Şimdi Ara

Evin önünden geçen fiber optiği eve getirtmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam yanlış anladınız zaten durum çözüldü ftth çekecekler :)
  • sarumana kullanıcısına yanıt
    Eğer geleceğinin bilgisini aldıysanız sorun yok.

Vdsl2 sinyali alırken Fiber neden verilmesin verilir.

Vdsl2 ile 6-10 ms alırken Fiber ile 1-2 ms ile sonuçlanabiliyor.

Hayırlı olsun.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    hocam sağolun darısı güzel türkiyemizin başına inşallah yatırımlara hız verilir, zaten paketlerin fiyat pahalılığını geçtim en azından her yere altyapı götürülürse isteyen yararlanır parası mukabilinde
    Hocam hayırlı olsun, şu anda VDSL mi ADSL mi kullanıyorsunuz, hattınızın değerleri nasıl durumdaydı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle güzel dilekleriniz için sağolun, VDSL2 Modülasyonunda fiber kabine kabinden bakırla geliyor ama ortam şartlarından etkilenebiliyor fiberde hat zayıflaması 0 yada minimalken vdsl bakırla geldiği için haliyle bi attenuation ve snr mevzuları oluyor. eve kadar fiber ftthda pon ve tilgin modem konularak bir çözüm sağlanacak muhtemelen daha verimli olacak. maksimum 1-2 hafta sürer diye düşünüyorum ama daha hızlı olacak gibi, bittiğinde yeni hat değerlerini de paylaşırım. benim sıkıntım zaten hızdan ziyade ping ara sıra olabilen pack loss gibi şeylerleydi. ping speedtestte 8-10-20, cmdden 8.8.8.8e ping atınca o civarlarda ama arada 800-1000 gibi abes rakamlara da çıkabiliyordu anlık mesela 1000 tane pingten 987si 1-60 aralığındaysa diğer 13ü 780-1093 falan gibi değerler. bunu da bakır kablo, hat yoğunluğu ve anlık dalgalanmalara yoruyorum. şu durumda 35 mbit alıyorum ttde temmuz 2021 e kadar tahahhüt var tahahhütümün geri kalanında 100 mbit down/8mbit up paketinden yararlanıcam gibi duruyor. sonrasına bakıcaz artık

Bağlantı Durumu Bağlı değil
    Bağlantı Tipi Ethernet
    Hat Modu N/A
    Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu VDSL2
    Gelen Giden
    Hız 0 0
    Gelen Giden
    DSL Hızı(Kb/s): 35839 6142
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 64808 33718
    SNR Sınırı (dB): 20.6 27.9
    Hat Zayıflaması(dB): 0.0 0.0
    Güç (dB): 13.8 7.3

ulaşılabilir hız gün içinde 65 e gece 75-78e çıkıyor yoğunluğa göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarumana -- 22 Haziran 2020; 14:28:5 >

• bir de en azından artık bölgede de emsal teşkil ettiği için bölge özelinde çalışmalar hızlandırılır diye de düşünüyorum.
  • zaten genel olarak vdsl2 modülasyonlarında max attenuation rate olarak 120 binler dolaylarında oluyor kullanıcıların, ama bulunduğum bölge ve çoğu bölgede de vdsl2 dahilinde max 75000 değerlerinde hız değerleri gördüm. cat6 kablo çaktırmama rağmen çok net bir artış olmadı zaten. muhtemelen türktelekomun hızı sınırlaması ve çok sayıda kullanıcıya eşit dağıtma çabasından dolayı. nüfus fazla olduğu için kutular tam çalışıyordur o da hızı düşürebilir tabii. bulunduğum bölgedeki kutular alcatel lucent (al-lua) ve mevcut 17a üzerinden 100 mbitli değerlere ulaşılabilmesi gerekmez mi?
  • bir de ttde 100 mbit uygun bir kampanya önerebilir misiniz mevcut tahahhütü bozmadan istersem 179.90 yapıyorlar galiba.
  • @sarumana gpon geldimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 23 Haziran 2020; 19:36:10 >
  • hocam binalara kutu koyacağız dediler ama fttb-cat6 mı yoksa ftth-ont-modem şeklinde mi olur? sizde nasıl oldu? duyduğum kadarıyla yeni projelerde telekom ftth sistemine göre yapıyormuş. öyle mi olur burada da? bir de ikisinde de 1000 mbit rahat alınır demişler stabilite anlamında çok bi fark yokmuş galiba sizin fikriniz nedir.
  • bir de bizim gponları ileride acaba 10-gpona çevirirler mi modülasyonun değişmesi lazım galiba bir tek :D torunlarımız için :)) japonya vs. yerlerde gpon standart, çoğu yerde ise 10-gpon varmış
  • @sarumana VDSL binalara kutu koymuyorlar diye biliyorum. kabloyu verdiler iç tesisatı kendim çektirdim. hazır diye bildirdim gelip kutuyu koydular 1 gün sonra fiber hazır dediler. tarifeler pahalı! Türknet yöneticisinin röportajında Türktelekom gpon altyapısı hizmeti vereceklerini söylemiş Türknet müşteri hizmetlerine yazdım cevap gelmedi 2 gün oldu bekliyorum öyle.

35hız - 106 + 6tl
    50hız - 120 + 6tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 22 Haziran 2020; 22:30:34 >
  • hocam sizin vdsl altyapı falan da mı yoktu kutuyu nasıl koydular sizde? hah bir de bugün kablo çeken teknik elemana sordum bina menholüne doğru, iki kez sordum özellikle, parseldeki 8-10 binanın hepsine kutu koyacağız dedi, valla onların yalancısıyım başka türlü kablo çekilse sırf binaya kadar bir anlamı yok çünkü
  • sadece ben bir iki günde biter sanmıştım tabi saha ekibi oldukları için başka işleri de var galiba azar azar gelip yapıyorlar işlemleri
  • @sarumana
    1-10 Gbps​ fiber hızlarını uygun fiyata Türkiye'de hanelerimizde görmemiz minimum 200 yıl 10-gpon hollanda,japonya,singapur,almanya,isveç,norveç,kore dıj güçlerin oyunu bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 23 Haziran 2020; 19:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ergenekun

@S.T.A.Y süper apartmandakilerle görüş bir kağıda adres bilgilerini doldurup binamızda gpon fiber internet hattı istiyoruz şeklinde imzalasın herkes.

resimlerini çek güzelcene rogardan size apartmana gelen boruyu bul onunda resmini çek tivitterden Türk Telekom ceosu Ümit Önal'beye güzelcene gönder "kazma kırma hasar verilmesine gerek yok sadece kablo çekilecek" diye güzelcene izah et.

1 ay içerisinde ben bu şekilde aldım gpon fiber interneti bakma forumlar çoğu boş beleş yazıyor

size muhtemelen iç tesisat kablolarını biz verelim siz iç hattı döşeyin çünkü gerçekten acayip yoğunlar sizin binanızın iç hattını beklerseniz süre daha da uzayabilir kendiniz çektirmek zorunda kalabiilirsiniz bunu mesajınızda ekleyin.

email adresine gönder ben email atmıştım şimdi aklıma geldi emailini bulursun suan aklımda değil heryerde var kendi ekipleri varmış Ümit beyin zaten senle iletişime geçerler mail atarken adres-telefon bilgilerini unutma
    tip 11 için bile ne kadar torpil kullandım aklınız almaz saha dolabı dibinde fiber olduğu halde 3 yıl beklediler

• @smart0201 sizin müteahhit napmış tuğlayı örüp evimi verdi altyapı soran olmadımı

dram var ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 23 Haziran 2020; 19:42:53 >
  • hocam az önce yine arandım türk telekom ilçe müdürlüğü tarafından olumlu karşılandı, haftasonuna kadar kutu bağlanacak haftaya hat aktivasyonu ve bina hattı yapılacak dendi. eve kadar mı çekiyor telekom? ftth mı yoksa fttb mi yaparlar sizce? yeni projelerde ttnin hep ftth yaptığını duymuştum :)
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    hocam galiba gpon gelecek evet daireye kadar çekeceğiz dediklerine göre. ftth fiber değil dirrek cat6 olsa bile vdsle göre daha stabil olur diye düşünüyorum. bakalım hayırlısı. şeftaliyi bulmuşuz kıllısını aramayalım :)
    daire içine fiber kablo verdiler ise ftth
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.