İzmir güzelyalıda yaşıyorum, Ekli resimde görebileceğiniz Salonum 23 m2 doğu cepheli, yalıtım yok sadece pencerelerim çift cam
klimayı sadece yazın soğutma amaçlı kullanacağım. Isıtma için doğalgaz tesisatım mevcut.
Forumda bir çok konu okudum ancak hala kafamda netleştiremedim. O yüzden konu açma gereği duydum.
Toshiba yada Daikin'in inverterli modellerinden birini düşünüyorum. Sessiz olması önemli, öncelik bu iki marka ancak diğer markalardan da öneride bulunursanız inceleyebilirim
keşif yapmadan bir kaç klimacı 18000'lik bir klimanın yeterli olacağını söyledi. Ama ben acaba 13000'lik bir klimada yeterli olurmu düşüncesindeyim ama bilemiyorum tabiki.
Klimanın elektrik tesisatı resime göre sol duvarda ve pencereye yakın.
hangi BTU ve hangi modeli almalıyım? Görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok müteşekkir kalıcam.
Bütçem 3500 TL
Şimdiden teşekkürler.
SteelbowS
kullanıcısına yanıt
Bana göre 18.000 lik çok fazla sizin alacağınız klima bütçenizinde elverdiği gibi daikin shira 12.000 btu (FTXS35K).Başkasına hiç bakmayın bana göre.Ancak daha önemli olduğunu düşündüğüm klimanın yeri o da kapı tarafında zannederim yemek grubu var ve komidinin üstüdür.Hem hava dağılımı hem de ses açısından en uygun yerdir.Ne yapıp edin dediğim yere koydurmaya çalışın.Bütün bu yazdıklarım tamamen kendi evinde klima kullanan ve hiçbir profosyonelliği olmayan kişinin yazdıklarıdır.Değerlendirmesini kendiniz yapın ve bence gelen kişilerin ne dediğine bakmayın.Yer içinde imkanı varsa ısrarcı olun.İyi günler.