaşmadığımız halde başımıza neler geldi off off ilkokulda da bi kere evi pire basmıştı ama böyle bir olay değildi çıtlata çıtlata bitirmiştik.Artık akşamları halıya oturup beraber pire çıtlatıyoduk çok zevkliydi

destan yazmışsın hocam,keyifle okudum. oğlumuz sayesinde bizde aynı sorunla karşılaştık.birkaç gündür sokaktaki yavru kedilerle oynuyor. geçen gün üstünde bir tane yakaladım,hemen çıtırdattım. sokaktan birtane gelmişti o da gitti diye düşündüm . fakat bugün çocuğun yatağında bir tane daha yakaladım,epey kan emmiş.oğlumunda vücudunda kızarıklar var. bu işe ciddi ve kesin bir çözüm arıyorum,ilaçlama firmalarını araştıracağım. bu arada, bu illeti üstümüze yaklaştırmamak için ne yapmak gerekir? üzerimize gelirse de kurtulmak için hızlı ve basit bir çözüm var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: er35han

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

destan yazmışsın hocam,keyifle okudum. oğlumuz sayesinde bizde aynı sorunla karşılaştık.birkaç gündür sokaktaki yavru kedilerle oynuyor. geçen gün üstünde bir tane yakaladım,hemen çıtırdattım. sokaktan birtane gelmişti o da gitti diye düşündüm . fakat bugün çocuğun yatağında bir tane daha yakaladım,epey kan emmiş.oğlumunda vücudunda kızarıklar var. bu işe ciddi ve kesin bir çözüm arıyorum,ilaçlama firmalarını araştıracağım. bu arada, bu illeti üstümüze yaklaştırmamak için ne yapmak gerekir? üzerimize gelirse de kurtulmak için hızlı ve basit bir çözüm var mı?

Açıkcası ben bu olaydan sonra gidip pirelerle savaştım.Gittip biraz araştırma yaptım ve o hayvanları ancak filit adlı bir zehirin öldüreceğini anladım.Gittim sora sora en sonunda köy bakkalı gibi bir yerden buldum.Adam yanında pompasınıda verdi (genelde sarı rente olan arkasındaki kolu sürekli çekip ittirdiğiniz böylece zehri heryere püskürttüğünüz alet ) Neyse adam bana o pompanın kabına bir kapak gibi bir miktar zehir karıştırmam gerektiğini söyledi.Bende dediğini yaptım.Sonra çıktım çatıya.Hadi bismillah Her yere sıktım ama şöyle bir durum var daha önce sıktığımız böcek ilacı pirelerin %90'ını öldürmüş.Eskiden bacaklarıma yapışan pirelerden eser yok.Meğer az bir grup kalmış çatının derinliklerinde.Bizde boşuna telaş yapmışız nerden bilecen Sonuç olarak kurtuldum bu pire milletinden.

Senin duruma gelince Açıkcası daha önce oğlunun başına gelenler benimde başıma gelmişti ama dediğim gibi pireleri çıtlata çıtlata bitirmiştik.Bence bir kaç tane pire gelmiştir en fazla.Boşu boşuna evi ilaçlatmayın hem masraflı hemde sağlığa da zararlı.Zaten ilaçlamadan sonraki rezilliği bahsetmiyorum bile.Benim yaptığım gibi ilaç alabilirseniz hergün bir odayı ilaçlayarak bu işi temiz ve ucuz bir şekilde bitirebilirsiniz.Üstelik benim cebimden toplamda 10-15 tl gibi bir para çıktı ama istesem daha 40-50 çatı-daire gibi yeri ilaçlayabilirim.O kadar fazla zehir almışım meğer O kızarıklık ve kaşıntılar için --stilex jel-- adlı kremi öneririm üç beş paraya eczaneden alabilirsiniz.Her türlü sinek böcek ısırığında kaşıntıyı önler ve yavrucağı biraz rahatlatır.Şimdilik buz koymak en iyisi.Bu arada üzerinize pire gelmemesi için yapabileceğiniz bir şey yok diye biliyorum.En iyi çözüm eğer hayvanlara ellerse hemen banyo yapmak ve üzerindeki kıyafetleri mümkünse çöpe atmak-yakmak mümkün değilse de iyice incelemek ve varsa pireleri bulup öldürmek.Eğer eve pire yayılırsa gerçekten başınız dertte demektir.
    Kolay gelsin.Eninde sonunda zafer sizin olacak

• salı günü evi ilaçlattım. ilaçlama firmasından gelen arkadaş evi ilaçlamamış yıkamış resmen. koridor,salon,odalar heryerde ilaçlı su birikintileri. bir de 10 gün yerleri silmeyin demiş gitmiş herif. işim yer kaplamaları o yüzden bu kadar yoğun sıvının parkeleri kabartacağını tahmin etmiştim,nitekimde kabardı. tüm ekyerleri tırnak yaptı. üstüne üstlük bu sabah çocuğun odasında yerde yine pire buldum. karnını bizim ufaklıktan doyurmuş,parkede yürüyüşe çıkmış eleman. hemen hallettim,işyerine gelince de ilaçlama firmasını arayıp bir güzel sı...sıvadım. bakalım yarın tekrar bekliyoruz. bu arada ''zwanzig'' arkadaşımın dediği gibi ziraatten veya kemeraltından kuvvetli bir zehir bulup evi kendim ilaçlamayı da düşünmüyor değilim. bakalım yarın firma gelsin,sonrasında neler olacak göreceğiz.

• bende kurbanlık baktım bakmaz olaydım :D şuan yaklaşık 25 yerimde ısırık var bu gece başka yerde yatıcam eğer çoğalırsa alerjiden falan şüphelencem ama ahıra girince oldu ve pire belirtileriyle aynı acayip kanışınıyorum evi ilaçlıcam yarın ilaç ağır bi ilaç inş ölür çok illet birşey gözükmüyorda meret :D bi bulamadım tek teselliğim eski ıssırdıkları kaşınmıyor hep yeni ısırılanlar kaşınıyor :)

ayrıca ilaçlayıp bu işden kurtulanlar varsa ilacın ismini yazarsa sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryZ.JoY -- 21 Ağustos 2012; 0:54:01 >
  • öncelikle pire insana bulaşmaz insanda taşıyıcı görevi görür ve en fazla insan üzerinde 1-2 gün durur pireleri öldürmek istiyorsan evi ilaçla ve bütün giysileri yıkanabilecek herşeyi 60-90 derece arasında yıka :D kesin çözüm bu
  • babamın gelmesini bekliyorum ilaç var gelsin ilaçlasın artık şu odayı :D 2 gündür giydiğim kıyafetleride balkona atıyorum 5 10 tane ısırıp durdu sanmıştım ama gece tekrar show yaptı :D 20 25e yükseldi demekki doyuduğu için gitmiş bugun farklı yerde yatıcam :)
  • arkadaşlar tam 2 hafta önce yerleri laminat parke ile kaplattık (yapıştırma olanlarından) bunlardan eve pire geldi.araştırdım insana geçmez yazıyor ama kollarımı bacaklarımı hep ısırdılar saçımda bile var.tokamı çıkarırken bile tokamdan bir tane fırlayıveriyor.benim odamdaki yer kaplamalarıyla diğer odadakiler farklı sadece benimkilerde var oyuzden evde sadece ben görüyrm.bide ben biraz pipirikli biriyim oyuzden kimse inanmıyor evde pire olduğuna elime bitane geçince gidip gostermeye çalışıyorum oda zıplayıp kayboluyor.bi ilaç aldım odayı ilaçladım ama işe yaramadı.heryeri çamaşır suyuyla siliyorum sürekli o da işe yaramıyor.gercekten kafayı yicem artık.saçlarımı kazıtmayı bile düşünüyorum şuan.
  • Belediyelerin ilaçlama hizmeti vardı diye hatırlıyorum. Bi konuşun arayıp. Çok kötü bi durum gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkaragöl

arkadaşlar tam 2 hafta önce yerleri laminat parke ile kaplattık (yapıştırma olanlarından) bunlardan eve pire geldi.araştırdım insana geçmez yazıyor ama kollarımı bacaklarımı hep ısırdılar saçımda bile var.tokamı çıkarırken bile tokamdan bir tane fırlayıveriyor.benim odamdaki yer kaplamalarıyla diğer odadakiler farklı sadece benimkilerde var oyuzden evde sadece ben görüyrm.bide ben biraz pipirikli biriyim oyuzden kimse inanmıyor evde pire olduğuna elime bitane geçince gidip gostermeye çalışıyorum oda zıplayıp kayboluyor.bi ilaç aldım odayı ilaçladım ama işe yaramadı.heryeri çamaşır suyuyla siliyorum sürekli o da işe yaramıyor.gercekten kafayı yicem artık.saçlarımı kazıtmayı bile düşünüyorum şuan.

Belediye bu konuda yardımcı oluyor .. Daha doğrusu Orman Müdürlüğü sanırım ..Uzun yıllar önce benzer bir durum vardı.. Bodruma kedi girmiş ve onun devamında bütün bodrum aylarca ilaçlandı işe yaramadı ...Sonra Belediye yada dediğim gibi orman müdürlüğünden onların kullandığı bir ilacı temin ettik 15 günde hiçbişi kalmadı ... Nasıl bir yaratık bilemiyorum ama bitmiyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 15 Haziran 2013; 12:51:36 >

• İlaçla.Pire ilacı al her yere döküceksin artık.Onlar zaten kalmaz.Ayrıca kedilerede pire ilacı lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.