Şimdi Ara

Evin önünden geçen fiber optiği eve getirtmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evin önündeki kaldırımdan yaklaşık 3 yıl önce fiber optik çekildi. Yan binaya GPON olarak geldi.
    Şimdi sorum şu, bizde ADSL2+ var yani VDSL bile alamıyoruz, hatta ADSL’de 16 mbit gelmiyor bile santralden zar zor 13 mbit’e çıkarttım. VDSL veremeyiz dediler hattınız kötü durumda diye, SNR margin değeri 8 dB durumunda şu an, hat zayıflaması ise yaklaşık 16 db civarı yanlış hatırlamıyorsam. Diğer yan tarafta ise bir site var muhtemelen oraya da çekildi.
    Anlayacağınız arada kalmış bulunmakta bizim apartman. 3 daireli olduğu için biraz zor olabilir belki ama getirtmek için ne yapılabilir?

Düzenleme (25.6.2020): Açık Kapı portalı üzerinden yaptığım başvuruyu kontrol ettim ve GPON projesinin bölge müdürlüğüne gönderildiği bilgisini aldım. Onaylanması bekleniyormuş, onaylanmasının ardından işlemlere başlanacak denmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 25 Haziran 2020; 12:29:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dilekçe verdiniz mi?

• NT2L N kullanıcısına yanıt
    Hayır, sadece santrale gidip konuşmuştum zamanında

• @S.T.A.Y kazma kırma işi varmı? tahrip edilecekmi asvalt kaldırımlar?
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Fotoğraftaki kaldırımdan gidiyor, sağ taraftaki kapı bizim apartmanın girişi, sol taraftaki ise gpon olan
    Mesafe sadece apartmanın dış kapısı ile bu kapı.

Evin önünden geçen fiber optiği eve getirtmek

• @S.T.A.Y rogar kapağımı elektrik direğinin dibindeki oradanmı geliyor hat sadece kaldırım sökülse olurmu onu merak ediyorum?
    telefon hattı kaldırımdan geliyor bizim apartmana ve diğer apartmana o rögardan dağıtılıyor, fiber optik de oradan diğer apartmana veriliyor. yani aslında sökülmesine falan gerek yok halihazırda kablo borusu olduğunu düşünüyorum, doğalgaz hattı da var zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @S.T.A.Y süper apartmandakilerle görüş bir kağıda adres bilgilerini doldurup binamızda gpon fiber internet hattı istiyoruz şeklinde imzalasın herkes.

resimlerini çek güzelcene rogardan size apartmana gelen boruyu bul onunda resmini çek tivitterden Türk Telekom ceosu Ümit Önal'beye güzelcene gönder "kazma kırma hasar verilmesine gerek yok sadece kablo çekilecek" diye güzelcene izah et.

1 ay içerisinde ben bu şekilde aldım gpon fiber interneti bakma forumlar çoğu boş beleş yazıyor

size muhtemelen iç tesisat kablolarını biz verelim siz iç hattı döşeyin çünkü gerçekten acayip yoğunlar sizin binanızın iç hattını beklerseniz süre daha da uzayabilir kendiniz çektirmek zorunda kalabiilirsiniz bunu mesajınızda ekleyin.

email adresine gönder ben email atmıştım şimdi aklıma geldi emailini bulursun suan aklımda değil heryerde var kendi ekipleri varmış Ümit beyin zaten senle iletişime geçerler mail atarken adres-telefon bilgilerini unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 2 Haziran 2020; 12:3:47 >

3 daireli müstakil görünen binaya nasıl fiber getiriliyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @trakyAli-1986 bizde 4 hane 4 işyeri var hiçkimse binanızda kaç hane var diye sormadı email gönderiminden şu saate kadar 1 kişi bu binada kaç daire var herkes fiber kullanacak yoksa çekmeyiz şeklinde bir tek kelime etmedi. yalan yok
  • Konuşmak olmaz. Dilekçe verin ve sonrasında şikayetlere başlayın.

• Açıkcası sıkıştırmanız lazım aynı olay bendede oldu şu an hattım aktif logar kapağı garajın oradan geliyordu.
  • yanlış bir bilgi daha geziyor ortalıkta onuda düzelteyim.

diyorlarki hat dönüşümü yapılan binalarda ADSL-VDSL'den Fiber'e dönüştürülen binalarda ADSL-VDSL hattını-kablolarını kesip fiber kullandırıyorlar

bu gün işi yapan kişilerle bizzat görüştüm dedikleri aynen şu:

mevcut ADSL veya VDSL kesilmez taahut süresi veya abonelik iptalinden sonra ADSL veya VDSL hattı olmadığından ötürü Fiber kullanmak zorundadırlar.

Kazmalık kırmalık zarar verilecek birşey yoksa hiç kimseyi darlamanıza gerek yok. Adamlar hallediyor kazma kırma oldumu belediye-izinler-kepçe-işçilik masraflar çoğalıyor. Altyapı yükseltme çalışması yada belediyenin bölgenizde çalışma yapması fırsat kapısı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 2 Haziran 2020; 18:47:51 >
    hocam türknet veya herhangi başka bir siteden altyapı sorguladığımda önceden vdsl 35 mbps çıkıyordu, son 1 2 haftadır kontrol ediyorum türknetin sitesinde altyapınızın bulunduğu santralde çalışma vardır diye uyarı çıkıyor. Başka sitelerde altyapı yok diyor. Hat ile ilgili bir çalışma olabilir mi?

• @S.T.A.Y gpon fiber test ediliyormuş "zaman belli değil" testler bittikten sonra Türk Telekom müdürlüğüne mail geliyormuş onlarda Müşteri temsilcileri yada Müdürlük çalışanları müşterilerle irtibata geçiyormuş. evet aynısı BTK altyapınıza ulaşılamıyor diyor.

https://forum.donanimhaber.com/fiberde-telekom-mu-digerleri-mi--143803640

bu konuyuda incele fiyatlar konusunda tartışma yapıldı.lazım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 2 Haziran 2020; 19:13:53 >
    hocam peki son sorum apartmanda tek abone biziz bu muhtemelen sorun yaratacak gibime geliyor doğru muyum?
  • @S.T.A.Y yoruyorsun beni herhangi bir girişim yaptığında muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 2 Haziran 2020; 21:14:28 >
    ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine mail attım bugün dönüş yapıldı telefonla, altyapının VDSL desteklemediğini, ADSL üzerinden 15 mbit’e kadar hız alabileceğimi, fiber dönüşüm için 31 Aralık 2020 tarihine kadar girişimde bulunulacağını söyledi bakalım ne olacak

• Önce yan apartmanın yöneticisi ile konuşun, internet için Türk Telekom'un kazı yaptığı boru hattından kablo çekip çekemeyeceğinizi sorun. Çekmeye izin verirlerse fotoğraflayıp Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne gidin, veya bölgenize bakan müdürlüğe gidin altyapı birimi ile görüşün. Onlar da izin verirse sarı fiber kablo alır ve dairenizden yan apartmandaki kutuya kadar elektrikçiye çektirirsiniz. Sizi de o kutu üzerinden bağlarlar. Muhtemelen 100Mbps kullanma şartı ile bunu yaparlar. 2021'e kadar bekleyip eli boş dönmektense ya @Ergenekun'un dediği yöntemleri uygulayın yada dediğim şekilde yapın. İki türlü de hızlıca sonuca ulaşırsınız.
  • @HHsungur böyle birşey yok. yan binadan fiber,vdsl hizmeti alma yok.

@S.T.A.Y bence sen ne resim çektin nede durumu doğru düzgün izah ettin! BTK'ya gir bakalım "abonelik başlangıç" yapılmışmı yapılmadıysa altyapı çalışmaları olacağı zaman fiber alırsın diye bir anlam çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.