pardon yanlis bir yazim olmus,32 ay ertelemeli degil 2 ay ertelemeli olacak axessin yaptıgı.
ben arcelik 5200u aldim,acikcasi hic pisman olmadim,sensorinse ayari dediginiz gibi zor falan degil,agirlik sensorunda hassasiyet cok yuksek ve de muhtesem sessiz bir makine.kılavuzunu model arcelik sitesine ilk girdiginde indirmistim zaten,fiyattan dolayı kararsizdim sadece,1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!!
quote:
Orjinalden alıntı: makinecialt
ben arcelik 5200u aldim,acikcasi hic pisman olmadim,sensorinse ayari dediginiz gibi zor falan degil,agirlik sensorunda hassasiyet cok yuksek ve de muhtesem sessiz bir makine.kılavuzunu model arcelik sitesine ilk girdiginde indirmistim zaten,fiyattan dolayı kararsizdim sadece,1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!!
bugün arçalik 5200 denedim ve sesine yıkama performasına baktım bir arkadaşın evinde dediginiz gibi o fiyata çok çok iyi makine ancak IQ kadar sessiz degil bunu anladım ikisinide 1600 devirde desibel ölçüm cihazıyla aynı programda aynı kiloda test ettim ,ayrıca kazanın çelik olması harika ,birde tambur bana sıemens IQ oranla çok esnek geldi IQ biraz daha oturaklı tambur konusunda sizde izmire buyrun beklerim, inanın bende sizin IQ yu kullanmanızı çok isterim sizde kendi gözünüzle daha iyi anlardınız.
Ayrıca su jeti ile performansı çok iyi yani siz o makineyi çok güzel fiyata almıştınız bende benimkini 2450 ytl 18 ay iyi aldım inşallah ikimizde sorunsuz şekilde kullanırız iyi akşamlar
Gurcan bey uzerinde cvp yazdiginiz maili sizin icin yazmamıstım,aramatarama rumuzlu arkadasa yazmistim ama genele gitti.ama cvbiniza sevindim.
İkimizinde sorun yasayacagini sanmiyorum makinelerimizle ilgili.yalnizca bugun eve gidince yogun yıkama secenegini izliyecem,bakalim 5200de de benzer devir yukselmesi oluyor mu?ama su jeti gercekten muhtesem bisey,keske IQda da olsaymis,bu maalesef siemensin atladigi bisey.
quote:
İkimizinde sorun yasayacagini sanmiyorum makinelerimizle ilgili.yalnizca bugun eve gidince yogun yıkama secenegini izliyecem,bakalim 5200de de benzer devir yukselmesi oluyor mu?ama su jeti gercekten muhtesem bisey,keske IQda da olsaymis,bu maalesef siemensin atladigi bisey.
benim gibi izmirde çok sayıda kişide sıemens IQ var o arkadaştada bendede var ama genelde ben memnunum bilirsiniz belki sıemenslerde farlı bir deterjan kullanma sistemi var bunun adı hydroBall: çamaşır makinelerimizde kullanılan hyroBall teknigi türkiyede ilk defa Siemens tarafından kullanılmıştır.hydroBall Asınıfı yıkama performansını elde etmek için geliştirlen özel bir teknolojidir su makineye deterjan gözündenalınır alınmaz,hyroBall devreye girer ve kazanın altındaki tahliye borusunu kapatarak,deterjanlı suyun yıkamaya geçmeden kaybolmasını engeller.Böylece deterjanlı su kaybı önlenmiş olur.Dolayısıyla çamaşırlarımız hem daha az deterjan kullanılabileceginiz için bütçenize katkıda bulunuş olursunuz
Ayrıca dikkatinizi çekmiştir sizin kazanda üstten duşlama yok ve tamburun arkası delikli degil bizim sıemenste tam 4 taraftan su alınıyor ve buda yıkama performansını baya artırıyor bunlar alttan,üstten duşlama arkadan ve pencerenin üstünden çamaşırın üstüne su vererek daha çabuk çamaşırlar ıslanarak yıkamaya geçiliyor
yani aslında çamaşır makinelerinde o yok bu yok demeyelimde sonuca bakalım her marka kendi sistemlerini geliştirmiş sonuç iyi ve temiz kokan çamaşırlar olsunda yoksa sıemens bunu atlamış, bunu sizinki atlamış demiyelim bu her markanın teknolojisi birde biliyorsunuz sıemenste ömür boyu eviniz su taşmalarına karşı (çamaşır mainesinden kaynaklanıyorsa) garantili
Ama yine size bir arakadşınızda varsa gidin ve iki makineyi aynı programda aynı devirde,aynı sıcaklıkta ve aynı kiloda test edin hem sesini hem yıkama performansını hemde yıkama hızını ben sıemensin birde normal programını bu kadar çabuk bitmesine hayret ettim kısa programdan bahsetmiyorum normal beyaz-renkli programından bahsediyorum
o zaman kendiniz görerek daha iyi kara verirsiniz dedim ya dünyada zaten tek bir iyi marka yok bunların arasına sizin çamaşır makineside eklendi sevindim alternatif açısından iyi günler
samsungun son çıkan kuru temizleme de yapabilen makinesinin fiyatı hakkında fikriniz var mı??
quote:
Orjinalden alıntı: coyjonquil
samsungun son çıkan kuru temizleme de yapabilen makinesinin fiyatı hakkında fikriniz var mı??
dün izmirde ar-ca'da çalışanlara sordum daha belli degil ama 3500-3750 arası olabilir dediler bence acele etmeyin yeni ürün bir kullanılsın test edilsin hem hakkında bilgimiz olur hemde fiyat dahada düşer iyi günler
Su tasmalarına karsı koruma 5200de zaten var,aqua stopda herhangibir su kacagi varsa bu otomatık olarak makina tabanına aktarılıyor ve samandıra makineyı tamamen durdurarak hem alarm veriyor hemde musluk ağzındaki ventıl kapanarak su kaynagindan durdurulmus oluyor.siemens IQda 3 boyutlu islatma diye bahsedilen sey yıllar onceki WFK 2800de zaten vardi,su an evimde bir odada o makine zaten duruyor.evet,kazan arkasındaki delikler islatmayi cabuklastiriyor,ayni zamanda yıkama performansinida artirıyor ama su jeti zaten bunlari fazlasiyla yapıyor.3 boyutlu ıslatma icin siemensin kullandigi koruk ust kismindaki boru su jetine gore okadar zayıf ki.sebekeden gelen suyun korugun ust kismindan verilmesinden baska bisey degil.evet,islatmayi kolaylastiriyor ama bir pompayla camasirin ustune su puskurtmeyle kıyaslanamaz bile!yaklasik 4 sene kullandim bosch wfk 2800 u,mekanizmanin IQdakiyle ayni oldugunu cok iyi biliyorum.bu yuzden yapacagim guzel bir aciklama daha olur:kazan uzerinde acilan her fazla delik,kazan mukavemetini azaltir.arcelik 5200u ureten firma gorenjeden gelen mail de bu sozumu dogruluyor.kazanın arkasinda delikler acip islatmayı bu yolla kolaylastiracaklarina su jeti kullanıp mukemmel performans elde etmeyi amaclamislar.bir de sunu eklemeliyim.hydroball teknolojisi turkiyede ilk defa siemens tarafindan uygulandi sozu de cok iddiali cunku hydroball 30 kusur yıldır mielede var,bu teknoloji 98 yılında siemens ve bosch da en ust model olan wfk 2800de maalesef yoktu!ve iyi bildigim,bu ozellik IQ tarzi modellerinden baska son birkac yılda uretilen hiçbir modelinde yok.eklemek isterim tekrar,su jeti,ayri ayri ayrıntıya girilmis bircok ozelligi ufacık bir pompa ve tazyıkli bir su ile tek sistemde bunyesine toplamis.ne gerek var ki bu kadar ayrıntıya?sizce de doğru degil mi bunlar?ama olay sakin su noktaya gelmesin,benim makinem iyi veya sizin makineniz iyi demiyorum ben,sadece teknolojilerin ustunlugunu ve geriligini yahut gereksiz ozellikleri,daha kolay daha pratikce elde edilmis bazi ozellikleri anlatmaya calisiyorum.
Gürcanbey mailime herhangi bir cvp yazmamissiniz.evet,bugune kadarki kullanımlarimda bir falso vermemisti 5200,programlari,yıkayisi,imajivs gayet guzeldi,eksik olaraksadece su alma muhabbetini aciklamistim.ama dun gece camasir koyup yattim,son sikmaya geldiginde bir gurultuyle uyandim,makina kazanda 5 kg civari camasir oldugu halde dengesiz yakalamis olarak sıkmaya baslamis ve ovaziyette 1600 devire cikmis.bir onceki gun ankara kazanda deprem olmustu,onun gurultusuyle uyandik geceleyin ve benzer bir telasla yine depremmi oluyo diye ev halki olarak ayaga kalktık ama maalesef ses makineden geliyordu.sabahin 8indealt komsugeldi ve gece o zangirti neydi falan diye kapimizi caldi.saat 10da tekrar camasir koydum,yıne kazan agirlık otomatiğine gore % 100 doluydu ama her sıkma devir yukselisine gecerken hem kapaktan hemde deterjan gozunden takir takir sesler geldi ve ozellikle son sıkmada 1200 devirde makinanin uzerindeki esyalari indirmek zorunda kaldim.kurutma makinesi koymayi dusunuyordum makinenin uzerine,bu durumda hic de guvenli degil!bironceki gun sıkma devrini 0a getirerek calistirmistim,kılavuzda bu secenek uygulandiginda makinanin camasiri son durulama suyuna islayacagi ve secenekler sunacagi yaziliydi,kırısmaması gereken camasirlar kazandaydi ve makina suda bekletmek yerine suyu basaltıp programi bitirmis,camasirlar kiris kiris cikti içinden.ben bu makineyi iade etmek istiyorum.bunla ilgili bana yardimci olabilir misiniz?IQ da bu ugultunun asla olmayacagini dusunuyorum.iade mumkun olursa imkanlarimi zorlayip IQ1633 alacam.
Buarada amortisorlerde herhangi biproblem yok,90 kiloluk bimakinenin ayaklari dengede oldugu halde bu sekildesarsinti ve ugultu yapmasi bir muhendislik hesabi eksikligini acikçaortaya koyuyor.ben daha oncede belirtmistim,3 akrabamda siemensin 900 devirlik modelindenvar,adi makina ama hic ugultu yaptiginive sarsildigini gormedim,ki sıkma anında kazan icerdeinanilmaz titresim yaptıgı halde.cok kizginim cok!!!
quote:
Gürcanbey mailime herhangi bir cvp yazmamissiniz.evet,bugune kadarki kullanımlarimda bir falso vermemisti 5200,programlari,yıkayisi,imajivs gayet guzeldi,eksik olaraksadece su alma muhabbetini aciklamistim.ama dun gece camasir koyup yattim,son sikmaya geldiginde bir gurultuyle uyandim,makina kazanda 5 kg civari camasir oldugu halde dengesiz yakalamis olarak sıkmaya baslamis ve ovaziyette 1600 devire cikmis.bir onceki gun ankara kazanda deprem olmustu,onun gurultusuyle uyandik geceleyin ve benzer bir telasla yine depremmi oluyo diye ev halki olarak ayaga kalktık ama maalesef ses makineden geliyordu.sabahin 8indealt komsugeldi ve gece o zangirti neydi falan diye kapimizi caldi.saat 10da tekrar camasir koydum,yıne kazan agirlık otomatiğine gore % 100 doluydu ama her sıkma devir yukselisine gecerken hem kapaktan hemde deterjan gozunden takir takir sesler geldi ve ozellikle son sıkmada 1200 devirde makinanin uzerindeki esyalari indirmek zorunda kaldim.kurutma makinesi koymayi dusunuyordum makinenin uzerine,bu durumda hic de guvenli degil!bironceki gun sıkma devrini 0a getirerek calistirmistim,kılavuzda bu secenek uygulandiginda makinanin camasiri son durulama suyuna islayacagi ve secenekler sunacagi yaziliydi,kırısmaması gereken camasirlar kazandaydi ve makina suda bekletmek yerine suyu basaltıp programi bitirmis,camasirlar kiris kiris cikti içinden.ben bu makineyi iade etmek istiyorum.bunla ilgili bana yardimci olabilir misiniz?IQ da bu ugultunun asla olmayacagini dusunuyorum.iade mumkun olursa imkanlarimi zorlayip IQ1633 alacam.
sayın arkadaşım 15 gün içinde müşteri memnuniyetsizligini göstererek arçelik iade alıyor ben öyle yaptım asla bir zorluk çıkarmadılar hemen arçeligi arayın size yardımcı olurla,r ama sizi ciddiye almazlarsa noterden ihtarname çekin ve servisi çagırın aynı arızayı tekrar tekrar 2 kez yaparsa geri almak degiştirmek yada ürünün fiyatından indirim yapmak veya paranızı geri vermek zorundalar
siz bunu yani sessiz oldugu için aldınızı belirterek başvurun ve sorunları anlatın bence yardımcı olurlar eger olmazlarsa sizi zorlu bir süreç bekliyor sıemens konusundada hele iade edin size buradan bile makine gönderirm ben iyi günler
lanet olsun diyorum cunku bahsettigim gacirti ust tabla ile deterjan kutusunun surtunmesi ve icten de gelen bir problemle olusuyor.sikma evresi basladiginda makina suyu bosaltiyor,sonra UKS isleminde camasirin dengelenmis olup olmadigini pek umursamadan ön sıkma yapıyor,amac dengesiz yuk yaratan fazla suyu almak ama o esnada sarsiliyor makina,hem pis bitr ugultu hem de gacirti olusuyor.bu da gece yıkamaya uygunsuz durum yaratıyor.ayrıca pompalama esnasinda pompaki normal sesler haricinde titresimler,bazen gacirtiya benzer sesler olusmakta.hangi noyu aramaliyim arcelikte,musteri hizmetleri nosunu mu?
quote:
lanet olsun diyorum cunku bahsettigim gacirti ust tabla ile deterjan kutusunun surtunmesi ve icten de gelen bir problemle olusuyor.sikma evresi basladiginda makina suyu bosaltiyor,sonra UKS isleminde camasirin dengelenmis olup olmadigini pek umursamadan ön sıkma yapıyor,amac dengesiz yuk yaratan fazla suyu almak ama o esnada sarsiliyor makina,hem pis bitr ugultu hem de gacirti olusuyor.bu da gece yıkamaya uygunsuz durum yaratıyor.ayrıca pompalama esnasinda pompaki normal sesler haricinde titresimler,bazen gacirtiya benzer sesler olusmakta.hangi noyu aramaliyim arcelikte,musteri hizmetleri nosunu mu?
arçelik çagrı merkezini arayın onlar size bir servis yönlendirirler
4440888
GENEL MÜDÜRLÜK:0 212 314 34 34
ve ankara bölge müdürlügünü arayın ilgilenmezkerse neler yapacaklarınızı şöyler çıtlatın gözleri korksun bunu mutlaka noterden ihtarlada destekleyinki ciddi oldugunuzu anlasınlar sonrada tek bir çare kalıyor uzun koşu yani mahkeme
kolay gelsin ben bunları mahkemeye vermekten bıktım ama artık beni çok iyi biliyorlar bir dedigimi asla ariston ,arçelik iki yapmaz
ben size aslında ariston ET 1400 EX (eski adı bs 1400) almadınız ama burada bir kaç arkadaşım illa ariston alacagım dedigi için aldırdım çok iyi bir makine aqualtistende iyi
tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için.acikcasi saglamlik onemli ama bs 1400 cok kaba bir makina ve de o boyutta makine bana cok iri geldi.onu alacak param olsaydı IQ almayı acıkca dusunurdum.zaten 5200 almaya da o fiyat dususunu gorunce karar verdim.genel bir dusus olmadigini,bazi magazalara bunu uygulattirdiklarini gorunce almaya karar verdim.su anki fiyati arcelik 3000 ytlnin uzerine cikmis.bazi internet sitelerindeki dusuk fiyat da bu magazalara verilen uygun fiyatli makinelere benzer bir durum diye dusunuyorum.aklimi celen sadece bu fiyat uygunlugu olmustu,onun haricinde makineyi kullanma kılavuzunu incelemekten basak tanimiyordum,etrafimda alan birileri de yoktu.aslinda IQ alan birileri de yok,makine cok pahali oldugundan bircok tanidigim imrenerek bakiyor ama alamıyordu.neyse,su arceligi arayim bakalim,sonuc ne olacak?
Arçelik çamaşır makinesi kullanıyoruz. 1999 temmuzunda almıştık. Sene 2006. 7 senedir kullanıyoruz. Henüz hiç arızalanmadı. Maşallah.
Ama Calgon'u eksik etmeyin.
Arçelik beyaz eşyada mükemmel. Ama elektronikte değil.
quote:
Orjinalden alıntı: gurcan1
dün izmirde ar-ca'da çalışanlara sordum daha belli degil ama 3500-3750 arası olabilir dediler bence acele etmeyin yeni ürün bir kullanılsın test edilsin hem hakkında bilgimiz olur hemde fiyat dahada düşer iyi günler
susuz ve deterjansız yıkama yapabilen bi çamaşır makinesi için bu fiyat çok çok ucuz bence.. dediğiniz gibi bir süreden sonra almakta fayda var..
Biz geçen yıl arçelik aldık.Güzel yıkıyor ama çok geç yıkıyor.Makineye koann çamaşırın yıkanması 2-3 saati buluyor
quote:
Orjinalden alıntı: alpha06
Biz geçen yıl arçelik aldık.Güzel yıkıyor ama çok geç yıkıyor.Makineye koann çamaşırın yıkanması 2-3 saati buluyor
sayın arkadaşım benim kullanmadıgım ve test etmedigim makine kalmadı diyebilirim şu an en hızlı yıkayan çamaşır makinesi sıemens IQ arçelik reklemlarına bakıpta kanmayın o hikaye gelsinler test edelim bakalım ayın kiloda aynı devirde aynı programda ve aynı temizlikte iyi günler
Gurcan bey bugun ankara maltepe servisinden geldiler kontrol için,sıkma anında 1600 devirde bahsettigim ugultunun normal oldugunu soylediklerinde tepem atti.eger ugultulu bir makina isteseydim orbital alirdim,nasil normal dersiniz dedim.adamlar makineyi bos calistirdilar,tabi ki hersey normal,ben zaten makine arizali demedim,neden camasirla denemiyorsunuz dedigimde camasirla yıkamada dugumlenmis camasirdan dolayı sarsinti olabilir dedi teknisyen,iyice sinirlendim.ah bir sinirlenmesem..soyleyecegim onca seyi unuttum aslinda.peki su jetini yapan motor calisirken neden kaportada ugultu oluyor dedigimde falan filan dedi sacmaladi,bu iki sikayetimi kaydetti,genel mudurluge bildirecekmis,onlardan gelen habere gore ne olacagi belli olurmus.fakat iade olayının bayıyle gorusulmesi gereken bir konu oldugunu soylediginde bir arkadasim izmirde bolge mudurluguyle gorusup iadeyi yapti dedim,mutlaka bayiyle isbirligi olmustur dedi.prosedur soyleymis,degisim yaparlarmis,ayni model olmasa bile farkli bir modelle degisirlermis mudurlugun karariyla.top modelde boyle ugulru varsa diger modelleri ne yapayım ben,kesinlikle iadesini isterim dedigimde bilemem dedi,raporumun sonucunu beklemeliyiz dedi.ne yapayım ben ya,yemin ederim sinirimden patlamak uzereyim.ugultuyu kabullenip kullanmaya devam edebilirim,yıkarken cok sessiz ya da bir sekilde makinanın yerini falan da degistirebilirim ama ugradigim sey muthis haksizlik!evet ucuza aldim ama liste fiyati 3000 ytl olan bir makina aldim,hatasiz bir durum beklerken neyle karsilasiyorum?bu problemleri kabul etmek zorunda degilim.of delirecem.size numarami vereyim 05056121629,bana numaranizi msj atin,lutfen bir goruselim,hem de tanismis oluruz.