Şimdi Ara

Evime giren hırsız.. Kilit seçimi.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
39
Favori
107.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam allt kilidi tuzaklı üst kilidi ise çivi tipi anahtar ile yapmak mantıklı olmaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

hocam allt kilidi tuzaklı üst kilidi ise çivi tipi anahtar ile yapmak mantıklı olmaz mı?

Valla ben de eskiden çivi kilit iyi sanırdım, hani barel yok kıramazlar falan diye. Ama sonra birkaç anahtarcıdan kilidi tornavidayla bile açtıklarını duyunca fiam barelli kilitleri bile değiştirmelerini tavsiye ediyorum müşterilere. Ama biraz zor açıkçası onu değiştirmek de kapıyı barele göre oymak falan gerekiyor yani son tüketicinin yapacağı bir iş değil pek. O kilitlerden varsa artık alt barele yüklenip en iyisinden almak lazım, 164 cec i (
    HirdavatFirsati.com
    Kale 164 CEC t�pten �ifreli (anahtar� kopyalanamaz) y�ksek g�venlikli silindir (barel, kap� g�be�i)
    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Kale-164-CEC-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi.html
    ) veya alarmlı bareli (
    HirdavatFirsati.com
    Kale 164 ASYN (eski ASM) P�L� DE���EB�LEN mandall� tuzakl� ALARMLI barel (silindir, kilit g�be�i)
    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi.html
    ) alabilirsiniz.

Yeni taktıracaksanız zaten hiç taktırmayın baştan. Zaten demir kapılara kullanıyorlar bunları, artık çelik kapılarda kullanımı kalmadı. Demir kapılar için fişeli emniyet kilidi (
    HirdavatFirsati.com
    Kale 257/L fi�eli plus �elik kap� emniyet kilidi
    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3439-Kale-257-L-fiseli-plus-celik-kapi-emniyet-kilidi.html
    ) taktırabilirsiniz, yeni kapıysa ve yerinize uyuyorsa. En güvenlisi o bence şu anda, hem delinmeye karşı emniyeti var, hem de anahtarı özel olduğundan açmaları mümkün değil. Anahtarı kasa anahtarı gibi gerçi, biraz büyük ama bakın artık.

• çok iyi konu olmuş, ben de en kısa sürede değiştireceğim barelleri.
  • Bende birşeyler ekleyim bu konuda , Kapı anahtarını üstünde unutup çıkmışım. Göbegim 164 YGS SE idi. 70 e aldığım iyi bildiğim bareldi. Anahtarcı çagırdım adam Allah var uğraştı biraz kırmak için lakin kırması 5 sn sürmedi.Şuan tekrar yeni göbek araştırması içindeyken bu konuyu görmüşken bu barele bulaşmayın belirtmek isterim yorumlarda tavsiye olarak gördüm reklamları kadar başarılı değil.
  • Bir kaç tavsiye vermiştim bu konuda daha önce, şimdi gezerken denk geldim yine, yeni bir barel daha çıktı. Bilgi vereyim istedim onunla ilgili, bence çoğu barelin eksiklerini çözmüş. gerçi kapı parasına yakın ama değer bence, tabi güvenlik paradan çoğu zaman çok daha önemli.

Durum şudur, tuzaklı barellerde parça koptuktan sonra çoğu kapıda kalan kısım yine açıkta kalıyor ve o parçayı da kırma şansları oluyor hırsızların, bunda o sorun çözülmüş.

Çelik takviyeli bareller var, onlar da yukardaki arkadaşın dediği gibi biraz uğraşınca kırılıyor, çünkü takviye kısmı uzun o da gücünü azaltıyor, bunda o sorun da çözülmüş.

Çelik takviyeli veya tuzaklı barel alsanız , maymuncukla açılma şansı var, bunun o şansı da yok.

Diğer bareller delinebiliyor veya vurmaya karşı dayanıksız, bunda ona karşı da korunma var.

En önemlisi de anahtarını kopyalamak mümkün değil, yani hizmetçiye çalışana verdiniz kafanız rahat.

Biraz detaylı oldu ama ben çok beğendim bareli, hani yapılabilecek tüm önlemleri almışlar bu barelde. Yani barelden içeri girmek imkansıza yakın bence. Dediğim gibi paranıza bağlı sonuçta biraz diğer bareller de iyi, ama bu komple çözüm olmuş. Avusturya malıymış, Avrupada en çok satılan barellerdenmiş falan. Daha detaylı incelemek isterseniz bakarsınız :http://www.hirdavatfirsati.com/p-5581-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kaba-Gege-marka-tuzakli-celik-takviyeli-blokajli-anahtari-kopyalanamaz-kapi-gobegi-(silindir-barel)-GEGE-.html

Yeni bir şey çıkarsa, ben de denk gelirsem yine, bahsederim size. ;) Ama sonuçta kapı göbeği daha ne yapabilirler bilemiyorum, kale kilit yetkilisine sormuştum niye yapmıyorsunuz diye, patentliymiş sanırım bazı özellikleri. Onlar yapsa daha ucuz olurdu herhalde ama yakın zamanda görünmüyor malesef. Tabi yerli malı yurdun malı, umarım yaparlar.

• @mimarin

Saolasın kale 264 aldım .
    Rozet olarak ne alsam karar veremedim, kapı çelik sağlam ama baya eski.Rozet benzeri şeyler var ama iki taraftan vidalı yani dışarıdan vida sökülebilir gibi.
    Bir bunu değiştirmedim daha.
  • Bir de eski kilitte yan tarafta kale yazıyor ama göbekte kale yazmıyor 3M yazıyor bu hangi marka anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Bir de eski kilitte yan tarafta kale yazıyor ama göbekte kale yazmıyor 3M yazıyor bu hangi marka anlamadım.

3m Security

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fluid D.

quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Bir de eski kilitte yan tarafta kale yazıyor ama göbekte kale yazmıyor 3M yazıyor bu hangi marka anlamadım.

3m Security

Kale olanların göbeklerinde kale yazıyor galiba ama bunda 3M yazıyor bu markası mı oluyor bilemedim.
    Belki eski kale göbeklerde vardır ama.

• Bende kalenin ilk tarif ettiğiniz şekilde tuzaklı kilidi var sarı renkli daha başıma bir olay gelmedi tecrübe etmedim o sebeple umarım etmem de

• blackeyes B kullanıcısına yanıt
    Aman diyim çivi tipi anahtarlı kilit kesin kullanmayın, hatta varsa da değiştirin. Bareli yok, o yüzden kırılma derdi olmuyor ama tornavidayı sokup biraz zorlayınca açabiliyorlar ağzını bozup kilidin. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum, zaten onların anahtarlarını taşımak bile ayrı dert.

Kapınızda varsa da değiştirin diyorum ama bunu yapmak biraz zor, çünkü kapıdaki yer ona göre açılmıştır, normal göbeğe göre yerini açmak da biraz ustalık ve alet edavat getiriyor aklınızda olsun.
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Boşver bence, rozetlerin çelik rozet değilse çok da bir şey kaybetmezsin, onun da aparatı var, iki dakikada çıkarıyorlar yerinden. Yani uğraşma çok değiştireceğim diye. Olsa tabi daha iyi olur ama kilidinde yeri vardır yoktur, sıkıntı olur değiştirirken. Bu arada 3M diye bir marka yok, muhtemelen çinden gelen bir bareli takmışlar sizin kilide. Anahtarı da kalenin ham anahtarından yapmışlardır, o yüzden kale yazıyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimarin

Boşver bence, rozetlerin çelik rozet değilse çok da bir şey kaybetmezsin, onun da aparatı var, iki dakikada çıkarıyorlar yerinden. Yani uğraşma çok değiştireceğim diye. Olsa tabi daha iyi olur ama kilidinde yeri vardır yoktur, sıkıntı olur değiştirirken. Bu arada 3M diye bir marka yok, muhtemelen çinden gelen bir bareli takmışlar sizin kilide. Anahtarı da kalenin ham anahtarından yapmışlardır, o yüzden kale yazıyorlardır.

Aynen rozetler hala duruyor.
    Kalenin rozetini aldım fakat kapıda rozet vidası için bile delik yok. Master kilid rozet yapmış 6 tane vida ile takılıyor .. Bendeki pilli matkap daha 1 tanesini bile kapıya delemedi yani o da kaldı elimde. Kale 264 kilit tam oldu böyle bir şey olduğunu sizden öğrenmesem çok uğraşacaktım anahtarla...
    Kilidi artık aşamazlar gibi geliyor .. Ama çelik kapıda şuan dışarıdan 5 mm boşluk var buradan zorlama yaparlar diye buna çare arıyorum. Kapının dışına sağlam krom profilden çok vidalı bir düz set koysam levhe vs gibi şeylerin ihtimalini yok etsem acaba işe yarar mı diye düşünüyorum . zaten bunu yapsam hırsız denemez bile zannedersem.

• Konusu denk gelmişken fikirlerinizi almak isterim. İstanbul'da yeni bi eve taşındım. Kapı markalı değil ama ucuz bişeyde değil. Kapıya kale 190 Sn kelepçe, üst kilide kale 164 ktb sm + kale 500 Stn rozet alt kilide kale 252r kancalı kilit + kale 500 Stn rozet taktım. Alttaki kilide barel olarak kale 164 Cec mi yoksa kaba gege mi takayım yoksa başka tavsiyeleriniz olurmu? Ayrıca seçimim nasıl değerlendirirmisiniz?

• Ben sadece uğraşsın diye alta çift tuzaklı kilid önünede kilide ulaşamasın diye kapak taktırdım üstede sadece kapak taktırdım.
    Kapı değişene kadar en güzel çözüm bu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiLKaN88

quote:

Orijinalden alıntı: Céм

evde ki elektronik eşyalara dokunmamış şaşırdım

Annemin odası yerle bir olmuş, amaç altın aramak, evin diğer yerlerine pek bakılmamış ama, lcd, 2 laptop, masaüstü olduğu yerde duruyordu çok şükür..

Polisler bunların bi şebeke olduğunu söyledi, Ankara'da çok vukuatları varmış, 3 grupmuşlar bir grup sadece altın ve paraya, diğerleri sadece elektroniklere, 3.sü de kıyafetlere giriyormuş, kadın olma ihtimalleri de yüksekmiş

Ankara'dakilerin dikkatine, hergün bir yerleri yokluyor bu şerefsizler..

Hocam hortlatıyorum ama temmuz ağustos ayı 2012de aydınlık evlerde de soygun olmuştu babanemin evine girmişlerdi benin telefonumu ve onun çantasını alıp kaçmıştı iyiki diğer odaya girmemiş kredi kartları şifreleri yanında yazıyor laptop altınlar silah hepsi ordaydı la yoksa aynı kişiyemi denk geldik

• evet arkadaşlar yeni ev dolayısı ile bende barel araştırmasına girdim.
    Kapının alt tarafında ki bareli değiştireceğim fakat üst tarafda kilit yok. sadece kelepçe var oda bozuk gözüküyor.

O yüzden sadece bir tane barel alma şansım var.

1)
    HirdavatFirsati.com
    Kale 164 CEC t�pten �ifreli (anahtar� kopyalanamaz) y�ksek g�venlikli silindir (barel, kap� g�be�i)
    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Kale-164-CEC-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi.html

Bu tuzaklı barel değil. Çelik takviyeli diyor fakat üstte arkadaşın yazdığına göre çelik takviyeli diğer bir kale kilit çilingir tarafından rahatlıkla çıkarılmış.
    Ayrıca bnm barelim 83mm bu ise 68mm. Uyar mı bilemedim

2)
    HirdavatFirsati.com
    Kale 164 ASYN (eski ASM) P�L� DE���EB�LEN mandall� tuzakl� ALARMLI barel (silindir, kilit g�be�i)
    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi.html

Alarmlı ve tuzaklı barel. Buda 76mm diyor. Benim kapıda yer alan kiliti söktüm ve ölçtüm 83mm.
    Üst tarafda kilit olmadığı için basitinden de bir alarm almayı düşünüyorum

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinkvision -- 25 Haziran 2015; 8:53:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Céм

evde ki elektronik eşyalara dokunmamış şaşırdım

Nakit ve ziynet alıyorlar ,

Öğleden sonra evlere giriyorlar ,

Aynı eve kapıyı değiştirmezseniz girerler ,

(Çelik kapı taktırın ama menteşe kısmındada kilit olsun, yoksa levyeyle kapıyı kırıyorlar)

28 gün cezaları var , hapis yatmıyorlar ,

Çalınan eşyalarınız geri gelmiyor

Evime heryıl sigorta yaptırırım , yıllık en fazla 200tl , tavsiye ederim (hırsızın eve verdiği zararı ve bir kısım kaybınızı karşılıyor)

saygılar iyi forumlar

Edit : Denizlidekilerin dikkatine . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dehaxtor -- 22 Haziran 2015; 10:07:21 >
  • Arkadaşlar selamlar,

Eski bareli söktüm ve ölçtüm 82-83mm çıktı.
    Bu ölçülerde iyi bir barelde bulamıyorum. Ne yapmayalım çözümsüz kaldım?

Evime giren hırsız.. Kilit seçimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinkvision -- 25 Haziran 2015; 14:36:34 >
  • Kapiya elektrik baglatan varmi arkadaslar.ben dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.