Şimdi Ara

EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
6
Favori
31.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kemalsancar

Candoğan bey yada bilgili olan arkadaşlar siteyi yeni farkettim demekki tam araştırmamışım bende inşallah yaza evleniyorum..Beyaz eşyamıda internetten aldım..

buzdolabi VESTEL İDEA 465 1031 TL
    çamaşır SİEMENS WM08ETR210 769 TL
    bulaşık SİEMENS SE22E230EU 599 TL
    TV TOSHİBA 40 LV655 1459 TL

ürünler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.iyimi yapmışım yoksa hala geri verme şansım varken değiştireyimmi

Buzdolabı tercihinizi mutlaka değiştirmenizi tavsiye ederim. Paranızın hakkını verecek bir model değildir.

Siemens yerine aynı bütçeyle Profilo tercih edebilirsiniz. Aynı fabrikada, aynı parçalarla üretilen daha üstün modellere sahip olursunuz. Örneğin 770TL'ye Profilo CM1001CTR alırsanız multiplus yıkama fonksiyonlu(hızlı-normal-ekonomik seçenekli)1000 devir, 7kg kapasiteli, 3 boyutlu duşlama sistemli ve A++ enerji sınıfı makineniz olur. Siemens ile aynı kasadır ancak daha üstündür.

Aynı şekilde 600TL'ye Siemens SE23E230TR'nin dengi olan Profilo BM3002 modelini edinebilrisiniz. Fazladan 55 dakikada A sınıfı yıkayan ekspress programı vardır.

TV için birşey diyemeyeceğim, faal olarak takip eden arkadaşlar yorumlarlar. Ancak Toshiba LCD tv için iyi bir markadır diye düşünüyorum.

• candogan62,

Ben TV olaylarını yeni yeni çözüyorum

senin yazına ekleme yapayım;

Toshiba 40LV655PR Televizyon, S-PVA denilen Samsung üretimi S-LCD Paneline sahip ve bu görüntü anlamında ve ürün ömrü anlamında kaliteli diyeceğimiz bir unsur...

S-PVA Paneller Renk Yenilenme Oranı Çok İyi,
    Kontrast Oranı; Çok iyi
    İzleme Açısında Değişime Göre; Çok iyi
    Hareket (Tepkime Süresi); iyi olarak sınıflandırılmaktadır.

Televizyonun gözlemleyip görüntüleri beğendiyseniz, ekranı kullacağınız oda da ki PARLAMA ihtimali açısından değerlendirdiyseniz ve diğer özellikleride ihtiyaçlarınıza cevap veriyorsa edinebilirsiniz diye düşünüyorum...

Son nokta olarak firmanın verdiği garantide önemli...

Televizyon piyasası çok karışık ama yine de bütçeniz olan 1500TL dolayında ne alternatifler var diye bakmayı ihmal etmeyin diye tavsiye ediyorum...

• Arkadaşlar Profilo BM 6282 6 Program Bulaş©¥k Makinas©¥ (Parmak İzi B©¥rakmayan Çelik Dizayn) modelini tavsiye edermisiniz acaba bu model hahh©¥nda bilginiz varm©¥?
  • candoğan bey merhaba burdakı yazılarınızı okuduktan sonra çamaşır makinası ve bulaşık makınasını siemens almakta karar kıldım almak istediğim modeller;

ilk önce "14s 762 tr" modelinde karar kıldık fakat kurutma makınası almanın daha mantıklı olacağına karar kılıp "wm 10s 762 tr" modelini beğendık sanırım tek farkları kurutma devirleri olmalı bu konuda seçimimiz doğrumu

bulaşık makınasında da "25m 832 eu" modeli

toplam 3100 lira fiyat bonus 10 taksit yapılacak sizin görüşleriniz çok önemli cevabınızı beklıyorum..
  • gokalq

Kurutma Makinesi edinecekseniz 1200Devir Sıkmaya sahip bir Çamaşır Makinesinden çıkan Çamaşır ile, 1000Devir den çıkan Çamaşır'ın kurutulmasındaki elektrik sarfiyatı arasında çok büyük fark olduğunu hatırlatmak isterim.

Siemens WM12S762TR Çamaşır Makinesi ve Siemens WT46S511TR Kurutma Makinesi (Siemens Bayiden 930TL ye kadar bulunabilir) kombinasyonu verimlidir, tavsiye ederim...

SN23M830EU forumumuzda tavsiye edilen ve beğenilen bir modeldi. Bu anlamda bir gelişmiş versiyonu olan SN23M832EU'nun da tavsiye dahilinde olacağını düşünüyorum.

Size verilen birim fiyatlarını tek tek yazabilirseniz, daha iyi tavsiyeler alabilirsiniz...

Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla karar verir, edinir ve güle güle kullanırsınız...
  • Merhaba,

Mayıs ayı içerisinde evleneceğim ve beyaz eşya alımı konusunda bayaa geciktiğimi düşünüyorum. Belki yardımlarınızla bu sorunu bu hafta içerisinde çözebilirim.

Aslında durumum çok da vahim değil... En azında tüm ürünlerde alternatiflerimi ikiye indirmiş durumdayım. Marka olarak Samsung veya Bosch düşünüyorum. Bu markalarda belirlediğim ürünler aşağıda, fikirleriniz benim için çok değerli lütfen esirgemeyin... :)

Buzdolabı:
    BOSCH - KGN57P71NE (Peşin: 1.850 TL)
    SAMSUNG - RT63EBPN (Peşin: 1.650 TL)

ÇAMAŞIR MAKİNESİ:
    BOSCH - WAS20762TR (Peşin: 1.400 TL)
    SAMSUNG - WF8800GPG (Peşin: 1.180 TL)

BULAŞIK MAKİNESİ:
    BOSCH - SMS53M38EU (Peşin: 1.400 TL)
    SAMSUNG - DMB28AFS (Peşin: 1.100 TL)

Fiyatları ile ilgili de yorum yapabilirseniz çok iyi olur, bu aldığım fiyatlar bayi fiyatlarıdır. Spot araştırması yapmadım.

Toplamda BOSCH,Samsung'a göre pahalı kalıyor ancak uzun süre kullanılacak bu ürünlerde 3-5 fazla verip kafamın rahat olmasını tercih edebilirim.

Son bir sorum da; Samsung çamaşır makinesinde yük sensoru olmadığı ve tüm yıkamaları 8 kg olarak yaptığı bilgisini aldım. Bunun doğru olmamasını umarak size de sormak istedim. Bu bilgi doğru mudur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle gerçekden forumda çok bilgili kişiler var banada yardımcı olcağınız içinde şimdiden teşekürler

1 - Buzdolabı
    A Enerji (Çok işe yarıyormu bilmiyorum)
    Tabiki No Frost
    En az 350 Lt.
    Çift kapılı (Dondurucu aşşağıdada olabilir)
    Marka Tercihi : Bosch - Samsung (Sizin kaliteli olduğunu düşündüğünüz markada olabilir)
    Fiyat Aralığı :1000-1500

Çamaşır Makinası
    A Enerji
    6 veya 7 Kg Enaz 800 Devir
    Marka Tercihi : Bosch - Samsung (Sizin kaliteli olduğunu düşündüğünüz markada olabilir)
    Fiyat Aralığı :500-900

Bulaşık Makinası
    A Enerji
    Enaz 3 programlı
    Fiyat Aralığı : 500-800

Lcd Tv
    40'' - 42''
    1920 x 1080
    Marka Tercihi : Sony - Toshiba - Lg - Samsung (Sizin kaliteli olduğunu düşündüğünüz markada olabilir)

Evlilik hazırlığı içindeyim beyaz eşya en önemli şeylerden, bikere alıp yıllarca kullanmak gerekiyo ben araştırdım tercih ettiğim özellikleri ve fiyat aralığını yazdım bana en uygun fiyatlı ve kaliteli marka tavsiyesi istiyorum
    Burda yazılcak yorumlar gerçekden benim için çok önemli özellikle uygun diyorum çünkü durum bunu gerektiriyo gerçekden ucuz olupda kullanışsız kaba ürün almak istemiyorum
    Şimdiden çok teşekürler umarım derdimi anlatabilmişimdir evlilik zor iş

• MERHABALAR ARKADAŞLAR,

BENDE EVLENİYORUM, VE BEYAZ EŞYADA SIKINTI YAŞIYORUM. BENİM KAFAMDA İKİ MARKA KALDI BU İKİSİ ARASINDA GİDİP GELİYORUM WHIRLPOOL VE SAMSUNG .
    BİLGİ VERECEK OLURSA SEVİNİRİM HATTA FARKLI DÜŞÜNCESİ OLAN OLURSA DE İYİ OLUR YANİ

TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
  • Herkese merhaba.
    Başlığı açan arkadaşa ve mesajları cevapsız bırakmayan arkadaşlara teşekkür ediyorum ben çok faydalanıyorum bu forumdan özelliklede sağolsun candogan62 nin mesajlarından.
    candogan62 mesajında şunları yazmışsın benimde ihtiyacım olan almayı düşündüğüm ürünler bunlar yakın zamanda ;

Blender: Braun, Bosch, Fakir
    Rondo:Profilo
    Mikrodalga :Kenwood, Daewoo, en alt serisi haricinde Arçelik ve Beko
    Midifırın:Bosch
    Geleneksel tip setüstü ocak:Bosch/Siemens/Profilo

dediğin gibi böyle çok verimli olmuyor hangi model ,beklentilerimiz ne ve fiyat aralıkları neler.
    Vaktiniz olurda cevaplarsanız sevinirim

Blender ve rondoyu özellikle bebeğim olduğu için istiyorum onun yemeklerini hazırlamak süzgeçten geçirirken çok zamanımı alıyor (nolur rondo ve blender kullanmak sağlıksız demeyin bunu biliyorum ama günde 10 saat çalışan biri olduğum için çok zorlanıyorum) o yüzden alıcam özellikle tabiki mutfak işlerimde hafiflesin istiyorum bu ürünlerde ne gibi beklenti içinde olmalıyım bilmiyorum soğanı çabuk doğrasın mercimeği ezmek kolaylaşsın vb.. Rondonun fiyat aralıkları 90-100 tl arası olabilir. Arzumunda çok methini duyuyorum .

Mikrodalgadada ısıtma işlemi yapıcaz ızgara kısmı kafamı karıştırıyor bi üründe 90 dk da tavuk pişirir filan yazıyodu çok elektrik harcar gibime geliyo o yüzden pişirme amaçlı değilde ısıtma amaçlı kaliteli bi ürün 200 tl civarında olabilir yok ızgarayıda kullanırsınzı derseniz ondanda bi model tavsiye ederseniz sevinirim.

Fırında boshun hangi modeli birde mini ve midi fırın arasındaki farklara baktım ama netten bulamadım.Eski yuvarlak fırınların işlevini yerine getirsin ama 2 düğmeyle değil tek düğmeyle altı pişti üstünü pişiriyim şimdi diye uğraşmamalı bunlardada ızgaralı olanlar var herhalde bunların ızgarası işe yarar 200tl ye kadar limitimiz var:)

Set üstü ocağında bir gözünün elektirikli olması kafi.

• merhaba,

benımde yardımınıza ıhtıyacım var.asagıda yazılı beyaz esyalar konusunda sızden yardım beklıyorum.

1 - Buzdolabı
    Az enerji harcayan
    No Frost
    sesi az olan
    Çift kapılı (Dondurucu aşağıda da olabilir)
    Fiyat Aralığı :1000-2000
    2-Çamaşır Makinası
    Az enerji ve su harcayan
    camasır mıktarına gore enerjı ve su harcayan
    sesi az olan
    3-Bulaşık Makinası
    az enerjı ve su harcayan
    bulasık mıktarına gore enerjı ve su harcayan
    az ses cıkaran
    Fiyat Aralığı : 500-1000

4-Lcd Tv
    Fiyat Aralığı :1000-2000

5-elektrikli supurge
  • Ürünleri almadan önce, Darty,Teknosa,Electro World, Media Markt, gibi mağazaları gez,incele.

Gezerken eline bir not defteri alınız.Not alınız modellerin fiyatlarını,bir mağazada bir ürün 1200 tl ye satılırken diğer mağazada 1400 Tl ile satılabiliyor.

Birinde pahalı olan diğerinde düşük olabiliyor.

İlla aynı yerden alacağım diye bütün ürünlri bir arada bir yerden alıp fazla fiyat verme hatasını yapmayınız,buzdolabı bir marka mağazada ucuzdur,çamaşır makinesi başka yerde indirimlidir.

Bazıları aynı yerden alayım diye diğerini pahalıya alıyor,buna dikkat edin derim.

Fiyat aralıklarınız baya geniş,o fiyatlara çok sayıda model girer listeye.

Alışveriş yapmadan bol bol broşür toplayınız ve karşılaştırınız kafanızın rahat olduğu bir anda.

Satış sonrası teslimat konularında da titiz olduğunuzu firmaya hissettiriniz.

Siemensten çamaşır makinası almıştım,yıllar boyunca tecrübelerimden bildiğim için,başta uyardım taşıyıcılarını,gözümün içine baka baka,abi merak etme biz yıllardır bu işi yapıyoruz

hiç bir sorun olmaz dedikleri hale gözümün önünde makinayı çelik kapıya vurdular küt diye,çelik kapı bile çizildi.

Buzdolabını da aynı yerden almıştım,ertesi gün buzdolabı getirildi,işin ustası olduklarını iddia ettikleri halde çok komiklikler yaşadım taşınması esnasında.

Hiç boşvermeye gelmiyor,taşırken başında olunuz.

LCD TV olarak sharp taraftarıyım,fazla büyük ekranlarada göz sağlığı açısından karşıyım.

LCD TV seçerken,tv ekranlarına elinizle dokunarak sıcaklıklarını karşılaştırınız.

PC ve USB girişleri olması ekstra iyi avantajdır bana göre.

Markaya karar verirseniz,model konusunda cevap yazabilirim burda daha sonra.

Herkes buzdolabı çok sessiz olsun makina çok sessiz olsun ister ama malesef istediği kadar sessiz olmaz,bu konuda fazla beklenti içerisine girmemek lazım.

Buzdolabı konusunda,eğer orjinal Sharp bulabilirseniz memnun kalırsınız derim.

Eminönünde Dikmen Müzik ve Elektronik aletleri var,izlenimime göre aynı marka ve model cihazları diğer mağazalara göre biraz daha düşük sattıkları.

Eminönünde doğubankın yan sokağında mağazası.

sahibinden ve gittigidiyor gibi sitelerden de ürün aramaları yapabilirsiniz.

• Sn Net. Anket,

Diğer konularda tartışabiliriz, fikir farklılığı olabilir, bu yüzdende önceden yaptığım gibi size yazıp yorulmak istemem...

FAKAT Burayı okuyan onlarca yüzlerce insanı LCD konusunda karpuz seçer gibi El Yordamıyla LCD TV seçmeye yöneltmenin vebalinin altından kalkamazsınız...

Bilinçli tüketici yaratmak, ya da bildiğini paylaşmak bu değildir...

Sizin eksik bildiğiniz şeyleri bu kadar basit paylaşarak insanları yanlış yönlendirdiğinizin farkında olmanızı dilerim...

İhtiyacınıza uygun TV seçmenin kriterleri vardır...

Piyasada Plazma, LCD, LED LCD başta olmak bir çok tercih farklılığı vardır...

Bunlarıda hesaba katarak TV tercihinde;

sıklıkla izlenen yayın türü olarak SD ya da HD,
    izleme mesafesine göre boyut tercihi,
    ekran olarak mat mı olduğu yoksa yansıma/parlama yapıp yapmadığı,
    seyir zevki olarak gerçek renklermiş gibi sunulan ve insanı kısa sürede yoran aşırı canlı ve parlak renklere sahip olup olmadığı,
    direk karşısından izlemenin yanında evinizde ihtimal varsa yan izleme açılarında ne kadar başarılı olduğu,
    Kanal geçiş hızının ne gerçekte ne olduğu,

daha profesyonel bilgilere girecek olursak,

Panel Kalitesinin uzun ömür (çünkü LCD TVLerde ömürler kısadır) ve olabildiğince sorunsuzluk anlamında ne kadar performans verdiği;

Siyahlarda (siyah sahne ya da tam sahne) ne kadar performansta olduğu,
    Beyazlarda (aynı şekilde beyaz görüntüde) pembe mi, gri mi yoksa gerçekten beyaza en yakın tonu verip vermediği,
    Türkiye'de genelde kullanılan karasal (yayın) ve bunun sağlayıcısı (uydu yayını v.s.) kalitesine göre hareketli sahnelerde insanların etrafında takip eden gölge (halo images, shadow v.s.) durumları verip vermediğidir,
    100Hz, 200Hz gibi ya da Perfect Natural HD gibi anlaşılmayan değerler ve birimlere ne kadar ihtiyaç olup olmadığının bilinmesidir...

Media oynatıcı (Film izlerken) ve oyun konsolu gibi çevre birimleri bağlandığında görüntü ve ses uyuşmazlığının yaşanmaması için (başta input lag) değerinin ne olduğu...
    USB den film izlenemek tercih nedeni ise media formatları olarak neleri desteklediği, altyazı desteği, takılmadan çalma performansı v.s.
    Elektrik sarfiyatı olarak ideal ayarlarda ne kadar katlanabilir/kabuledilebilir olduğu...

Ve daha bir çok konu işin içine girmektedir...

Bu anlamda TV tavsiyesi isteyen arkadaşların,

günümüzde ve yakın gelecekte olan yayın tercihi, spesifik ihtiyaçları ve bütçeleri konusunda bilgi vererek yardım/tavsiye istemelerini öneririm...

• Öncelikle böyle bir başlık açarak yardımcı olmaya çalıştığınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
    Benimde sizlerden tavsiye/öneri anlamında bir kaç küçük nacizane beklentim olacak.Sırasıyla yazıyorum:

BOSCH KGN 57A00 Nofrost , WAS 20361 8 kg, SMS 53M02 Silence Plus, HSV 745021 Fırın

Belirttiğim ürünlerin tamamını geçen sene aldım ve halen mağazada durmakta taki teslim alıncaya kadar.
    Modellerin içerisinden değiştirmemi önerebileceğiniz, şu modeli alsaydınız diyebileceğiniz ürün varsa önerilerinizi bekliyorum.
    Ürünlerin ödemesini yaptığım için başka marka ile değiştirme şansım yok.Sadece model olarak değiştirebilirim.

Geçen haftada DYSON DC23 Complete modelini hesaplı bulduğum için aldım.Süpürgeyi deneme amaçlı kullanmaya başladım bile :)

Ayrıca sizden LCD TV öneriside bekliyorum.

32-40" arası, 100 HZ, Full HD, yansımasız mat ekran, USB girişli (usb den virüs bulaşma işi sakat olduğu için olmasa da olur),
    Sharp,Lg,Sony,Philips,Samsung veya önerebileceğiniz farklı bir markada olabilir.Eşyaları ve süpürgeyi aldığım satıcı arkadaş
    Philipsin 32HF9385 diye bir modelini önerdi.İnternette nerdeyse hiç satılmayan Hotel serisi olarak çıkan bir modelmiş.
    100 hzlik. cineos serisi,amblight özellikli,sd görüntü kalitesi gerçekten güzel,fiyatıda 32" için epey pahalı olan bir LCD TV .

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Sn Net. Anket,

Diğer konularda tartışabiliriz, fikir farklılığı olabilir, bu yüzdende önceden yaptığım gibi size yazıp yorulmak istemem...

FAKAT Burayı okuyan onlarca yüzlerce insanı LCD konusunda karpuz seçer gibi El Yordamıyla LCD TV seçmeye yöneltmenin vebalinin altından kalkamazsınız...

Bilinçli tüketici yaratmak, ya da bildiğini paylaşmak bu değildir...

Sizin eksik bildiğiniz şeyleri bu kadar basit paylaşarak insanları yanlış yönlendirdiğinizin farkında olmanızı dilerim...

İhtiyacınıza uygun TV seçmenin kriterleri vardır...

Piyasada Plazma, LCD, LED LCD başta olmak bir çok tercih farklılığı vardır...

Bunlarıda hesaba katarak TV tercihinde;

sıklıkla izlenen yayın türü olarak SD ya da HD,
    izleme mesafesine göre boyut tercihi,
    ekran olarak mat mı olduğu yoksa yansıma/parlama yapıp yapmadığı,
    seyir zevki olarak gerçek renklermiş gibi sunulan ve insanı kısa sürede yoran aşırı canlı ve parlak renklere sahip olup olmadığı,
    direk karşısından izlemenin yanında evinizde ihtimal varsa yan izleme açılarında ne kadar başarılı olduğu,
    Kanal geçiş hızının ne gerçekte ne olduğu,

daha profesyonel bilgilere girecek olursak,

Panel Kalitesinin uzun ömür (çünkü LCD TVLerde ömürler kısadır) ve olabildiğince sorunsuzluk anlamında ne kadar performans verdiği;

Siyahlarda (siyah sahne ya da tam sahne) ne kadar performansta olduğu,
    Beyazlarda (aynı şekilde beyaz görüntüde) pembe mi, gri mi yoksa gerçekten beyaza en yakın tonu verip vermediği,
    Türkiye'de genelde kullanılan karasal (yayın) ve bunun sağlayıcısı (uydu yayını v.s.) kalitesine göre hareketli sahnelerde insanların etrafında takip eden gölge (halo images, shadow v.s.) durumları verip vermediğidir,
    100Hz, 200Hz gibi ya da Perfect Natural HD gibi anlaşılmayan değerler ve birimlere ne kadar ihtiyaç olup olmadığının bilinmesidir...

Media oynatıcı (Film izlerken) ve oyun konsolu gibi çevre birimleri bağlandığında görüntü ve ses uyuşmazlığının yaşanmaması için (başta input lag) değerinin ne olduğu...
    USB den film izlenemek tercih nedeni ise media formatları olarak neleri desteklediği, altyazı desteği, takılmadan çalma performansı v.s.
    Elektrik sarfiyatı olarak ideal ayarlarda ne kadar katlanabilir/kabuledilebilir olduğu...

Ve daha bir çok konu işin içine girmektedir...

Bu anlamda TV tavsiyesi isteyen arkadaşların,

günümüzde ve yakın gelecekte olan yayın tercihi, spesifik ihtiyaçları ve bütçeleri konusunda bilgi vererek yardım/tavsiye istemelerini öneririm...

Sayın T-una , bana yazmış olduğunuz yazıya cevap vermemi sağlayarak burda insanların yıllarca çok işine yarayacak yazı yazmama aracılık etmiş oldunuz belki de.

Öncelikle şunu yazayım,ben de sizin yazılarınızı zaman zaman karşıma çıktığı için okumaktayım,yazılarınıza yorum ve eleştiri yazmıyacağım,benim kimseyi kırmamak gibi bir gayretim yok,benim gayretim insanların bilinçli tüketici olmalarını sağlamak.İnsanların sorularına mavi boncuk dağıtmak gibi bi tarzı seçmiş değilim,burda insanlar soru ve sorunlarına cevap ararken,onların işine yaramayacak sıradan vasat bilgilerle zaman kaybetmem onlara da kaybettirmem.

Forumda herkesin yazı tarzına saygım var,ama sürekli yazan ve her soruya cevap veren bazı üyelerin hep aynı cevabı vererek soru ve sorunlara yardımcı olamadıklarına inanıyorum.

Bu kişilerin cevap tarzı aynen söyledir:Lütfen dikkatli olunu,ürün almadan iyi araştırınız ve saire gibi cevaplar.Bunu zaten insanlar bilmekteler,dikkatli olmaları gerektiğini iyi araştırmaları gerektiğini zaten iyi biliyorlar ve bu yüzden bu forumdalar.

Yine cevapları zaman kaybına sebep olan kişilerin sorunlarla ilgili cevap tarzlarından biri de:Efendim Müşteri hizmetlerini arayınız,servisini arayınız gibi cevaplar.

Bunu tüketici zaten bilmektedir.Tüketici bu aşamalardan sonra sonuca varamadığı için burda yazıyor zaten.

Ben cesur olmaktan korkmuyorum ve kişisel tercihlerimi de içeren yazıları burda yazıyorum,kimseye şunu bunu alınız demiyorum,ama bir duruş gösteriyorum.

İp uçları veriyorum.Hiçbirşey yazmadan hiç kimseye bir bilgi veremezsiniz.Sizin insanları kırmamaya ve yanıltmamaya özen gösteren tarzınıza ve bu tarzınız sonucunda

kimseye marka ve model önermeme gayretinize ve sadece gönülleri hoş tutalım gerisi boş mantığınıza ben zaten saygı duyuyorum.

Şimdi yazacaklarım ise yazdıklarımdan çok önemlidir ve herkesin kendine has doğru bilgiye ulaşmasında ve doğru karar vermesinde umarım katkısı olur.

Ben yıllarca mağazalarda çalıştım,elektronikten tutun da,tekstile kadar.Bu kariyerim boyunca bildiğiniz tezgahtar satış müdürü değil,çok katlı tanınmış alışveriş merkezlerinin müdürlüklerini,alım satım sorumluluklarını yaptım.Pazarlama mantığını da iyi bilirim.Pazarlama demek tüketiciyi kandırabilmek demektir.

Çalışma hayatım boyunca elimden her türde ürün marka geçti,elektronik ve tekstil başlıcaları.Hangi alanda olursa olsun üzerinde hiç bir marka yazmasın,yada markaları gizlenmiş tüm ürünleri sadece kısa bir inceleme ile kalite sırasına çok rahat çizebilirim.Bu benim yılların sonucu kazandığım beceridir.

Ben çalışma kariyerimin yanında sürekli okuyan araştıran biriyim.Bir buzdolabında hangi maddelerin kullanıldığını dikkatlice araştırırım,hangi marka buzdolaplarında hangi ürünler kullanılmıştır ve hangisi zararlı faydalıdır araştırır okurum ve ürünün kendisine ulaşarak incelerim.Bu benim işim olması yanında hobimdir.

Keza tekstil ürünlerinde de kaliteyi çok iyi farkettiğimi düşünürüm,üzerinde hiç bir marka yazmasına gerek yok.

Bunlar bir yana benim en iyi bildiğm konu " Pazarlama" dır ve üniversitede de "pazarlama stratejileri" başlığıyla yaptığım araştırma yazısıyla ödül almış biriyim.

Pazarlama günümüz şartlarında bana göre yalanlarla halkı kandırmak demektir bana göre.Burayı bu yazıyı okuyanların dikkatlice okumaları gerektiğine inanıyorum.

Eskiden firmalar,nasıl bir ürün yapsam da sağlam ve iyi olsa da,tüketici yine benden alsa diye düşünürdü.Şu an ise,markalar ve firmalar,nasıl bir ürün yapsam da,

ve bu ürün 3 yada 5 yıl sonra bozulsa şe yaramasa yada ömrü bitse tekrar bir ürün satsam diye düşünüyor.Eskiden nasıl uzun ömürlü ürün yapsam diye düşünen firmalar şimdi ise nasıl kısa ömürlü ürün üretebilirim diye düşünmekte.Oysa Dayanıklı Tüketim Malları diye bir kullanım yok mu?

Firma bir buzdolabı yada çamaşır makinesi yapsa ve bunun ömrü 30 yıl olsa yada 15 yıl olsa bu firmalar nasıl ayakta kalabilir.Firmaların ayakta kalmasının taktiği kısa ömürlü ürünler üretmek ve bu ürünleri etkili tanıtım ve reklamlarla satabilmektir.

Reklam ve tanıtım halkı kandırmada çok etkilidir.Ürünlerin üzerinde yazan özellikler tüketiciyi kandırmada en iyi silahtır.Bu özellikleri zaten ürünü alacak kişi araştırınca

öğrenmektedir,önemli olan püf noktalarını,kazıklanmamayı pişman olmamayı anlatabilmektir.Ürünlerin üzerinde yada kullanım klavuzlarında yazan yazılar bana göre çok güvenilmemesi gereken yazılardır.Bana göre yazılan yazıların çoğu o üründe ya tam iyi çalışmamaktadır,yada bir süre sonra çalışmayacaktır.

Burda pazarlama taktiklerini yazmam cidden çok yer ve zaman alacaktır ama rasgele bazı anlatımlarla birşeyler anlatmaya çalışacağım.Hiç bir firma insan için üretmez,

para için para kazanmak, daha çok para kazanmak.. çok çok para kazanmak... için üretir.Her firmanın bir sahibi ve bu sahiplere ait çalışanlar vardır.Bu çalışanların kariyer hırsı vardır.Hepsinin derdi size o ürünü o an bir an önce satabilmektir.

Yıllarca ciddi yerlerde çalıştım,hep insan ile iletişimde oldum,hep duyurmak,tanıtmak satmak odaklı görevlerde bulundum.

Bir örnek vereyim,bir çamaşır makinesi firması satıcısısınız yada buzdolabı satıcısısınız,bir aile çamaşır makinesi alır ve evine takarsınız,firma yetkilisi daha cihazı takarken ilerleyen zamanlarda tüketici tarafından hangi şikeyetleri duyacağını zaten bilir ve vereceği cevabı da bilir.

Bür süre sonra çamaşır makinesi olduğu yerde sallanır çalışırken yerinden oynar,servisine haber verirsiniz,serviz gelir bakar,efenim yeriniz dar yada yeriniz düzgün değil der.Halbuki daha 1. hafta çamaşır makinsinin gövdesinde çökmeler olmuştur,bunu servis bile bilmez,sadece o makineyi üreten patronlar bilir.Satan da bilmez.

Yada bir süre sonra çamaşır makinesi çalışırken kapağından su sızdırır,binbir zahmet ve masrafla telefon edersiniz,derlerki efendim bu sorunu ilk defa sizden duyduk,o kadar aynı üründen alanlar oldu,hiç bir şikayet gelmedi denir.Koca bir yalan....Oysa o ürünü çok az kişi almıştır ve hepsinde de aynı sorun olmuştur,ve hepsi de şikayetçi olmuştur.Bu pazarlama ve satış taktikleri zaten patronların dayatttığı bir taktiktir pazarlama zincirindeki çalışanlara.

Bir TV özelliği açısından FULL HD mi,tepkime süresi gibi ve birçok özelliği ben çok rahatlıkla burda anlatabilirim.Bu özellikler var diyerek de insanları alışverişe teşvik eden tezgahtar gibi görünmek istemiyorum ve bunu yapmıyorum.HD ve benzeri yenilikleri tüketici zaten duyuyor,önemli olan bu kulağa göze hoş gelen özellikleri
    hangi markalar cihazında uygulayabiliyordur.

Bu özellikler malesef tüketiciye abartılı şekilde anlatılmakta,tüketicide garibim reklama tanıtıma kanıp parasına kıymakta.Burda marka vermeden yazmak isterim ki,piyasada şu an çok satılan ve tanınan S****** ve L* ve hatta S*** gibi markaların her özellik var diye piyasaya sunduğu 4000 TL (4 bin TL) civarındaki bir
    LCD cihazına ben 900 TL bile vermem.Yalnız,aynı özellikleri sunan LOEWE marka cihazı alabilmek için 10 bin euroyu kazanmaya çalışırım.
    Özellik demek direk anlamda kalite demek değildir,o özellikleri gerçekten iyi barındırıyormu bu çok önemlidir.

Herkesin hayatında olan telefon hatlarımızla ilgili örnek verelim,operatör reklam yapar geceden sabaha kadar herkesle bedava sınırsız konuş der,sınırsız der.

Sen slogana atlarsın,başka operatördeki arkadaşını da ararsın kendi operatöründekini de ararsın konuşursun hemde sınırsız değil az konuşursun.

Faturan beynini zonklatır,ararsın sorarsın efendim trcl'den trkcl'e derler ve ayrıca bazı sınırlardan ve kayıtlardan bahsederler.Oysa insanı düşünen bir dünyada

bulunan bir firma,sloganı verirken insanların önem verdiği 1 detayı neden vermez.Amaç ben bu insanları nasıl kullanırım nasıl bunların üstünden geçinirim mantığıdır.

Daha fazla kazanma hırsıyla çalışan ve sürekli kazançlarını katlayan bu güçler,açıkcası firmalar insana acımaz.

Bizler pazarlama denlen bu yalan dünyasında bazı bilgilere sahip olmalıyız.Sözler,sloganlar ve kulağa hoş gelen özellikler bizim bilinç motivasyonumuzu bozmamalı.

Burda model tavsiye eden arkadaşlar tabiki çok yardımda bulunmuş oluyorlar,benim onların görevine soyunmama gerek yok.Mesela candogan arkadaşımız bana göre bu site de çok önemli bir fırsattır.İnsanlar için çok önemli bir kaynaktır inanın yaptığı nerdeyse para ile ölçülmez.Ben de burda model tavsiye edebilirim ama candogan arkadaşımız bunu benden çok iyi yapmaktadır.

Ben burda farklı bir alanda,pazarlama oyunları konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.

Efendim,LCD TV alırken ekrana elinizi değiniz,sıcaklığı kontrol ediniz sözüme mi alındınız,bunu bilgiye dayanmayan bir analiz olarak mı görüyorsunuz.

Benim kişisel tecrübemdir,vazgeçmem yine söylüyorum,LCD ekrana elinizi değiniz,çok ısınan bir cihaz ise almayınız diyorum,bakın ısrarla söylüyorum.Vardır bir bildiğim,okuyanlar ister beni dikkate alır ister almaz.Yazının başında da yazdığım gibi yıllar süren bir pazarlama oyunları içerisinde çalıştım.

Firmaların derdi,nasıl ucuza mal ettiğim ürünü çok satarım taktiğidir.Çok kişi bilir eski Arçelik ve Beko ürünlerini,ne kadar da harikaydılar.Şimdi eskisi gibi dayanıklı mı?

Artık firmaların derdi en düşüğe nasıl üretirim ve nasıl satarım.Kaliteden ödün vermeyen çok az firma tanıyorum onların da fiyatları zaten yüksek.

Baştada dediğim gibi firmalar daha önce nasıl dayanıklı ürün üretirim de tüketici benden alır diye düşünürken artık nasıl dayanıksız ürün üretirim de,tüketici bir kaç yıl sonra tekrar benden yenisini almaya gelir mantığıdır.

LCD TV alırken ekranına dokunun,çok ısınan bir cihaz ise,almayın önerimi bilgiye dayanmayan fikir diye eleştiren arkadaşa uzun bir cevap vermek zorunda kaldım çünkü benim burdaki zaman geçirmemin tek sebebi faydalı olabilmek.

Bilgiye dayanmayan yazı yazmam,ayrıca yazılarım hem bilgiye hem tecrübeye dayanır.

Bir öneri yazarken de çok detaya girip girmemek kendi tarzımdır,mesela kısaca LCD TV alırken ekrana dokunun,çok sıcaksa almayın derim ama bunun sebeplerini genellikle girmem,çünkü birçok ihtimalli sebebi vardır.Hangisini olduğunu cihazı söküp açsanız bile anlıyamazsınız ama cihaz sonuçta kötüdür bu bellidir.

Ekranı çok ısınan bir cihazda montaj hatası olabilir,yada kalitesiz kablolar,ürünler kullanılmış olabilir.Bunlar hariç birçok ihtimal olabilir ama ben sorun daha başımıza gelmeden,bu işlerde tecrübeli biri olarak bir öneride bulunuyorum.Bunu zorla uygulayın demiyorum.

Bu forumda,yazışmanın temelini genellikle fikrini ve düşüncesini yazmak oluşturmuyor mu?

Mesela ben derim ki:tefal den asla ütü almayın,tefalden alacağınıza Philips alın derim,ama bunun sebeplerini uzun uzun yazmam.Bu bir tecrübe ve bilinçtir.

Philips'ten model ve seri yazmam,bunu da candogan bey yazar.Biri derki,hep ütüyü açık unutuyorum,ve suyum hep kreçli derse o zaman ben model ve seri numarası da veririm.

Ben yazılarımda insanları pişman olacakları kararlara sürüklemem,şu markadan şu cihazı alın demem belki ama hangi marka cihaz almamalarını söylerim.

Çünkü hangi firmanın,pazarlama ve halkı sadece kandırma yalanları konusunda çok ileri, gittiğini iyi bilirim.

Cihazlar da yazan, 100 MHz, 5 ms, kontrast, % 20 az enerji gibi yazılar bir bilgidir ama bu özelliklerin bu markada iyi çalışıp çalışmadığını da bilmek önemli bir bilgidir.

Firmalar sürekli kulağa hoş gelen yeni söylemler çıkarmak zorunda,yoksa bizler neden evimizdeki ürünü değiştirip yenisini alalım.

Firmalar kolay bozulan cihaz üretmek zorunda yoksa nasıl yenisini satabilecekler.Size son olarak bir sır vereyim,TV üreticileri,öyle bir TV üreteyim ki,bu TV 5 yıl içinde

yüksek yada alçak voltajdan ömrünü doldursun diye özellikle çalışmakta ve araştırma yapmaktadır.Yani sizin iyiliğiniz için değil,zararınız için projeler geliştirmekteler.

Cihaz 3 yıl garantili,amaç 3 yıl çinde voltajdan kaynaklanan sorun yaşanmaması ama daha sonraki yıllarda voltajdan bozulmasını sağlamak.

Para,para para=insan insan insan = satmak satmak satmak= daha çok satmak=bilinçsiz tüketici....

Okuyalım bilinçlenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 26 Nisan 2010; 1:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingcobra33

Öncelikle böyle bir başlık açarak yardımcı olmaya çalıştığınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
    Benimde sizlerden tavsiye/öneri anlamında bir kaç küçük nacizane beklentim olacak.Sırasıyla yazıyorum:

BOSCH KGN 57A00 Nofrost , WAS 20361 8 kg, SMS 53M02 Silence Plus, HSV 745021 Fırın

Belirttiğim ürünlerin tamamını geçen sene aldım ve halen mağazada durmakta taki teslim alıncaya kadar.
    Modellerin içerisinden değiştirmemi önerebileceğiniz, şu modeli alsaydınız diyebileceğiniz ürün varsa önerilerinizi bekliyorum.
    Ürünlerin ödemesini yaptığım için başka marka ile değiştirme şansım yok.Sadece model olarak değiştirebilirim.

Geçen haftada DYSON DC23 Complete modelini hesaplı bulduğum için aldım.Süpürgeyi deneme amaçlı kullanmaya başladım bile :)

Ayrıca sizden LCD TV öneriside bekliyorum.

32-40" arası, 100 HZ, Full HD, yansımasız mat ekran, USB girişli (usb den virüs bulaşma işi sakat olduğu için olmasa da olur),
    Sharp,Lg,Sony,Philips,Samsung veya önerebileceğiniz farklı bir markada olabilir.Eşyaları ve süpürgeyi aldığım satıcı arkadaş
    Philipsin 32HF9385 diye bir modelini önerdi.İnternette nerdeyse hiç satılmayan Hotel serisi olarak çıkan bir modelmiş.
    100 hzlik. cineos serisi,amblight özellikli,sd görüntü kalitesi gerçekten güzel,fiyatıda 32" için epey pahalı olan bir LCD TV .

kingcobra33,sayın forumdaşım,daha çok marka danışmanlığı yapan biriyim,modellere bir cevap yazmam şu aşamadan sonra kafa karıştırıcı olabilir.

Benim forumda tavsiye tarzım şu şekildedir:buzdolabını Sharp alın derim mesela,ama model belirtmem,sizler üründe hangi özellikleri istiyorsanız ona göre sharp ürünlerinden seçersiniz.Eğer şu özellikleri istiyorum derseniz ben ona göre size modelde ayrıca yazabilirim.

Ben yazılı özelliklere asla kanmayan bir tüketiciyim.Samsung marka bir cihaz da 100 HZ var diye gidip Samsung bir cihazı incelemem bile.

Hangi firmanın hangi kalite sınırları olduğunu az çok bilmekteyim.Ben bir cihazı diğer arkadaşlar kızabilir ama elma armut seçer gibi inceleyerek kalitelimi değilmi

anlıyabiliyorum,bu belkide yılların tecrübesidir.Üstün özellikli cihazları alıp da ben bundan bişey anlamadım diyenler çok.Bir TV cihazından en çok beklenen özellik görüntü kalitesidir,yoksa benim için yazılan abartılı rakamların önemi yoktur.

Tabiki cihazda USB girişi olsa iyi olur,HDMI 3 tane olsa iyi olur diğer özellikler en iyi rakamları içerse iyi olur ama görüntü iyi olmazsa benim için birşey ifade etmez.

Bakın ben gibi bilinçli tüketiciler,büyük beklentiler içerisinde bu cihazları aldıklarında,bekledikleri verimi alamayınca cesurca firmayı arayıp düşüncelerini söyleyebilmekteler.3500 TL vererek LCD TV alan bir kişi beklediği verimi alamayınca,satıcıya yada firmaya ulaşır,firmanın verdiği cevap,efendim LCD TV lerden zaten o istediğiniz görüntüyü alamazsınız cevabıdır.Gördünüz mü,suç LCD TV lerdeymiş,ama satarken bu söylenmiyor değil mi?Satarken size daha çok USB girişi gibi TV özelliğinin farklı yönlerine dikkat çekerler.

Benim tarzım şudur,cihazı görürüm,görüntüye bakarım,beğenirsem USB girişi HDMI gibi ekstra özellikleri öğrenirim.Eğer cihazı görüntü kalites açısından çok beğendimse bu ekstra özelliklere kafa yormam.

Ben Philips markasını diğer LCD TV markalarından daha çok tercih ederim açıkcası.Samsung,LG gibi markalardan daha değerlidir benim için Philips.Yalnız LCD TV alacaksam hiç birinden almam ayrı konu.

Eğer size gösterilen Philips cihazın görüntü kalitesini ve malzeme kalitesini diğerlerinden iyi gördüyseniz alınız derim.Gününüzün önemli kısmını karşısında geçireceğiniz

TV alırken zevk alacağınız ürün almak önemli. TV alacaksam Loewe , Sharp ,JVC markalarını tercih eden biriyim,ama size de illa bu markaları alın demiyorum.

Eğer Sharp, Loewe , JVC alamayacaksam, Philips yada Panasonic alırdım belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 26 Nisan 2010; 2:15:54 >

• Sn. Net Anket.Net

Uzun yazınızı tamamiyle okudum fakat ben sadece kendi konuma cevap vermek istiyorum...

Benim tepki verdiğim mesajınızda ilk iş, tercihi etkileyen ilk faktör "sıcaklık" mış gibi insanları yönlendirmeniz esas problemdi...

Benim yukarda saydığım faktörler arasına "Arkadaşım forum genelinde bir çok faktör sayılıyor rastlayabilirsiniz fakat benim ek tavsiyem sıcaklığada bakmanız" deseydiniz toplumda Bilinçli Tüketici yaratmaya yardımcı olabilirdiniz...

Ayrıca görüyorum ki vurgularınıza istinaden siz okumayı araştırmayı sevsenizde deneyimden edindiğiniz önceki genel bilginize güvensenizde forumu takip etmeyen bir paylaşımcısınız. Sanırım forumda saatlerini harcayan onca insanın yazdıklarına göz gezdirmeye değer bulmuyorsunuz...

Çünkü sizin dediğiniz gibi forumda hiç bir düzenli paylaşayan ama hiç biri "hepsibiraradaolsunculuk" ile S firması P firması ya da şu firmasına git 4000TL yatır demiyor... Aksine insanların ihtiyaçlarını önce belirlemesi için, kendini daha iyi ifade etmesi için ve kısa sürede olsun diye yanlış kararlar vermemesi için insanları düşünmeye itiyoruz...

Toplumda Bilinçli tüketici sayısını artırmak ancak kendilerinin bakış açılarını genişleterek tekrar değerlendirmesini/düşünmesini sağlamakla olacaktır, sizinde yazınızın bir yerinde dediğiniz gibi şunu al bunu al ile olmayacaktır...

Affınıza sığınarak bir genelleme yapmak istiyorum ki;

Bütün yazınızın özetine istinaden amacımız aynı, yöntemimiz yakın fakat siz güncel yorumları bilgileri takip etmemeyi "benim tavsiye yöntemim farklı" düşüncesiyle karıştırıyorsunuz...

Bu uğraşlar kolay değil hepimize kolay gelsin...

• güzel olmuş, insanın aklına gelmeyen şeyleride hatırlatıyor.
  • Sayın forumdaşım T-una arkadaşım,bakınız ben sizin yazılarınızı da dikkatle okurum herzaman herkesin yazısını okduğum gibi.Şu eleştirilerinizi yaparken biliyorum ki bana karşı bir önyargınız yok,çünkü bu forumda benim açtığım konu paylaşılsın başkasının ki paylaşılmasın kıskançlığı var,ben sizde bunun olduğunu sanmıyorum.Çünkü bana göre siz insanları yanıltmaktan ve birgün pişman olup sizi suçlama ihtimalinden uzak durup dikkatli davranmaya çalışıyorsunuz.

Ben sizin bu duruşunuza saygı gösteriyorum,ama bana göre risk alıp cesur olup " bu firma kazıkçıdır,bu firma kötü malzeme kullanır almayın" diyebilmeliyiz.Birilerini kırmama adına

birilerinin keyfini bozmaktan korkmamalıyız.İnsanların ve özellikle tüccarların,en iyi yaptığı iş halkı kullanmak ikna etmektir.Biz de nasıl bilinçli tüketici oluruz cesurca paylaşmalıyız.

Tabiki risk vardır,bana göre Sharp her alanda en iyi markalardandır,derim ki TV Sharp alın,ama alınan Sharp tv hemen bozulabilir,alan kişi de bana kızar,ben bunun farkındayım ama

insanlara kendi bildiğim ve TV konusunda Sharp iyidir düşüncesini paylaşabilmem için bu riski almam lazım yoksa çoğunluğa faydalı olamam.

Sharp en iyi 3 TV markasındandır bana göre ama japonyadan gelir,kargo da TV ciddi darbe almış olabilir,yada satıcı cihazın kurulumu aşamasında hata yapmış olabilir.Bana göre Sharp asla hatalı ürün üretmez,ben bunu yazarken Sharp üretim tesislerini,felsefesini çok iyi bilerek yazıyorum.

Bunun yanında burda çok açık şekilde marka veriyorum ve korkmuyorum alın işte,Siemens,Arçelik gibi firmalar bilerek 10 yada 20 üründen birinde bilerek kötü mal kullanırlar ve aynı modelden 20 üründen birini bilerek hatalı üretirler.Artık bu 1 ürün kimse denk gelirse o servis servis gezer.20 cihazda 1 cihaz milyonda kaç cihaz da kaznaç sağlar firma düşün.

Ben ithalat ihracat uzmanlığı sorumluluğu yapmış biriyim,bilirsiniz ithalat ihracat uzmanlığı sorumluluğu yapan kişi cihazlar ve firmalar hakkında çok araştırma yapmak zorunda ve

çok test sonuçları incelemek zorundadır.Kaliteden çok iyi anlamak zorundadır.Bu işi yapanlar,önüne gelen bir buzdolabına elini değmeden kötü ve iyi diyebilme yetenekleri vardır.

Şöyle örnek vereyim,2. el araba konusunda uzman satıcı ve alıcı olan bazı kişiler,önlerine gelen bir aracın yada arabanın daha önce kaza geçirip geçirmediğini,sorun yaşayıp yaşamadığını hiç bir teste tabi tutmadan sadece bir bakışta anlıyabilmektedir ve bunun örnekleri çoktur.Oysa bir aracın net durumu testelerle ve ölçümlerle anlaşılabilmektedir.

Marka uzmanlığı farklı bir konudur,ben bunu düşünmenizi öneririm çünkü bunu iyi bilmeden beni anlıyamıyorsunuz.

Ben bebekler için Sebamed ürünü kullanın derim,bunu dememde bir bilinç vardır,rasgele söylenmiş değildir.Siz bunu neden eleştiriyorsunuz,sizi anlıyorum ama katılmıyorum size,dediğim gibi marka uzmanlığı ve kalite uzmanlığı alanlarını araştırmanız lazım.

Sebamed ürününü tavsiye etmemde detaylara girdiğimde doğada eriyebilme maddelerin çözünürlüğü,bebek derisinin yapısı, ve birçok detay çıkar ki bu ayrı bir başlık altında açılabilecek bir bilgi paylaşım şeklidir.

Ben paslanmaz çelik düdüklü tencerede Fissler kullanın derim çünkü 18/10 çelik kullanmıştır derim,sen de dersin ki Tefal de 18/10 çelik kullanmıştır dersin,ben buna asla karşı çıkamam,sadece şunu söylerim Fissler in kullandığı çelik Tefal e 10 çeker derim,asla aynı çelik diyemeyiz.Bu benim bilgim,tecrübem ve yeteneğimdir.Ama rakamlar ile anlatılacak olursa Fissler de Tefal de 18/10 ayar çelik kullanır,senin mantığına göre ikisi de aynıdır,sen yazılanlara bağlı kalırsın,bana göre rakamlar aynıdır ama kalite farklıdır.

Bunun için Fissler'in kalite ve pazarlama anlayışını bir de Tefal'in kalite ve pazarlama anlayışını özünde bilmek gerekir.

• Arkadaşlar inox ocak ve davlumbaza ihtiyacı olan varsa aşağıdaki linkte ilanım var. AEG-ELECTROLUX. set olarak aldım (hepsiburada.com'dan). ama seçim şansım olmadığı için mecburen set ile geldiler.

http://www.sahibinden.com/aeg_electrolux_dk_1160-m_inox_ankastre_davlumbaz_ve_61505_gm_ino-24WQQaXQQ24636733WQQpXQQdisplayitem
  • Forumu takip etmediğinizi tekrar görmek beni gerçekten üzüyor...

Kaçkez yazdığımız gibi memleketimizde Yerli Marka diye adlandırılan ve ebeveynlerimiz tarafından çok beğenilen firmaların 15 sene önceki ürünlerinin Kore,Almanya üretimi olduğu burda montajlanın montaj bantının bile Almanyadan geldiği örneklerini paylaşmamız, şimdi bu markaların iç aksam kalitesi kötü, günlük kullanımı hiçe sayan Çin üretimi ürünleri hakkında eleştirilerimiz, bu ürünlerin yanında hala "iyi" diye cevaplara iyi denilen ürünlerinde yine LG Kore malı olduğunu söylememiz SONUCU;

Forumda ki bütün Beyaz Eşya anlamında "marka fanatiği", markadan yola çıkarak Şovenizm yapacak kadar milliyetçiliği kullanan forum paylaşanlarıyla, "yerli mal hayranı" "yabancı mal hayranı" yanında "kendi satın aldığı mal en iyi"ci arkadaşlarla olan tartışmalarımız, yeni parasını ödeyip daha evine gelmeyen ürünü bile övüp tavsiye eden insanlarla olan dialoglarımız;

Bütün bu tartışmaların boş olduğu, ürün hakkında bilgi/tavsiye arayan forum kültürüyle yeni tanışan Tüketicilerin okumaya üşeneceğini bildiğimiz bu yazılar (ki çoğu yukarda saydığım sorunlu kişiler yüzünden Editör tarafından tespit edilince silinmektedir) bildiklerimizi esirgemememize iyi bir örnek teşkil etmektedir...

Yalnız ben kimseyi Ürün Seçiminde Bir Çok Kriter varken, önceliği birincil olmayan bir kriteri "esas kriter"miş gibi insanların önüne sürüp yanlış yönlendirmek istemem....

İnsanların aylarca çalışıp kazandığı parayla benim sözüme istinaden "kendini araştırma yapma ihtiyacı hissetmeden" gidip alış veriş yapmasının sonucu hangi ahlak, din ve de sosyal düşünce şekline göre olursa olsun kesinlikle yakışık bulmayacaktır... Bunun sorumluluğunuda almak cesaret değil, büyük bir hiçe saymazlıktır...

Bizim bu forumda ki uğraşımız kendimiz uzun süreler araştırıp bulduğumuz ürünler anlamında; insanlara kendi ihtiyaçlarının farkına varmalarını tavsiye etmek, dile getirdiğimiz ürünler hakkında insanlara kapıyı göstermek ve yakından incelemelerini tavsiye ederek yetkili Türkiye Distribütörlerinden kendileri için en iyi ödeme koşullarıyla edinmelerini dilemek esas amaçtır

Ara konu TV konusunda ise Sharp'ın ünvanını hiç araştırmayan insanlarda bilir fakat Türkiye'de satılan Ürün Yelpazesini, bu ürünlerin panel kalitesini ve ürünlerin hangi fabrikadan çıktığını bilmeden yazıyorsunuz...
    Ama iddanızın arkasında durun ki yazdıklarınız boşa gitmesin...

Ayrıca bilgilenmeniz adına ben bir kaaç anektod yazmak isterim...

Dünyanın en iyi LED LCD paneli olarak bilinen ve kabul gören Sharp XS1 serisidir. Beğenisine rağmen fiyatı yüzünden satılamayıp Japonya'da bile piyasadan çekilmesi ayrı konudur...

Bu bir yana bizim memleketimizde parasıyla satın alacak insanımıza yakın Sharp Teknolojisi olarak

42" (106 Ekran) 2008/2009 Model Philips 7000 ve 8000 Serisi, yani 42PFL8404 ve 42PFL7404 seri koduyla anılan ürünlerde, farklı pazar için üretim, farklı dönem için üretim nedeniyle kullanılan;

Sharp D3LA43 Panel ile,

LG LGD WUF SBN1 Panel arasında ki görüntü farkına buyurunBURAYA TIKLAYARAK bir bakın...

Sharp yukarda övdüğünüz sıfatlarla ve tavsiye ettiğiniz bunca motiveyle, AYNI PARAYI VEREN VATANDAŞIN daha kötü görüntüye sahip olmasını neden sağlamaya çalışıyorsunuz, bunun vebağlinin altından kalkmak alın terine saygı gerektirmektedir... Ayrıca dikkatinizi çekmek isterim bu bahsettiğim örnek günümüzde peynir ekmek gibi satan bir LCD üzerinden verilmektedir... SON BİR AY içinde tüketicilerine zamanında LG Panelli modeller 2600TL den verilirken, şimdi Sharp Panelli bu ürün 1990TL den verildiği için bütçesine istinaden tüketicinin uyarıyı göz önünde tuturak bu ürünü tüketmesini artık saygıyla karşılıyoruz fakat 3-4-5ay önce Sharp Panelli LCD yi 2600TLden satmaya çalışan firmaları olabildiğince eleştirdiğimizi okursanız görürsünüz...

Önceki mesajlarda dediğim gibi Siz işte bilginize güvenip ya böyle örneklerden haberdar olmayı reddediyorsunuz, ya da cesaret sanıp insanları kolayca yönlendirip bu görüntü farkı hakkında bilgilendirmeden insanlara "havada kalır" tarzda yol göstermeyi yardım etme sanıyorsunuz...

Açıkça söylüyorum her markanın her malı iyi olmayacağı gibi eski deneyimlerinize güvenerek geçmiş tarihli ürünler referansıyla yeni ürünler hakkında kimseye genellemeyle bir tavsiye verilemez, verilmemelidir....

Edit: İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 20 Mayıs 2010; 10:50:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.