Şimdi Ara

evimizde gezen tanımlayamadığımız şahsiyet... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
13.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çift Çekirdekli

Yarasa Olabilir

boş konuşmayın! zaten canımız burnumuzda....
  • quote:

Orijinalden alıntı: karqasa

Ya uzun atlayıp geçerse ;)

bunu düşünmedim desem yalan olur ama sanmam atlasın. her ihtimali değerlendiriyoruz.

şahsiyeti dışkıları ile takip ediyorum.
    dışkılarına rastladık bazı yerlerde siyah susam gibi.
    buna istinaden genel temizlik yaptık hani bidaha görebilecekmiyiz dışkıları diye.
    tuzakları tekrar kontrol etmeye girdiğimde en son bu sabah banyoda çamaşır makinesinin üstünde tekrar gördüm bu dışkılardan. ve yumuşaktı.
    dedim bu dışkılar taze... kuru değil.

düşündüm, banyo eşiğindeki tuzaktan töbe geçemez! o halde bu banyoda sıkışıp kalmış tuzaklar kuruldu kurulalı
    çünkü kapı eşiğinden geçişi kurtuluşu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 17 Ağustos 2011; 13:19:01 >
  • any problem?

evimizde gezen  tanımlayamadığımız şahsiyet...
  • vala artık baygınlık geldi uğraşamayacağız gibi göründüğü için firmayı aradım kesim çözüm için

http://www.ankarailaclama.web.tr/
  • gelişme varmı kardeşim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_98

gelişme varmı kardeşim ?

şuan yok. en son çare olarak ilaçlama firmasını aradık.
    bugün gelecekler. genel ilaçlama yapacaklarmış + kendilerine has özel tuzaklarını kuracaklarmış.
    ilaçlama sonucunda en geç 3 gün içinde kesin sonuç alınıyormuş. ve tekrar kontrole geliyorlarmış vs
    ölürsede saklandığı yerde ölmüyormuş atıyormuş kendini meydana . artık nasıl bir kimyasallar kulanıyorlarsa.

bu işin faturasıda 100 TL tutuyor

ayrıca daha sonrada şu pets stop kontrol ultrasonic manyetic cihazlardan alıp evin her odasına döşeyeceğim
    bir daha içeri birşey girmesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_98

gelişme varmı kardeşim ?

şuan yok. en son çare olarak ilaçlama firmasını aradık.
    bugün gelecekler. genel ilaçlama yapacaklarmış + kendilerine has özel tuzaklarını kuracaklarmış.
    ilaçlama sonucunda en geç 3 gün içinde kesin sonuç alınıyormuş. ve tekrar kontrole geliyorlarmış vs
    ölürsede saklandığı yerde ölmüyormuş atıyormuş kendini meydana . artık nasıl bir kimyasallar kulanıyorlarsa.

bu işin faturasıda 100 TL tutuyor

ayrıca daha sonrada şu pets stop kontrol ultrasonic manyetic cihazlardan alıp evin her odasına döşeyeceğim
    bir daha içeri birşey girmesinler.

inşallah hallolur

• Bahçe kapısı falan varsa altındaki boşluk olmaması lazım, kafasının girdiği delikten geçer fare. Onun dışında havalandırma kanalları ilk aklıma gelen.
  • 3 harfli sanmıştım .
  • 3 cü kattayız balkon pimapenli.. ev bakımlıdır... kısaca evin hiç biryerinde delik hava kanalı vs yok
    gerçi kuyruğunu soktuğu yerden bile geçermiş bu şahsiyet.
    nereden geldiğine bi emin olabilseydim keşke.
    ben köydede tarladada dağda bayırdada gecekondudada yattım kalktım o kadar
    fakat 40 yıllık apartman yaşantımızda ilk defa görmeye başlıyorum böyle şeyler.

fareden yılandan hiç çekinmem asla. ama işte ev halkı giremiyor korkudan.

benim tek tırstığım hayvan örümcektir boyu ebatı fark etmez evde tek tük minik örümcek görünce bu sefer ben kaçıyorum :)
    nedense çok itici geliyor bu hayvanda bana.
  • Fareden ben de korkmak ama böcekler beni de iğrendiriyor.
    Lağım faresi olsa tuvaletten çıkmıştır derim. Yalnız apartman eskiyse pik borudan çıkmış, banyo veya tuvaletteki süzgeçlerden birinden çıkmış da olabilir. Yeni en azından on yıllık binalardan PVC boru kullanıldığı için haşeratlar çıkamıyor. Bir de dışardan eve gelen bir eşya, çuval, ne bileyim farenin saklanabileceği bir şeyler girmişse, ordan da eve kaçmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

zara gelmez yahu o fareden bende boşa telaş yapmayın evin kapısını açın o çıkar gder zaten 2 saatte

zarar gelmezmi_?

ilk önce bilgi sahibi olalım lütfen.

Farelerin ağız yapıları ve dişleri çok güçlü olduğu için çok sert kayaları ve mermerleri dahi kemirerek delebilirler. Fareler yiyeceğe ulaşmak için gittiği yerleri kemirirken dişleri aşınır bu bakımdan dişler körelir fakat farelerde öyle bir sistem var ki körelen dişler yeniden çıkar ve kendini yeniler. Fareler besin olarak her türlü beslenirler hem bitkisel beslenirler hem de etçildirler. Fareler besinlerini yaşadığı ortama göre seçerler. Her fare türü besin olarak farklı besinleri kullanırlar. Evlerimizde bulunan fındık faresi ve ev fareleri evde buldukları tahıl, hububat, meyve ve sebzeleri ve hatta pişmiş yemekleri dahi her şeyi yerler. Dış ortamda bulunan farelerde yaşam alanına bağlı olarak farklı bitkileri ve böcekleri besin olarak tüketirler.

bazen evlerin içine kadar gelerek evdeki besinleri tüketirler ve insanların ağız burun ve kulaklarını kemirerek yerler. Farelerin tükürükleri uyuşturucu özeliğine sahip olduğundan insanı kemirdiklerinde insanlar bunu fark etmezler.
    Fareler insanlara en çok zararı besinine ortak olması ve insanlara birçok hastalığı bulaştırmasıdır.
    Farelerde üremek ve çoğalmak diğer haşerelerden farklıdır. Fare haşeresi üremek ve çoğalmak için çift taraflı eşeye ihtiyaç duyarlar. Erkek ve dişi fare çiftleştikten sonra döllenme dişi farenin içinde gerçekleşir. Belli bir dönem sonra fareler canlı yavru yaparlar her batımda fareler 10 - 12 kadar yavru yapar. Yavru fareler yaklaşık olarak 2 - 3 ay içinde ergin hale gelir ve iyi beslenen bir ergin fare hemen çiftleşir ve yavru yapar. Bir fare türüne bağlı olarak yılda 4 - 6 defa yavru bırakabilir.
    Fareler yeni doğan yavrularını belli bir dönem emzirerek besler. Fareler yaz kış demeden her mevsim ürerler ve çokça çoğalırlar.
    Fareler yaşam alanı olarak besinin olduğu yerleri tercih ederler. Fareler ev ortamında, lağım borularında, pis su akarlarında, çatı katlarında, apartman boşluklarında, bodrumlarda, kömürlüklerde, ormanda, tarlalarda, bahçelerde olmak üzere her ortamda bulunurlar.
    Fare yuvasını yaşadığı ortama bağlı olarak değişik yerlere yaparlar. Fareler yuvalarını genellikle toprağı kazıp toprak altlarına yaparlar. Ev ortamında Çatı ve bodrumlarda fare; topladığı yumuşak tüy, kumaş kırıntıları, kıl, yün, pamuk, ağaç talaşı?vb gibi maddeleri yuvasına taşır ve yumuşak bir yuva yaparlar.

• 1-

2-

3-

4-

• bir keresinde apartmanda fare vardı kapı onune koydugumuz çöpleri parcalıyordu. yapıskanlı uhu gibi bir şey aldık, bir kartonun üstüne biraz peynir ile bolca tutkal döktüm. tüm gece farenin viyaklamasıyla uyuduk.. tutkalı yiyince fare deliye dönmüş can çekişmiş sanırım. sabaha ses ve fare yoktu.
  • quote:

bazen evlerin içine kadar gelerek evdeki besinleri tüketirler ve insanların ağız burun ve kulaklarını kemirerek yerler. Farelerin tükürükleri uyuşturucu özeliğine sahip olduğundan insanı kemirdiklerinde insanlar bunu fark etmezler.

Iyyy allah kahretsin, bu ne ya!.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

quote:

Iyyy allah kahretsin, bu ne ya!.

işte bu yüzden önleminizi alın derim!

az önce firma geldi evin heryerine ithal zehirli mama yapıştırıcı istasyon vs tuzak kurdular.
    3 gün içinde ne var ne yok sineğe kadar hepsi haneden silinecek garantisi verildi tarafımıza.
    ayrıca ara ara kontrole gelecekler.

ve sonrasındada ev içindede ultrasonic elektromanyetik haşere kovuculardan kullanın diye tavsiyede bulundular.
    gerçekten işe yarıyormuş bu cihazlar.
    yalnız avrupa ürünlerini seçin diye uyarı var.

bunun gibi vb

http://www.peststop.com.tr/pest_stop_nedir.html

http://www.farmasante.com/default.asp?git=9&urun=67625#.

http://www.kovucumarket.com/360-DERECE-PROFESYONEL-FARE-HASERE-KOVUCU-pid-5.html

• fil, hipopotam, öküz, eşek, manda, dana, zürafa,?
  • Bu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Silent o. Doctor Who izleyen bilir.

evet evet :D Yarasadır hocam
  • hocam bulursan ss sini koyda bi görelim şu meşhur fareyi :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.