Şimdi Ara

evimizde gezen tanımlayamadığımız şahsiyet... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
13.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evimizde gezen  tanımlayamadığımız şahsiyet...
  • gördüğüm böyle büyük değildi.
    hamster tarzı minik koyu renkteydi.
    firma tarafında kurulan özel tuzaklar işe yarayacak görünüyor
    fakat en az 3 gün beklemelisiniz diyor. daha sonra kendileri kontrole gelecek ölmüşse biryerlerde kendileri bulup temizliyorlar. + tüm tüm haşereler ve lavraları dahil.

bu aşamadan sonra ultrasonic cihaz koydunuzmu evinize artık sinek dahi adım atamaz diye tavsiyeside oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k3vin

hocam bulursan ss sini koyda bi görelim şu meşhur fareyi :D

SS geç hikaye... , HD video kaydı alıp ibreti alem olsun diye gösterecem herkese burada merak etmeyin onu öyle meşhur edicem ki....

bu zamanda SS lerede güvenilmez. google görsellerden alırsın başkasının fotosunu koyarsın olur biter
    videoda fakelik şansın zor uğraştırır! upload ettiğin gün saat zamanda belli olur ve herkesin içi rahat eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 18 Ağustos 2011; 0:54:14 >
  • çok merak ettim bekliyoruz
  • iyice meraklandım la bende
  • Fare yapışkanı al evin herhangi bi yerine koy ve 2 saat sonra yapışkana bak eğlenceli oluyo bro
  • sansar olabilir mi ?
    olur mu olur ,
    gece yatarken dikkat edin gözlerinize saldırabilir.
    ayrıca anlatmadan geçemicem köyde yatsı namazını kıldık mihrabın altından sesler geliyordu
    köyün dedeleri aradı taradı baktı sansar köşeye sıkışmış
    mustafa dede vardı süpürgenin kıçı ile öldürmüştü sansarı bağırta bağırta
    bu olaydan 2 gün sonra ineği kaybolmuş onu aramaya çıkmış
    mustafa dedede kaybolmuştu sonra köylü dağın başında ölü buldu adam kalp krizinden ölmüş balon gibi şişmişti yüzünü parçalamışlar yabani hayvanlar tanınmaz halde
    o kadar kötü bi durumdu hayla aklıma geliyor :(
    o gün anladım ki yırtıcı hayvanda olsa öldürmeyeceksin bayıltıp doğaya salıcaksın

• Konuyu görünce aklıma geldi,bizim de dükkana bir yarasa girmişti,2-3 gün kalmıştı dükkanda çıkartmaya çalıştık çıkaramadık hayvanı,en sonunda akvaryumun içine düşmüş ve ölmüş Akvaryumun suyunu da yeni değiştirmiştik,iyi sövdüm hayvana tekrar değiştirdim suyu
  • İnsanı bukadar evden kaçıran fareyi merak ettim.Onu öldürmeden atmayı daha çok deneseydiniz keşke Hamster besleyen biri olarak bu duruma çok üzüldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

İnsanı bukadar evden kaçıran fareyi merak ettim.Onu öldürmeden atmayı daha çok deneseydiniz keşke Hamster besleyen biri olarak bu duruma çok üzüldüm

10 yıl hamster,guiene pig,gelincik,tavşan,kedi besledim bende
    çocukların ayakları ile vurduğu kirpiyi çocukları dövüp kurtardım
    köyde geceleri tavuk ahırına girmeye çalışan aç tilkiye kasabadan parça et kemik alıp beslediğim bile olmuştur .
    hayvanları koruyun beyler eko sistem diye birşey var ..
    hayvanları evinizdeki elektirik gibi düşünün
    ya hayvanlar olmasaydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 18 Ağustos 2011; 2:16:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

kedidir kedi

.
  • sonucu buradan paylaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

quote:

İnsanı bukadar evden kaçıran fareyi merak ettim.Onu öldürmeden atmayı daha çok deneseydiniz keşke Hamster besleyen biri olarak bu duruma çok üzüldüm

köyde geceleri tavuk ahırına girmeye çalışan aç tilkiye kasabadan parça et kemik alıp beslediğim bile olmuştur .
    ya hayvanlar olmasaydı ?

+1 Bende evde örümcek vs.görünce direk elime bir bardak ve kağıt alıp atarım.Sokakta hayvanları beslerim.Yani biraz daha duyarlı olmalıyız.Biraz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamalıyız.
    Birde sokakta kedi kovalayan çocuklara az kızmamışımdır.

• Babamın kulağını küçükken fare kemirmiş kulağının üst kısmı yarım hala
    Geçenlerde apartmanımızdaki ardiyede fare var diye zehir koymuştum yeşil küçük olanlarından ertesi gün bir baktım fare yerde yatıyor nefes alıyor ama bayılmış. Bir tekme attım karanlık kısım vardı oraya fırladı 1 hafta kokmuştu apartman çıkaramadım kokudan birde tiksindim. Keşke vurmasaydım

Sonucu bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 18 Ağustos 2011; 2:52:31 >
  • quote:

sansar olabilir mi ?
    olur mu olur ,
    gece yatarken dikkat edin gözlerinize saldırabilir.
    ayrıca anlatmadan geçemicem köyde yatsı namazını kıldık mihrabın altından sesler geliyordu
    köyün dedeleri aradı taradı baktı sansar köşeye sıkışmış
    mustafa dede vardı süpürgenin kıçı ile öldürmüştü sansarı bağırta bağırta
    bu olaydan 2 gün sonra ineği kaybolmuş onu aramaya çıkmış
    mustafa dedede kaybolmuştu sonra köylü dağın başında ölü buldu adam kalp krizinden ölmüş balon gibi şişmişti yüzünü parçalamışlar yabani hayvanlar tanınmaz halde
    o kadar kötü bi durumdu hayla aklıma geliyor :(
    o gün anladım ki yırtıcı hayvanda olsa öldürmeyeceksin bayıltıp doğaya salıcaksın

kesinlikle fare... gördüm . acaba göz aldanmasımı dedim değil.
    2 gün sonra evde başkası görünce ve bende 1 gün sonra tekrar karşılaşınca emin olduk.
    bu karşılaşmalarda şimşek gibi hızlıca kaçarken hazırlıklı değildik.
    ve gördüğümüz yerde o bölgeyi karantinaya almadık hemen. tek hatamız bu oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 18 Ağustos 2011; 3:37:51 >

• sonucu merakla bekliyorum
  • quote:

kaçma olayı değil. tiksinme olayı bizimkisi. gerçi ben umursamıyorum pek.
    ama ev halkı perişan olunca ister istemez bende etkileniyorum.
    bu tür hayvanlar insanlara her türlü zararı verebilir tedbirli olacaksın herzaman.
    özellikle uykunda kemirdiği yeri uyuşturur kıtır kıtır yemeye başlar ve sen narkoz yemiş gibi uykurken ruhun bile duymaz.

dikkat edin derim. gerekli önlemlerinizi alın benim duruma düşmeyin. yoksa parmak kadar bir canlı hayatınızı alt üst eder

• Sonucu Merak Ettim
  • Bu yapışkanlı kağıtlar ne kadar? Bıktık her hafta hamamböceği peşinde koşmaktan.Alıp mutfak dolaplarına üstüne koyacağım yaklaşık 5-6 tanenin maliyeti nedir , yapışkanı ne kadar sürede geçiyor?
  • quote:

quote:

quote:

ya hayvanlar olmasaydı ?

+1 Bende evde örümcek vs.görünce direk elime bir bardak ve kağıt alıp atarım.Sokakta hayvanları beslerim.Yani biraz daha duyarlı olmalıyız.Biraz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamalıyız.
    Birde sokakta kedi kovalayan çocuklara az kızmamışımdır.

kedileri çok severim ve hiç ayırt etmeden sokakda hepinsinide beslemeye çalışırım.

binamızın çevresinde 1 yavru dişi kedi bulmuştum annesine araba çarpmış ölmüş!
    markete giderken peşime takılan bu yavruyu görünce onu sütle hazır mamayla beslemeye başladım
    büyüttüm bu zaman içerisinde bana öyle alıştıki hayvancağız sabah işe giderken avuç avuç mama koyardım aç kalmasın diye suyuda eksik olmazdı.
    her zaman tok olmasına rağmen ben akşam işten gelirken asfalta çıkıp öyle yolumu gözlüyordu.
    sabahda beni uğurluyordu. ben okağı dönüp kaybolana kadarda öylece heykel gibi durup gittiğimden emin oluyordu.
    sokağın başından geldiğimi gittiğimi anlayabiliyordu o derece
    1 yıl sonra 3 tane yavrsu oldu.
    hepsini bina bahçesinde 2 yıl besledim küçük bir kömürlük penceresinde.
    annesi 1 Allah'ın kulunu yanına yaklaştırmıyordu. ama onun beklemediği bir anda yanına gittiğimde bi an hırlıyor sonra ben olduğumu anlayıp sakinleşiyordu
    ve yanıma gelip kafasını ayaklarıma sürtüyordu sevdiriyordu kendini. aynı şekilde yavrularınıda besledim. onlarda bana alışkındı.
    binamızın çevresinde takılıyorlardı. ama sokağımızda velet çoktu rahatsız edip korkutuyordu hayvanları.
    işte ne dersin....
    o zamanlar. binada ne böcek nede yürüyen herhangi bir haşere görebiliyordum.

fakat binamızda işgüzar bazı aile ferdleri kedileri istemiyoruz pisletiyorlar vs deyip çok üstümüze gelip şikayetler edince rencide olduk.
    kavga durumlarına düştük. lanet olsun dedim insanlığınıza vs deyip kedileri kucakladım farklı semtlere götürüp uzaklaştırdım.

şimdi ev bina çevresi vs hatta sokak haşereden geçilmiyor!
    onca ilaç yapılmasına rağmen.

beslediğim kediyi ve 3 yavruyu onları çok özledim ama insanoğlu öyle bi yaratıkki koskoca dünyaya sığamıyor!
    yazılacak çok şey varda işte lanet olsun deyip geçicen.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.