Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.646.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 4 yıllık bir arçelik çamaşır makinemiz var. maşaallahı var bir sorun çıkarmıyor, güzelde yıkıyor, her 4 yıllık makine gibi ben burdayım dercesine seste çıkarıyor, yıkama süreside bayağı uzun. birde bu kireç önleyiciler var. bir makine 6-8 yıl gitse, bu toza bu kadar para vereceğine alma bırak bozulsun o parayı servise verirsin tabii oturup matematiksel hesap yapmadım ama kaba mantıkla bu çıkıyo ortaya. zaten bu deterjancıların hepsi aynı arkadaş. başta bi ürün çıkarıyolar, sonra çıkardıkları ürünü 3in1 5in1 diye bir ürün daha çıkarıp alaşağı ediyolar.

neyse sözün özü arçelik'ten memnunuz.

saygılarımla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: makinecialt

Gurcan bey bugun ankara maltepe servisinden geldiler kontrol için,sıkma anında 1600 devirde bahsettigim ugultunun normal oldugunu soylediklerinde tepem atti.eger ugultulu bir makina isteseydim orbital alirdim,nasil normal dersiniz dedim.adamlar makineyi bos calistirdilar,tabi ki hersey normal,ben zaten makine arizali demedim,neden camasirla denemiyorsunuz dedigimde camasirla yıkamada dugumlenmis camasirdan dolayı sarsinti olabilir dedi teknisyen,iyice sinirlendim.ah bir sinirlenmesem..soyleyecegim onca seyi unuttum aslinda.peki su jetini yapan motor calisirken neden kaportada ugultu oluyor dedigimde falan filan dedi sacmaladi,bu iki sikayetimi kaydetti,genel mudurluge bildirecekmis,onlardan gelen habere gore ne olacagi belli olurmus.fakat iade olayının bayıyle gorusulmesi gereken bir konu oldugunu soylediginde bir arkadasim izmirde bolge mudurluguyle gorusup iadeyi yapti dedim,mutlaka bayiyle isbirligi olmustur dedi.prosedur soyleymis,degisim yaparlarmis,ayni model olmasa bile farkli bir modelle degisirlermis mudurlugun karariyla.top modelde boyle ugulru varsa diger modelleri ne yapayım ben,kesinlikle iadesini isterim dedigimde bilemem dedi,raporumun sonucunu beklemeliyiz dedi.ne yapayım ben ya,yemin ederim sinirimden patlamak uzereyim.ugultuyu kabullenip kullanmaya devam edebilirim,yıkarken cok sessiz ya da bir sekilde makinanın yerini falan da degistirebilirim ama ugradigim sey muthis haksizlik!evet ucuza aldim ama liste fiyati 3000 ytl olan bir makina aldim,hatasiz bir durum beklerken neyle karsilasiyorum?bu problemleri kabul etmek zorunda degilim.of delirecem.size numarami vereyim 05056121629,bana numaranizi msj atin,lutfen bir goruselim,hem de tanismis oluruz.

ben kesinlikle bayi ile falan anlaşmadım bölge müdürü beni tanır ne yapacagımıda çok iyi bilir o yüzden benle ugraşacagına hemen makineyi geri aldı bence hemen pes etmeyin kendilerine ihtar çekin ve mutlaka paramı geri istiyorum diyede üstüne bastırın ve mahkemeye vereceginizide belirtin ama önce bu makinenin gerçekten sorunlu oldugunu kanıtlamanız lazım yıkaması normalse ve sizi yanıltıcı bir durum yoksa ses hakkında ve yıkama programları ile bir terslik yoksa zor verirsiniz bence aldınız yerle bir görüşün ben bölge müdürü- aradım ama paramı aldıgım bayii verdi

• Arçelik son çıkanlardan birini kullanıyoruz ama memnun değiliz çünkü dereceyi sınırlamış seçme olanağı vermiyo mesala 40-50-70 de yok,30 ve 60 90var sadece
    Eski arçeliğimizde vardı.Bunu alırken hiç dikkat etmedik aklınızda olsun.Önemli
  • Cep telefonu, araba, takım...vs fanatikliği görmüştüm ama hiç çamaşır makinası fanları görmemiştim.

Bir ürün alırken kriterlerimiz aşağı yukarı bellidir.
    İhtiyacımıza göre bir makinanın enerji sınıfı, maliyeti, bakım/onarım/ teknik destek ...vs
    Bunun dışındakiler çokta gerekli değil. Hele hele yüksek bir maliyet gerektiriyorsa.

Bazı mesajlarda çok güldüm kusuruma bakmayın.
    Yakında bu konu altında çamaşır makinalarının LCD panellerinin çözünürlükleri bile tartışılır söylemedi demeyin.

Annemlerin evinden örnek vermek gerekirse;
    Çamaşır Makinamız 20-25. (senelerden emin değilim.) senesini dolduran Arçelik 2100'dür. ARY 21 Rules!
    Taş gibi çalışmaktadır.

Servis bu süre içerisinde evimize bir kere gelmiştir onda da makinanın üst kapağı açılıp bir perde halkası çıkartılmıştır. Problem çözülmüştür.

Yazlığımızda da AEG vardır. +10 senesi vardır herhalde. (Sıfır servis)
    Kurutma esnasında üzerine sigarayı ters koyup dengede tutan servis elemanının şovunu asla unutamayız.

• Acıkcasi ben de sizin bu kadar basit yaklasiyor olmaniza guldum,biliyor musunuz?bir zamanlar insanlar cep telleri hakkinda bu kadar bu kadar ayrıntıya girenlere takiliyorlardi,vaktinizi boyle gereksiz seylerle harcamayin,aptal misiniz diye,su an soz soyleyenlerin kendileri de onlara dahil oldular.aslinda futbol sadece spordur,cep teli iletisim aracidir,aksesuar degil,araba da insanlari bir yerden digerine goturmeye yarar ama insanlar zamanla bu aracları amaclarindan cikararak bu derece tartisilabilecek konular haline getirmisler.aslinda cok normal bakiyorum buna cunku zamanın getirdigi bisey bu,niye en iyisi icin ugrasilmasin ki,ne olursa olsun.annem hala cep telinin sadece konustursa yetecek bir alet oldugunu savunuyor,sizin çamasir makinesini yıkasin yeter diye gordugunuz gibi.ama kacirdiginiz nokta su,turkiyede yıkasin yeter diye bir yıgın para verilen araclardan biri de camasir makinesidir ve cogu modelin uretici firmasi da insanlarin bu dusuncesini kullanarak cok kalitesiz urunleri fahis fiyatlara kakalamaktadir(biraz argo oldu)benim sahsi niyetim,birazcik gozunuzu acmak.aeg servisleri 10 kusur yıl once boyle sovlar yaparlardi,acaba su an yapabilirler mi sizce?kazan bosken bile o sigara devrilmezse ben butun bilgilerimi cope atarım!elestirinizde insafsiz olacaginiza biraz ince dusunmeye davet ederim sizi huhukomsu.ayrica dediginiz dogru,insanlar japonya'da camasir veya bulasik makinesindeki lcd ekrana kisa msj veya mms yolluyor,cunku camasir makineleri internete bagli,isyerlerinden makineyi calistiriyorlar,ya da makineleri ariza yaptıgında kendiliginden servisi ariyabiliyor.elbette cozunurlugunun yuksek olmasini isterler bu sebeplerden dolayı,bizlerse daha 3310,siemens C55,6600 cep teliyle cebellesen,ya da Miele'nin kendi deterjanını kendi ayarlayıp kazana alan camasir makineleri varken AEGnin Almanya'da 30 yıl once terkettigi makinelerini super diye kullanan 2. sınıf bir dunya ulkesiyiz.umarım birseyler anlatabilmisimdir.....

• Toplumun genel düşünce/algılama/değerlendirme tarzıyla oluşan alışveriş kültürüyle Mühendislik Metodolojisi arasında dağlar kadar fark vardır.

Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu çok değerli Machine Dynamics dersi hocasının, her defasında söylediği çok güzel bir söz vardı.

"Simple is beautiful"

"Basit Güzeldir."

Doğaya baktığınızda bu sözün milyonlarca kez ispatlanmış olduğunu görürsünüz.
    Lükse ve şatafata yer yoktur.

İyi bir mühendislik örneğide aynen böyle olmalıdır.

Sizin yazdıklarınızı bir bayan yazmış olsa anlayabilirim.
    Çünkü kadınların geneli işin teknik detaylarından öte, görselliğine, dizaynına, gösterişine, @gurcan1'nin konuyu açarkende dediği gibi komşunun makinasından kaç devir fazla yaptıklarına bakabilirler.

Şu da olabilir tabii sizde bir bayansınızdır o zaman yazdıklarınızı anlayışla karşılarım ve özür diler susarım.

quote:

siemensin alt modelleri bile darbe emici ozellikler acısından basarılı,sıkmaya gecerken camasırı dengeli yakalamamis olsa bile kaporta disarıya hic ses ve titresim belli etmiyo.ki bu IQda cok daha mukemmeldir,sanki Miele gibi. ama makine uzerinde genis lcd ekran olması cok cekiyo beni.ayrıca mielenin 40-50 yıl omru olması yıne cezbetmiyo cunku 10 sene sonra bile teknolojı eskıyecek,daha az su ve enerjiyle yıkayan bir makineye karsi benim coooook saglam ama kaba ve demode mielem olacak elimde.bu da bana hic uygyn degil.sirf gurultusu yuzunden arcelik 2200 makinemi 12 yıl kullanıp halama verdim.su an elimde miele novotronic 903,bosch wft 2800 ve beko3070A(lg uretimi)var,hepsi 98 uretimi,tıkır tıkır calisiyolar,mieleyi modofoyeyle 1550 devir yaptim.bosch 1400 devir,lg 1200 devir ama 7 kg yıkıyo.

Yazdıklarınız arasında şu söylediklerinize bir bakar mısınız lütfen?

Artık çamaşır makinalarınımızı DEMODE(?!), KABA GÖRÜNÜMLÜ olduğu , GENİŞ LCD EKRANI olmadığı (DAHA MODERN GÖRÜNÜMLÜ YA) İÇİN Mİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?

Yapmayın etmeyin lütfen!

Eve gelen arkadaşlarımızı çamaşır makinamızın modern görüntüsüyle, modeliyle mi etkileyeceğiz?

Ya da artık kız arkadaşları tavlamak için çamaşır makinalarının LCD ekranının çözünürlüğünü mü göstereceğiz? Ya da bak hayatım benimki pop3 mail destekliyor mu diyeceğiz?

Bir şeyleri üretmeden , tüketmeyi ne kadar çok seviyoruz değil mi?

2 ayda bir cep telefonu değiştiren tipler gibi mi olalım?

Böyle davranan zat-ı muhteremler hangi engin bilgileriyle, ülkeye kaç dolar, kaç euro sokmuşlar acaba?

Ülkenin, kendi dalında en büyük ve de dünya pazarında söz sahibi olan A firmasının ürettiği malı "Türk Malı ,kalitesiz...vs" diye almayıp burun kıvırıp, Yabancı B firmasının ürününü alıp kullanırlar.
    Aldıkları ürünüde bir güzel överler "Şöyle daha iyi, böyle daha iyi" diye.
    Söylenecek fazla bir şey yoktur. "Sükut ikrardan gelir"

Ek Bilgi: A firması B firması için fason olarak üretim yapıp, üzerine B firmasının logosunu lazerle işlemektedir. Ürün yurtdışına ithal edilmektedir. Aynı ürün tekrardan ülkemize ihraç edilmektedir. Fiyatı aynı muadilinin 2 katına çıkmıştır. Ama önemli olan gönlünüzün ve cüzdanınızın daha ferah olması değil mi?

quote:

Acıkcasi ben de sizin bu kadar basit yaklasiyor olmaniza guldum,biliyor musunuz?

Belki ilginizi çeker diye söyleyeyim çamaşır makinası konusu yüzünden banlanan, ceza yiyen insanları göreceğimi hiç ummazdım.
    Tek kelimeyle traji komik.

O sözüne ettiğiniz fabrikalarda çalışan arkadaşlarıma (Bosch,Arçelik,Vestel...) bu konunun linkini atacağım.

quote:

İhtiyacımıza göre bir makinanın enerji sınıfı, maliyeti, bakım/onarım/ teknik destek ...vs
    Bunun dışındakiler çokta gerekli değil. Hele hele yüksek bir maliyet gerektiriyorsa.

Eğer sizlerin kriterleri bunlardan farklı ise nedir?
    Bir ürün alınırken nasıl bir hesap kitap yapılır?
    A ve B makinasını karşılaştırırken elinize kağıt, kalem alıp hesap kitap yaptınız mı?
    Yaptığınız yatırımın geri dönme süresi nedir?
    MARR nedir?
    Her şeyden öteye gerçektende seçiminiz "feasible" mıdır?

Eğer evet diyorsanız görelim şu hesapları? Tasarıma verdiğiniz puanın yüzdelik pay nedir? ..... vs
    Daha bunlar gibi bir çok sorular sorabilirim sizlere.

Tüketim toplumunun birer parçası olarak bu kafayla daha çok krizler yaşarız.
    Sadece krizler değil, topluma , çevreye, doğaya saygısı olmayan bireyler yetiştiriyoruz.
    Bir çamaşır makinasının üretimi için ne kadarlık bir madde harcandığını bilemiyorum ama aşağıdaki yazıdan bir feyz alırsınız belki.

quote:

PC LABS -
    www.pclabs.gen.tr
    pclabs.gen.tr
    http://www.pclabs.gen.tr

Ortalama bir PC'yi üretmek için 1.8 ton madde harcanıyor!
    Özkan Erden - 13 Mart 2004, Cumartesi

Inforworld'ün geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırmayı yayınlayan haberi, günümüzde ortalama bir PC ve monitör için ne kadar madde "tüketildiği" üzerine duruyor.

Sonuçlar oldukça şaşırtıcı: Ortalama bir PC ve monitörü üretmek için kullanılan madde miktarı 1.8 ton civarında!

Yapılan araştırmalara göre, standart bir 17" CRT (Cathode Ray Tube) monitörü üretmek için en az 240 kg fosil yakıt, 22 kg kimyasal madde, 1.5 ton su gerekiyor. Ağırlık bakımından bakıldığında, monitörün ağırlığının yaklaşık 100 katı madde kullanılıyor.

Diğer donanım parçaların üretiminde de benzer bir tablo var. Örneğin, yaklaşık 2 gram gelen 32 MB'lık DRAM modülü üretmek için 1.7 kg fosil yakıt ve kimyasal madde ile 32 kg su gerekiyor.

BM'in araştırmasına göre, durum çok ciddi. Üstelik, teknoloji sürekli geliştikçe daha rekabetçi fiyatlar ortaya çıkıyor ve bu, bilgisayar kullanıcıları parçalarını değiştirmeye itiyor.

Önerilere bakılırsa, terfi ve(ya) bilgisayar yenileme sürecinin 2-3 sene civarında olması gerektiği belirtiliyor. Bu süre zarfı şu anki gidişata göre oldukça zor fakat burada esas önemli olan nokta, kullanılan her parçanın çöpe gitmesi yerine kullanım ömürlerinin uzatılması olmalı. Yani, çöpe veya bir kenara atmak yerine 2. el olarak satılması veya bağışta bulunulması öneriliyor.

Inforworld'ün haberinde, donanım üretiminde kullanılan madde miktarının yanında, bilgisayarların gereksiz yere harcadığı elektrik sarfiyatından da bahsediyor. Örnek olarak ise, herhangi bir iş yapmayan terminalin bile network sinyallerinden dolayı standby moduna geçmesinin engellendiği ve bu sayede zaruri enerji sarfiyatının olduğu veriliyor. Hatta, Amerika'daki telekominkasyon ve teknolojik aygıtların kullandığı %3 oranındaki elektiriğin %40'ının bilgisayarlar ve bunlara bağlı monitörler tarafından harcandığı belirtiliyor.

Her ne kadar yeni teknolojiler gelişmelere paralel olarak parçalarda kullanılan madde miktarları azalsa da(örneğin organik monitörler), araştırmalara bakarak, bilgisayar donanımları konusunda olabildiğince tutumlu olmak ve gereksiz sarfiyattan kaçınmak gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

Bu tartışmaları mimar bir arkadaşımın verdiği güzel bir örnekle bitirmek istiyorum.

"A++ zümresinin kendileri için üretilen yüksek kaliteli mutfak eşyalarını, hayatında bir kere bile kullanacak vakti, zamanı ve ihtiyacı olmaması ne ilginç değil mi? demişti.
    (Her gece dışarda yemek yediklerinden olabilir)

Hani bilginiz olsun diye söyleyeyim (işin ütü kısmıyla ilgilenmiyorsunuz sanırım) çamaşırlar çamaşır makinasında tutulmaz. Buruşurlar. Ütülemesi çok zor olur. O yüzden gece yatarken makinayı çalıştırıpta yatmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 21 Kasım 2006; 11:56:57 >

• Isın ilginc tarafı tespitiniz yine cok basitce sonuclanmis;estetigi onemsiyorum ama bayan degilim!25 yıldır beyaz esya isiyle ugrasiyorum,ODTU Kimya mezunuyum,ogretmenim,muzisyenim.sirf makineciligin bildigimden daha teknik taraflarini da bir sekilde ogrenebilmek icin makine muhendisligi okumaktayim bu yasımda,hayat en iyisini uretmek ve almak için,bilgi de.estetik olayı onem verilen bir taraf olmali elbette,her ne kadar muhendislik çalismasi,saglamlik,ekonomiklik cok daha onemliyse de estetik bir olayda insani ceken taraftir.bahsettiginiz gibi A++'ı kullanacak vakti olmayanlardan biri de degilim.orta halli bir vatandasim.sadece farkim su;yetinen birisi degilim.hayatımdaki ayrıntılar hicbir zaman "işimi gorsun yeter"seklinde olmadi,bir sekilde amacima ulasmayı da basardim hep.belki gereksizdi bu ozel acıklama,evimde uc ayak dokum parcasi asinmis,amortisorleri artik takirdayan bir 2200u tamir edecek durumum vardı ama bi yıkamada 150 L su harcayıp sıkarken evi zangirdatan,zaten cok az kirli çamasirlarimi 1,5 saat yıkayan bir makineyi sizin gibi"isimi gorsun yeter" diyen halama vermek mantikli geldi.evet,burjuva degilim,milyarlarca lirami cope atacak birisi hic olmadim.fakat evimde gurultu yapan arac-gerec istemiyorum,sıkarken sarsilip beni ve komsumu rahatsiz eden,suyu ve elektrigi demode teknolojisi yuzunden israf edip faturalarimi kabartan ve kasmir kazaklarimi yıpratarak yıkayan bir makineye tahammul etmeye ne gerek vardi ki?elbette ben de yerli mali bir modele evet demek isterim ama istedigim kriterlere sahip bir modeli bana uygun gelen fiyata uretirlerse.yurdum insani olan Koç ailesi insanlara kalitesiz mallari kar amaciyla yaglayıp ballayıp fahis fiyatlara satmaya ugrasiyor yıllardir,ve siz gibi dusunenler yuzunden de cok basarili!ucuz diye urettigi Altusun bir modeli(450 ytlye alinmisti,600 devirliydi) 10 ay icerisinde amortisor ve kazan rulmani arizasi verdi,ve nadir gorulen arizalar degil bu ve benzeri urunlerde.inanabiliyor musunuz,yerli mali yurdun mali dedigimiz altustan çin mali rulmanlar cıktı,yani en adisinden!hic olmazsa ors kullansalardi..bu makineye yeni taktıkları parcalar da eskilerini aratmayacak adilikte,o yuzden garanti suresi bitene dek ucretsiz degisecek bu parcalar 2 yıl sonra kullanıcılara girmeye baslayacak.
    Kazanı hep doldurarak yıkamak zorunda degilim,bu yuzden az camasiri da A olmasa bile B seviyede harcamayla yıkayacak bir makinem olsun isterim,ama arcelik'in hiçbir makinesinde bu teknolojı yok.baslangıcta aldigi suyu( ki bu miktar neredeyse 2200un durulamada aldigi ve servis kataloglarında gecen 24L su seviyesi gibi bir sey) eger camasiriniz 5 veya 7 kg ise doyurup sonra kazan dibinde azicik su kalacak sekilde doyurmaya devam ediyor.Peki ya az camasirda,mesela benim kosturmacali gunlerimde gece 11 de 1 kot ve 1 gomlek yıkamam gereken durumda ne olacak?(ki bunu cok yapıyorum)bunu hem yıkama hem durulama evrelerinde yapan bir camasir makinesinin teknolojisi hic de A+ falan olmuyor,iste o zaman 2200den bu yana ne degismis diyorsunuz.
    amortisor basliklarini sirf ucuza maletmek için plastik yapan,pompalari en adisinden takan,elinde kalan motorlari yeni model urettim deyip kontrol panelini degistirerek elden cıkaran,sıkarken 800 devirde bile su jetli modelinin kaporta yan kisimlari cilginca yaylanan,acikçasi turkiyenin en yaygin servis agina sahip olma serefine(ya da serefsizligine) makinelerinin ariza sampiyonlugunu vestelle birlikte elinde bulundurdugundan oturu nail olan bir markanin urunlerini almamak gerektigini savunurum arkadasim.onlara ceza vermeli.o kalitesizlikteki mallarin bedelleri cok daha asagisi olmali.zamaninda hem yan servislik,hem de 2 yıl arcelik yetkili servisligi yapmistim,o aileden kurtuldugum için cok sevinmistim. bence urun omru max 10-12 yıl olan arcelik ve vestelleri o fiyata almakla siz gibi dusunenler hortumlaniyor aslinda(hani demissiniz ya).ben 2. el Miele almistim 1 yıl evvel,altus fiyatina,evimde kedim oldugu için yorganlarimin ve battaniyelerimin sik sik yıkanmasi gerekiyor,bu yuzden kazan kapasitesinin yetmeyisi,geceleyin ihtiyacimdan oturu acil yıkamam gerekenleri sıkarkenki sesi nedeniyle(kisin sabaha kadar kurumasi için de 1600 devirde sıkmaliyim)yıkayamamam haricinde hicbir problemim yok.ha evet,bir de hayatimda renkli seyler istememden oturu(size gore feminen bir durummus bu )almanlarin kabaligini yansitan gorunusu harici.ama rahat 40 yıl kullanacagim,40 yıl sonunda arizasinin tamiriyle belki olene kadar kullanacagim bir makine var elimde.
    Biraz kuralci yapınız var anladigim kadariyla,ikna etmeye ugrasamam sizi.cok genis dusunuyorum bu tarz konularda,fikirlerimi yazmak hem zaman kaybi,hem de yorgunluk olurdu.alintı yaptiginiz maillerde kullanılan dil biraz hafif olabilir,o an oyle gerekiyordu cunku,yanilmayın.ama lutfen insanlarin bilgilerini,zevklerini ve tecrubelerini bu kadar çabuk harcamayın.aslinda bu firmalarda calisan arkadaslariniz varsa soyleyin onlara,lutfen onun bunun teknolojilerini calarak biz urettik diyeceklerine adam gibi ar-ge calismalari yaparak bizler gibileri de tercih ettirecek urunler sursunler piyasaya.o zaman miele,samsung,siemens IQ falan demeyiz,biliyor musunuz?adam gibi uretilmis arcelik 5950 yi alir evimize koyariz(hani direct drive diye yıktılar ya ortaligi,teneke urettiler halbuki!)kismet olursa seneye makine muhendisiyim,cok yerde de torpil var(hani turkiye torpilli ve tanidikli insanlarin basarili olacaklari bir ulkedir ya!)sonrasinda cok dertler acılacak insanlari aptal yerine koyan ve diplomalar ve konumlar karsisinda ezilip sen dogrusun diyen ve ancak boyle seylerle dogruları algılayabilen bu otoritelerin basina!yanlis anlasilma olmasin bu arada,keske bilgiye sahip olmak yeterli gorulseydi ama burasi turkiye,bilgisiz ama diplomali,bir o kadar aptal insanlarla dolu bir ulke.zaten bu yuzden 2. dunya ulkesiyiz,cok uzgunum...
    Tabi sunu da eklemeliyim,hocama saygim sonsuz ama hayati bu kadar simple gormek hocama cok uygun olabilir,benim de bu tarz fikirleri olan hocalarim var ama teferruatin korkulmamasi gereken,gelismeyi,ilerlemeyi gosteren guzellikler oldugunu savunanlar da bir o kadar mevcut..bu bir ruh yapısıdır,kural ve oneri olarak belirlenemez,herkes nasil mutluysa oyle uygular ve yasar,unutmayın.
    bence uzatmak anlamsiz.sizinki simple,benimki complex,ama mutlu hayatlarimizda basarilar arkadasim.

• makinecialt arkadaşa tam destek
  • @makinecialt

Bu konuya attığım ilk mesaj genel bir mesajdı.
    Sanırım LCD kelimesine istinaden üzerinize alındınız.

Şöyle tekrardan kim hangi mesajı yazmış, nicki nedir diye merak edip bir daha okudum.

Forumda daha önce atmış olduğunuz mesajlara bakınca ilgi alanınızın salt çamaşır makinaları olduğunu görmek enteresan.

Mühendislik eğitim aldığınızı öğrenmekte çok ilginç geldi.(Konuya yaklaşımınız açısından)

quote:

Isın ilginc tarafı tespitiniz yine cok basitce sonuclanmis;
    demişsiniz fakat sorduğum sorulara hiç cevap vermemişsiniz.

Bakın ne güzel makina mühendisliği üzerinede eğitim alıyormuşsunuz şimdi.

Eğer mümkünse Engineering Economy and Production Management dersini almanızı tavsiye edeceğim.

Bir makinanın, bir ürünün hangi şartlarla/koşullarla/kritelerle, farklı yöntemler ışığı altında nasıl seçildiğini kendi gözlerinizle görün.Mühendislik yaklaşımının bir kağıt ve kalem ile nasıl hayat bulduğuna şahit olun. Sizden mesajımın sonunda bir kere daha şu karşılaştırmayı yapmanızı isteyeceğim.

Attığınız mesajları üstüste okuduğum vakit, çamaşır makinalarına birazcık taktığınızı görüyorum.

Hani biz 20-25 senedir tek bir çamaşır makinasıyla iyi kötü geçinip giderken siz neredeyse 20-25 tane makina değiştirmişsinizdir herhalde. (Mübalağa ediyorum.)

Mesajlarınızın tamamını okuduğumda şu an itibariyle evinizde kaç tane makinanın olduğunu kestiremedim.

quote:

Ya Gurcan bey size sonuna kadar hak veriyorum ama uslup boyle yok ben halki yanıltmadim gibi sozlerle olunca ve biraz da argoyla yaklasinca insanların dogal olarak tepkisini aliyosunuz.Neyse,sadece dostçaydı.Bence de denge problemini yasıyo bu makinalar.hatta uzakdogu kokenli abartısız 6 ayrı model makinaaldım evime,7-7,7-8 kg kapasiteli,hepsi de cildirtti beni ve sattim akrabalara vs.super ozelliklere sahipler ama mini programlari maxi program gibi çalisiyor.su an evimde bekonun lg ye urettirdigi 3070Aduruyo,makine 7 kg kapasiteli,7 kg doldurunca ve 3 kgden asagı doldurunca cok problem cıkarıyo.makineye 5-6 kg doldurdugunuzda eger o an halet-i ruhiyesi musaitse :) uzatmadan bitiriyo işi.bu da sacmalik.uzakdogu firmalari hangi marka olursa olsun makinanın mekanik donanimini iyi yapamadigindan ki bu bir muhendislik basarisidir ve sanirim argelerinde adam gibi makine muhendisleri yok,butun gici elektronil dengesiz yuk kontrolune vermisler,o da hababam ugrasiyor.orta markalardan siemensin alt modellerinden birini almisti dayım,inanirmisiniz,tek parca haric diger tum dolumları tek seferde sıkmaya geciriyor ve kaporta disarı asla titresim belli etmiyo.elbette kaliteli modeller degil bunlar,alali 4 yıl oldu,kollektorden tuhaf sesler geliyor ama yıkıyo makina ve yengem bunu umursamiyo.ben sirf bu yuzden avrupanın beyaz esya ozellikle de çamaşır makinesi konusunda kim ne derse desin uzakdogudan 8 gobek yukarda oldugunu iddia ederim.parasi olan mielenin herhangi bir modelini ya da siemens IQ lardan birini ,blomberg modellerini ya da electrolux ailesini tercih etmeli.acikcasi aristonun aqualtislerini test etmedim ya da avg 16 sini.belki eski urunlerinin kalitesizligini farkedip argeyle harikalar da yaratmis olabilirler.ama dedigim gibi artik ben ve tanidiklarimin evine lg ve samsung giremeyecek!(ha arcelik vs gibi dandik seyleri de sirf servis guvencesi icin alıyolar,ben karismam :))

Gelelim sizin aldığınız çamaşır makinalarına... (ve seçim metodlarınıza)
    Bilginiz ve araştırmacı ruhunuzla aldığınız en son makina Arçelik - 5200'müş.

Arçelik - 5200 maceranızın kronolojisini yaparsak :

quote:

merhaba
    arkadaslar arcelik ve vestelin cidden hicbir modeline guvenim yoktu fakat vestelin yeni hidra 1800 ve 2000 modellerini incelemenizi isterim.aynisindan gecen yıl arcelik de kataloguna eklemisti 5200 diyerek.urunleri iyice arastirdim,slovenia markasi olan gorenje'ye urettirmisler,yani Turk mali degil!!!! :)makinalar mukemmel,neredeyse mieleyle yarisacak hale gelmis bu iki model.bi defa makineler 90 kg,miele kadar agir.dis kazanlari celik,hidra 2000 ve arcelik 5200,2000 devirde sıkıyor.programları cok guzel ve miele gibi kullanisli.dokunmatik lcd ekran konmus.kullanımı cok kolay.durulama suyunu kontrol eden sensor,kopuk kontrol eden sensor ve agirlik sensoru konmus,extra harcama yapmasi imkansiz hale gelmis.bu modelleri dunya capında inceledim,ratingler son derece yuksek seviyede.normalde satis fiyati 2 kusurden basliyodu hatta arcelikte etiket fiyati 2900 civariydi,eski makinayı getirene 400 ytl indirim falan diyordu ama sonunda yıne 2000 ytl den fazlaya geliyodu.ankarada belli kotayı asan magazalara pesin 1150,taksitle 1400e satma yetkisi vermisler,hatta makine magazalarda fise takili vaziyette test etmeye hazirdi,calistirdim,cidden sessiz ve de 6 kg yıkadigi için dengeleme sorunu yasamayacagini biliyorum.ayrica kazan ic aydinlatma lambasi da konmus.pamuklu 60 derece programinda 6 kg çamasir için de sadece 39L su harciyor,sensorle kontrol ederek yaptigi için islemi,yıkama ve durulama sonuclarina guvenmemek mumkun degil.gorenjeye mail attim,yıkama ve sıkma anındaki ses degerlerini dB olarak yollamalari için,sanirim yarin cvp gelir.eger istedigim sonuclar gelirse cidden kaliteli bir modeli butçeme uygun bir fiyata alacam. tabi ki bu durumda ariston avg 16 dan da vazgectim.hatta bu durumda IQ1800 kalitesindeki bir makineyi cok daha ucuza alacam.haberiniz olsun!!!!

Mükemmel makinamız...

quote:

Bahsettigim arcelik 5200 çamasır makinesini aldim.servis montajini yapip gider gitmez actim içini,aynen arastırdigim gibi içindeki her parca gorenje ismini tasıyo.emindim ne olduguna ama yıne de içim rahatlamaliydı. dis kazan zaten celik ve makine sıkma esnasında kesinlikle kıpırdamiyor.dengesiz yuk kontrol mekanizmasi mieledeki gibi calisiyor.kazani 50 den 100civari devire cıkarirken devamli kontrolde tutuyor,kontrol devrine gelmeden herhangi bir terslik gorurse devri yavasca dusurup tamdagilim saglamaya ugrasiyor,birkac sn denedikten sonra olusmasi muhtemel kuçuk bir dengesizlikle 400 devir altinda bir hizda birkac sn dondurup fazla suyu aliyor,sonra kısa sure actirip camasira tekrar dengesiz yuk kontrolu yapiyor.bu kademeler cok kisa surede gerceklesiyor ve ikinci denemede zaten mukemmel sonucla sıkmaya basliyor.bunu sadece mielede gordum bugune kadar,her iki modelde de dengesiz yuk sensoru amortisor ayagina konmus,diger markalardaki modellerde oldugu gibi kazan uzerinde monteli degil.bu arada yuku dengelemeye calismasi tekrar tekrar aynı islemi yapmak seklinde olmadigindan islemi gayet hizli yapmasini saglamis.yani lg veya samsung gibi degil durum.makinenin tek kusurlu gordugum tarafı su harcamasına dair.program baslayınca ilk suyu kademesiz presostat vasitasiyla su camdan gorununceye dek alıyor,su alma durup kazan donmeye ve su jeti baslayınca camasir suyu hizla emiyor,neredeyse tambur tabanina kadar indiginde seviye ikinci bir presostat ile su artik minimum seviyede olacak sekilde eklenmeye basliyor.fakat bu durum yaklasık 2-2,5 kg dan sonra A seviyede su kullanımını garantiler,tek parca camasiri haddinden fazla suyla yıkamis olursunuz o ilk su alistan dolayı.bunun harici makine gercekten super sessiz,yıkamada motor sesi hic yok,su sesi bile neredeyse duyulmuyor.sıkmada 1000 devirin uzerindeyken hafif bir ugultu geliyor ama titresime dair hiçbir ses yok.kullanımı cok kolay.yıkama sihirbazi denen ozellik annem gibi makine kullanmakta ozurlu birine bıle bu makineyi kullanmak cocuk oyunu dedirtti.6 kg yıkamasi da ideal.eklemek isterim,sensor ayarlamasini makine topu topu 1,5 dakikada yaptı,bunu yılda bir yapmak asla kulfet degil.bir de IQ dan ustunlugunu ekliycem:hazirlayabileceginiz 4 adet favori programa istediginiz ismi verebilirsiniz,halbuki IQ 3 adet favori programa sadece kandi isimlerini veriyor,bu da yarattiginiz programi kendinize gore ozellestirmenizi engelliyor bence.evet,yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar....

Her parça gorenje adını taşıyormuş.
    Yani her şey yolunda gidiyor ... (mu?)

Acaba Türkiye'den oraya giden parçalar var mı çok merak ettim. Üzerinde gorenje yazdırılan.

quote:

mailimi dikkate alıp hemen cvplamaniz cok hosuma gitti.ne yalan soyleyim hala aklim IQda,bahsetmistim daha once,eger fiyati orijinal sekliyle kalsaydi yani 3000ytl,kesinlikle IQ1832 alirdim,ama 2 ay ertelemeli olarak 14 ay taksitle 7 yıl garantiside onaylanarak 1236 ytl olunca dayanamadim arkadas!genis lcd ekrandan herhangi bir dugme olmadan dokunarak kullanmak cok guzel.dediginiz gibi,3 yerine 4 hafiza cok onemli degil ama ayrintilara asiri takildigim için(sizde de var bu :))isim yazma guzel bir ozellik geldi bana.niye diyceksiniz:camasirlar bizim evde pek kirli olmaz,o yuzden beyazları 40 derecede yıkamak genelde yetiyo,mielede yogun yıkama olmadigi halde normal 40 program bile tertemiz yapiyodu.beyazlar programinda maalesef 60,75 ve 95 derece secimi var sadece,ki bu IQ da da 80 ve 90 olmus.bu yuzden yogun secimli 40 derece pamuklu yıkama renkliler kisminda mevcut.ben hafiza olustursaydi IQda,hafizada annemin kullanacagi beyazlar 40 programi yerine renkliler gibi bir program ismi gorunecekti,bu da hafizaya aldiracagim renkli yıkama programiyla karisirdi.halbuki bu makinada annem,bahsettigim programi "iççamaşırı"diye kaydetti,su seviyesi yukseltme secenegiyle birlikte yuksek devirli mix programi da "yorgan diye kaydetti.oldukca da hosuna gitti bu is.aslinda bu yine cok onemli degildi cunku yıkama sihirbazi denen ana menu secenegi super kullanisli olmus.sihirbaza dokundugunuzda tum programlar liste haline onunuzde,secim yapinca az kirli,kirli,cok kirli,kirli+lekeli secenekleri gorunuyor.gerizekali birisi bile bu seceneklerden birini tiklayabilir.onerilen secenekler her durumda cok mantikli olmus.size dusen basla komutu vermek.ama açik soyleyim,izmirde varsa bir tanidiginizda bu model inceleyin,yoksa ankaraya geldiginizde beklerim mutlaka,su jetini arceligin dandik modellerinde incelemistim,orijinalinin gorenjede ne kadar verimli oldugunu gordum:muhtesem!detrejanli su oyle guzel puskuruyor ki çamasira,sanki bir yandan da citileme yapıyor camasiri :) ama bu sayede arceligin argemde urettigim ozellikler dedigi seylerin bircogunun calinti oldugunu tekrar ispatlamis bulunuyorum.ki dun bahsettigim su alma muhabbetini bile yurutmusler,ama bu ozellik maalesef bir eksi bence,orada şapa oturmus serefsiz hirsizlar!ama hala IQ yu merak ediyorum.1631 i 2 kez inceleme imkanim oldu ,motorunda firca oldugu o kadar belliydi ki.sıkmada daha 1000 devire gelmeden sesi duymaya basladim,klasik 800 devirli siemenslerdeki ses yoktu elbette ama kulak bu,itfaiye meydanindaki o gurultude bile sesi algiladim.ama eminim 1633de o ses yok.

Üründen memnunsunuz.(Şimdilik)
    Çok iyi fiyata almışsınız gerçektende.
    Arçeliğin web sitesindeki ,yanlış değilse eğer, fiyatı 3.000 YTL şu anda.

quote:

merhaba gurcan bey,hemalhemsatta ki fiyat benim aldigimin cok ustunde.ben 2 ay ertelemeli ve 14 ay taksitle +7 yıl garanti uzatmasiyla 1236 ytl ye aldim,onlar axesse 32 ay ertelemesi olmayan 14 ay seceneginde 1800 kusure vermisler.ayrica 7 yıl garantisi için 36 ytl extra odeme yapmak da gerekiyo.hayatta beyaz esya konusunda ilk defa sansim guldu,sevincliyim.ama yalanim yok,hala IQyu merak ediyorum,onun havası ayrı ya!ya da ben cok hayal kurdum IQile ilgili,belki de aldigim makine kadar bile degil teknik anlamda.keske izmirde olsam da evinizde ziyaret edip inceleyebilsem..bu arada ben izmir dogumluyum,memleketim degil ama orasini memleketimden daha cok severim.

...

quote:

ben arcelik 5200u aldim,acikcasi hic pisman olmadim,sensorinse ayari dediginiz gibi zor falan degil,agirlik sensorunda hassasiyet cok yuksek ve de muhtesem sessiz bir makine.kılavuzunu model arcelik sitesine ilk girdiginde indirmistim zaten,fiyattan dolayı kararsizdim sadece,1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!!

Kesinlikle alınacak bir makina demişsiniz.

quote:

İkimizinde sorun yasayacagini sanmiyorum makinelerimizle ilgili.yalnizca bugun eve gidince yogun yıkama secenegini izliyecem,bakalim 5200de de benzer devir yukselmesi oluyor mu?ama su jeti gercekten muhtesem bisey,keske IQda da olsaymis,bu maalesef siemensin atladigi bisey.

IQ'dan da iyi...

quote:

Su tasmalarına karsı koruma 5200de zaten var,aqua stopda herhangibir su kacagi varsa bu otomatık olarak makina tabanına aktarılıyor ve samandıra makineyı tamamen durdurarak hem alarm veriyor hemde musluk ağzındaki ventıl kapanarak su kaynagindan durdurulmus oluyor.siemens IQda 3 boyutlu islatma diye bahsedilen sey yıllar onceki WFK 2800de zaten vardi,su an evimde bir odada o makine zaten duruyor.evet,kazan arkasındaki delikler islatmayi cabuklastiriyor,ayni zamanda yıkama performansinida artirıyor ama su jeti zaten bunlari fazlasiyla yapıyor.3 boyutlu ıslatma icin siemensin kullandigi koruk ust kismindaki boru su jetine gore okadar zayıf ki.sebekeden gelen suyun korugun ust kismindan verilmesinden baska bisey degil.evet,islatmayi kolaylastiriyor ama bir pompayla camasirin ustune su puskurtmeyle kıyaslanamaz bile!yaklasik 4 sene kullandim bosch wfk 2800 u,mekanizmanin IQdakiyle ayni oldugunu cok iyi biliyorum.bu yuzden yapacagim guzel bir aciklama daha olur:kazan uzerinde acilan her fazla delik,kazan mukavemetini azaltir.arcelik 5200u ureten firma gorenjeden gelen mail de bu sozumu dogruluyor.kazanın arkasinda delikler acip islatmayı bu yolla kolaylastiracaklarina su jeti kullanıp mukemmel performans elde etmeyi amaclamislar.bir de sunu eklemeliyim.hydroball teknolojisi turkiyede ilk defa siemens tarafindan uygulandi sozu de cok iddiali cunku hydroball 30 kusur yıldır mielede var,bu teknoloji 98 yılında siemens ve bosch da en ust model olan wfk 2800de maalesef yoktu!ve iyi bildigim,bu ozellik IQ tarzi modellerinden baska son birkac yılda uretilen hiçbir modelinde yok.eklemek isterim tekrar,su jeti,ayri ayri ayrıntıya girilmis bircok ozelligi ufacık bir pompa ve tazyıkli bir su ile tek sistemde bunyesine toplamis.ne gerek var ki bu kadar ayrıntıya?sizce de doğru degil mi bunlar?ama olay sakin su noktaya gelmesin,benim makinem iyi veya sizin makineniz iyi demiyorum ben,sadece teknolojilerin ustunlugunu ve geriligini yahut gereksiz ozellikleri,daha kolay daha pratikce elde edilmis bazi ozellikleri anlatmaya calisiyorum.

devam ediyoruz özelliklerine...

quote:

Gürcanbey mailime herhangi bir cvp yazmamissiniz.evet,bugune kadarki kullanımlarimda bir falso vermemisti 5200,programlari,yıkayisi,imajivs gayet guzeldi,eksik olaraksadece su alma muhabbetini aciklamistim.ama dun gece camasir koyup yattim,son sikmaya geldiginde bir gurultuyle uyandim,makina kazanda 5 kg civari camasir oldugu halde dengesiz yakalamis olarak sıkmaya baslamis ve ovaziyette 1600 devire cikmis.bir onceki gun ankara kazanda deprem olmustu,onun gurultusuyle uyandik geceleyin ve benzer bir telasla yine depremmi oluyo diye ev halki olarak ayaga kalktık ama maalesef ses makineden geliyordu.sabahin 8indealt komsugeldi ve gece o zangirti neydi falan diye kapimizi caldi.saat 10da tekrar camasir koydum,yıne kazan agirlık otomatiğine gore % 100 doluydu ama her sıkma devir yukselisine gecerken hem kapaktan hemde deterjan gozunden takir takir sesler geldi ve ozellikle son sıkmada 1200 devirde makinanin uzerindeki esyalari indirmek zorunda kaldim.kurutma makinesi koymayi dusunuyordum makinenin uzerine,bu durumda hic de guvenli degil!bironceki gun sıkma devrini 0a getirerek calistirmistim,kılavuzda bu secenek uygulandiginda makinanin camasiri son durulama suyuna islayacagi ve secenekler sunacagi yaziliydi,kırısmaması gereken camasirlar kazandaydi ve makina suda bekletmek yerine suyu basaltıp programi bitirmis,camasirlar kiris kiris cikti içinden.ben bu makineyi iade etmek istiyorum.bunla ilgili bana yardimci olabilir misiniz?IQ da bu ugultunun asla olmayacagini dusunuyorum.iade mumkun olursa imkanlarimi zorlayip IQ1633 alacam.

VE SONUÇ! İADE etmek istiyorsunuz.

quote:

Buarada amortisorlerde herhangi biproblem yok,90 kiloluk bimakinenin ayaklari dengede oldugu halde bu sekildesarsinti ve ugultu yapmasi bir muhendislik hesabi eksikligini acikçaortaya koyuyor.ben daha oncede belirtmistim,3 akrabamda siemensin 900 devirlik modelindenvar,adi makina ama hic ugultu yaptiginive sarsildigini gormedim,ki sıkma anında kazan icerdeinanilmaz titresim yaptıgı halde. cok kizginim cok!!!

Devam...

quote:

lanet olsun diyorum cunku bahsettigim gacirti ust tabla ile deterjan kutusunun surtunmesi ve icten de gelen bir problemle olusuyor.sikma evresi basladiginda makina suyu bosaltiyor,sonra UKS isleminde camasirin dengelenmis olup olmadigini pek umursamadan ön sıkma yapıyor,amac dengesiz yuk yaratan fazla suyu almak ama o esnada sarsiliyor makina,hem pis bitr ugultu hem de gacirti olusuyor.bu da gece yıkamaya uygunsuz durum yaratıyor.ayrıca pompalama esnasinda pompaki normal sesler haricinde titresimler,bazen gacirtiya benzer sesler olusmakta.hangi noyu aramaliyim arcelikte,musteri hizmetleri nosunu mu?

Devam...

quote:

tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için.acikcasi saglamlik onemli ama bs 1400 cok kaba bir makina ve de o boyutta makine bana cok iri geldi.onu alacak param olsaydı IQ almayı acıkca dusunurdum.zaten 5200 almaya da o fiyat dususunu gorunce karar verdim.genel bir dusus olmadigini,bazi magazalara bunu uygulattirdiklarini gorunce almaya karar verdim.su anki fiyati arcelik 3000 ytlnin uzerine cikmis.bazi internet sitelerindeki dusuk fiyat da bu magazalara verilen uygun fiyatli makinelere benzer bir durum diye dusunuyorum.aklimi celen sadece bu fiyat uygunlugu olmustu,onun haricinde makineyi kullanma kılavuzunu incelemekten basak tanimiyordum,etrafimda alan birileri de yoktu.aslinda IQ alan birileri de yok,makine cok pahali oldugundan bircok tanidigim imrenerek bakiyor ama alamıyordu.neyse,su arceligi arayim bakalim,sonuc ne olacak?

Devam...

quote:

Gurcan bey bugun ankara maltepe servisinden geldiler kontrol için,sıkma anında 1600 devirde bahsettigim ugultunun normal oldugunu soylediklerinde tepem atti.eger ugultulu bir makina isteseydim orbital alirdim,nasil normal dersiniz dedim.adamlar makineyi bos calistirdilar,tabi ki hersey normal,ben zaten makine arizali demedim,neden camasirla denemiyorsunuz dedigimde camasirla yıkamada dugumlenmis camasirdan dolayı sarsinti olabilir dedi teknisyen,iyice sinirlendim.ah bir sinirlenmesem..soyleyecegim onca seyi unuttum aslinda.peki su jetini yapan motor calisirken neden kaportada ugultu oluyor dedigimde falan filan dedi sacmaladi,bu iki sikayetimi kaydetti,genel mudurluge bildirecekmis,onlardan gelen habere gore ne olacagi belli olurmus.fakat iade olayının bayıyle gorusulmesi gereken bir konu oldugunu soylediginde bir arkadasim izmirde bolge mudurluguyle gorusup iadeyi yapti dedim,mutlaka bayiyle isbirligi olmustur dedi.prosedur soyleymis,degisim yaparlarmis,ayni model olmasa bile farkli bir modelle degisirlermis mudurlugun karariyla.top modelde boyle ugulru varsa diger modelleri ne yapayım ben,kesinlikle iadesini isterim dedigimde bilemem dedi,raporumun sonucunu beklemeliyiz dedi.ne yapayım ben ya,yemin ederim sinirimden patlamak uzereyim.ugultuyu kabullenip kullanmaya devam edebilirim,yıkarken cok sessiz ya da bir sekilde makinanın yerini falan da degistirebilirim ama ugradigim sey muthis haksizlik!evet ucuza aldim ama liste fiyati 3000 ytl olan bir makina aldim,hatasiz bir durum beklerken neyle karsilasiyorum?bu problemleri kabul etmek zorunda degilim.of delirecem.size numarami vereyim 05056121629,bana numaranizi msj atin,lutfen bir goruselim,hem de tanismis oluruz.

FIN!

2 Kasımda "urunleri iyice arastirdim,slovenia markasi olan gorenje'ye urettirmisler,yani Turk mali degil!!!! :)makinalar mukemmel,neredeyse mieleyle yarisacak hale gelmis bu iki model" dediğiniz , 10 Kasımda aldığınız ve 11 Kasımda "1200 ytl ye kesinlikle alinacak bir makina,kessssinnnlikle!! " dediğiniz çamaşır makinanızı 13 Kasımda iade etmek istiyorsunuz.

Aşkınız sadece (Hadi göz temasınızıda sayalım ve 2 kasımdan başlatalım) 11 gün sürmüş.

Sizce hata nerede @makinecialt bey?

İzin verirseniz çok dostane bir iki kelam etmek istiyorum.
    Birincisi şu yıkama maliyetleriyle ilgili (su , elektrik tüketimleri )

İlk mesajımda aynen şöyle demiştim.

quote:

Farz edelim ki A ürünü 100 YTL , B ürünüde 112 YTL olsun.
    B ürünü daha az enerji, daha az su ... vs tüketsin.
    Bu ekonomik sınıflı ama daha pahalı makinanın bizlere aylık faturadan kazandırdığı tasarrufta 1 YTL olsun.

Sizinde görebileceğiniz gibi B makinasına yaptığımız fazladan yatırım 1 sene gibi (garanti süresi içerisinde) kısa bir sürede geri dönmektedir.

Evet bu seçim doğrudur!

Şimdi sizden yeni aldığınız makinanızla, yine Arçelikten seçeceğiniz A sınıfı (500-700 YTL) arası bir makinayı karşılaştırmanızı isteyeceğim.
    Su ve elektrikteki kazanımlarımız ilk yatırım maliyetindeki farkı ne zaman karşılayacak bir noktaya gelecektir?

Böyle bir hesaplamayı yapar ve bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz.
    İnanın bende bilmiyorum ama merak ediyorum.

Hele hele sizin makinanızın şu anki fiyatını düşündükçe kabaca 6 tane çamaşır makinası alınabilir. (7 sene garanti düşünsek 6x7=42 senelik makina ihtiyacı)

İkinci olarakta ses konusu.

Anladığım kadarıyla sese çok takmış durumdasınız.
    Müzikle uğraştığınız için olabilir belki.

Eğer ki çamaşır makinanız banyoda duruyorsa ve banyonuzun kapısı kapanabiliyorsa :) 2100'den daha fazla ses çıkartmıyordur diye düşünüyorum.

Biraz kafaya takma meselesi olmasın sakın bu.

Eğer ki yattığınız odada mekanik bir saat varsa , bırakın tik tak seslerini , kafayı taktığınız vakit her 60 saniyede bir saniyenin yelkovan üzerinden geçer ki çıkardığı ses beyninizin amplifikatör gibi çalışmasıyla sizi çileden çıkarır.

Stüdyo tarzı bir dairedeyseniz ve çamaşır makinanız yaşam alanınızdaysa evet sessizlik çok büyük önem kazanabilir. O zaman en sessizini bulmak için araştırın.

Hepinize iyi çamaşır makinalı günler dilerim.

Ek 1 :
    Her birey dilediğini almakta özgürdür. Dilerse 100 milyarlık bir makinada alabilir. Buna sizlerde dahilsiniz.
    Sizin seçimlerinizi sorgulamakta bana düşmez.

Sadece dostane bir şekilde kriterlerimizin bizlere en iyi F/P oranını sunacak olan modeli sunması beklerdim.

Gönül isterdi ki bu kadar sayfa yazıyı okuduktan sonra Türkiye'de A firmasının ,B firmasının ürettiği bir ürünü alabilelim.
    Varsın olsun kütük gibi tasarımı olsun , varsın olsun sesi biraz çok çıksın. Yeter ki F/P oranı iyi olan yerli bir ürün alternatifide sunulabilsin.
    Ekonomik koşulları kısıtlı olanlar bireyler/yeni evlenecek çiflerde bu konudan yararlanabilsin.

İnanın bu sayfaya neden girdiğimide hatırlamıyorum.
    Bu konuya nasıl geldiğimide.

Sağlıcakla kalın.

(Ek 2: Bugünde o densizce yorumları yapan fake üyenin dediklerini tenzih ederim! Bayan mısınız diye sorarken feminen yakıştırmalar değil , tüketim yaklaşımlarınız sonucu böyle bir soru sordum.Yakışıksız bir şeyler ima etmek için değil. Zira forumun başka bir bölümünde uzun süreler erkek olarak düşündüğüm bir kişinin bayan çıkmasınında etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılma varsa özür dilerim. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 22 Kasım 2006; 16:46:26 >

• Insan heyecanla ,ilk etapta duygularla yaklasinca bir konuya,yanlis kararlar verebiliyor,aynen 5200le ilgili yanlis kararlarimda oldugu gibi.hani birine ilk goruste asik olursunuz da kriterlerinize uygun olmadigi hayata dokulunce kısa zamanda ayrilirsiniz ya,sanki onun gibi :)
    Saatin tıkırtısıyla rahatsiz olanlardan degilim,ama tıkırtısız saat tercihim olabilir.Sadece yılların olusturttugu listelerdeki sartlara haiz beyaz esyalar olsun istiyorum ulkemde,cevremde.evet,arcelik'in ilk otomatik çamaşır makinesi TOÇ tan beri tum modellerini takip ettim,ister takinti,ister merak,ister iş,isterse inat densin buna.en yuksek notlar tarafimdan 2200 ve 4500e verildi,bu islerle ugrasan bircok dostumun da bana katildigi bir durum.Maalesef 2200 de siemens lisansli bir urundu,hala kaliteli sayılabilecek urunlerinin Turkiye'de uretilmedigine,baska urunlerin uzerine "ARCELİK"yazdirildirildigina benzer bir durum bu.Ozellikler listesi yaptıgınızda ust seviyede kalabilecegini,fakat fiyatindan dolayı tercih edilmeyeceginizi dusundugunuz bir urun 5200,ama yine hatali Arcelik kararlari.hatasini anladigi için once ucuza verme numarasi,sonra da piyasadan toplatma olaylari.nedense hep Arcelik,yıllardir suregelen fiyasko,ortada bir yıgın model,bir yıgın deneme,sonuç: 0 elde var 0 :) ustelik bu sefer ben de kandim iyi birseye giristigi ihtimaline,yanildim.az kaldi milli duygularimla affediyordum Arcelik'i,cabuk ayıldim :)
    Evet,zamaninda işimdi,bir hobi durumunda artık beyaz esya,ozellikle de iclerinde elektrik,elektronik ve mekanik anlamda en kompleks olarak gordugum "çamaşır makinesi",ama dediginiz gibi "takinti" veya "takilmislik"degil!(daha guzel kelimeler var Turkce'de durumu anlatabilen,seciminiz hic hos degil!İngilizce'yle cok hasir nesir olup Turkce'yı biraz unutmus olabileceginize sayiyorum bunu).belirtmek isterim,su ana kadar kullandigim,performanslarini uygulama platformunda karsilastirdigim 200 kusur temel model var,daha da cokları olacak.bugune kadar onerdigim modellerden memnuniyetsiz herhangi bir kimse olmadi,onermedigim modelleri gerek inat ederek,gerekse mali sebeplerden alanlar ise sonunda ya arizalar,ya dusuk yıkama performansi,ya da diger ozellikler yuzunden razi olmak suretiyle kullanmaya devam ettiler,tercih onlarindi,o kadar.
    bugune kadar inanarak edindigim,bir o kadar da sevindigim,ama ilk defa hataya dustugum modeldi 5200,bir model bari gercekten "super"olsaydi "Arcelik"te!benim yurdumun markasinda "isimizi goruyor yeter"in otesinde biseyler gormek istedim ama uzun yıllar gerek belki,hala ogreniyor bizimkiler,halbuki konumlarını oyle yuce,oyle mukemmel gosteriyorlar ki.."Dunya markasiyiz!!!!"halbuki ben biktim artik yurt disinda yasayanlarin"evet,beko var buralarda ama cok kotu,alacaksan siemens veya miele alacaksin"sozlerinden.
    arkadasim,utopyalar ve derslerde,kitaplarda okutulanlar gercekten guzel,fakat biraz da gozlemleyin etrafi,hersey bilimadamlarinin yazdiklari degil.kac maildir okuyorum yazdiklarinizi,hep hocalar,hep kitaplar,birilerinin sizi hayran etmis sozleri.neden yorumlar,uygulamalar,tecrubeler,magdurıyetlerden cıkılıp yapılan arastirmalar sonucu elde edilen veriler degil?
    Cok konustum,gereksizdi belki.denebilecek cok sey var ama bir onceki mailimde bu konuyu bitirdigimi soylemistim,dayanamadim yine.size de çamasir makinalarini konu olarak exclude ettiginiz,cok daha muhim mevzulari umarım birgun gelip mukemmel mantık ve bilginizle,bilimadamlarinin lablarda urettikleri ve kitaplara,derslere doldurduklari fikirlerle cozebildiginiz basarili bir hayat diliyorum.acikcasi yıllarca bu metodu kullandim,fen lisesi hayatimdan beri,ama bosa yasanmis cok anlarima uzulmekteyim simdi.dedigim gibi,muhim olan gonul rahatligidir;siz utopyalarla mutlu olun,ben de pratiğe doktugum hayatımla,ve her seferinde oyle ya da boyle yalanlarinı ortaya cikardigim durumlarin acizligini gorup en azindan kendimce mutlu olarak...

• quote:

Insan heyecanla ,ilk etapta duygularla yaklasinca bir konuya,yanlis kararlar verebiliyor,aynen 5200le ilgili yanlis kararlarimda oldugu gibi.hani birine ilk goruste asik olursunuz da kriterlerinize uygun olmadigi hayata dokulunce kısa zamanda ayrilirsiniz ya,sanki onun gibi :)
    Saatin tıkırtısıyla rahatsiz olanlardan degilim,ama tıkırtısız saat tercihim olabilir.Sadece yılların olusturttugu listelerdeki sartlara haiz beyaz esyalar olsun istiyorum ulkemde,cevremde.evet,arcelik'in ilk otomatik çamaşır makinesi TOÇ tan beri tum modellerini takip ettim,ister takinti,ister merak,ister iş,isterse inat densin buna.en yuksek notlar tarafimdan 2200 ve 4500e verildi,bu islerle ugrasan bircok dostumun da bana katildigi bir durum.Maalesef 2200 de siemens lisansli bir urundu,hala kaliteli sayılabilecek urunlerinin Turkiye'de uretilmedigine,baska urunlerin uzerine "ARCELİK"yazdirildirildigina benzer bir durum bu.Ozellikler listesi yaptıgınızda ust seviyede kalabilecegini,fakat fiyatindan dolayı tercih edilmeyeceginizi dusundugunuz bir urun 5200,ama yine hatali Arcelik kararlari.hatasini anladigi için once ucuza verme numarasi,sonra da piyasadan toplatma olaylari.nedense hep Arcelik,yıllardir suregelen fiyasko,ortada bir yıgın model,bir yıgın deneme,sonuç: 0 elde var 0 :) ustelik bu sefer ben de kandim iyi birseye giristigi ihtimaline,yanildim.az kaldi milli duygularimla affediyordum Arcelik'i,cabuk ayıldim :)
    Evet,zamaninda işimdi,bir hobi durumunda artık beyaz esya,ozellikle de iclerinde elektrik,elektronik ve mekanik anlamda en kompleks olarak gordugum "çamaşır makinesi",ama dediginiz gibi "takinti" veya "takilmislik"degil!(daha guzel kelimeler var Turkce'de durumu anlatabilen,seciminiz hic hos degil!İngilizce'yle cok hasir nesir olup Turkce'yı biraz unutmus olabileceginize sayiyorum bunu).belirtmek isterim,su ana kadar kullandigim,performanslarini uygulama platformunda karsilastirdigim 200 kusur temel model var,daha da cokları olacak.bugune kadar onerdigim modellerden memnuniyetsiz herhangi bir kimse olmadi,onermedigim modelleri gerek inat ederek,gerekse mali sebeplerden alanlar ise sonunda ya arizalar,ya dusuk yıkama performansi,ya da diger ozellikler yuzunden razi olmak suretiyle kullanmaya devam ettiler,tercih onlarindi,o kadar.
    bugune kadar inanarak edindigim,bir o kadar da sevindigim,ama ilk defa hataya dustugum modeldi 5200,bir model bari gercekten "super"olsaydi "Arcelik"te!benim yurdumun markasinda "isimizi goruyor yeter"in otesinde biseyler gormek istedim ama uzun yıllar gerek belki,hala ogreniyor bizimkiler,halbuki konumlarını oyle yuce,oyle mukemmel gosteriyorlar ki.."Dunya markasiyiz!!!!"halbuki ben biktim artik yurt disinda yasayanlarin"evet,beko var buralarda ama cok kotu,alacaksan siemens veya miele alacaksin"sozlerinden.
    arkadasim,utopyalar ve derslerde,kitaplarda okutulanlar gercekten guzel,fakat biraz da gozlemleyin etrafi,hersey bilimadamlarinin yazdiklari degil.kac maildir okuyorum yazdiklarinizi,hep hocalar,hep kitaplar,birilerinin sizi hayran etmis sozleri.neden yorumlar,uygulamalar,tecrubeler,magdurıyetlerden cıkılıp yapılan arastirmalar sonucu elde edilen veriler degil?
    Cok konustum,gereksizdi belki.denebilecek cok sey var ama bir onceki mailimde bu konuyu bitirdigimi soylemistim,dayanamadim yine.size de çamasir makinalarini konu olarak exclude ettiginiz,cok daha muhim mevzulari umarım birgun gelip mukemmel mantık ve bilginizle,bilimadamlarinin lablarda urettikleri ve kitaplara,derslere doldurduklari fikirlerle cozebildiginiz basarili bir hayat diliyorum.acikcasi yıllarca bu metodu kullandim,fen lisesi hayatimdan beri,ama bosa yasanmis cok anlarima uzulmekteyim simdi.dedigim gibi,muhim olan gonul rahatligidir;siz utopyalarla mutlu olun,ben de pratiğe doktugum hayatımla,ve her seferinde oyle ya da boyle yalanlarinı ortaya cikardigim durumlarin acizligini gorup en azindan kendimce mutlu olarak...

size katılıyorum gürcan bey gibi ,dogru kitapta yazılanlar asla gerçek hayata uymuyor ve biz her zaman çuvallıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapid -- 23 Kasım 2006; 21:31:49 >

• @makinecialt

Bilgisayarlarla aranız nasıl bilemiycem ama şu örneği vermek isterim.
    Şu anda en hızlı işlemcinin INTEL CORE 2 DUO 4 MB Cache'li olduğunu hepimiz biliyoruz. (Daha üst modelleri saymıyorum.)
    Önemli olan bizlere AMD Athlon XP 1700+ modelinin (1.47 GHz) rahatlıkla 2.2 GHz'de çalıştırılabildiğini gösteren BİLGİDİR.
    (Eski overclock şampiyonu. Bir zamanların Celeron 300A efsanesi gibi.)

İşte bu bilgi çok değerlidir. Hiçbir manual'de bunu şöyle overclocklayabilirsiniz demez. :)
    Bunu dedirtecek olan deneyimlerdir.

Kişisel merakınızı, deneyimlerinizi FARKLI gelir grubundaki insanlar için de paylaşırsanız daha güzel olacağı kanaatindeyim.
    Sözüne ettiğim paylaşımda buydu zaten.

XXX Model < 1.000 YTL
    1.001 YTL < XXX Model < 1.500 YTL
    1.501 YTL < XXX Model < 2.000 YTL
    2.001 YTL < XXX Model < 2.500 YTL
    2.501 YTL < XXX Model < 3.000 YTL
    ...
    ..
    .
    Şeklinde bir F/P sınıflandırması yapılabilinir.
    Böylelikle farklı gelir grubundaki insanlar,buradaki bilgilere/mesajlara istinaden maksimum fayda sağlayabilirler.

"Yerli malı yurdum malı herkes bunu kullanmalı " aşkıyla gözleri kapalı bir sevda değil bu. :)
    Kıt kaynaklarının yanında genç ve dinamik bir nüfusa sahip güzel ülkemin, güzel insanlarına daha doğru yolları göstermeyi amaçlamalıyız.

"Yerli malı" haftasına rahatlıkla katılabilecek olan annemlerin ev portföyünden, aklıma gelenleri sayayım :)

Tost-grill'imiz , ekmek kızartıcımız, şarjlı el süpürgemiz, pres ütümüz, el ütümüz, elektrikli süpürge makinalarımız (toz torbasız ve upright) , şofbenimiz, çamaşır, bulaşık makinamız,mini fırınımız, buzdolabımız, aspiratörümüz ve televizyonumuz (maalesef :( ) hepsi ARÇELİK. :)

Bunlar içerisinde , şansımızada olabilir tabii, servis gören ürünlerimiz TV, buzdolabı ve çamaşır makinamızdır.

TV, 3 kere transformatörü değişmiştir.

Eski buzdolabımızın içinde ufak bir çatlama olmuştu. Teknik servis çağırıldı ve rapor düzenlendi. NoFrost bir makina ile değiştirildi. :)

Çamaşır makinamız içinde bir kere gelindi , onunda sebebi perde halkasının bir borunun içine takılmasıydı. Tam hatırlayamıyorum olayı , o zamanlar çocuktuk :D (20 - 25 sene dile kolay)

Bir kere upright süpürge makinasını düşürerek sapının kırılmasına neden olmuştum.
    Arçelik teknik servisinde kocaman sap için istenen para 1.5 YTL (o zamanın parasıyla) gibi komik bir rakamdı. :)

Evimizden başka bir örnek vermek gerekirse;
    Bosch marka fırınımızın 3. senesinde (termostatıda bozuldu ama çaktırmayın) çakmaklarının seramik kısımları uvalanmaya başlamış nihayetinde 2 tanesi görevlerine son vermiştir.
    Teknik servise telefon edilir. (Internette aranır taranır yakınlarda bir tane bile bayisi yoktur. Zaten malzemelerinde Ankara'da merkez bir yerden geldiği öğrenilir) Şikayet anlatılır. Call centerdaki bayan 5 dk. sonra size ucunda ufacık bir seramik parçası olan kablonun fiyatını 25 YTL olarak bildirir. Siz kulaklarınıza inanamazsınız. Teşekkür eder telefonu kapatırsınız. Doğruca Ulusta'ki Tokgöz ticarete gider ve size 25 YTL denen kabloyu 1.25 YTL'den alırsınız. Fişte dahil :D )

Allah uzun ömürler versin @makinecialt, umarım çamaşır makinalarının üstünde TEK BİR TUŞUN kaldığı günleride görebilesiniz.
    Çok uzakta değil , bilakis çok yakın zamanda olacak bunlar. :)

Hatta üzerinde bir tanecik bile düğmenin olmayacağını söyleyenler var. Yaklaşmanızla, ya da kapağı açıp, kapatmanızla aktive olacak çamaşır makinaları... (Standby'a kızılıyor gerçi.)

İçine ne tür/miktar/kirlilikte bir çamaşır konduğunu anlayacak ve size hiçbir şey sormadan programını, derecesini ayarlayacak , kirliliğin zorluluğuna göre çamaşırlarınızı yıkayacaktır.

Bizlereyse (robotlar evlerimizde çalışmaya başlayasıya kadar) kirli çamaşırları makinaya koyup, çıkartma işi kalacaktır. :)

İşte çamaşır makinalarımızın üstünde tek tuş kaldığı gün o sözü yine hatırlayacağım ve hocamı sevgiyle anıcam.
    "Basit güzeldir."

[Tüm bunlar kendi kendini temizleyen kumaşlardan üretilen kıyafetlerin üretilmesine kadar devam edecektir.]

quote:

dedigim gibi,muhim olan gonul rahatligidir;siz utopyalarla mutlu olun,ben de pratiğe doktugum hayatımla,ve her seferinde oyle ya da boyle yalanlarinı ortaya cikardigim durumlarin acizligini gorup en azindan kendimce mutlu olarak...

Vallahi ütopik olmak bana çok uzak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 24 Kasım 2006; 3:05:06 >

• arsiton var..
    menun değilim...
  • Merhaba,
    Sozcuklerinizin ve anlatım tarzinizin biraz daha yumusamis olmasina sevindim.
    Acikçasi 2 onceki mailinizde yaklasimimin makine muhendisligi ogrenimi goren biri gibi olmadigini ima ettiginizi dusunuyorum,dogru mu?bıktım biliyor musunuz bu tarz yaklasimlardan,bircok doktorla hastaliklari konusmaya calistiginizda size anlasilmaz bir suru terim sayar,kendisi o dili iyi bilir ama toıplum diline cevirmekten aciz oldugu için sonuc kotudur.simdilerde dili daha yumusak kullanan doktorlarla karsilasiyoruz;artık latince degil de turkce konusabiliyorlar,hastaliginizin ne oldugunu tam anlamıyla anlatabilen doktorların varligini bilmek sevindirici :)
    benzetmemi cok iyi anladiginizi biliyorum.insanlara herhangibir okul vasitasiyla ogrenmedigim,ama teknik dille ifade edilebilirligini savundugum bircok konuyu aktarmaya ugrastım gecen zaman içinde,anlamiyorlardı,sıkılıyorlardı.onlara sizin gibi maliyet ,harcama hesaplari,bir makinanin statik ve dinamik haldeki durumlarini hesaplarla birlikte anlatıyordum;neden kaliteli saydigimi o modeli,neden cok ucuzun aslinda kar degil de zarar oldugunu.ama insanlar teknik sevmezler,umarım yasadiklariniz size biraz olsun oğretmistir bunu.diliniz ne kadar acik ve sadeyse o kadar aciklayıcısınızdır,hatta sonuc isterler sizden,"ne alacagimi soyle,yeter"diyerek.
    yıne o hoslanmadiginiz dille anlatıcam,hani muhendise yakismiyor ya :) 1980 de bir komsumuz presiz marka camasir makinasi almisti,hic memnun degildi cunku her camasir attiginda eve servis geliyordu,sonunda tuketici haklari falan filan olmadigi zamanlarda bile iade etmeyi basardi :) sonra arcelik'in efsane TOClari cıktı piyasaya,ama yine Fransiz,zaten merdaneliler de Hotpoint'ti.Tasarim hatasi TOClar sıkarken yuruyordu,hortum koparma hikayelerini de ben unutamam :)neyse ki vazgectiler cunku Bosch
    V468leri kesfetmislerdi,saglamdi,kullanim kolaydi,herseyden once statik hesaplar iyiydi.Siemens lisansiyla Fullautomatic 2100 ve 2200 cıktı.Halbuki 80lerde Miele'nin kapagı manyetik kilitli,super sessiz ve 1200 d/d ile sıkan modelleri almanya'da alisilmis modeller arasindaydi.AEGnin muhtesem modelleri neredeyse elde yıkama yapacak kadar gelismisti motor ve kart teknolojisi bakimindan.ama arcelik yine geyik yapiyordu,cift su girisli oldugunu muhtesem biseymis gibi anlatip AEGnin hala tas gibi ayakta olan 2501,2502,2503 ve sekil olarak bunlardan farkli ama teknoloji olarak ayni modellerini bitirdi.daha pahaliydi ve kalitesizdi,mekanikti arcelikler ama LAVAMATları niyeyse simdikine benzer oyunlarıyla altetmisti Arcelik ailesi.sonra 2600,2700 ve 2800ler cıktı,Turk maliydi,servisler olarak "almayın,adi mallar"derdik,ne tesaduf ki bizimkiler uretmislerdi ve yine kalitesizdi(2200e gore tabi ki)bir de 1600 vardi,dayanamadilar ya,hemen Fransiz malini sokuverdiler ortaliga,AEG ve Vestel altedilmeliydi.
    Hikayeler cooook uzar arkadasim.Su ana kadar Arcelik'in insanlara oynadigi oyunlar saymakla,anlatmakla bitmez.Yıllardir deniyorlar ama topluma "isinizi gorsun yeter"mesajini veriyorlar devamli,servisler alt sinifa yonelik uretilen ve peynir ekmek gibi satildigi iddia edilen Altus'larla dolu,keske 5yerine 10 taksit olarak odenseydi de bu kadar ariza veren ve konforsuz modeller alinmasaydi sozunu cok duydum.olur da gece yıkama yapmak zorunda kalip da sabaha komsusunun sikayetini ceken cok kisiyle konustum,niyeyse hep ellerinde Koc ailesinin urunleri var ellerinde.
    Ben 400 ytl'lik urunlerle insanlarin kandirilmasindan sikayetciyim aslinda,diger sozlerim konfor sartlari için.kisilere 3000ytl'lik urunler alin,almazsaniz yıkamaz demiyorum ki.ama bir zamanlar evinize aldiginiz 2100un su anki alim fiyatini kaba taslak hesaolarsaniz 1500-2000ytl gibi bir rakam cikiyor.o zamanlar neden makine almanin zor oldugunu anliyor insan.evinizde kalite istiyorsaniz sinir maalesef 1000 ytl.
    Ama sıkıntı su noktada basliyor;2000-3000 ytl'ye yaklastiginizda kalite ve mukemmellik beklerken,hep bahsi gecen markada sacma sapan seyler goruyorsunuz,acıklamak cok uzatır mevzuyu.neden Siemens,Miele,Electrolux,AEG,ARiston gibi markalar fiyati yuksek urunlerinde kandirmaca yasatmiyorlar da Arcelik yapıyor bunu?hep 2. el aldim evime,teker teker gozden gecirerek parcalari ve magazadan alinan yenileriyle performans karsilastirmasi yaparak.ayni fiyata alinan Arcelik ve Siemens modellerine baktiginizda Arcelik'te desibel degerlerinin daha yuksek oldugunu,kazan et kalinliginin daha az oldugunu,kaportanin daha ince,boyanin daha kalitesiz ve kullanım anında dinamik hesaplarin eksik yapilisindan kaynakli sarsilmalarin daha fazla oldugunu gordum.
    Miele elbette cok kaliteli cunku odediginiz paranin karsiligini en azindan urun omru olarak fazlasiyla alıyorsunuz.kazana bir dokunun,icersindeki agirliklarin taş degil dokum oldugunu gozleyin(nemli mekanda tas agirliklar zamanla cozuluyor ve problemlere yol aciyor)elektronik tum aksam kapaga gizlenmis,olasi bir kazan faciasinda makinanin kalbi sapasaglam!yıne acıklanacak cok sey var maliyet analizi yapılıp da keske 400 ytl'lik makine alinmasaydi dedirtecek.
    Bilgisayar bilgim supppperrr degil ama AMD Athlon 1800 tercih ettim cunku Pentium'un benzer modelirle ayni performansi guc kaynagi degisimiyle elde ettigim için.neden verecektim ki ayni performans için fahis miktarda parayi?ama bu 400 ytl'lik Altus veya Siemens ile 2000 ytl'lik Miele veya Siemens durumuna benzemiyor.
    Evimize 2200 aldiktan sonra ilk 1 ay içinde 5 kez geldi servis eve,pompadaki gacirtiyi cozemediler bir turlu,sonunda pompa sokuldu ve yenisi takilinca sorun cozuldu.eskisine kece koymamislardi,su da sizdiriyordu vesonunda sargilara giden su ile elektrik kacagi olabilecegi ihtimali annemi hayli telaslandirmisti.o seride cıkarilan cok arcelikte goruldu bu problem,ne buyuk bir hata!Camasiri dugum ederek dengesiz yuk kontrolu olmadigindan sıkma aninda makine tavanina kazani vurduran ve makine yı yerinden oynatan yegane modellerden biridir 2200 :) ama orijinal Bosck V468de bu durum kesinlikle gorulmemistir(Turk eli deyince niyeyse oluyo biseyler,bizimkiler kalite kontrolu mu ihmal ediyo ya da imalat esmasinda biseylerin kontrolu mu eksik,veyahut malzemeden kalite ve miktar olarak calma mi var acaba?)
    Ankara İtfaiye meydanindan aldiriyorum parasi az olup da bana soranlara,en azindan adi bir urun alacaginiza ust model bir Arcelik'i ucuza alin da sorununuz azalsin diyerek.

• Bekonun var ve memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Bekonun var ve memnunum.

memnuniyetinizin devamı dilegiyle hayırlı günlerde kullanmak allah nasip etsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Bekonun var ve memnunum.

bekomu
  • Arçelik kullanıyorum valla meret taş gibi çıktı yükle gitsinnn....
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Arçelik kullanıyorum valla meret taş gibi çıktı yükle gitsinnn....

kaç yıllık sakın eski 2100 -2200 olanlardan olmasın
  • Blomberg WAF 7650S çok memnunuz şimdilik...
    Ama bozulursa affetmem iade eder yeni nesil Siemens 8kg alırım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.