Şimdi Ara

Evlat Anne Baba'Ya Bakmak Zorundamıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sony kamera

annen baban sana bakmak zorundamı.buna cevap ver gerisi gelir

Eğer beni dünyaya getirdiyse elbetteki bakmak zorunda .

Edit : Şahsi fikrimdi .

Dinimizce bakmak zorunda değilmiş .

bkz . : İslam dini, anneyi çocuğa bakmaya zorlamamıştır. Çünkü, çocuklara karşı sorumluluğu ebeveyn arasında paylaşmak adalet gereğidir. Yani bir ayrılık söz konusu olduğunda, erkek “ben çocuğa karışmam, bu senin görevindir” demesin diye, anne mecbur tutulmamıştır. Böyle bir durumda, hiç olmazsa anne çocuğa bakarken, baba da ona ücretini verecektir. Böylece sorumluluğu paylaşmış olurlar. Yoksa, Allah zaten annenin fıtratında öyle bir sevgi ve şefkat vermiş ki, çocuğuna bakmaması mümkün değildir. (Canavarlaşmış olanlar hariç)

Kaldı ki, başka bakıcısı olmayan çocuğa anne bakmak zorundadır. (bk. el-Fıkhu’l-İslamî, VV/721). Dolayısıyla, çocuğu dışarıya atmak, insanlık dışı bir suçtur. Cezası da büyüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLacK-b0x -- 16 Mart 2010; 23:34:49 >

• 10 senedir anacım hayatta değil, çocukken yaptığım haksızlıklar geliyor bazen aklıma ki delirecek gibi oluyorum.
    Kıymetini bilin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

10 senedir anacım hayatta değil, çocukken yaptığım haksızlıklar geliyor bazen aklıma ki delirecek gibi oluyorum.
    Kıymetini bilin.

İşte bu adam beni anlar, bende onu.....
  • hemen git özür dile gönlünü al, oda sana vurduğu için pişmandır büyük ihtimal.
  • 30 lira için sana o lafları söylettiyse ve birde tokat attıysa, kendine hiç kızma. 30 lira için mi bunlar gibilerinden laf etsen iyi olurmuşta bu biraz ağır olmuş. Git özür dile, takma. İnsanların dediklerini de boşver, herkes kendi annesini nasıl biliyor ya da hatırlıyorsa ona göre bir şeyler diyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madc0de

30 lira için sana o lafları söylettiyse ve birde tokat attıysa, kendine hiç kızma. 30 lira için mi bunlar gibilerinden laf etsen iyi olurmuşta bu biraz ağır olmuş. Git özür dile, takma. İnsanların dediklerini de boşver, herkes kendi annesini nasıl biliyor ya da hatırlıyorsa ona göre bir şeyler diyecek.

30 lira ile zengin olacaksan devam edeyim uğraşmaya dedim ama yok dinletemedim kendimi .

Özür kesinlikle dileyemem .

Yarına yatışmasını beklicem başka çarem yok .
  • bu işler sıra ile olur siz küçükken korunmaya yardıma muhtaç iken anne ve babanın bakma zorunluluğu vardır seni büyütene kadar.anne baba yaşlanınca sizinde onlara bakma zorunlulu vardır diene ve vicdanen.inceliğe bakarmısınız bir babanın dine aykırı olmayan her sözünü yapacaksın beni kilisye götür derse götürmeyebilirsin ama kiliseden getirmek zorundasın
  • beni 17 yıldır yetiştirdiler sağolsunlar çok iyi baktılar ne aç bıraktılar ne açık bıraktılar isteklerimin çoğunu karşıladılar ve beni iyi bi insan olarak yetiştirdiler ben aileme bakmak zorundayım ama zorunda olduğumiçin bakmıcam sadece bakmak istediğim için bakıcam.

bence onlar seni onlara bakmak zorunda hissetmiceğin gibi yetiştirdilerse belkide bakmak zorunda deyilsindir
  • baba neyse de
    anneye üff bile denmez
    git gönlünü al hastaneden sıra al özür dile bişeyler yap işte
  • İnsansa evet.
  • Git özür dile elini öp elindeyken kıymetini bil, yoksa iş işten geçer hep bir acı kalır içinde yaş geçtikte çocuklaşıyorlar sen idare edeceksin hadi git içeri özür dile öp ananın elini,
  • en azından numara alıp düzelteyim diyorum arayı yok lanet olsun şerefsizlerin telefonu düşmüyor Allah bin türlü belalarını versin .

Bu kadar da günah sahibi yaptılar beni .
  • Evladın vicdanına kalmış bir şey. İçinden gelmiyorsa, bir vazife olarak görüp de bakıyorsa zaten onun bakımından da hayır gelmez.
  • yanlış yapmısşın. bakmak bi yana sırtında bile taşımak zorundasın. anne babanın hakkı tartışılmaz bile.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=329417403159

http://forum.donanimhaber.com/m_38112787/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38112787

izle, tekrar düşün.
  • Hiç ağlayasım yok o yüzden kim ne yazmış okumuyorum...

Ağzını elinle kapat bi dinle de.Oturun koltuğa anlat gitsin.Anlamazsa git dolaş hava al biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: !XiR

yanlış yapmısşın. bakmak bi yana sırtında bile taşımak zorundasın. anne babanın hakkı tartışılmaz bile.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=329417403159

http://forum.donanimhaber.com/m_38112787/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38112787

izle, tekrar düşün.

Yanlış anlaşılmasın ben anneme ve babama bakmıcam demiyorum sadece yaşadıklarım hakkında düşüncelerinizi sordum fikir istedim .

Yaptılarımdan elbette pişmanım ama özür dileyemem tek sorun bu yattı uyudu zaten sessiz sakin .

Seviyorum onları ben .

Numarada almak üzereyim , dolmamıştır inşallah :)

• Dostum 30 Lira Vermiyecek Kadar Sıkıntılı Bir Aile Değiliz Diyorsun. Aileyi Aile Yapan Anne Baba Kardeştir.Senin Böyle Bir Annen Baban Olmasaydı Sen Şuan ; Sokakta Tinerci veya Esrar Kokain Satıcaktın. S*çıcak Tuvaletin Olmuyacaktı. Evinde Bilgisayarın Kendine Özel Bir Odan Olmuyacaktı.Milletin Ayak Hizmetçisi Olucaktın. AİLENİN DEĞERİNİ BİL.

Şimdi Git Annenden Özür Dile ve Sen Kendi Cebinden Hastane Parasını Öde Özele Git.
  • şimdi annenin yapısını pek bilmiyorum ama genelde akışına bırakırsan en fazla 2 gün sonra herşey normale döner
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.