Şimdi Ara

EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
264.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bi sokak kedisi arada sırada apartmana giriyodu daha sonra 5 tane yavrusu olunca dışarı atmaya kıyamadık ve yaklasık 3 hafta besledik onları artık büyüdükleri için dışarı bıraktık ama bırakmaz olaydık bodrumdaki pireler bizim eve kadar geldi (4.kat) diger daireleri suan bilmiyorum. Annem ve babamda bu gece Antalya ya gitmek icin yola cıktılar kendi imkanlarımızla salonu ve annemlerin odasını ilaclayıp kapattık umarım bi faydası olur...

Bu konuda fikri olan, bir cözüm yolu bilen varsa yardımlarını bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy Fokker -- 29 Ağustos 2013; 0:05:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: harunoztufek

Aslında konunun üzerinden zaman geçmiş Biraz Hortlamış olacak ama bu sorunla karşılaşan arkadaşlara faydam olsun.Öncelikle 4 senedir Sahada ÇAlışan Bir veteriner Hekimim zaman zaman pire ile uğraşmak zorunda kalıyoruz.Allahın bir hikmetimidir Yoksa bu zamana kadar üzerime işleyen Organik fosforlu insektisit( bundan sonra adı OFİ geçecektir :D) kalıntılarıdanmıdır bilmem beni pire ısıramıyor.Eşimi mahvetmekte.Gelelim deneyimlere öncelikle hemen ilaçladım oldu tavrını unutun zor bir süreç sizi bekliyor.ilk ısırıkları gördüğünüzde KWELLADA lotion eczaneden alıp (fiyatını bilmiyorum yada aile hekiminize yazdırın) gece yatmadan önce tüm vücüdünüza boyun kısmıda dahil sürün( gerekirse lotion en erken 1 hafta sonra sürün bedava bulmuş gibi kesinlikle sürekli sürmeyin içerisinde %5 permetrin var ki bu oran hareşe ilaçlarındakinin yaklaşık 10 katı).sabahleyin tüm kıyafetler çarşafları nevresim takımlarını makinede yıkayabildiğiniz kadar sıcak yıkayın hatta imkan varsa küvete iyice suya batacak şekilde bastırın iç çamaşırlarınızı en az 90 derecede yıkayıp dikiş yerlerini ütüleyerek giyin.ısırılan yerlerede kaşınmaması için lidokain li pomad ve antihistaminik takviyesi yapabilirsiniz tabiki aile hekiminize danışarak.Olurki görüpte yakalarsanız ki baş ve işaret parmaklarınızı koparcasına sıkıştırarak içi su dolu bir tasın içine daldırarak boğmanızı öneririm(yaklaşık 4-5dk suda tutun)
    gelelim ev ilaçlama işine: Çeşit olarak bol zirai ilaç barındıran ve olaya hakim bir zirai ilaçlama bayisi bulun.burdan ev içinde kullanabilceğiniz içinde permethrine cypermetrine etken maddeli kaliteli(bayer BASF vb) bir ilaç alın (ben portakal aromalıları tercih ettim koku açısından iyi fakat leke bırakabiliyor kumaşa sıkmadan önce bi yerde deneyin) ilacı bir pomba ile özellikle duvar köşelerine imkan varsa duvarın 1m kadarlık kısmına kapı eşiklerine özellikle yatak divan kanepe komidin buzdolbı gibi sıcak yerlerin altına iyice sıkın sonra mümkünse 2 gün evden uzaklaşın geldiğinizde evi süpürün silin yatak alıtındaki ilacı silmemenizi tavsiye ederim.İlaçlama işini 11 gün sonra tekrarlayın unutmayın ilaçlar ergin pireleri öldürmekte ama yumurtadakileri öldürmemekte.şimdilik aklımdakiler bunlar umarım yararlı olur
    bizim evide pire bastı 3 aydır bizimle olan kedimizi atmak aklımızın ucundan bile geçmedi pire görünce sadece kedi için endişelendik hemen veterinere götürdük iç dış paraziti yapıldı karnesi çıkarıldı 1 ay sonraya aşıları için gün alındı o pireler evde kedi korunur ise tutunamıyor ilk kedinizi veterinere götürün ilk dış parazitini kendiniz petshoplardan aldığınız damlalarla yapmaya kalkmayın hele hamile ya da süt veren ya da yeni doğmuş yavruya asla yapmaya kalkmayın veteriner en temizi üçün beşin lafınıda yapmayın 24 saat içinde tüm pireler döküldü ev süpürüldü 2 ay sonra tekrar iç dış parazit yapılcak kediye pire yumurtalarını ayakkabılarınızla eve taşıyan sizsiniz sorumluluğunuzu bilin önce kedinizi düşünün kaç gün gecti evde pire yok! yok acıdık eve aldık pireliymiş gibi enteresan enteresan yorumlar yapmayın hiç bir kedi aciz değildir tek bacağı olmayan engelli olan kedinin bile acımanıza ihtiyacı yoktur
    quote:

Orijinalden alıntı: Roy Fokker

quote:

Orjinalden alıntı: head

Eğer pirelerin kedinin piresi olduğuna eminsen korkamana gerek yok.

Kedilerin üstünde bulunan pireler insanlara geçmez.

eminim kedilerden geldigine ya baska bi yerden gelme ihtimalleri yok ama suan ev pire dolu

Alıntıları Göster
    Bi kez benim de başıma geldi, bodrumdaki köpeklerin yattığı yerde üremişler. Üstümden tüm eve yayılmıştı.
    Belediyeyi mi ne arayıp temizletmişlerdi ama tam emin değilim. İlaçlamadan sonra hiç kalmadı.

Evde herkesi isirmislar bi bana yaklaşmadılar, sanırım bodrumdan kurtardım diye vefa borçlarını ödüyorlardı
    Yapay Zekanın Yanıtı

Evi Pire Bastı: Yardım Kılavuzu

Evi pirelerin bastığına dair belirtiler fark ediyorsan, endişelenme. Evinizi bu zararlılardan kurtarmak için izleyebileceğiniz adımlar mevcuttur.

Pire Belirtileri ve Tanısı:

• Evcil hayvanlarınızda aşırı kaşınma veya huzursuzluk
    • Halılarda veya mobilyalarda küçük, siyah noktalar (pire dışkısı)
    • Küçük, kahverengi böcekler evinizin etrafında hareket ediyor

Evden Pireleri Temizleme:

1. Evinizi İyice Temizleyin: * Tüm halıları ve kilimleri iyice süpürün. * Mobilyaları, özellikle kumaş döşemeli olanları vakumlayın. * Perdeleri ve diğer kumaş eşyaları yıkayın.

2. Evcil Hayvanlarınızı Tedavi Edin: * Evcil hayvanlarınızı pire tasması veya şampuanı ile tedavi edin. * Evcil hayvanlarınızın yatma alanlarını da iyice temizleyin.

3. Blotic Kullanın: * Blotic, pireleri ve larvalarını öldüren etkili bir pire öldürücüdür. * Blotic'i evinizin pirelerin görüldüğü tüm alanlarına uygulayın.

4. Düzenli Olarak Süpürün ve Vakumlayın: * Pireleri evinizden uzak tutmak için düzenli olarak süpürün ve vakumlayın. * Süpürge torbalarını ve vakum filtrelerini sık sık değiştirin.

Ev Pirelerinin Önlenmesi:

• Evcil hayvanlarınızı düzenli olarak pire kontrolü için veterinere götürün.
    • Çevrenizdeki çimleri düzenli olarak kesin ve bahçenize döküntüleri temizleyin.
    • Evcil hayvanlarınızın yattığı alanları sık sık yıkayın ve dezenfekte edin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak evinizi pirelerden arındırabilir ve bu zararlıların geri dönmesini önleyebilirsiniz. Ancak, pire istilasıyla baş edemiyorsanız profesyonel bir haşere kontrol şirketinden yardım almayı düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlacın faydası olur diye düşünüyorum ama pireler acayip sıklıkta ürer ve hemen banyo yapın
    bide pireler suya dayanamaz ölür diye bişey duydum
    itfaiye cağırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

İlacın faydası olur diye düşünüyorum ama pireler acayip sıklıkta ürer ve hemen banyo yapın
    itfaiye cağırın
    quote:

Orjinalden alıntı: Sproob

İlacın faydası olur diye düşünüyorum ama pireler acayip sıklıkta ürer ve hemen banyo yapın
    itfaiye cağırın

1 saat önce salondaki halının üstünde bi tane gördüm soda sisesiyle ezmeye calıstım ölmedi hatta üzerine soda dökdüm yine ölmedi

Banyo yaptım ama hala acayip kasınıyorum bu sıcakta uzun esofmanları giydim oturuyorum evde

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Sproob

itfaiye cağırın

1 saat önce salondaki halının üstünde bi tane gördüm soda sisesiyle ezmeye calıstım ölmedi hatta üzerine soda dökdüm yine ölmedi

Banyo yaptım ama hala acayip kasınıyorum bu sıcakta uzun esofmanları giydim oturuyorum evde

Alıntıları Göster
    hocam o pireler gurur yapmış belii artık gitmez onlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

itfaiye cağırın

• quote:

Orijinalden alıntı: head

Alıntıları Göster
    quote:

eminim kedilerden geldigine ya baska bi yerden gelme ihtimalleri yok ama suan ev pire dolu

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    İşin kötüsü de ben ve birkaç arkadaş o eve kalmaya gidecez Eğer 2-3 gün içinde duruma bir çare bulamazsak plan iptal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 17 Haziran 2009; 2:35:37 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bi kez benim de başıma geldi, bodrumdaki köpeklerin yattığı yerde üremişler. Üstümden tüm eve yayılmıştı.
    Belediyeyi mi ne arayıp temizletmişlerdi ama tam emin değilim. İlaçlamadan sonra hiç kalmadı.

Evde herkesi isirmislar bi bana yaklaşmadılar, sanırım bodrumdan kurtardım diye vefa borçlarını ödüyorlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Alıntıları Göster
    pireleri yan yatır üstüne bas

• quote:

Orijinalden alıntı: Micuvan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MirAge42

Beklenen cevap..

Pirelere bunun onur kırıcı birşey olduğunu da söyleyelim mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Alıntıları Göster
    Kediler ile ilgili bir siteden alıntı, işine yarayacaktır;

aktardan TİTAN ismindeki solüsyon ilacı ve pompasını satın alın. 1/3 oranında su ile karıştırıp bütün evi ilaçlayın. heryeri..özellikle yün-kumaş vs. gardırop,yatakaltı, halılar....çok sıkı bi şekilde. hatta iki kez yapın derim. sonra evi kapatıp 12 saat girmeyin. solumayın.
    kurtulacağınızdan eminim. kolay gelsin.

• quote:

aktardan TİTAN ismindeki solüsyon ilacı ve pompasını satın alın. 1/3 oranında su ile karıştırıp bütün evi ilaçlayın. heryeri..özellikle yün-kumaş vs. gardırop,yatakaltı, halılar....çok sıkı bi şekilde. hatta iki kez yapın derim. sonra evi kapatıp 12 saat girmeyin. solumayın.

Alıntıları Göster
    quote:

Hocam yardımın için çok sağol

Ama malesef bu mesajı okuduktan sonra daha da tırsmaya başladım Uğraşmadan olmayacak demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 17 Haziran 2009; 2:54:52 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bilgi icin teşekkürler...

• quote:

quote:

bilgi icin teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

Ben de uzun süre kedi besledim.

Merak etmeyin zarar gelmez.

Fakat ne olur, ne olmaz ilaçlayın yine de.

(:

• quote:

Rica ederim.

Ben de uzun süre kedi besledim.

Merak etmeyin zarar gelmez.

Fakat ne olur, ne olmaz ilaçlayın yine de.

(:

Alıntıları Göster
    ev ahşap parkeyse zaten yandın kesin ilaçlat evi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarsizm

ev ahşap parkeyse zaten yandın kesin ilaçlat evi

Alıntıları Göster
    gecmis olsun gozle gorulen pire sayisinin 20 kati kadar pire yumurtasi var su an evinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 17 Haziran 2009; 9:25:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leop

gecmis olsun gozle gorulen pire sayisinin 20 kati kadar pire yumurtasi var su an evinizde.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: leop

cok moral verdin sagol

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: leop

cok moral verdin sagol

Alıntıları Göster
    İlaçlar tam olarak öldürmeyebilir,bayıltabilir pasif hale geçer ilaçladıktan sonra her yeri iyice süpürüp yıkayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

İlaçlar tam olarak öldürmeyebilir,bayıltabilir pasif hale geçer ilaçladıktan sonra her yeri iyice süpürüp yıkayın

Alıntıları Göster
    İlaçlama yaptıktan sonra başka evlerde pire varsa ilaçlanan eve giremezler dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

Yine de tam ölmeyebilirler süpürüp yıkadıktan sonra bir kat ahşap ilacı atın sonra onun üstüne iz kalmayacak şekilde boya atın boya kuruduktan sonra damlatmadan vernik atın sonra 12 saat kuruma süresi bırakın

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.